Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

А не помислихте ли за интернет доставчиците :) жал ми е за тях , без торенти няма надпревара за 100/150 мегабита :) Да живее БГ и споделянето ;)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 301k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Хайдук... а за тези от нас които са на 3600 км?

ще си го поръчаш онлайн как какво

Ти ми дай пари, акъл недей ми дава!!!! :whist:

Ти ми дай пари, акъл недей ми дава!!!! :whist:

Бе крадете бе, ненакрадохте се, после искате българско кино - е няма -

как да го правят а, и вместо да го подкрепите - вие ревете за аванта баси.

Ти ми дай пари, акъл недей ми дава!!!! :clown:

Ако ще се бъркаш за пачки от стотачки, хвърли и на мен...Заклевам се, че ще започна да гледам филми. Даже първо ще си ги купувам! :whist:

Заклевам се, че ще започна да гледам филми. Даже първо ще си ги купувам! :whist:

О те са много българските щото, смешки.

За тях и единствено за тях говоря - не ми слагайте думи, дето не съм казала, и не си бършете ръцете !

О те са много българските щото, смешки.

За тях и единствено за тях говоря - не ми слагайте думи, дето не съм казала, и не си бършете ръцете !

Ти разкажи на нас за връзката ти с шефката на киноцентъра.

Ти разкажи на нас за връзката ти с шефката на киноцентъра.

Тоя па - нов бг филм създава

:whist:

• 2 месеца по-късно...

Мисля, че ще е добре да се добави хронология на чата, за да се повиши администраторската/модераторската ефективност там.

• 6 месеца по-късно...

А ще ли да има някъв шанс темите от типа на "как да ..." след като имат решение, да се обозначават като [проблем - разрешен]. Е, не толкова дълго, ами може дори и една малка иконка да е... Така поне който търси отговор на проблема си, да знае дали ще намери решение в темата, а не да чете от до. Поне спестява време. А който му се чете, нека чете, никой не го спира. (решено не значи заключена тема)

а според мен презумцията на изявлението "как да ...." е че има готово решение дадено в първия пост/първата страница на темата но това си е мое мнение друг е въпроса че теми с подобно заглавие биха могли да бъдат третирани като нарушение на правило 2.3

бих разкарал некадърно написаните скриптове (напоследък редовно ми се случва да спре да бачка скрола и трябва да рефрешна страницата) бих разкарал и упростения режим за редакция бих разкарал скрипта за копиране на текст с линка в него и форматрането... не съм под линукс да видя решен ли е проблемът с Ъ...

А ще ли да има някъв шанс темите от типа на "как да ..." след като имат решение, да се обозначават като [проблем - разрешен]. Е, не толкова дълго, ами може дори и една малка иконка да е... Така поне който търси отговор на проблема си, да знае дали ще намери решение в темата, а не да чете от до. Поне спестява време. А който му се чете, нека чете, никой не го спира. (решено не значи заключена тема)

Тази опция е активна в раздела Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове,..за другите раздели не мога да кажа...!

Това как точно да го разбирам?

Разбирай, че новинарите на Калдата са врачки!

Публикувано изображение

Това как точно да го разбирам?

като "бисерите които пишем днес - другите са писали като новини преди поне един ден и ще коментират като бисер утре"

а според мен презумцията на изявлението "как да ...." е че има готово решение дадено в първия пост/първата страница на темата

но това си е мое мнение

друг е въпроса че теми с подобно заглавие биха могли да бъдат третирани като нарушение на правило 2.3

Това което имах в предвид е когато някой пита как да си оправи проблема и някой отговори (и е решение рално) да се обозначава темата че е решена (resolved)

• Администратор

Това което имах в предвид е когато някой пита как да си оправи проблема и някой отговори (и е решение рално) да се обозначава темата че е решена (resolved)

И кой и как да преценява точно дали проблемът наистина е решен и е панацея за всички или при едни работи а при други не?

Подобно нещо може да стане само ако автора отворил темата сам докладва затова. Но не мисля, че повечто го правят. Даже има доста теми в които търсят помощ без да да потърсили в Google, после обаче никой не пише в темата им, те от нервност си намират сами решението и казват нещо от сорта: "Оправих се, може да локвате"...и повече не се вясват. Даже не споменават как се е оправил. С други думи, подобни теми могат да се обозначават само в специализираните раздели, където компетентни модератори преценяват дали темите са наистина решени или не. За останалите е просто непрактично решение. А който има зор така или иначе ще потърси и изпробва, колкото се може повече решения до постигане на желания резултат. :)

И кой и как да преценява точно дали проблемът наистина е решен и е панацея за всички или при едни работи а при други не?

По принцип автора накрая казва нещо в този дух: "Благодаря! Проблемът е решен.". Някой модератор обхожда темата и лепва едно "SOLVED".

И тук свършва висшата математика.

поздрави

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Расизма и обидите по отношение на кой къде живее и какъв е по народност да се елиминира като се прилага временен или постоянен бан или каквото администраторите смятат за подходящо наказание!

Расизма и обидите по отношение на кой къде живее и какъв е по народност да се елиминира като се прилага временен или постоянен бан или каквото администраторите смятат за подходящо наказание!

Системата на предупреждения и наказания си я има и не е престанала да се прилага. Но за да се предприемат мерки е нужно съответният коментар да се докладва, защото може да не е бил забелязан от член на екипа.

Което ме подсеща, как 3/4 от потребителите от София се пишат като от Люлин, Младост, Мусагеница.... това дали е дискриминиация :)

Аз бих променил това досадно съобщение което по някога трябва да го чакам по 10 и повече секунди за да ми зареди страницата :) Използвам доста компютри , 4 доставчика - причината е в сайта , на други страници във същото време , отварянето е светкавично .

Ти сам си си отговорил. Досадното съобщение е дело на автора на браузъра, когото ползваш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.