Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

....

Колко пъти да обяснявам, че ГИ ползвам. Ако забелязваш в първият си пост използвах безлична форма в частта с предложението. Добавката на едно бутонче не би коствала нищо, освен удобство за някои от потребителите. На други места го има, тук също в някои теми(skins), но в други не. Просто може да се направи дребна корекция.

Ползвам всички възможни бутони и клавишни комбинации, но не всички потребители дори знаят за тях. Би било удобство принципно да се добави един бутон в полето под поста, където са и всички останали и НИЩО НЕ КОСТВА.

Значи, аз пиша за дребна промяна, която би била в известна степен положителна, това е.

Лично аз никога, когато чета постовете в темите, никога не скролвам до най-долната част на страницата. А тези линкове, които си показал, са точно в тази част. Да, има ги, ок, така е, не споря за това, но идеята ми е малко по-друга. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Ами може би ако не се изразяваш толкова авторитарно и l33t ще знаеш, че IPB е платен и затворен форум, така че едва ли някой може да промени нещо много по кода без разрешение на авторите, което си става проблем. Пък и в края на краищата си дал предложение "в безлична форма" - ако собствениците решат, ще направят необходимото. Лично за мен ми е излишно, след като има на всички компютри клавиши за навигация. Да се дублират с бутони е ...

....

Наясно съм, че IPB е платена и затворена плаформа, което за такъв тип софтуер е много неприятно. Лично според мен vBulletin е по-добра(и по-лека)

Oбаче тази промяна касае само темплейта(извинявам се за чуждицата), не знам каква е политиката на хората, които поддържат IPB, но надявам се, че поне темплейтите може да променяш.

Да, прав си за бутоните на клавиатурата, аз правя немалка част от нещата с клавишни комбинации, но не всеки ги познава.

И не знам къде съм се изразявал "l33t", просто смятам че може да се направи дребна промяна, която би била полезна на някои от потребителите.

Извинявам се, ако съм те засегнал нещо. :ph34r:

Дали няма начин тази картинка, пък и другите от статиите в началната страница,

да бъде с по-добро качество. ;)

Публикувано изображение

След поредното попадане на пост който е толкова стар , че всякакъв коментар е излишен ! Мисля , че няма да е лошо след по-дълъг период ако по дадена тема не се пише нищо автоматично да бъде заключвана ! Не знам вече за кой път попадам на такива теми по които повече от 1г не е писано и някой се сеща да пише в тях ! Не че това което написал прави темата актуална - точно обратното ! Тема на повече от 1г без активност би било добре да се заключва ! Поне според мен в този динамичен свят в който живеем дори 3 месеца са много :huh:

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Аз лично не бих одобрил идеята, всеки има очи и е длъжен да спазва правилата, веднъж щом се е съгласил с тях. А и всеки който пише би следвало да погледне откога е последното мнение. Например, ако темата е била полезна, за да не се отваря нова, може съвсем спокойно да се продължи и да се задават нови въпроси в естеството на темата.

• 2 седмици по-късно...

нов редактор на коментарите в новините такъв какъвто е във форума (смела мечта: visual (RTE))

сегашния според мен не е много функционален удобен с изкачащите чуденки за въвеждане на желания текст за форматиране

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Малко конструктивна критика от мен.

.share-follow-tab
{
display: none !important;
}

Просто моето мнение - не ми харесва как се визуализира това парченце (а и не го ползвам) и реших да го махна (и добре, че за целта User CSS е нещо приложимо).

Извинявайте,ама не знам къде да питам.

Отдвна вече не работи раздела Избрано от българските блогове.

Стои за украса май

:)

Да попитам, защо има някои потребители, които са модератори, но ги няма в модераторския списък. Също и защо някои потребители, които са в модераторския списък, пък нямат "синя табелка". В изпитателен срок ли са, какво... Благодаря!

kaldata.com Искам сайта ми да бъде махнат от бляк листата!

Редактирано от Putka ebana (преглед на промените)

Това са "модератори под прикритие" и "тайни модератори".

