Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Имам предвид като цъкнеш на конкретна новина, а не на раздела с новини. Но всъщност - иревалентно. IE без това не ползвам, просто пребивава в системата - неотстраним вирус. Успях да сверя по отговорите ви в темата, намерих проблема в листата за блокиране на реклами за Opera и го коригирах за мен си за листата, която ползвах.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Имам предвид като цъкнеш на конкретна новина, а не на раздела с новини.

Да, чета нормално, но както написа saentist с куп жълти триъгълника!

Добавям: по-бавно ги отваря от Firefox!

Да, чета нормално, но както написа saentist с куп жълти триъгълника! Добавям: по-бавно ги отваря от Firefox!

Е, при мен не се отварят нормално, но по отговорите ви успях да сверя, че проблема за Opera е в моите листи, а не от тук - това е достатъчно.
Какво доказваш? Казвам, че при мен има проблем с програмата, може би ъпдейтът до IE8 се е омазал нещо, не ми е особено важно, но бисквитки, кешове и т.н са чистени, няма никакви добавки, блокери и каквото и да е било - страницата обаче не се изобразява правилно.

Освен и аз да направя едно клипче да се види пък как при мен не се изобразява правилно. :)

Публикувано изображение

Какво доказваш? Казвам, че при мен има проблем с програмата, може би ъпдейтът до IE8 се е омазал нещо

По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...

P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога да кажа със сигурност, че Windows 3 и неговия Internet Explorer Browser бачкат доста добре при комуникация с портала. Снимка:

Публикувано изображение

ама да си върнат тъмната тема ще ми е по приятно да чета форума 

И аз съм на същото мнение,наистина би било по приятно четенето във форума!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...

Вие от HJT все ви е антивирусната и антивирусни проверки в устата. Проблемът е, че 2 пъти обновявам на 2 различни компютъра с официален ъпдейт от сайта на Microsoft до IE8, като OS ми е с легален OEM ключ, който идва с лаптопа, като и в двата случая ситуацията беше сходна, което си е направо странност.

Ако толкова ти е важно, на твое място бих му Reset-нал настройките, а в краен случай бих изтеглил и инсталирал отгоре

IE 8 за XP

Никак не ми е важно всъщност за конкретната обстановка. А и от къде мислиш, че съм теглил ъпдейта до IE8? WindowsXP върви с IE6 по подразбиране, а настройки не съм му променял, за да му нулирам.

Вие от HJT все ви е антивирусната и антивирусни проверки в устата. Проблемът е, че 2 пъти обновявам на 2 различни компютъра с официален ъпдейт от сайта на Microsoft до IE8, като OS ми е с легален OEM ключ, който идва с лаптопа, като и в двата случая ситуацията беше сходна, което си е направо странност.

Не съм споменал нищо за антивирус и за антивирусна проверка, а за пренебрежителното ти отношение към програмите за защита. Те не са задължително антивирусни. Продължавай в същия дух, предполагам че ще намериш още странни неща...

Добавено малко по-късно:

Ето как е при мен, Windows XP SP3, чиста инсталация, IE8.

Публикувано изображение

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Вече IE8 се счита за доста изостанал браузър откъм поддръжка на HTML, CSS и JavaScript - т.е. от всичко, което един браузър трябва да интерпретира/рендира. Към днешна дата IE8 има следния потребителски дял:

Публикувано изображение

Ако нямаше ограничението на XP за мигриране към по-висока версия на IE, процентът щеше да е още по-малък. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Не съм споменал нищо за антивирус и за антивирусна проверка, а за пренебрежителното ти отношение към програмите за защита. Те не са задължително антивирусни. Продължавай в същия дух, предполагам че ще намериш още странни неща...

Пренебрежително поради няколко причини - ужасно забавят работата на по-старите компютри и я правят не просто изнервяща, а мъчителна. Отгоре на всичкото все повече с шарении и глупости се пълнят - за пример давам новите версии на Avast. Интерфейсът също не го долюбвам.

