Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Всеки има право на мнение.Можеш да пуснеш нов доклад, но не мисля, че нещо ще се промени.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Защо да пускам нов доклад?

В един момент ви подкрепям Принципно, заради правилата, но все пак са произведения на изкуството, в следващия, нещо По-Пошло от картина на гола жена, е просто мнението тема.

Еми, имате проблем с критериите и какво ще стресира млади и невиждали пошлост.

Защото е по-разбираемо да се редактират и спестяват неприятни тунинговани, отколкото произведения на изкуството.

Какво би се получило като равносметка?

Повечко снимки и линкове с кухи и безинтересни лейки, срещу никакви на голи, но пък останали в историята на изкуството.

Тоест да се разбира, понеже аз ви подкрепих веднъж в един спор(не защото смятах, че сте прав, а защото сте ми били симпатичен в онзи момент) сега вие трябва да ме подкрепите в изясняването на отношенията ми с една друга потребителка(не защото смятате, че съм права в конкретния случай, а защото аз ви подкрепих преди)?

А това, че в единия случай има нарушение на правилата, а в другия не, няма значение!

Не.

Да се разбира, че както аз съм Разбрала и за това Подкрепила позицията на неправилно докладван, И сега ако може да се пробва с Разбирането, защо съм Докладвала мнениe, без дори да съм си позволила да употребя епитет като "дебил"-ка, а съвсем ясно, но не нарисувано все пак,  реших да се изчисти тема от ЕДНО мнение.

Има нарушение и то е като умишлено саботиране на тема, като с повечето 

Без реално възможност да се обсъжда българска народопсихология, а собствени лични психофобии и малоумни хейтърошизита.

• Администратор
преди 53 минути, Maleficient написа:

Няма общо с темата и това, което си е направил труда да анализира човека.

Като иска да си пусне отделна тема, като не е отразено и коментирано, очевидно е излишно.

Като например: Идеалът на новото поколение за женска красота!

Но нищо общо с народопсихологията ни не е!

Дори по-настървено ще досаждам, защото този път не става въпрос за твои мнения в Религия, а за " чистотата", хора с капацитет наистина да обясняват и пишат, без редовните спамърки да им заблатяват темите.

Нейде из правилата на форума:

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Ако става дума за въпросното мнение, в което има снимка на Гани ли е там каквато е. Аз лично също не виждам никакъв проблем с мнението. Моля имайте предвид, че се намесваме когато има нарушение на правилата. А не когато някое мнение или потребител не ви харесват. 

току-що, Kalin Karaboychev написа:

Нейде из правилата на форума:

Ако става дума за въпросното мнение, в което има снимка на Гани ли е там каквато е. Аз лично също не виждам никакъв проблем с мнението. Моля имайте предвид, че се намесваме когато има нарушение на правилата. А не когато някое мнение или потребител не ви харесват. 

Имам го предвид. И отново вие погледнете каква е връзката с темата?

Отговор и контрапункт на това, че българските жени са красиви генитично?

Жалко, ако подкрепяте това Непроблемно мнение.

Жалко и за мен...

• Администратор
преди 6 минути, Maleficient написа:

Имам го предвид. И отново вие погледнете каква е връзката с темата?

Отговор и контрапункт на това, че българските жени са красиви генитично?

Жалко, ако подкрепяте това Непроблемно мнение.

Жалко и за мен...

Ние не сме тук да търсим връзки, да гадаем, да хвърляме зарове, кокали или други. Нито да подкрепяме един или друг. Тук сме да съблюдаваме да се спазват написаните от нас правила. За неписаните има други мистични сили. Също всичко кое с каква връзка е написано е много субективно за всеки. Едни, ако не намират връзка други могат да я намират. Форумът е отворен за всеки да сподели своите мисли. Ако не ви харесват мненията на някой има прекрасна опция за блокиране на потребители, използвайте я. Така няма да четете неща от хора, които не искате и няма да ви се налага нито на вас нито на нас да търсим връзки.

