Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Според мен е искал да каже, че бавно отговаря сайта.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Според мен, ако е имал желание да бъде разбран, е трябвало да се изкаже подобаващо.

А според мен, ако не можеш да разбереш потребителя, по-добре да не коментираш:

Използвам доста компютри , 4 доставчика - причината е в сайта , на други страници във същото време , отварянето е светкавично .

Това какво ти говори, че потребителя е пробвал на различни компютри, различни доставчици, други страници се отварят, причната е в сайта.

Не е толкова трудно да се чете.

Ти сам си си отговорил. Досадното съобщение е дело на автора на браузъра, когото ползваш.

Ако те е яд на тоя браузър , и аз не съм му много фен :) но ми хареса как тръгна на един стар служебен компютър и се влюбих в него ;) Пробвано е и със друг - същата работа . Има си известно прекъсване на сайта , именно затова е съобщението . Същевременно отварям в друг таб , друга страница светкавично . Преди време имаше мнооого по големи проблеми , но го оправиха .

...

Вървежен, включването ти е тъпо! Класира се за поредния холивар!!

Ни разбирам потребителя, ни имам амбициите. Аз съм, като интерпретатор, интерпретирам въведеното, а не знам какво е искал да каже автора. И пак ще повторя - не ме и интересува.

Щом сме се наели да цитираме:

Аз бих променил това досадно съобщение...

Интерпретирам, че иска да премахне досадното съобщение. Съобщението е там, за да уведоми към кой адрес се подават заявки. Дори и всички GET заявки да се изпратят за 1s, пак ще се показва досадното съобщение.

При мен отварянето е прилично. Колко си е задръстил многото компютри си е изцяло негов проблем, не е в Калдата.

Препоръчвам ти диета на орехи, бъди си все тъй вървежен!

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

Ами виж сега какво , това съобщение е че калдата не отговаря , работата не е че виждам съобщението а колко време ще ми боде очите ;) 10/15 секунди :) в момента е добре , поглеждам и броя на потребителите - различно е - не е претоварен .

При мен отварянето е прилично. Колко си е задръстил многото компютри си е изцяло негов проблем, не е в Калдата.

Брей , само пък за тоя форум задръстен бе , ццццц

Ами виж сега какво , това съобщение е че калдата не отговаря...

Ами виж сега какво, това съчинение е твоя фантасмагория!

Съобщението означава точно това, което пише: Изчакване на kaldata.com

Изчакваме сървърите на калдата да пратят всичко нужно по GET метода. То винаги е там, ако си наблюдателен ще видиш. Дори и сайта да зарежда за 1s, досадното съобщение си е лепнато долу в ъгъла.

При мен форума зарежда за 1-2s. А всички GET заявки са пратени за по-малко от 6s.

Отделно, проблема може да не е в Калдата и сървърите им, а в разработчиците на IPB, защото системата е наблъскана с JS. Има точно 16 заявки за js файлове, общо - 199.4KB js файлове. Но 197kB са в кеш, иначе имаше да чакам много повече...

А една SMF система има 5 заявки за js файлове и общ размер 67.1kB и всичко е кеширано.

Точно в тази посока, kaldata не могат да помогнат, освен да сменят форумната система, което няма да стане!

И ти пробвай орехова диета.

Я да вземеш да спазваш добрия тон, какво ще кажеш ? Аз дали съм вървежен не го решаваш ти, защото аз бих могъл да кажа, че си голям комплексар.

Пречупи се. 'Истинския мъж' би ме напсувал, като такъв. Всичко друго е оправдание. Ти, ако искаш ме харесвай, ако не спазвам добрия тон, най-много да получа бан. Изпращаш провокативни отговори, но очакваш да не реагирам остро. Не проумявам!!! поздрави и нищо лично

Ако за теб тук всички са анонимни драги, за да нямаш нищо лично, вземи се научи на възпатение. И да раздаваш оценки е меко казано комплексарско, защото ти си някой само във този виртуален свят.

Колкото до сайта, за който тук присъстващите сме се грижили под една или друга форма от година, можеше да дадеш например такива данни:

Grade

D

Overall performance score 62 Ruleset applied: YSlow(V2) URL: http://www.kaldata.com/.../page__st__1080

За сравнение, форум с милиони потребители:

Grade

D

Overall performance score 67Ruleset applied: YSlow(V2)URL: http://www.e-cigarette-forum.com/forum/modding-forum/

Включително и с Гугъл преводач!

И м/у другото, този форум, както и сайта, съществува заради потребителите и за да им е в помощ. А от теб помощ аз не виждам, освен да се самоизтъкнеш как може да прочетеш какво зарежда страницата. Страшната работа!

Та си спазвай подписа и не пиши, по-добре.

Ако те е яд на тоя браузър , и аз не съм му много фен :) но ми хареса как тръгна на един стар служебен компютър и се влюбих в него ;) Пробвано е и със друг - същата работа . Има си известно прекъсване на сайта , именно затова е съобщението . Същевременно отварям в друг таб , друга страница светкавично . Преди време имаше мнооого по големи проблеми , но го оправиха .

Не си ме разбрал правилно. Не ме е яд на този браузър, нещо повече за мен няма друг браузър. Той е!

В предния коментар ти сам стигаш до отговора. Това казах аз, а надписа долу е част от интерфейса. Все пак не всеки е уеб-дизайнер/програмист (за да е наясно как става обмена сървър-потребител) и по замисъл те известява, че чака отговор от сървъра. На английски това се нарича status bar и е много ценно по време на разработка, но това друга тема.

