Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Ето, сложих WindowsXP SP3 във виртуалка, инсталирах му само Internet Explorer8 и отново страницата Kaldata.com не се изобразява правилно под IE. А за останалото - с Opera практически проблеми нямам. Това със цитата обаче защо се получава си е интересно, но маловажно.

Някой искал ли ти е мнението?

Работя с немалко уеб дизайнери и програмисти и мога да ти кажа че сафари и ИЕ са броузерите, от които можеш да очакваш всякакви изненади. И на всичко друго можеш да докараш страницата да е ОК (и да изглежда по същия начин), но на тях си е много сериозно предизвикателство. Така че проблема е броузера

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Работя с немалко уеб дизайнери и програмисти и мога да ти кажа че сафари и ИЕ са броузерите, от които можеш да очакваш всякакви изненади. И на всичко друго можеш да докараш страницата да е ОК (и да изглежда по същия начин), но на тях си е много сериозно предизвикателство. Така че проблема е броузера

Не знам да изненадите, но ползвам непипнат OEM релийз с легитимен лицензионен ключ, т.е имам легален MS Windows XP SP3, който минава проверките за легалност на Microsoft, но kaldata.com ми зарежда началната, а на която новина и да цъкна - виждам заглавието й, но текста на самата новина просто липсва - на това място е празно поле. Понеже хора тук почнаха да говорят за вируси и бъгове, реших в една виртуалка да инсталирам WindowsXP SP3, сложих му само и единствено Internet Explorer - абсолютно същият проблем, който описвам. Това, че за IE и Safari се пишело трудно не е оправдание, а Safari е Webkit отроче, така че писането не би трябвало да е много по-трудно от това за Chrome вируса.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знам да изненадите, но ползвам непипнат OEM релийз с легитимен лицензионен ключ, т.е имам легален MS Windows XP SP3, който минава проверките за легалност на Microsoft, но kaldata.com ми зарежда началната, а на която новина и да цъкна - виждам заглавието й, но текста на самата новина просто липсва - на това място е празно поле. Понеже хора тук почнаха да говорят за вируси и бъгове, реших в една виртуалка да инсталирам WindowsXP SP3, сложих му само и единствено Internet Explorer - абсолютно същият проблем, който описвам. Това, че за IE и Safari се пишело трудно не е оправдание, а Safari е Webkit отроче, така че писането не би трябвало да е много по-трудно от това за Chrome вируса.

ти не ме разбра. аз не казвам че е заради легитимна ОС или подобно. Казвам че ИЕ и сафари не спазват 100% стандартите и заради това с тях винаги има проблеми. ИЕ е много добър в едно нещо - корпоративни системи, особено такива, които ползват ActiveX (SIebel CRM например)

ти не ме разбра. аз не казвам че е заради легитимна ОС или подобно. Казвам че ИЕ и сафари не спазват 100% стандартите и заради това с тях винаги има проблеми. ИЕ е много добър в едно нещо - корпоративни системи, особено такива, които ползват ActiveX (SIebel CRM например)

Добре, това обаче с какво обяснява, че на мен страницата не ми се зарежда с IE8, а на други се зарежда коректно с IE8?

Добре, това обаче с какво обяснява, че на мен страницата не ми се зарежда с IE8, а на други се зарежда коректно с IE8?

Явно имаш някакви настройки на системата, които те различават. И не забравяй че комуникацията на виртуална машина минава през мрежовия стек на хост машината.

Като цяло помисли си какви промени си правил в конфигурацията на броузера и ОС

Явно имаш някакви настройки на системата... Като цяло помисли си какви промени си правил в конфигурацията на броузера и ОС

Никакви промени не съм правил. С Opera страницата ми се отваря коректно. Проблемът е само с IE8 и само с тази страница до колкото виждам.

Ето - просто е празно:

Публикувано изображение

Никакви промени не съм правил. С Opera страницата ми се отваря коректно. Проблемът е само с IE8 и само с тази страница до колкото виждам. Ето - просто е празно:  

Тогава версията на 8, която ползваш не е наред. Изтегли офлайн инсталацията и пробвай с нея

Тогава версията на 8, която ползваш не е наред. Изтегли офлайн инсталацията и пробвай с нея

Официална оффлайн инсталация от сайта на Microsoft е. Според теб от къде бих си изтеглил аз официален ъпдейт за Windows?

Браузърът е:

То заглавната си ми се изобразява, проблемът е когато цъкна на някоя новина - под заглавието й просто е празно.

