Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Аз бих добавил функция да мога да блокирам потребители да не пишат в някои от моите теми. Значи да не е общ бан за всички теми, ами само за избрани в който ми досажда някой.

То пък така няма да е интересно! :huh:

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Защо не си направиш собствен форум? Това е като идея. Ти ще си си администратора и който не ти харесва БАН ! Ето ти идея за бизнес от мен.

Ааааа, не може то така да съм администратор и да си гоня клиентите с бан. Кой ще ми прави хитове ( посещения) и кой ще клика по рекламите после ? Докато бях на активен стаж при администратора Бони, оня ги беше оставил да се джавкат на воля. Голям тарикат е, гледа си търговския интерес човека. Ако ония не бяха изревали на умряло ( в хор), той щеше само да се подхилква пред компютъра и да се радва на трафика който му създавах на форума. Така се прави бизнес, гледаш да си си добър с всички.

п.п.

20 годинки вече станаха.

То пък така няма да е интересно! ;)

На един друг форум го направиха това. Става саморегулиране. Само че там е бан за всички теми, което е кофти. Все пак хората може днес да се скарат за нещо, пък утре да се разбират добре по друга тема. Ти например, още не си ми лазил по нервите така че да имам желание да те блокирам. Възпитан човек си, демек не си като Бай Ганьо.

п.п.

Ти що не правиш снимки психологически портрети, много са на мода ?

Вглеждането в лицата на хората и търсенето на начини за изразяване визуално на характера им, много помага и за усещането на вътрешната им красота.

• 2 седмици по-късно...

Според мен трябва да ма опция да се разкара Facebook интеграцията. Нито съм почитател на Facebook, нито го посещавам повече от 1 път на няколко месеца, та лично аз предлагам да има опция да се разкара тази Facebook интеграция през настройките на профила, ако е възможно.

ти не го посещаваш, но има хора които го правят, а те си искат интеграцията (или в най-лошия случай не им пука дали я има или не) пък и никой не ти е сложил въжето на врата да интегрираш каквото и да било със сайта

Каза човека "опция" виж в речника какво означава и на прави флейм.

ти не го посещаваш, но има хора които го правят, а те си искат интеграцията (или в най-лошия случай не им пука дали я има или не)

пък и никой не ти е сложил въжето на врата да интегрираш каквото и да било със сайта

Aз, както десетки хиляди потребители, не съм част от това множество. Не искам генерално премахване, ако ще е за потребителите, които ползват FB, обаче искам да може да се изключва от настройките в профила. Лично аз не харесвам интеграцията, но тя е принудително въведена за всички потребители. Отделно, просто е в допълнение към тежината на страницата, без това IPB лично според мен е злеоптимизиран и претруфен със скриптове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

То това го има навсякъде, що плачеш ? И ако сайта е мой ако ща и по диагонал ще си го сложа

кое било принудително не разбрах? мен никой от сайта никога нищо не ме е принуждавал да правя: когато (колкото и да е рядко) пускам нов статус в профила си (във форума) имам опция този статус да се публикува и във FB - и тази опция по подразбиране НЕ е маркирана имам опции за FB в профила, които се появяват единствено ако изрично реша да вляза в т.нар "Социална мрежа" през форума на kaldata - и (пак) по подразбиране НЕ съм логнат без моето съгласие в Index-а на форума имa Recent FB activity: този елемент има добавен "хикс" за затварянето му по мое желание, а дори и да нямаше има достатъчно начини да го скрия, както съм скрил и рекламите из сайта/форума стига пищете като ощипани госпожички за тоя фейсбук - ще рече човек че са ви вкарали в изходните отвърстия на Стомашно-чревния тракт един мъжки анатомичен орган и Ви карат насила да го ползвате (FB де...) аз седнал ли съм да рева че не използвам Twitter въпреки че е доста популярен?

То това го има навсякъде, що плачеш ?

И ако сайта е мой ако ща и по диагонал ще си го сложа

Просто Не искам да НИ се натрапва нещо, което не го ползваме и загрозява пейзажа. И не, не навсякъде го има толкова натрапващо се.Ако живееш във Фермичката във Фейсбуук, това си е твой проблем.

кое било принудително не разбрах?