Отделно от всичко това нямам нужда от такъв продукт, който не просто забавя системата, ами няма какво да лови, освен фалшиви тревоги. Тегля програми от официални сайтове или доверени източници - предимно безплатни програми, Windows ми е лицензиран, не посещавам разни сайтове за генератори на ключове и серийни номера, също както и не цъкам на всеки пратен файл и линк по Skype, особено ако са били изпратени без предупреждение или с неадекватно обяснение от типа "Is this your own pic"

Internet Explorer беше инсталиран по-късно от основните програми и отрязана възможност да изтегли най-новите обновявания от интернет. Предполагам, че нещо по време на обновяването очевидно не е протекло както трябва, но от друга страна с изобразяването на други сайтове е нямал проблеми, мисля - пробвал съм го на някои.

И понеже вие от HJT сте като докторите - дори и да няма нищо нередно, все си търсите нещо, прикачам като картинка лог от сканиране с последната, обновена с последни дефиниции версия на MBAM. За да се спре със спекулациите.

Публикувано изображение

Няма спекулации. Логът от MBAM, който си представил показва, че си забранил обновявания за Windows XP, също така нямаш програма за защита (споменах на предишната страница от темата). За всяка операционна система са важни обновяванията, особено тези за сигурността. Та в този смисъл не се чуди, че имаш проблеми с браузъра. Продължавай с глупостите за ЗКУ, дано ти върже...

Понеже стана дума за белия фон, аз предлагам следните добавки:

• [*]за Chrome -
High Contrast [*]за Firefox - Blank Your Monitor + Easy Reading

Снимка за BYM Firefox

Публикувано изображение

Пренебрежително поради няколко причини - ужасно забавят работата на по-старите компютри и я правят не просто изнервяща, а мъчителна. Отгоре на всичкото все повече с шарении и глупости се пълнят - за пример давам новите версии на Avast. Интерфейсът също не го долюбвам. Отделно от всичко това нямам нужда от такъв продукт, който не просто забавя системата, ами няма какво да лови, освен фалшиви тревоги. Тегля програми от официални сайтове или доверени източници - предимно безплатни програми, Windows ми е лицензиран, не посещавам разни сайтове за генератори на ключове и серийни номера, също както и не цъкам на всеки пратен файл и линк по Skype, особено ако са били изпратени без предупреждение или с неадекватно обяснение от типа "Is this your own pic" Internet Explorer беше инсталиран по-късно от основните програми и отрязана възможност да изтегли най-новите обновявания от интернет. Предполагам, че нещо по време на обновяването очевидно не е протекло както трябва, но от друга страна с изобразяването на други сайтове е нямал проблеми, мисля - пробвал съм го на някои. И понеже вие от HJT сте като докторите - дори и да няма нищо нередно, все си търсите нещо, прикачам като картинка лог от сканиране с последната, обновена с последни дефиниции версия на MBAM. За да се спре със спекулациите.

Това определено не е достатъчно, но вие си знаете. Това че до момента сте се разминали не означава, че винаги ще е така.

Предполагам сте чували, че има много методи да се заразите с malware дори да теглите всичко от официалните страници.

Отравяне на търсачките (Seo poisoning), exploits, iframes, system hooking, autorun, Code Obfuscation, SQL/PHP/XSS/JS injection, Clickjacking, enty-point-obscuring, sharing и т.н.

Нищо не си търсим, напълно е нормално след като нямате инсталиран защитен софтуер е да се тръгне оттам по-метода на елиминацията...дори и да не е заради зловреден софтуер, поне ще се изключи такава възможност.

Аз лично също отварям сайта с XP на VirtualBox-a с IE8 без проблеми. Проблема определено е във ВАШАТА система. А вие щом не цените личните си документи продължавайте с това безотговорно поведение. :)

PS: И MBAM определено е възможно да пропусне нещо, защото работи с дефиниции...за по-щателна проверка на системата се използват други инструменти...

Няма спекулации. Логът от MBAM, който си представил показва, че си забранил обновявания за Windows XP, също така нямаш програма за защита (споменах на предишната страница от темата). За всяка операционна система са важни обновяванията, особено тези за сигурността. Та в този смисъл не се чуди, че имаш проблеми с браузъра. Продължавай с глупостите за ЗКУ, дано ти върже...

