Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Бих променила правилата за подписи, за да мога да си слагам нормални подписи за украса на профила ми във форума.

И бих направила да има опция да се докладват направо на ДАНС профили на хора, които проповядват антибългаризъм и откровено опитват да пренапишат българските език, история и култура, като и да бъдат докладвани потребители с крйни възгледи или такива, които са заплашвали съфорумци с рязане на глави.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 58 минути, Anne написа:

И бих направила да има опция да се докладват направо на ДАНС профили на хора, които... откровено опитват да пренапишат българските език, история и култура...

И защо искаш постовете ти директно да се докладват на ДАНС?

преди 6 часа, Myanmar написа:

И защо искаш постовете ти директно да се докладват на ДАНС?

Не, моите, на другите.

Говорим за националната сигурност.

Не може да продължава повече така, то бива, бива свобода на словото и мисълта, но някои неща са вече прекалени!

Не бива да търпим предателите антибългари, трябва да си получат заслуженото! Нямат право да ни пипат нито езика, нито литературата, нито историята! През 90 - те се наслушахме на достатъчно поучения!

Не ви щем сбъркания либерализъм. ВЪН!

Бих добавила функцията блокирай тя изобщо не ми работи .

на 2.12.2019 г. в 5:26, Anne написа:

Не, моите, на другите.

Говорим за националната сигурност.

Не може да продължава повече така, то бива, бива свобода на словото и мисълта, но някои неща са вече прекалени!

Не бива да търпим предателите антибългари, трябва да си получат заслуженото! Нямат право да ни пипат нито езика, нито литературата, нито историята! През 90 - те се наслушахме на достатъчно поучения!

Не ви щем сбъркания либерализъм. ВЪН!

Поправка  - повечето поучения и фалшификации са преди '90-те.

Не може да продължава така.

Не бива да търпим предателите антибългари цоциалисти, които и до ден днешен съсипват държавата и фалшифицират историята.

Ани , нали разбираш че ако някой от ДАНс те случша/чете, той или ще те вкара в затвора за екстремизъм, каквито случаи има в любимата ви антиевропейска и анти американска Рассея,  или.... се спуква от смях.

Очевидно е второто :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Функциите на страницата (като "кацване" на конкретен отговор, например, но и всички останали) се зареждат едва след зареждането на скъпоценните ви реклами. При мен рекламите се зареждат много бавно. Ако се направи обратно - първо да се зарежда функционалността, рекламите ви пак ще се заредят и ще ми ги наврете в носа, докато чета отговора.

Без нужда сте е юзър-НЕфрендли. 

Прочее, до сега не съм кликнал или обърнал внимание на ни една, даже и по грешка. 

на ‎3‎.‎12‎.‎2019‎ г. в 11:30, Дингири Банда написа:

Ако се направи обратно - първо да се зарежда функционалността, рекламите ви пак ще се заредят и ще ми ги наврете в носа, докато чета отговора.

Това е особеност на програмния език който се ползва. Има доста програми, които блокират рекламите. Ползвайте ги.

Кратко казано и на мен не ми харесва да ми насичат определен филм с някакви реклами, но това е действителността. Благодарение на рекламите се финансира въпросните Ваши потребности.

Успех!

на 3.12.2019 г. в 10:30, Дингири Банда написа:

Прочее, до сега не съм кликнал или обърнал внимание на ни една, даже и по грешка. 

Аз пък кликнах миналата година на една и даже ѝ направих реклама на свой ред в една тема.
Сега обаче нещо кофти съм си настройл браузърите и няма реклами. Не ми липсват де, ама сайтове като тоя www.1tv.ru не ми дават да гледам видео от тях, заради настройките на браузъра. На sat-universe.com също се мръщят яко, ама аз пък не им ходя на гости често (в ответна мярка) и пак са губещи. Преди години пък бях свикнал да спирам картинките, като беше по-бавен интернета и това ги прецаква яко навлеците рекламодатели.