мен никой от сайта никога нищо не ме е принуждавал да правя: когато (колкото и да е рядко) пускам нов статус в профила си (във форума) имам опция този статус да се публикува и във FB - и тази опция по подразбиране НЕ е маркирана

имам опции за FB в профила, които се появяват единствено ако изрично реша да вляза в т.нар "Социална мрежа" през форума на kaldata - и (пак) по подразбиране НЕ съм логнат без моето съгласие

в Index-а на форума имa Recent FB activity: този елемент има добавен "хикс" за затварянето му по мое желание, а дори и да нямаше има достатъчно начини да го скрия, както съм скрил и рекламите из сайта/форума

стига пищете като ощипани госпожички за тоя фейсбук - ще рече човек че са ви вкарали в изходните отвърстия на Стомашно-чревния тракт един мъжки анатомичен орган и Ви карат насила да го ползвате (FB де...)

аз седнал ли съм да рева че не използвам Twitter въпреки че е доста популярен?

А това, например, как точно се маха? Лично аз рових в сорскода на страницата с надеждата да е просто IFrame, че да го махна, но не е толкова просто.

Принудително е натрапването на подобни елементи от FB, които нямат спиране.

п.п Защо имам чувството, че когато писах за проблемите с чатчето форумно, ти пак беше контра. Само си търсиш къде да бъдеш контра ли?

п.п2 Вие сте 2ма човека, а само до сега ме подкрепиха поне 5-тима, можете да видите. Съжалявам, но изглежда мненията ви не са меродавни.

Публикувано изображение

Просто Не искам да НИ се натрапва нещо, което не го ползваме и загрозява пейзажа. И не, не навсякъде го има толкова натрапващо се.Ако живееш във Фермичката във Фейсбуук, това си е твой проблем.

А това, например, как точно се маха? Лично аз рових в сорскода на страницата с надеждата да е просто IFrame, че да го махна, но не е толкова просто.

Принудително е натрапването на подобни елементи от FB, които нямат спиране.

п.п Защо имам чувството, че когато писах за проблемите с чатчето форумно, ти пак беше контра. Само си търсиш къде да бъдеш контра ли?

п.п2 Вие сте 2ма човека, а само до сега ме подкрепиха поне 5-тима, можете да видите. Съжалявам, но изглежда мненията ви не са меродавни.

Adblock PLus, десен клавиш, this frame

Adblock PLus, десен клавиш, this frame

Не всички ползваме Mozilla Firefox. Например аз ползвам Opera, както и да е..Изглежда опция за премахване от настройките в профила няма да се въведе заради група потребители, които живеят във FB, та...Изглежда трябва да сме малко хакерчета...

За Opera-в Content Blocking блокирайте следните адреси:

http://www.kaldata.c.../fb_iframe.html

http://www.connect.f...k.com/widgets/*

opera също има Adblock plus+element hiding helper (EHH е това което ти трябва) ако се поразтърсиш малко

http://www.box.net/s...cprenlb5z7pnud4 - ако това те заинтригува може и да получиш сетъпа; колкото и да не ти харесва дадена програма опитвай се да я накараш да работи за теб, не ти за нея

едит: не съм пробвал дали работи на 12-а версия, но може и да опитам днеска

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

...

Adblock-на на Opera не работи добре, а ръчното блокиране е по-добро от който и да е Adblock, дори за FF не може адекватно да блокира рекламите, да вземем за предвид IFrame-овете в Arena.bg тракера.

Това отново не променя принципният въпрос, защо няма опция да се изключи от потребителя Facebook интеграцията и елементите. Не всички живеем във Facebook и определяме живота си с написаното там, нито изливаме живота си в статуси, сменени през 2-3 минути.

Adblock-на на Opera не работи добре, а ръчното блокиране е по-добро от който и да е Adblock, дори за FF не може адекватно да блокира рекламите, да вземем за предвид IFrame-овете в Arena.bg тракера.

Това отново не променя принципният въпрос, защо няма опция да се изключи от потребителя Facebook интеграцията и елементите. Не всички живеем във Facebook и определяме живота си с написаното там, нито изливаме живота си в статуси, сменени през 2-3 минути.

ДОбре де, нали намери начин да го блокираш. Както ти искаш да живееш живота си по свой начин остави и другите да го живеят така

П.П. И да знаеш че в българския не се слагат два или повече предлога един след друг, не се казва:

за предвид

на предвид

из по на предвид

казва се само

предвид

За Opera-в Content Blocking блокирайте следните адреси:

http://www.kaldata.c.../fb_iframe.html

http://www.connect.f...k.com/widgets/*

Eй браво, супер готино изчезнаха от страницата !