Ясно това, а с каква цел :clap:

• 1 месец по-късно...
Всичко е супер със kaldata много ще се радвам само да направят доста СКИНОВЕ за да може хора да си избират по свое желание
  • 1 месец по-късно...

Аз пък в "Софтуер>Операционни системи" бих добавил "Хакинтош" или "ХакМак" или нещо такова.Защото сигурно половината теми там са нещо от типа "Инсталация на мак ос х на пц с дуалбуут" , "как да инсталирам mac на pc?" или някакви такива...Все пак този раздел не е ли за хора,които примерно имат iMac или macbook pro или mackbook air и искат да научат да работят с тази ОС,или пък как да се справят с определен проблем на тази ОС.А вместо това става така,че голяма част от темите не са за Mac OS,а за Hackintosh OS...

Поздрави! :)

ще цитирам по памет Trichocephalus "намерете 25 теми с подобна тематика и може да се мисли по въпроса" макар че като искат dual boot има 2 други подраздела в които спокойно могат да си питат и да получат отговор

Аз бих добавил функция да мога да блокирам потребители да не пишат в някои от моите теми. Значи да не е общ бан за всички теми, ами само за избрани в който ми досажда някой. Блокирането да може да става за всяко тема още при създаването й, даже преди да се е проявил точно в нея някой съфорумец.

Ще ми бъде полезно в раздела фотография, да спирам достъпа на хора които ги виждам че нарочно пускат прекалено лоши снимки. Или пък такиви които систематично подкрепят негативни изказвания на други потребители.

Би ме устроило и да може да се блокира само пускането на снимки и линкове от определен потребител в мои теми, пък да може да си пише каквото иска във формата на текст, докато не прекали и получи цялостен бан за темата.

Случи ми се веднъж да ми бъде затворена тема, заради разни провокатори и спамери, ето я:

http://www.kaldata.c...l=&fromsearch=1

Една друга пък стана неизползваема от преклено нарочно спамене:

Ако мога да блокирам и модератори когато темата не в техен раздел, ще е още по-добре.

Абе то е ясно че май много искам, ама една съседка тука вика че, "човек ако никога нищо не иска, нищо не получава".

Редактирано от Мес (преглед на промените)

че то тва и сега го има поне от към постове можеш да игнорираш даден потребител....макар че си мисля че само ти няма да виждаш постовете, но са видими за всички останали.....което е по-добре от нищо

Аз бих добавил функция да мога да блокирам потребители да не пишат в някои от моите теми. Значи да не е общ бан за всички теми, ами само за избрани в който ми досажда някой. Блокирането да може да става за всяко тема още при създаването й, даже преди да се е проявил точно в нея някой съфорумец.

Ще ми бъде полезно в раздела фотография, да спирам достъпа на хора които ги виждам че нарочно пускат прекалено лоши снимки. Или пък такиви които систематично подкрепят негативни изказвания на други потребители.

Би ме устроило и да може да се блокира само пускането на снимки и линкове от определен потребител в мои теми, пък да може да си пише каквото иска във формата на текст, докато не прекали и получи цялостен бан за темата.

Случи ми се веднъж да ми бъде затворена тема, заради разни провокатори и спамери, ето я:

Една друга пък стана неизползваема от преклено нарочно спамене:

Ако мога да блокирам и модератори когато темата не в техен раздел, ще е още по-добре.

Абе то е ясно че май много искам, ама една съседка тука вика че, "човек ако никога нищо не иска, нищо не получава".

Най-добре би било, да можеш да блокираш себе си...

Най-добре би било, да можеш да блокираш себе си...

Значи, ако мога да си скрия темите от теб да не ги виждаш, това би било един вид да се блокирам себе си, нали така ?

Ти па що ми имаш зъб ?