Добре, а защо не отговорихте така на докладвалата мнение от картина?

Да ги прескача и блокира.

Защото и аз бях блокирана преди време, но ако някоя толкова не ме харесваше, можеше и тя да го направи, за да има баланс!

Излиза, че аз блокирам, но тя ми слива теми, а когато аз забележа, че мнението й не е по темата е лично срещу нея, а-ха!

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

на 12.04.2019 г. в 17:38, Деянчо написа:

@Танер Заит Расим, имаш си сериозен конкурент играч-сваляч. :tease:

Подарявам му ги всичките до една.

Да СИ ги взима, дефектни са или с психични отклонения или такива дето ги е шубе да излязат с теб и не им стиска.

Или па могат да са ти леля или мамма.

Ако си търсите жена в калдата, на правилното място сте!

Успех!

преди 11 часа, Танер Заит Расим написа:

Подарявам му ги всичките до една.

Да СИ ги взима, дефектни са или с психични отклонения или такива дето ги е шубе да излязат с теб и не им стиска.

Или па могат да са ти леля или мамма.

Ако си търсите жена в калдата, на правилното място сте!

Успех!

Не се отказвай, играч, ти си надеждата! Младо, старо - действаш. Като видят колко ти е голям... портфейла и ще преодолеят бързичко своята несериозност. :)

преди 21 часа, Kalin Karaboychev написа:

Ние не сме тук да търсим връзки, да гадаем, да хвърляме зарове, кокали или други. Нито да подкрепяме един или друг. Тук сме да съблюдаваме да се спазват написаните от нас правила. За неписаните има други мистични сили. Също всичко кое с каква връзка е написано е много субективно за всеки. Едни, ако не намират връзка други могат да я намират. Форумът е отворен за всеки да сподели своите мисли. Ако не ви харесват мненията на някой има прекрасна опция за блокиране на потребители, използвайте я. Така няма да четете неща от хора, които не искате и няма да ви се налага нито на вас нито на нас да търсим връзки.

Algor защо е с такъв аватар, не е ли нарушение?

• 2 седмици по-късно...
на 15.04.2019 г. в 21:29, Танер Заит Расим написа:

Algor защо е с такъв аватар, не е ли нарушение?

Не. Зърната му са прикрити с естествено окосмЛение и това е вид самоцензура. Жалко, че няма такава и на клавиатурата crazy-monkey-emoticon-057.gif

081013_loucodemais.jpg

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, за пореден път подавам доклад срещу модератора Филипов, който продължава във всяка една моя тема да се държи много грубо и да ме обижда. Публикувам си докладът тук за да го видят всички потребители и до кога ние обикновените потребители трябва да търпим простащината на шепа хора в този форум, да не кажа че е само той. Ако на някой намира оправдание за простащината, нека даде мнението си в тази тема, но се съмнявам че на нормален човек ще му е приятно да чете всеки път помии и то на празника на славянската писменост. Не ми е до това че аз съм обиденият, а до това че всекидневно ние трябва да гледаме такива грозни сцени и то от хора властимащи, които имат задължението да се грижат за красотата и привлекателността на един форум и държавата. Аз не ща навсякъде да гледам Бойко Борисовци.Такива доклади срещу него съм подавал десетки пъти и този човек не си запря злобата. И на всичкото отгоре той продължава да бъде оправдаван за просташкото си държане. До кога вулгарните думи винаги ще се оправдават, а една красива живопис-рисунка на гола жена на два века, светкавично изтривана?

"Този потребител продължава във всяка една моя тема да се държи много грубо, без с нищо да съм го провокирал или споменавал. Ако не е съгласен с мен нека го изкаже по нормалният и възпитан начин. Нямам какво да деля с него та да се държи по този отвратителен просташки начин. Във всяка моя тема подавам доклад за него и никакво действие, озаптете го този простак най-накрая, не ща във всяка моя тема този човек да ме нарича "тъпа кратуна, ламерче тъпо, да ми говори на "бе" и т.н. Аз да не съм влезнал да бъда боксовата круша в този форум. То бива веднъж-два, ама той не се спира."