Аз също чакам и то много повече, понеже съм зад граница.

Публикувано изображение

Индексът на сайта тежи totalling 1.4 MB и се състои от 108 items, което е много, ама много.

Upload трафика и броя едновременни заявки имат лимит, оттук насетне всеки на опашката, докато бъде обслужен.

425 потребители онлайн през последните 15 минути е сериозен наплив.

поздрави

...

С нещо съм те настъпил явно, щом реагираш така. Пак ще ти го кажа - Не пиша тук, за да бъда харесван. Още по-малко, за да ме харесаш ти.

От целия ти коментар само два реда са релевантни. И не виждам с последните ти коментари с какво си помогнал, че да ме набеждаваш мен в подобно, ама нейсе.

Не се самоизтъквам, давам причини за бавното зареждане и предполагам защо сайта му зарежда бавно, подчертавайки, че проблема може да не са сървърите на калдата.

Подписа е цитат от един "колега" във форума. И тук едно голямо нейсе!

Шалом.

Правила на форума

Колеги бих се въздържал на ваше място и ако желаете да се карате или биете, направете го извън Калдейта!

:) Да вземат да правят форумите на Node.js, до колкото се запознах, доста по бързо е. При малко по голям трафик е 93% по - бърз от php. То това не бих го нарекъл промяна в самата калдата, ама по скоро в системата.

Редактирано от xavortm (преглед на промените)

:) Да вземат да правят форумите на Node.js, до колкото се запознах, доста по бързо е. При малко по голям трафик е 93% по - бърз от php. То това не бих го нарекъл промяна в самата калдата, ама по скоро в системата.

Прав си, значително по-бързо е. Но трябва да го кажеш на IPB разработчиците :)

Ти имаш ли представа как се пренаписва такъв софтуер? Това може да отнеме година, може би две... Това е много сериозен ход и малко производители си го позволяват

Е, аз не давам заповеди, ами изказвам мнение :) Прав си, но ако те биха го направили извяват всякъква конкуренция назад.

Редактирано от xavortm (преглед на промените)

Ти имаш ли представа как се пренаписва такъв софтуер? Това може да отнеме година, може би две... Това е много сериозен ход и малко производители си го позволяват

Прав си, но умните глави ще измислят по-ефикасна транзиция(от финансова и времева гледна точка). Пример: PHP се оказа неефективен, след като Facebook стана голям. Не го пренаписаха[ръчно] сайта на C++, но измислиха HipHop for PHP

Прав си, но умните глави ще измислят по-ефикасна транзиция(от финансова и времева гледна точка). Пример: PHP се оказа неефективен, след като Facebook стана голям. Не го пренаписаха[ръчно] сайта на C++, но измислиха HipHop for PHP

ТОва е възможно, но обикновено временно решение.Аз говоря за промяна изоснова на цялата платформа. Замислете се например защо продължава да има търсене на програмисти на Кобол. Както и защо се предлагат компилатори на този език на пазара

ТОва е възможно, но обикновено временно решение.Аз говоря за промяна изоснова на цялата платформа. Замислете се например защо продължава да има търсене на програмисти на Кобол. Както и защо се предлагат компилатори на този език на пазара

Да, но в случая с Facebook е точно обратно. Не мисля, че е временно решение. То реално резултатът е същия - компилиран C++. Благината е, че разработката е по-бърза, пишат на PHP. Ако всичко е качествено - няма причина решението да е временно. А цялата платформа е променена изоснова(back end де).

П.П. Примерът с COBOL не е на 100% коректен, защото той(езика) се развива. От 2002(по спомен) има поддръжка за ООП. Развитието не е бурно, но от друга страна същото важи и за Жабата(java), донякъде.

Да, но в случая с Facebook е точно обратно. Не мисля, че е временно решение. То реално резултатът е същия - компилиран C++. Благината е, че разработката е по-бърза, пишат на PHP. Ако всичко е качествено - няма причина решението да е временно. А цялата платформа е променена изоснова(back end де).

П.П. Примерът с COBOL не е на 100% коректен, защото той(езика) се развива. От 2002(по спомен) има поддръжка за ООП. Развитието не е бурно, но от друга страна същото важи и за Жабата(java), донякъде.

И защо се развива Кобол, само защото на някой му е хрумнала идеята? Зад всичко това стоят бизнес нужди, това се опитвам да обясня

И защо се развива Кобол, само защото на някой му е хрумнала идеята? Зад всичко това стоят бизнес нужди, това се опитвам да обясня

Дайте ми добра причина да *НЕ* се развива. Защото е стар? То и C е сравнително стар(не по-стар от COBOL де), но все още е изключително популярен. Особено(и главно) за системен софтуер.

То бизнес нуждите стоят зад развитието на голяма част от езиците.

То този разговор ще е добър в друга тема, малко се отдалечихме май :)

Капитане, ти на кой се опитваш да обясниш :)

Нали се сещаш, че господина едва ли ще приеме доводите на някакъв си там потребител от форума със закостенели разбирания.

И с какво точно помага коментара ти?

И си правиш разни заключения за мен, съдейки по 2-3 коментара.

Държание присъщо на 9, а не на 39 годишен...

Пък ти ме съветваш да съм се научил на възпитание...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.