А пък аз искам да има по-добър контрол върху думичките...Примерно пишеш К**во, a ти излиза приятелко. Или да кажем пишеш Белгиец, а ти излиза Mec ( нека не се свързва с приятелките, те могат и с меки). Приятел ( тая да не се променя, че ще почнат сръдните), аз предлагам едно форумче за теб, дето всички останали да се регистрираме повторно, за да пишем. Ти ще ни приемаш или отхвърляш. Предлагам и това форумче да стане невидимо за останалите нерегистрирани, че да не се дразнят.

Значи, ако мога да си скрия темите от теб да не ги виждаш, това би било един вид да се блокирам себе си, нали така ?

Ти па що ми имаш зъб ?

Аз имам 32 зъба. Не на теб а в устата.

Ти па що ми имаш зъб ?

Във форума никой ти няма "зъб". Но както каза

"sliderum"

Най- добре е сам да си блокираш накрая глупостите и да престанеш да си мислиш, че си някакъв изявен фотограф, който раздава съвети наляво и надясно. Не си ли разбрал, че точно в този раздел фукловците не ги обичаме? Защо не стоя на фотографските форуми като си "професор" Много от хората постващи снимки без значение на каква тематика са последните - са много по-добри от теб. Не цитирам само Пламен! А разделът е много добър независимо, че точно ти си го открил. Затова - не го ОСИРАЙ!

Във форума никой ти няма "зъб". Но както каза "sliderum" Най- добре е сам да си блокираш накрая глупостите и да престанеш да си мислиш, че си някакъв изявен фотограф, който раздава съвети наляво и надясно. Не си ли разбрал, че точно в този раздел фукловците не ги обичаме? Защо не стоя на фотографските форуми като си "професор" Много от хората постващи снимки без значение на каква тематика са последните - са много по-добри от теб. Не цитирам само Пламен! А разделът е много добър независимо, че точно ти си го открил. Затова - не го ОСИРАЙ!

Аз съм на фотографски форуми, на български, руски и френски.

Ето ти на роден сайт:

Публикувано изображение

Цели три от тези снимки ги е сложил редактора на сайта в галерия "Избрани снимки". Нито го познавам, нито той ме познава, даже не го знам мъж ли е или жена.

Една от тези 5 снимки беше събрала 40 Б точки на форума на Бони и Гошо, докато беше тайно гласуването, плюс много повече А точки. Бони ми е изтрил ника ( без да трие всички постове ) заради приятелските кръгове там, които се бяха разревали че не им цепя басма в нефотографската част от сайта ( = клуб за празни приказки си имат и те ).

Ако фотографите събрали се на Боневия сайт, не се мислеха за висша раса хора, е нямало да ми бъде блокиран ника там. Чесно ти казвам, че това което се случва на оня сайт, никъде не съм го видял другаде по никакви други форуми. Там е просто една витрина за реклама на търговците на фотографска техника в бг и за организаторите на курсове от по 200 лв. Имам си друг ник там, но няма как да разберат че съм аз, щото пиша през ПЦ от бг. От време на време ги питам по нещо и отговарят щото си мислят че съм жена. Пробутал съм им едни фалшиви фотографски снимки, да си мислят че съм от тяхната фотографска секта и така поне не ми се подиграват. Аз ги знам на какво се радват и съм им намерил чужди снимки, баш по фотографските догми. Нещо като да се правиш на член на партията преди 1989г. без да споделяш тази идеология.

А иначе, ние фукльовците сме си такиви и на темите за аудиокодеци МР3 и компресии, на които се фукаме с Hi-Fi техника.

Но не мисля че е голям проблем самото фукане, по-скоро е неприятно като напише точно някой фукльо нещо вярно и няма как да бъде оборено мнението му. Тогава се получават най-големите искри.

Един нормален фукльо като мен, уважава ( по свой начин ) другите съфорумци когато види че показват и те понякога по нещо интересно. Например МакФерсона ми обяснява в една моя тема че била тъпа, а пък аз му отговарям че ще му пускам снимки в неговата тема за архитектура. Точно обратното на това което е очаквал. Пламен го критикувах напоследък, не заради снимките му, а за това че създаваше илюзии на един 19 годишен младеж. Писахме цяла вечер, разбрах ме се с помоща на младежа как стоят нещата и това е. И ти беше свидетел как културно се спори с Пламен и колко той държеше да си изяснява позицията. При това , нито аз харесвам особено неговите снимки, нито той е фен на моите уловени моменти.