Добре, а ти как определяш своето си отношение спрямо Филипов? 

Цитата е от същата тема за която пишеш, за пореден път ще напиша, за да те уважава събеседника ти трябва и ти да го уважаваш ! 

преди 1 час, peppone1 написа:

Ти като какъв се изказваш бре, като директора на форума ли? В момента ти изглеждаш  тъп, чудейки се за какво да се хванеш, да ама и невежите все пак не са глупаци и ще видят циркаджийските ти пируети. Твоето задължение е да съблюдаваш правилата, а не да раздаваш уроци. За пореден път най-учтиво те моля престани да си налагаш твоите субективни заблуди като истина, защото другите ти вярват. Но не се опитвай и мен да излъжеш, аз знанията и опита ми не съм си ги намерил на пътя, та ще чакам вчерашен съдник-анонимник, криейки си лицето да ми се изявява като съдия. Много малко техници могат да си позволят и финансите и времето да работят бобиньорство и силно се съмнявам че ти някога си пипал трансформатор. Така че не се изказвай като практик. Аз не задължавам никой да ми вярва, дал съм своите примери, така че и ти, най-малкото от възпитание се научи да не натрапваш своето си верую. Другите ти вярват само защото говориш смешно и нахално. Не си ти капацитетът който ще казва кое правда и кое истина, най-малкото от това което си показал и простащината ти която всички я виждат. От един обикновен сервизен техник няма какво да взема, така е и във всяка друга професия, навсякъде има посредствени майстори.

преди 24 минути, peppone1 написа:

Здравейте, за пореден път подавам доклад срещу модератора Филипов...

Добра вечер!
И аз за последен път ще ви кажа, уважаеми Пипоне, да спрете да пишете в този раздел.
Подал сте доклад за нещо, което считате за нарушение.
Дали ще се вземат мерки по даден доклад или не е въпрос на преценка на администрацията, а това, че вие пишете тук след всеки ваш доклад е нарушение на поне 3 точки от правилата.
За последен път ви казвам - пишете си глупостите в раздела, който искате и оборвайте опонентите си с формули и доказателства, вместо да се жалвате тук след всеки опит да подвеждате масово хората.

След като 5-6 човека в темата ви оборват с формули и закони от различни сфери на науките, вие не се ли замислихте кой крив и кой прав?!?!
Държа да ви кажа, че ако на мен така 5-6 човека ми се изсмеят в лицето и ми докажат, че пиша тъпотии и небивалици, аз ще се извиня, ще затворя форума и скоро няма да вляза тук, защото ще ме е срам.
Ама много ще ме е срам!!!

Надявам се разбрахте това, което съм написал и не ми отговаряйте!
Ако искате да продължавате да пишете тук, послущайте съвета ми.
Ако искате принудително да си почивате дълго и продължително, постъпете както искате.

Поздрави и честит празник!

Петърчо!

Цитирам ти част от поста на глобален модератор:

"След като 5-6 човека в темата ви оборват с формули и закони от различни сфери на науките, вие не се ли замислихте кой крив и кой прав?!?!
Държа да ви кажа, че ако на мен така 5-6 човека ми се изсмеят в лицето и ми докажат, че пиша тъпотии и небивалици, аз ще се извиня, ще затворя форума и скоро няма да вляза тук, защото ще ме е срам.
Ама много ще ме е срам!!!"