Обновявам ръчно, защото често ползвам бавна интернет връзка. А и честно казано - имам Image на диска и възстановяването ми е на 15мин разстояние, а документите ги съхранявам на мрежови сървър, който съм си изгради.. А що иде реч до лога - той е доказателство, че нищо няма. Това на вас от HJT ви бърка в мозъка, разбира се :) п.п Ако не обновявах - как така имам IE8, а не IE6?

Това определено не е достатъчно, но вие си знаете. Това че до момента сте се разминали не означава, че винаги ще е така.Предполагам сте чували, че има много методи да се заразите с malware дори да теглите всичко от официалните страници. ... PS: И MBAM определено е възможно да пропусне нещо, защото работи с дефиниции...за по-щателна проверка на системата се използват други инструменти...

Всъщност при вас в темите е пълно с хора, които имат антивирусна, антиспайуър програма и пак не им се разминава. Всъщност само един път до сега в страниците, които съм зареждал съм срещал значима атака, разчитаща предимно на scam - опитваше се да набута фалшива програма за защита. Понеже Opera има малко по-рестриктивни функции на защита, отколкото конкурентните - най-вече IE с тази голяма не пролука, а яма наречена ActiveX, нещата просто не сполучват по начина, по който разработчиците на зловреден софтуер мислят. Autorun, Remote Registry са спрени, имам 2 Firewall-а, единият хардуерен, другият този в Windows. В общи линии аз го карам на God Mode. Проблемите ми с антивирусните продукти ще ги видите, ако си инсталирате новата версия на Avast и направите сравнение със старата, при все че поради една идея по-старичкият ми хардуер антивирусна програма пусната в реално времева защита просто ми яде по-голяма част от процесорното време и забавя работата. Стигне ли се и до почистване на вирусчета, което вие правите на компютри предимно с инсталиран антивирусен софтуер, то пълният набор от tool-чета, които поддържам и обновявам редовно ще ликвидират гадината. А MBAM работи с дефиниции, възможно е да пропусне, но каквото tool-че кажете ще пусна и ще докажа, но в рамките на разумното.

Обновявам ръчно, защото често ползвам бавна интернет връзка. А и честно казано - имам Image на диска и възстановяването ми е на 15мин разстояние, а документите ги съхранявам на мрежови сървър, който съм си изгради.. А що иде реч до лога - той е доказателство, че нищо няма. Това на вас от HJT ви бърка в мозъка, разбира се :) п.п Ако не обновявах - как така имам IE8, а не IE6? Всъщност при вас в темите е пълно с хора, които имат антивирусна, антиспайуър програма и пак не им се разминава. Всъщност само един път до сега в страниците, които съм зареждал съм срещал значима атака, разчитаща предимно на scam - опитваше се да набута фалшива програма за защита. Понеже Opera има малко по-рестриктивни функции на защита, отколкото конкурентните - най-вече IE с тази голяма не пролука, а яма наречена ActiveX, нещата просто не сполучват по начина, по който разработчиците на зловреден софтуер мислят. Autorun, Remote Registry са спрени, имам 2 Firewall-а, единият хардуерен, другият този в Windows. В общи линии аз го карам на God Mode. Проблемите ми с антивирусните продукти ще ги видите, ако си инсталирате новата версия на Avast и направите сравнение със старата, при все че поради една идея по-старичкият ми хардуер антивирусна програма пусната в реално времева защита просто ми яде по-голяма част от процесорното време и забавя работата. Стигне ли се и до почистване на вирусчета, което вие правите на компютри предимно с инсталиран антивирусен софтуер, то пълният набор от tool-чета, които поддържам и обновявам редовно ще ликвидират гадината. А MBAM работи с дефиниции, възможно е да пропусне, но каквото tool-че кажете ще пусна и ще докажа, но в рамките на разумното.

Разсъжденията ти са неправилни!

Пример: ако дадена антивирусна няма дефиниции за 5 зарази, не означава, че:

точно с тях ще се заразим; няма смисъл от нея, тък като отваряме врати не за 5, а за хиляди зарази.

И понеже си на God Mode, затова само на теб не ти излиза текста в kaldata.com с IE8

Да вземеш да смениш ЗКУ Internet Security

Това че си обновявал от IE6 до IE8 не означава, че не се е бъгнал браузера ти, нито че няма нужда от Reset!