С хора които са си купили добър фотоапарат и се опитват да се стараят да снимат без много кусури, винаги мога да се разбера. Обаче с другите, дето дойдат само да изръсят един куп телефонни снимки или от сапунерки, с явното доказателство че нямат ни най-малкото желание да ги правят по-добри, с тях ми е трудно. Например потребителят Изабел1, снима негри в гръб през стъклото на колата му и разни трошки и ги пуска смело във фотографски раздел. То нищо се не вижда, детайл няма , цветен шум, рязани карака и ръце, яко прегоряло и т.н. Или пък онова момиченце Силвер, дето като си купи сапунерката и пускаше по 10 снимки на прегоряли цветенца наведнъж. Като му кажеш да се оптитва да внимава да не снима срещу слънцето, то се сърди. Ми хубаво нека се разсърди веднъж, ама и аз да мога да го блокирам на моя тема да не чакам по половин час да ми се зареждат явно лоши 10 снимки.

Или пък някави имаше там та пускаха снимките направо с размера такъв какъвто го прави 14 мегапикселовата сапунерка. Казвам им че на фотографските форуми така не дават да се прави, Пламен им се моли учтиво и той човека да не пускат толкова "тежки" снимки, а те отговярат че предпочитат те и много други хора така да правят.

Е какво да се разбираш с такиви хора ?

Аз го реших проблема като общата тема я посещавам много рядко и то с изключени картинки в браузъра. Виждам първо само текстове от мненията, после кликам да се зареди по някоя снимка от човек, за който знам че не пуска ... абе айде да не какзвам какви снимки. Нарочно не гласувам в общата тема, за да не идват случайни хора да ми връщат жеста в моите теми, плюс един куп телефонни снимки. То може от време на време по някоя неуспешна снимка, ама ако им стане навик, после някой сериозен човек като разгледа темата ми за снимки на хора и даже и да има нещо свястно , няма да има желание да го пусне ако телефонните снимки са преобладаващо мнозинство.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Аз съм на фотографски форуми, на български, руски и френски.

Ето ти на роден сайт:

Публикувано изображение

Цели три от тези снимки ги е сложил редактора на сайта в галерия "Избрани снимки". Нито го познавам, нито той ме познава, даже не го знам мъж ли е или жена.

Една от тези 5 снимки беше събрала 40 Б точки на форума на Бони и Гошо, докато беше тайно гласуването, плюс много повече А точки. Бони ми е изтрил ника ( без да трие всички постове ) заради приятелските кръгове там, които се бяха разревали че не им цепя басма в нефотографската част от сайта ( = клуб за празни приказки си имат и те ).

Ако фотографите събрали се на Боневия сайт, не се мислеха за висша раса хора, е нямало да ми бъде блокиран ника там. Чесно ти казвам, че това което се случва на оня сайт, никъде не съм го видял другаде по никакви други форуми. Там е просто една витрина за реклама на търговците на фотографска техника в бг и за организаторите на курсове от по 200 лв. Имам си друг ник там, но няма как да разберат че съм аз, щото пиша през ПЦ от бг. От време на време ги питам по нещо и отговарят щото си мислят че съм жена. Пробутал съм им едни фалшиви фотографски снимки, да си мислят че съм от тяхната фотографска секта и така поне не ми се подиграват. Аз ги знам на какво се радват и съм им намерил чужди снимки, баш по фотографските догми. Нещо като да се правиш на член на партията преди 1989г. без да споделяш тази идеология.

А иначе, ние фукльовците сме си такиви и на темите за аудиокодеци МР3 и компресии, на които се фукаме с Hi-Fi техника.

Но не мисля че е голям проблем самото фукане, по-скоро е неприятно като напише точно някой фукльо нещо вярно и няма как да бъде оборено мнението му. Тогава се получават най-големите искри.

