Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Преди промяната нямах проблем, а сега за да отида от един раздел в друг трябва всеки път да натискам бутона "Go", което направо ми къса нервите.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Защо не може да се трие даден пост, както при `стария` форум! Доста често стават грешки, а поста не може да се изтрие- може ли да се направи нещо по въпроса?

Не е толкова важно, но мисля, че е от полза(поне за мен ще е )

В повечето форуми постовете не могат да се трият от самите потребители, (също не можеш да си промениш ника или да си изтриеш акаунта).

В някои форуми не можеш да редактираш след определено зададено време. Има и такива, в които не можеш да блокираш потребител, а трябва да пишеш до админите. Всичко е до настройките на съответната версия.

Защо не може да се трие даден пост, както при `стария` форум! Доста често стават грешки, а поста не може да се изтрие- може ли да се направи нещо по въпроса?

Не е толкова важно, но мисля, че е от полза(поне за мен ще е )

Има бутон за редакция, който ти е аткивен достатъчно дълго за да се поправиш.

Преди промяната нямах проблем, а сега за да отида от един раздел в друг трябва всеки път да натискам бутона "Go", което направо ми къса нервите.

Това мисля, че трябва да се вземе под внимание. Според мен няма особен смисъл да се налага да потвърдиш с "Go". След като си в това меню мисля, че е ясно какво искаш да направиш.

Преди промяната беше по-лесно и удобно.

Има бутон за редакция, който ти е аткивен достатъчно дълго за да се поправиш.

Не във всички случаи това решение е удобно. Например при дълги теми, в които информацията се обновява и допълва периодично в първия пост. Да му мисли автора на поста... :)

По-неприятно става, когато автора си е поставил за цел винаги когато има нещо ново да обновява поста си.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Бeз много да мисля бих сложил раздел ''Кракове, пачове и серийни номера'', които в момента се третират като незаконни материали!

А в същото време разпространението на mp3-ки е напълно законно :)

Да,една ъндърграунд страничка хич няма да е зле,а иначе по сайта нищо не бих променил и така си е супер за мене :)

От ското съм забелязал, че няма икона за прочетена затворена тема...Не че е много важно, но може да се направи нещо по въпроса.

• 3 месеца по-късно...

възможно ли е, получаващата се по този:

Публикувано изображение

начин отделена тема да бъде една и съща за всички страници? например най-емблематичната/важната за целия раздел/подраздел или правилата на форума, откроени подобаващо в цвят? особено последните имат остра нужда да бъдат напомняни по-честичко

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

бих сложил раздел "Кракове, пачове и серийни номера" ИНАЧЕ БРАВО!!! ТОВА Е МОЯТ ЛУБИМ САЙТ. :whist::P МОЖЕТЕ ДА СМЕНИТЕ ДИЗАЙНА. ТОЗИ Е ДОСТА СТАР

Ползвах IP.Duo скина и в профила, под аватара има (на този скин все още го има) бутон с текст "Виж мненията" който за разлика от преди, когато ми показваше последните мнения и ми бе доста полезен, сега праща директно в търсачката. На другите скинове този бутон го е хванала липсата изобщо, за разлика от новия бутон "Намери Моето Съдържание", който пък липсва в IP.Duo. Още един проблем, но по-дребен с IP.Duo - при по-ниски резолюции част от менютата изчезват, ако не е зададена опцията (мога да дам пример само с Опера) Fit To Width. Имам молба към екипа да върнете стария бутон "Виж мненията" с функционалността, която си имаше от преди няколко дена.

Аз бих върнал чата в тази страница

Иначе сайта е много добър както и потребителите му :whist:

И бих поправил проблема с клиповете от vbox7.com,тоест като цъкна на "добавяне на видео от vbox7,youtube,googlevidеo" и като копна линка и натисна на "добави видео" и след това като пусна мнението излиза само линка за клипа,а не прозорец с него.

Също не ми харесва и системата за оценяване-като някой почне да уценява както си иска... поне като цъкнеш на минуса или на плюса да се появи поле за коментар защо оценяваш позитивно или негативно коментара и да не може да оцениш без да напишеш коментар.Така ще е много по-добро и ако коментара е от рода "така си искам",написан само пунктуационен знак или нещо друго което е безсмислено модераторите да трият и коменатара и вота.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Ползвах IP.Duo скина и в профила, под аватара има (на този скин все още го има) бутон с текст "Виж мненията" който за разлика от преди, когато ми показваше последните мнения и ми бе доста полезен, сега праща директно в търсачката. На другите скинове този бутон го е хванала липсата изобщо, за разлика от новия бутон "Намери Моето Съдържание", който пък липсва в IP.Duo. Още един проблем, но по-дребен с IP.Duo - при по-ниски резолюции част от менютата изчезват, ако не е зададена опцията (мога да дам пример само с Опера) Fit To Width. Имам молба към екипа да върнете стария бутон "Виж мненията" с функционалността, която си имаше от преди няколко дена.

Явно проблема идва от тук:

Здравейте,

Форумът е обновен, ползвайте основния скин защото другите все още не са обновени и е възможно да имате проблеми с тях докато не ги обновим.

Поздрави.

П.П. Обновен е и скина CleanCut него също можете да го ползвате. Останалите предстои, но май няма да е скоро.

Явно проблема идва от тук:

Да, благодаря, това не го бях прочел, сега съм със основния скин, но ми липсва бутона "Виж мненията" и не му е заместител като функционалност бутона "Намери Моето Съдържание", който също е полезен, не отричам, но показват различни неща.