преди 45 минути, ДИоNД написа:

Има доста програми, които блокират рекламите. Ползвайте ги.

Благодаря, знам. 

От опита ми с AbBlock+Google Chrome, които ползвам на настолни компютри, виждам, че той доста бързо запълва РАМта и това се чувства при 3 ГБ налична. Тук пиша от един дървен таблет "Алкател" с 1 ГБ РАМ и мисля, че AbBlock ще го вдърви още повече. 

Знам, че форума се финансира от реклами, но горе отбелязах, че без загуба биха могли да разместят реда на зареждане на страницата, ако, разбира се, е технически възможно. 

преди 11 минути, Дингири Банда написа:

Тук пиша от един дървен таблет "Алкател" с 1 ГБ РАМ и мисля, че AbBlock ще го вдърви още повече. 

Тогава нямаш право да се оплакваш.

преди 24 минути, Дингири Банда написа:

Знам, че форума се финансира от реклами, но горе отбелязах, че без загуба биха могли да разместят реда на зареждане на страницата, ако, разбира се, е технически възможно. 

По-просто се решава проблема. Едно приложение за въпросните машини със съответните малки ресурси. Друга тема.

Към момента това са отдадени ресурси и т.н. за този сайт. Да, има си инвеститори, а не само потребители и т.н.

Трябва да сме благодарни и на това което е в момента. Екипа полага усилие, но не всичко зависи от въпросния.

преди 43 минути, Дингири Банда написа:

Благодаря, знам. 

От опита ми с AbBlock+Google Chrome, които ползвам на настолни компютри, виждам, че той доста бързо запълва РАМта и това се чувства при 3 ГБ налична. Тук пиша от един дървен таблет "Алкател" с 1 ГБ РАМ и мисля, че AbBlock ще го вдърви още повече. 

Рам паметта е крайно недостатъчна към днешна дата на компютъра ти, а за таблета да не говорим, няма вина форума за това. Освен това тук има избор всеки който не желае реклами си плаща VIP абонамент на съвсем символична цена и няма да вижда реклами. 

Когато Windows XP беше модерна ОС в България, карах я с РАМ 512+256 МБ, с процесор АМД 1.3 ГХц (1 ядро, дву-четири ядрени имаше само в организации, можещи да поръчат или разработят ПО за повече от едно), вървеше без "глич", сайтове с по-богата функционалност от този се зареждаха и действаха по-бързо и ясно, АдБлок не тежеше. 

Защо нямам право да се оплаквам? 

Жалба за младост:

It was enough to go to the Moon (32 kB of RAM):

на 1.12.2019 г. в 10:52, Myanmar написа:

И Ане, под предтекст, че е преродена еврейка и се е върнала да плюе по германците, мимоходом започна да проповядва панславизъм, че сме келти и компания.

То трябва да има цял раздел Анне и в ДАНС да я следят внимателно пък и освен това никой не й направи забележка за тва че ме обиди а мен ме оврякахаха че съм й викал еврейка мдам......

Ако бях администратор или модератор щях да закрия форума ПРОГРАМИРАНЕ . Там всеки , който пусне тема за помощ или съвет за решаване на задача веднага 5 6 глутници вълци го нападат колко е прост . Калине моля те започни да следиш форума програмиране , защото там е страшно от нападки на потребители до друг потребител.

преди 23 минути, Дингири Банда написа:

Неосъзнатата ви фюминиска Бабункела заключва вече четвърта "женска" тема за два-три месеца.

След като изчетох цялата тема, мисля че е в нарушение на точка 2.12 от правилника на форума

Цитат

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

преди 14 минути, дръндю написа:

След като изчетох цялата тема, мисля че е в нарушение на точка 2.12 от правилника на форума

Някой това не го разбира обаче...Мислят, че са над правилата на форумът, че модераторите си правим каквото си поискаме, безконтролни сме. Така мислят защото не им понася нищо от това с което те не са съгласни! Херкулес например...някои от знатен род...и разни други. Но трябва да свикнат с мисълта, че в сайта има правилник, който трябва да се спазва! 