Сега ако кажеш как да разкарам и рекламите от гугъл, цена няма да имаш. Че ми излизат на фламандси разни тъпотии. Интернет доставчикът ми е с адрес във фландрия ( северна Белгия ) , пък аз съм във Валония и от фламандски бъкел не разбирам.

Гледай къв ужас:

Публикувано изображение

помагайте !!!

Видях грешката, но не ми се променяше поста отново, евентуално да не изям пак някоя точка от правилата... (шегувам се, просто мързел):)

Проблемът е, че реално няма опция, моето е просто workaround(заобикаляне на проблема) Както някои хора искат да живеят по свой начин живота си, така други искат да го живеят по друг.

Това е все едно всички да боядисат къщите си сини, мен да ме принудят да я боядисам синя цялата и ако не ми харесвал цвета-ми да си сложа розови очила. :P

Видях грешката, но не ми се променяше поста отново, евентуално да не изям пак някоя точка от правилата... (шегувам се, просто мързел) :)

Проблемът е, че реално няма опция, моето е просто workaround(заобикаляне на проблема) Както някои хора искат да живеят по свой начин живота си, така други искат да го живеят по друг.

Това е все едно всички да боядисат къщите си сини, мен да ме принудят да я боядисам синя цялата и ако не ми харесвал цвета-ми да си сложа розови очила. :P

Не точно, просто си намерил начин да покриеш синята боя с друга. А и бяха предоставени поне две решения, ако някой го дразни ще се разрови и ще намери и още начини. Това е общественото мнение, ако не ти харесва търсиш начин да направиш нещата си за себе си по начина, който ти харесва.

П.П. И да знаеш че в българския не се слагат два или повече предлога един след друг, не се казва:

казва се само

предвид

Може би единствено в предвид.Предвиждам в близките....

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Броил ли си ги та си сигурен.

не, и тази форма е грешна

, не се казва

имам в предвид

а

имам предвид

Броил ли си ги та си сигурен.

Не аз, а моята зъболекарка! Вярно е, че сигурно са към 15 години от тогава и може още някой да е пораснал?! :)

Не аз, а моята зъболекарка! Вярно е, че сигурно са към 15 години от тогава и може още някой да е пораснал?! :)

Не съм искал да те цитирам.Стана някакво объркване.

Не точно, просто си намерил начин да покриеш синята боя с друга. А и бяха предоставени поне две решения, ако някой го дразни ще се разрови и ще намери и още начини. Това е общественото мнение, ако не ти харесва търсиш начин да направиш нещата си за себе си по начина, който ти харесва.

Не, боята си е същият цвят, длъжен съм да я гледам синя, защото не мога да пребоядисам къщата в цвят по избор.. Ако не искам да я гледам синя, трябва да си сложа цветни очила. Не казвам-"Нека няма Facebook интеграция", казвам "Нека всеки да може да я изключи от настройките на профила си"

Тук няма черно или бяло-има или няма, а просто говорим за право на избор на всеки потребител, който иска-да я има, който иска да си я спре-да има такава опция.

Не съм искал да те цитирам.Стана някакво объркване.

При мен също, ама пък се изкефих, като се сетих колко са изпуснали JP-то и личната ми зъболекарка от мен. :)

Не, боята си е същият цвят, длъжен съм да я гледам синя, защото не мога да пребоядисам къщата в цвят по избор.. Ако не искам да я гледам синя, трябва да си сложа цветни очила. Не казвам-Нека няма Facebook интеграция, Казвам всеки да може да я изключи от профила.

Тук няма черно или бяло-има или няма, а просто говорим за право на избор на всеки потребител, който иска-да я има, който иска да си я спре-да има такава опция.

Хм, не, изместваш центъра на тежестта. Имаш ли инструмента, четката да я боядисаш? По-горе ти дадох промера с общественото мнение, не го ли схвана. Ако не можеш да промениш общественото мнение, намираш начин да направиш живота си такъв че да е приятен и удобен за теб. Не караш обществото да промени правилата заради теб и да можеш да изменяш общественото мнение в близък обхват.

Освен това си технически човек и надали на теб трябва да обяснявам че такъв тип интегация е много по-дълбока и не си заслужава усилието и промените да се включва възможност (което всъщност хич не е лесно) да я има тази интеграция или не за отделен потребител

Освен бутон харесва ми,да имаше и бутон мразя го или гади ми се,изразяващ дуализма в човешката душа,его.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.