Ако търсиш гаранция за качество при обновяване през Windows Update грешиш много! Не си първия, нито последния с проблемни програми точно след взети актуализации. Затова ти дадох съвет да изтеглиш и инсталираш Offline installer-a на IE8. Ако има нещо да се поправи - ще се поправи! Ако ли не - проблема ще е само твой!

Успех! :)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Понеже стана дума за белия фон, аз предлагам следните добавки:

[*]за Chrome - High Contrast

[*]

[*]за Firefox - Blank Your Monitor + Easy Reading

[*]

Снимка за BYM Firefox

Публикувано изображение

За Опера има Contrast Changer

но факт е че имаше тема преди сега я махнаха 

трябва да се пусне едн тема с опция за гласуване 

Разсъжденията ти са неправилни!

God Mode май няма общо с текста в Kaldata. Направих труда да деинсталирам IE8, като се върна на IE6 и след това отново да инсталирам IE8. Няма промяна - отново не виждам да се зарежда сайта. След това реших и Reset да направя - без промяна. А разсъжденията са правилни за мен си - антивирусна програма на компютъра означава да се превърне от Opel Speedster в охлюв. Не съм с HexaCore процесор и очевидно антивирусните програми оставят сериозен отпечатък върху бързодействието. Именно за това съм избрал този вариант. А понеже и нищо, освен филми и програми от доверени източници(рядко) не се тегли, нито поставям преносими USB памети често, компютъра си е перфектно защитен. ЗКУ Antivirus is updated and ready to go!

God Mode май няма общо с текста в Kaldata. Направих труда да деинсталирам IE8, като се върна на IE6 и след това отново да инсталирам IE8. Няма промяна - отново не виждам да се зарежда сайта. След това реших и Reset да направя - без промяна.

А разсъжденията са правилни за мен си - антивирусна програма на компютъра означава да се превърне от Opel Speedster в охлюв. Не съм с HexaCore процесор и очевидно антивирусните програми оставят сериозен отпечатък върху бързодействието. Именно за това съм избрал този вариант. А понеже и нищо, освен филми и програми от доверени източници(рядко) не се тегли, нито поставям преносими USB памети често, компютъра си е перфектно защитен. ЗКУ Antivirus is updated and ready to go!

Пробвай да почистиш DNS кеша, кеша на браузъра, хостс файла и т.н.

За по-лесно сложи всички отметки тук и натисни Go.

Рестартирай и виж после как е положението.

Пробвай да почистиш DNS кеша, кеша на браузъра, хостс файла и т.н.За по-лесно сложи всички отметки тук и натисни Go. Рестартирай и виж после как е положението.
Няма - положението е без промяна. Други сайтове се изобразяват, новините в Калдата вместо текст - виждам празно поле.

Няма - положението е без промяна. Други сайтове се изобразяват, новините в Калдата вместо текст - виждам празно поле.

Явно администрацията е скроила пъклен план срещу теб да не можеш да четеш новините. :tongue2:

Явно администрацията е скроила пъклен план срещу теб да не можеш да четеш новините.

Освен това ми е скроила пъклен план да не мога да цитирам B-boy[styLe] - опитам ли, не иска да затвори цитата.

Освен това ми е скроила пъклен план да не мога да цитирам B-boy[styLe] - опитам ли, не иска да затвори цитата.

Нема такова мрънкало като тебе.

Цивриш повече от жена баси

Защо не ползваш друг броузер, има избор от доста други. Можеш също да караш като Столман, да си теглиш страниците с wget и да си ги разглеждаш офлайн

Защо не ползваш друг броузер, има избор от доста други. Можеш също да караш като Столман, да си теглиш страниците с wget и да си ги разглеждаш офлайн

Ето, сложих WindowsXP SP3 във виртуалка, инсталирах му само Internet Explorer8 и отново страницата Kaldata.com не се изобразява правилно под IE. А за останалото - с Opera практически проблеми нямам. Това със цитата обаче защо се получава си е интересно, но маловажно.

Нема такова мрънкало като тебе. Цивриш повече от жена баси

Някой искал ли ти е мнението?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.