Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 10 часа, bulljo написа:

Че кога сме почвали директно с подигравките, винаги първите постове са били коригиращи, насочващи въпроси, какво точно е искал да каже, посочващи грешките му, и се почва едно носене на вода от девет кладенеца само и само той да е прав, чак тогава се почват подигравките.

Не сте започвали с корекциите, първо защото нямате достатъчно знания, освен за правописните грешки и сметките които съм объркал или когато сте налучкали. Корекциите сам си ги правя, както виждате чрез 3 повтарящи се схеми. Донесох ви вода от 9 кладенеца за да ви покажа че и в 9 -те кладенеца водата е еднаква. Доказателството - тази тема с трансформатора в автомобила се явява като продължение на предишната за входния трансформатор, което тогава било невъзможно. Сега стана възможно, обаче пък било опасно. Трябва ли и трета тема да направя докато разберете че може да бъде възможно и безопасно и практично? С какво моят трансформатор е бил опасен за някой така и не можах да разбера? Вас май отвсякъде ви дебнат някакви опасности?

Но тъй като темата е за предложения, мисля че ще е добре да се направи едно "кошче" във форума, където да отиват всички изрязани спамища, а не да се отцепват като в случая в моя фалшива тема, на която аз не съм автор, публикувана не от мен и то заради един бисер и последвалият спам. На мен не ми е приятно някой модератор да ме вкарва някакви уж мои фантомни теми, макар и думите вътре да са били мои, то това е равносилно да ти фалшифицират подписа и да се разписват после с него където си поискат. То става малко като Биг Брадър, никой не ти вкарва думи в устата, ама после ставаш герой в цял филм от който излизаш тотално окалян. Така и аз не искам да ставам автор на теми като "Задачка-закачка.." и тем подобни. Не ща да се ангажирвам с такива иначе чужди теми.  Аз не съм шизофреник, както някои които си правят десетки профили и не ща да имам и фалшиви теми в които да ме разиграват като кукла на конци. Че те после могат да ми потърсят отговорност и там.

Затова мисля че е по-добре да се направи едно кошче, което след време да се самопочиства. Въпреки всичко го приемам с чувство за хумор и може би затова няма реакция за спама, защото при тези условия той все ще трябва да се изроди като нечия нежелана, натрапена на гърба тема, която нищо не подозиращият потребител трябва да носи като багаж цял живот може би, защото в този форум никога нищо не се трие, колкото и да е опасно.

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Аз, пък предлагам в техно раздела да има подраздел в който Пепоне да пише на спокойствие и ако темата е смислена и отговаря на техниките за безопасност да се мести в съответния раздел или да се маркира като годна.

Как да бъде кръстена, може би "Внимание, Пепо твори", "Тихо, не притеснявай Пепо", "Опасно! Не влизай в дълбоките дебри на науката" или "Назад, ти неразбираш от наука"

преди 7 часа, peppone1 написа:

С какво моят трансформатор е бил опасен за някой така и не можах да разбера? Вас май отвсякъде ви дебнат някакви опасности?

Чета си аз пощата и гледам peppone пак реве, темата ти от трансформатори мина към свързване на бойлер, опасно свързване при това, дадоха ти схеми няколко човека, обясняваха ти кое как се случва и защо, ти продължи да държиш на твоята глупост, която е опасна буквално за живота на някой решил да следва идеята ти. Колкото до трансформаторите, макар да не е тук мястото за това да дискутираме, те също са опасни защото може да изгорят крайното стъпало, което съм го писал не веднъж в темите ти!

на 1.06.2019 г. в 2:44, Yvan Sergeеv написа:

рождения ден свърши

време е да се върнем

към нормалния  живот 

Хайде да поотговорим малко, когато никой не ни пита и ние не пишем по същността!

Ако ни интересува все пак, какво е важно за контекста, контекста и цялото съдържание на форума, което би могло да е полезно.

Някой клет пернишки скункс, да се впечатлява, не е от полза.

на 1.06.2019 г. в 10:07, ostavime написа:

Типична черта на българина. 

Престанете да гледате другите и да ги обсъждате. Огледайте се в себе си.

Преставам! Щом ми нарежда самият Вселенски Модератор на Галактиките!

Или пък, не!

Ще се замисля, колко бих могла да не съм като Другите, и когато, те, другите, не са адекватни и полезни за форума, Без скрупули, да ги Чистя! Като един Хитлер!

Хитлер, дали се е "оглеждал"в себе си, преди да нарежда изчистване от ... Някакви за него неполезни фоби?

Проблемът, не е в "оглеждането", а в Замърсяването!от другите самоповярвали си като Ветерани, заслужаващи, социална форумна пенсия.