преди 8 минути, Milkydead написа:

Само слабите имат нужда от правила …

Там, където няма Правила/закони възниква анархия.

Анархистите твърдят че досега все още не сме имали условия на анархия така че изказването ти е безсъдържателно.Ти използваш някакъв meme който би следвало да плаши силните , защото слабите знаят че ще загубят много ако  групово не поддържат някаква лъжа.Но ето каква е истината този форум може да мине и без модератори , останалото е въпрос на желание...

преди 5 часа, Milkydead написа:

Но ето каква е истината този форум може да мине и без модератори , останалото е въпрос на желание...

Абе чак пък без модератори.... такива клавиатурни псувни ще валят в някои теми. :D 

Модераторите са всъщност достатъчно либерални,  половината теми сме ги оспамили с офтопици,  но докато се спазва добрия тон не ни закачат.  Е, чат пат някое предупреждение, но обикновено без последици за писане извън темата.  

А иначе, че следят за добър тон в постовете и не допускат нападки и обиди,  според мене добре правят.  А ако някой чувства,  че модератор си превишава правата и трие незаслужено,  винаги може да пише на админ.  Проверено  :) 

на 12.12.2019 г. в 18:12, Milkydead написа:

Анархистите твърдят че досега все още не сме имали условия на анархия

Кои са тия анархисти? Кои сме тия, дето не сме имали анархия? Дай пример за държава с наложена анархия като форма на управление?

на 12.12.2019 г. в 18:12, Milkydead написа:

изказването ти е безсъдържателно

Изказването ми е принципно. Това е принципното положение:

Цитат

Анархията (от гр. αναρχία, „без владетели“, „безвластие“) е форма на обществено устройство, в която отсъстват институции на властта.

И да, то носи съдържание. Друг е въпросът, кой иска и кой може да го възприеме!

преди 11 минути, herkules2 написа:

Как да свикнем с правила, които са парадокс-оксиморон? Уж имамме право на глас и изказване на мнение, а в същност нямаме такова, защото правилата го забраняват. Когато не си съгласен с нещо, как да кажеш, че не си съгласен, когато ти е забранено, а уж е разрешено? Веднага ще го изтълкуват като език на омразата, мъжки шовинизъм, балкански манталитет, ориенталско мислене, предразсъдъци и стереотипи, мизогиния и прочее?

Правилата са такива и работа на модераторите и администрацията е да следи да се спазват.

Обаче прилагането на рестрикции "по желание на левия пръст на крака ми", с "прикритие" се зад (почти) абсурдни тълкувания на тези правила, и прилагането им избирателно към различни участници на форума, е срамно и недостойно.

И – не сме гости тук. Дадена ни е безплатна площадка за общуване и публикуване, и на тази площадка вършим с времето, знанията и уменията си работата по напълване със съдържание на форума, без което няма да го има. Договор, който (трябва да) е изгоден и за двете страни.

Редактирано от Ьрмалоу (преглед на промените)

преди 6 минути, herkules2 написа:

Мен могат да ме плюят всички и персонално да ме обиждат както Alletheya и останалите, без ти като модератор да го забелязваш, и за тях правилата не важат, а когато аз кажа (защото съм сигурен), че жените не са ми равностойни и не искам да са ми равноправни, веднага ме предупреждаваш или отстраняваш, чрез другите модератори, за да ми се затвори устата и някой да не разбере коя и каква е днешната действителност според мен. 

Щом има такива които те обиждат защо не ги докладваш, твое право е да направиш това? 

преди 8 минути, herkules2 написа:

Няма държава в света, прокопсала с женски управление. 

Няма ама има, UK, Германия например, но не е тук в тази тема мястото за тази дискусия. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.