Във форум "Аудиотехника' поне едно 10-тина човека са ти казвали тези приказки ,НЕЕДНОКРАТНО. Включително и аз. Включително и Филипов, като модератор. Включително и Бард - също като модератор. Николов - отново модератор.Ред дойде и то не за първи или втори път и на глобален модератор (Algor).Изглежда по всичко личи, че сега чакаш и намесата на Администратор. Но ако се върнеш малко по назад в темата, ще откриеш и такава намеса.Какво си мислиш, като какъв те възприемат хората в този форум? Няма какво да доказваш с твоите измишльотини , които, няколко пъти ти написах, че не се прилагат в реалния живот. Явно те "сърбят" пръстите да напишеш нещо, но нека то е като конструктивно предложение, а не да наливаш акъл, как и къде се слагал трансформатор например и една камара други глупости, за които единствено само ТИ си убеден че се прави и е нужно.Отлично знаем всички защо пишеш и то точно там, където си най некомпетентен. Ето за какво. Калдата и в частност Карабойчев е дал карт бланш на всеки един член да споделя и пише именно ТУК! Знаеш със сигурност, че не на всеки форум имаш това право по простата причина, че от почти всички технически форуми си или изгонен или най малкото нежелан. 

Не ти е виновен ни Филипов, ни Бард, ни най малкото всеки един от обикновените ползватели на форума. Виновен за това си единствено - ТИ!

На теб и всички останали - Честит празник и да сте живи и здрави!

преди 1 час, algor написа:

Добра вечер!
И аз за последен път ще ви кажа, уважаеми Пипоне, да спрете да пишете в този раздел.
Подал сте доклад за нещо, което считате за нарушение.
Дали ще се вземат мерки по даден доклад или не е въпрос на преценка на администрацията, а това, че вие пишете тук след всеки ваш доклад е нарушение на поне 3 точки от правилата.
За последен път ви казвам - пишете си глупостите в раздела, който искате и оборвайте опонентите си с формули и доказателства, вместо да се жалвате тук след всеки опит да подвеждате масово хората.

След като 5-6 човека в темата ви оборват с формули и закони от различни сфери на науките, вие не се ли замислихте кой крив и кой прав?!?!
Ама много ще ме е срам!!!

Надявам се разбрахте това, което съм написал и не ми отговаряйте!
Ако искате да продължавате да пишете тук, послущайте съвета ми.
Ако искате принудително да си почивате дълго и продължително, постъпете както искате.

Поздрави и честит празник!

Добра да бъде! Ако съм нарушил някои правила, нека си понеса наказанието тогава. Аз няма какво да отговарям, защото аз очаквам отговор, а вие отново давате оправдания, за това как някой непрекъснато имал някаква наложителна и неотложна причина за да се държи просташки. И че единственото решение е точно това. Едно е да ми се направят забележки, както направиха двама-трима но докладваният човек пропусна тези мои грешки и според написаното от него ме обвинява в измама или в неграмотност. Нормално ли е един модератор който трябва да следи за реда, той да се изявява в ролята на учител-съдия? И най-грешното което можете да направите вие, е да давате съвети, аз как да се държа. Аз с нищо не го бях провокирал или споменал, та той да влиза така нахално и да ругае и хули. Нека си ругаят и другите, това не ми пречи, но за един модератор това е недопустимо, та той така ще опозори цялата титла. Аз не нося тази титла и не мисля че, а и нямам възможността да попреча на някой. Нека си има свое мнение, макар и грешно, но не и на негова база да обижда и заключва теми, аз както казах моите знания не съм ги намерил на улицата, платил съм големи пари за тази моя дейност и един ден някой да дойде и да ти каже че всичко твое е боклук и да те обяви за измамник, какво мислите че ще му отговоря?

И защо аз трябва да спра да пиша в този раздел? Това не е група за избрани и поканени членове, защо аз трябва да отстъпвам, заради възрастта му ли?

преди 1 час, neroni написа:

Искам да мога да блокирам ТОТАЛНО мненията и темите на определени умствено болни хора.