Един нормален фукльо като мен, уважава ( по свой начин ) другите съфорумци когато види че показват и те понякога по нещо интересно. Например МакФерсона ми обяснява в една моя тема че била тъпа, а пък аз му отговарям че ще му пускам снимки в неговата тема за архитектура. Точно обратното на това което е очаквал. Пламен го критикувах напоследък, не заради снимките му, а за това че създаваше илюзии на един 19 годишен младеж. Писахме цяла вечер, разбрах ме се с помоща на младежа как стоят нещата и това е. И ти беше свидетел как културно се спори с Пламен и колко той държеше да си изяснява позицията. При това , нито аз харесвам особено неговите снимки, нито той е фен на моите уловени моменти.

С хора които са си купили добър фотоапарат и се опитват да се стараят да снимат без много кусури, винаги мога да се разбера. Обаче с другите, дето дойдат само да изръсят един куп телефонни снимки или от сапунерки, с явното доказателство че нямат ни най-малкото желание да ги правят по-добри, с тях ми е трудно. Например потребителят Изабел1, снима негри в гръб през стъклото на колата му и разни трошки и ги пуска смело във фотографски раздел. То нищо се не вижда, детайл няма , цветен шум, рязани карака и ръце, яко прегоряло и т.н. Или пък онова момиченце Силвер, дето като си купи сапунерката и пускаше по 10 снимки на прегоряли цветенца наведнъж. Като му кажеш да се оптитва да внимава да не снима срещу слънцето, то се сърди. Ми хубаво нека се разсърди веднъж, ама и аз да мога да го блокирам на моя тема да не чакам по половин час да ми се зареждат явно лоши 10 снимки.

Или пък някави имаше там та пускаха снимките направо с размера такъв какъвто го прави 14 мегапикселовата сапунерка. Казвам им че на фотографските форуми така не дават да се прави, Пламен им се моли учтиво и той човека да не пускат толкова "тежки" снимки, а те отговярат че предпочитат те и много други хора така да правят.

Е какво да се разбираш с такиви хора ?

Аз го реших проблема като общата тема я посещавам много рядко и то с изключени картинки в браузъра. Виждам първо само текстове от мненията, после кликам да се зареди по някоя снимка от човек, за който знам че не пуска ... абе айде да не какзвам какви снимки. Нарочно не гласувам в общата тема, за да не идват случайни хора да ми връщат жеста в моите теми, плюс един куп телефонни снимки. То може от време на време по някоя неуспешна снимка, ама ако им стане навик, после някой сериозен човек като разгледа темата ми за снимки на хора и даже и да има нещо свястно , няма да има желание да го пусне ако телефонните снимки са преобладаващо мнозинство.

На този ти пост гледам...забравил си да си поставиш +. Коригирай се, че е много важно.

А за другото!

Щом смяташ, че само ти имаш право да даваш мнения и съвети на хората, поствай си в твоите теми снимки и със сапунерката и със телефона, ако щеш даже си купи "Хаселблад" , че да ни шашнеш. А аз ще помоля всички останали да не ти постват в темите, за да не се обиждаш или да си мислиш, че някой ти има "зъб". За Изабел - не е длъжен човекът заради твоите прищявки да си купува фотоапарат. Нима сам не се сещаш, че може би с това, с което прави снимките - го задоволява. Претенциите си ще пишеш по фотофорумите а не тук.Така че твоята молба не може да бъде удовлетворена, защото не си само ти в този форум.С нищо не си се променил за тези 15 години, докато си живял в западна Европа. Правилно каза колегата че си си същият Бай Ганьо. Има една поговорка, тя е българска: "Вълкът козината си променя, но нравът - НИКОГА"!

Послепис:

Защо не си направиш собствен форум? Това е като идея. Ти ще си си администратора и който не ти харесва БАН ! Ето ти идея за бизнес от мен. Ако я осъществиш, чакам процент, защото имам хиляди свидетели от форума. И Хага няма да ти помогне!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.