за да завършек подобаващ на спора 
да хвърлим едно око какво казва W3C
ЛИНК

Validation Output: 461 Errors

по красноречиво не знам как да го опиша

capnemo

да напиша едно несъгласие с казаното от теб относно IE и Safary (то това второто само зомбита го ползват)

Един сайт се показва така както пишещия го направи.
Ако той не знае как се правят индивидуални спрямо браузера поправки на некадърните модули които е вкарал,

то това е друг въпрос. Затова и разработчиците на браузери имат модул в браузерите,
гадаещ какво се е опитал писача да напише, дебъгери демек. 

Елементарен пример joomla мега популярен но не можещ да приложи елементарен 

и подреден html, коректно в организиран изход.

...ако сайтовете се компилираха като прогграмен код... няма такова мазало.

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Разводнихте темата (то коня у ряката направо) но защо ли си мисля, че нещо преди колегата филтрира?

Какъв хардуерен файъруол каза че имаш? И софтуерен? Погледни им лговете, като зареждаш въпросните страници.

Разводнихте темата (то коня у ряката направо) но защо ли си мисля, че нещо преди колегата филтрира? Какъв хардуерен файъруол каза че имаш? И софтуерен? Погледни им лговете, като зареждаш въпросните страници.

Windows Firewall, Защитна стена на маршрутизатор, а преди маршрутизатора още 2 мрежови устройства с двукратно...трикратно NAT-ване. С друг браузер нямам проблем, само с IE8 и точно в kaldata.com В логовете няма нищо интересно, защото съм настроил да пуска свободно HTTP трафика на порт 80, HTTPS на порт 443 и FTP.

То заглавната си ми се изобразява, проблемът е когато цъкна на някоя новина - под заглавието й просто е празно.

Хм. И при IE7 дава проблем.

Публикувано изображение

По спомен, IE7 има някакъв проблем с четенето на url адреси, които са изписани по определен начин. Но за IE8 нямам идея защо може да ти го прави. Но в крайна сметка, собственикът на даден сайт си решава до каква степен да прави поддръжка за по-старите браузъри. ;)

[*]

XHTML does not have good browser support. In typical setups, most browsers simply pretend that your XHTML pages are regular HTML (which presents a number of problems, as I'll explain later). Some major browsers like Firefox, Opera, and Safari may attempt to handle the page as proper XHTML if and only if you include a special HTTP header instructing it to do so. But when you do, Internet Explorer and a number of other user agents will choke on it and won't display a page at all. Even when handled as XHTML, the supporting browsers have a number of additional bugs, which I'll also discuss in this article.

http://www.webdevout.net/articles/beware-of-xhtml

Няма ли да разкарате тая приставка за новини от калдата? Трябва да блокирам скриптовете изцяло за сайта ви, за да не изскача постоянно в горната част на браузъра. Калдата прилича на стрелбище, ако не се ползва adblock и noscript.

Редактирано от sinaloa (преглед на промените)

Първо се пише "лайнари" и второ, ако не се престараваше толкова, можеше и да ти запише в кукитата ПЪРВИЯ път, когато затвориш лентата с приставката и да ти запомни желанието, дрън дрън.

Първо, пише се 'дрън - дрън'. Второ, cookies-а се трият при затваряне на браузъра. Или искаш да съобразя настройките на браузъра, специално заради приставката? И изречението ти изобщо не е построено правилно. Неправилно звучи ''Първо се пише ''ла**ари". Смисълът се измества, схващаш ли? Правилното е ''Първо, пише се "ла**ари''. Иначе имаш претенции (подписът ти).

Редактирано от sinaloa (преглед на промените)

сам си триеш бисквитките нормално е  лимитирай ги до посещавания сайт и толкова

При Опера не ме тормози тая работа с лентата

ако искам си активирам вградения RSS

Първо, пише се 'дрън - дрън'. Второ, cookies-а се трият при затваряне на браузъра. Или искаш да съобразя настройките на браузъра, специално заради приставката? И изречението ти изобщо не е построено правилно. Неправилно звучи ''Първо се пише ''ла**ари". Смисълът се измества, схващаш ли? Правилното е ''Първо, пише се "ла**ари''. Иначе имаш претенции (подписът ти).

Ти си претенциите, ама нещо не ги посрещаш :)

• 5 седмици по-късно...

А дали може да се сложи и бутон "Докладвай" в мобилната тема? Днес открих че липсва, или май аз не можах да го открия, ако има такъв

• 1 месец по-късно...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Бих добавил: "не се допуска копиране и лепене на статии, които са написани с кирилица, но не са на български език"

Във връзка с тази, а вероятно и други подобни теми, ако такива са налични.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.