Можеш, просто си изключи компютъра. Един нормален човек е редно да се държи добре и с болните хора, разбира се докато не му се качат на главата. Аз никой не съм призовавал да чете темите, вие сами си влизате и после аз съм виновен за ваште безпокойства. Не мисля че са чак толкова страшни моите теми, в тях няма призраци, вещици, та да реагирате и да бягате като обсебени. Яд ме е на това че когато някой се държи лошо с друг, вие бягащите и криещите се търсите причината за това лошо държане, за което не може да има оправдателна причина, освен извинението. Ако всички престъпници се оправдаваха за тяхните нужди, то трябва да ходим по улицата нащрек и с нож в ръка. И бягството от неприятностите, води до нови неприятности.

http://prntscr.com/nubpth

Споделете, защо като отворя новина в сайта, вместо надпис Калдейта, от тази сутрин почна да се изписва фацебука? Това горе, в името на таба.

Екипа от модератори на първо място. Повечето са избрани по пристрастия, а не по компетентност. Често си правят своеволия.

преди 32 минути, Росен Р. Александров написа:

Екипа от модератори на първо място. Повечето са избрани по пристрастия, а не по компетентност. Често си правят своеволия.

до сега, аз не съм виждал своеволия, дори се учудвам на търпимостта към потребители, които пишат пълни глупости в технораздел

на 24.05.2019 г. в 21:15, algor написа:

не съм собственик за да определям правилата на форума, но с това изречение дадохте зелена светлина на глупостите в технораздела
давам предложение да се преразгледат правилата
разбира се че всеки може да допусне грешка от незнание, но да се пълни технораздела с откровени глупости, мисля че не е допустимо за форум от ранга на "Kaldata"

преди 12 часа, дръндю написа:

не съм собственик за да определям правилата на форума, но с това изречение дадохте зелена светлина на глупостите в технораздела
давам предложение да се преразгледат правилата
разбира се че всеки може да допусне грешка от незнание, но да се пълни технораздела с откровени глупости, мисля че не е допустимо за форум от ранга на "Kaldata"

За да не останат никакви теми? Грешка от незнание няма, има само незнание, за да има грешка трябва да има знания, че как ще се поправи иначе тази грешка, а може би е цял грях? Ами пиши си глупостите, никой не ти забранява. Ако няма теми, няма и рекламите да вървят, вие отделихте най-много време върху моите теми, сигурен съм че някои от вас вече са си купили ютия или котлон. Ако в хипермаркета няма забавна музика и катерушки, а само питащи стари баби коя прежда да си купят, какво ще задържи клиентите? И ако някоя служителка изгони някой клиент затова че не го е харесала, веднага ще дотърчи собственикът и ще я уволни. Ако продължава и собственикът ще фалира защото спонсора ще спре да го финансира, като разбере че се гонят клиентите му. Знаете ли тези служителки как внимателно изслушват истерични психясали лелки, с неизчерапема любезност? И какъв е ранга на Калдата? Добър е в компютърната техника и аз затова се регистрирах тук, по-късно видях че имало и някакъв електротехнически раздел, в който с фенерче трябва да търсиш технична теме. Беше пълен и продължава да се пълни с всякакви битовизми, нямащи нищо общо с научното. Темите в него са от сорта "Нека който разбира ме упъти", а това може да бъде приятел, кумшията и всеки, нищо технично няма в тези теми. Та пиши си техничните теми и го вдигни този ранг, защо мрънкаш? Всеки в тази държава само мрънка без да прави нищо, а политиците които правят каквото могат най-лесно е да се оплюят, ами станете вие политици тогава. С ваште невидими инженерни трудове, какво дадохте на форума?

Аз искам да удължите времето за редакция, знам че аз бях главният виновник затова, така че знам че няма да ме чуете. Но времето от 30 мин. е много кратко и няма възможност да си проверя и коригирам сметките и грешките които са неизбежни.

"Но времето от 30 мин. е много кратко и няма възможност да си проверя и коригирам сметките и грешките които са неизбежни."

Петре!

Времето за редакция доколкото зная е променено още преди  2-3 месеца на 1 час. Поне при мен е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.