Може би да знам кой ми дава + или - ... т.е да не е анонимно.Тогава да видя ще им стиска ли толкова да праскат + или - :speak:

То и сега можеш да го видиш. Просто щракни в/у числото на репутацията в съответното мнение.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Да, благодаря, това не го бях прочел, сега съм със основния скин, но ми липсва бутона "Виж мненията" и не му е заместител като функционалност бутона "Намери Моето Съдържание", който също е полезен, не отричам, но показват различни неща.

То и сега можеш да го видиш. Просто щракни в/у цифрата на репутацията в съответното мнение.

Когато изберете опцията "Намери Моето Съдържание", отгоре в дясно има падашо меню, от което можете да изберете да се показват само постовете Ви, аналогично е на търсеният бутон, просто е "скрито" по-надълбоко.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

В един чужд форум, където се подвизава моя мъж, новаците не могат да пускат теми докато не направят определен минимум от постове! Така докато пишат искат или не научават правилата на форума! По този начин се избягват безсмислените теми! Мисля, че като идея е страхотна!

За клиповете пред линка просто сложете WWW и ще излизат както трябва.

Благодарности на Ам-ам той ме светна.

Бих сложил рекламите отстрани,отгоре и отдолу където им е мястото, а не между темите и мненията на потребителите.

Блокирал съм ги, но пък понякога рекламките водят до интересни места.

То и сега можеш да го видиш. Просто щракни в/у числото на репутацията в съответното мнение.

благодарности това не го бях видял :speak:

Има и още някои дреболии, примерно забелязвам че новорегистрираните потребители веднага почват с писане на латиница, пускане на линкове за реферали, линкове към тъпи сайтове с игри и още един куп такива. Ясно е че не знаят правилата затова неможе ли новорегистрираните да имат примерно право на 5 мения на ден и след определен период (или достигане на някакъв положителен рейтинг) ограничението да отпадне.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Когато изберете опцията "Намери Моето Съдържание", отгоре в дясно има падашо меню, от което можете да изберете да се показват само постовете Ви, аналогично е на търсеният бутон, просто е "скрито" по-надълбоко.

Да, благодаря, не се бях загледал! Но въпреки това пак не е съвсем същото, защото излизат в разгърнат вид, а не списъчен, ако се изразих правилно.

В един чужд форум, където се подвизава моя мъж, новаците не могат да пускат теми докато не направят определен минимум от постове! Така докато пишат искат или не научават правилата на форума! По този начин се избягват безсмислените теми!

Мисля, че като идея е страхотна!

Не е лоша идеята, но по този начин може да се постигне точно обратното - потребителя да почне да коментира всяка тема, докато натрупа необходимия брой постове за пускане на своя. Т.е. ще се избегнат една част от безсмислените теми и главоломно ще се увеличат безсмислените постове :speak:

Не е лоша идеята, но по този начин може да се постигне точно обратното - потребителя да почне да коментира всяка тема, докато натрупа необходимия брой постове за пускане на своя. Т.е. ще се избегнат една част от безсмислените теми и главоломно ще се увеличат безсмислените постове :)

Имаш право, но безсмислените постове отиват в кошчето!

Да, благодаря, не се бях загледал! Но въпреки това пак не е съвсем същото, защото излизат в разгърнат вид, а не списъчен, ако се изразих правилно.

Не е лоша идеята, но по този начин може да се постигне точно обратното - потребителя да почне да коментира всяка тема, докато натрупа необходимия брой постове за пускане на своя. Т.е. ще се избегнат една част от безсмислените теми и главоломно ще се увеличат безсмислените постове :)

Все пак, последните няколко мнения могат да се видят и директно от профила четвъртият бутон на бар лентата "Статуси За мен Теми Мнения..." Ако се направи линк от него към листа с номератор към страниците с мнения в табличен вид, може би ще постигнете пълно удовлетворение.Публикувано изображение

Мацко, не са безмислени постовете на потребителя. Надявам се в бъдеще, да не си позволявате необосновани мнения за човек, със значително по-голям опит от Вашия!

В един чужд форум, където се подвизава моя мъж, новаците не могат да пускат теми докато не направят определен минимум от постове! Така докато пишат искат или не научават правилата на форума! По този начин се избягват безсмислените теми!

Мисля, че като идея е страхотна!

Да, но тогава може да се получи следния ефект: регистрира се нов потребител, който има нужда от помощ. Няма тема, която да отговаря на неговия проблем, следователно трябва да си пусне нова - но не може. И се отказва да търси помощ в този форум. Отива на друго място, където може да си пусне спокойно темата и да получи съответната помощ. Губим го като потребител, защото смята, че форума е глупав. Другия вариант е да пише в която тема му падне, а от там пък поста му да трябва да се отдели в нова тема, което ще уваличи работата на модераторите.

Или пък както в този раздел: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137 всеки проблем със заразен компютър е в нова тема..регистрира се потребител, защото е прихванал някоя гадина, не може да си пусне тема и затова пише в темата на някой, на който му се помага в това време..и става една обърквация..кой на кого обяснява какво да прави, кой чете друг и т.н.

Мацко, не са безмислени постовете на потребителя. Надявам се в бъдеще, да не си позволявате необосновани мнения за човек, със значително по-голям опит от Вашия!

Тя не казва, че неговия пост е безсмислен.

Отива на друго място, където може да си пусне спокойно темата и да получи съответната помощ. Губим го като потребител, защото смята, че форума е глупав.

Донякъде те разбирам...Публикувано изображениеТам материята е друга и може би затова така практикуват!

Тя не казва, че неговия пост е безсмислен.

Може и така да е, но не е изяснено и може да се тълкува двуяко.

Последен офтопик:

Прочети хубаво дискусията им:

Т.е. ще се избегнат една част от безсмислените теми и главоломно ще се увеличат безсмислените постове

Не би се заяла с някой от форума така..обвиняваш я напразно :)

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.