Тъжно. 

Аз имам свое разбиране и много по-интересна алтернатива един форум да се развива и да е с бъдеще, а не Блато от закърнели циклещи легенди!

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 1 час, Maleficient написа:

Хайде да поотговорим малко, когато никой не ни пита и ние не пишем по същността!

Ако ни интересува все пак, какво е важно за контекста, контекста и цялото съдържание на форума, което би могло да е полезно.

Някой клет пернишки скункс, да се впечатлява, не е от полза.

не ти схващам мисълта

на къде биеш

Какво стана пак със сайта?Пак започна бавно да зарежда и да цикли!Беше добре по едно време след "ремонта",но напоследък се влачи като родопска песен.:(

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

Какво стана пак със сайта?Пак започна бавно да зарежда и да цикли!Беше добре по едно време след "ремонта",но напоследък се влачи като родопска песен.:(

и при мен е така с форума, но сайта си е ок

преди 34 минути, дръндю написа:

и при мен е така с форума, но сайта си е ок

Хммм,при мен всичко се бави,от началното зареждане на сайта,новини и т.н. включително и форума.

не зная, при мен става все по-добре
пу, пу дън го урочасъм
:giggle1:

Сега ми направи впечатление - в прозореца за уведомяване:
"Има N нови отговори"

преди 29 минути, дръндю написа:

не зная, при мен става все по-добре
пу, пу дън го урочасъм
:giggle1:

екстра е, тихо дън ми изчезне пак котката че си я слагах наново

• Администратор
преди 10 минути, DarkEdge написа:

Сега ми направи впечатление - в прозореца за уведомяване:
"Има N нови отговори"

Кое не му е наред на множественото число?

Ок, направих го отговорА

• 5 седмици по-късно...
преди 31 минути, halek написа:

Никъде във форума не намирам бутон, който да води към началната страница на сайта. Смятам че ще е удобно ако се добави такъв.

"Новини"

току-що, halek написа:

Да, благодаря. Това не го бях пробвал :)

За нищо ;)

Правилото да не се критикуват други потребители. Нека да отпадне, а да се въведе ново правило - да не се обиждат. Защото сега е позволено потребителите да се обиждат, обаче като написах в една тема, че 16 страници не се е намерил някой, който да оправи правописа на заглавието, аз, дето посочвам проблема, съм кривия, а не писалите 16 страници преди мен.

преди 10 часа, аm-аm написа:

Защото сега е позволено потребителите да се обиждат,

и ся не разбрах.щот са обиди, за туй ли го написа тва
аве и ас съм ногу чуствителен гат мъ обиждат, ама ади да прайш разлика малку а, кво шъ кажеш по въпроса
тъй де, кът съм лабилно сигън лесно съ обиждам

преди 13 часа, аm-аm написа:

Правилото да не се критикуват други потребители. Нека да отпадне, а да се въведе ново правило - да не се обиждат. Защото сега е позволено потребителите да се обиждат, обаче като написах в една тема, че 16 страници не се е намерил някой, който да оправи правописа на заглавието, аз, дето посочвам проблема, съм кривия, а не писалите 16 страници преди мен.

Да беше споменал заглавието на темата за да я прочетем и ние, дето не сме участвали, щеше да е добре. Благодаря предварително.

Това няма никакво значение. На мен даже ми отговориха, че някаква програма не открила грешката и аз му дадох купа на заблудения в невежеството си. Все пак блажени са невежите, това е версия на нирваната и себедостатъчността. Концепцията е много отвъд "аз знам повече от тебе". Защо да е нередно като прочетеш нещо нипусану тъкъ, за дъ не лечи негромотността, да не му кажеш, че  е неграмотен и трябва да се срамува от себе си? Това се нарича градивна критика. В нея няма злоба, завист или нещо негативно. Това е констатация. Други хора са се изказали как е правилно, не опира до лично мнение или отношение.

Някога това предложение нямаше да е на място, защото неграмотността се триеше, а спама не беше 99% от форума. Но сега, вместо "ай наздраве" и 100 пъти "добро утро", едно "пише се с пълен член" няма да извади на никой окото.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Защо да е нередно като прочетеш нещо нипусану тъкъ, за дъ не лечи негромотността, да не му кажеш, че  е неграмотен и трябва да се срамува от себе си

ми докладвай го ва бритчет
што шъ праиш забелешка?

преди 3 часа, Колев60 написа:

Да беше споменал заглавието на темата за да я прочетем и ние, дето не сме участвали, щеше да е добре. Благодаря предварително.

Това е темата 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.