Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам паранои, психически проблем! Как да се справя със негативните мисли?

Featured Replies

преди 1 минута, Войсмил написа:

И ти сам ми призна че отговаряш негативно, дори и да знаеш че не си прав.  сам го каза, помниш ли?  Никога не си отговарял по начина, по който иска отсрещния, дори и да е прав!

Кой е прав, а кой крив, кой е прав, а кой седнал и т.н. В случая е без значение. По-важно е, ти да се чувстваш добре.

Успех!

• Отговори 100
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.starofservice.bg/dir/severoiztocen-region/varna/varna/psihologia

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Хич не обичам термините. От разказа ви разбирам, че под паранои разбирате често повтарящи се и досадни мисли. Не ги наричайте с термини, нямате параноя. Идеята за промяна, която пускате и в Искам да

• Па то и хляба струва пари - дай да не ядем хляб, че да не се минем. Както и да е - всеки има изконното право да си се побърка, тъй че .....

преди 1 минута, Дингири Банда написа:

Не бе, аз само питам примерно - да вида има ли смисъл да драпам нагоре. 

И защо мислиш, че трябва да драпаш?

Изкачвай се нормално, т.е. не бързай и когато стигнеш горе, ще разбереш сам какво да правиш за в бъдеще.

Яко любопитство те гони, а?! :) 

Смисъла е да може да степенуваш нещата в твоя живот. Да разбереш своите приоритети в сегашния момент.

Да изживееш с мисъл своя живот и тогава ще разбереш какъв е бил смисъла на въпросния.

Търсиш готов смисъл. :) Ох, още един с детска наивност. :) Благодаря ти! Не ти се смея, а ти се радвам.

Недей да драпаш, просто се отпусни и виж на кое стъпало си. Направи го устойчиво и тогава ще стъпиш на по-горното.

Всяка възраст си има красотата и именно в нея трябва да виждаш моментния смисъл. По-висш смисъл към сегашния няма. Ако сега подхождаш с мисъл, то и утре пак, не търси по-висш смисъл, той ще дойде когато си на върха, а как ще разбереш, че си стигнал е друга тема.

Успех!

преди 10 минути, ДИоNД написа:

Яко любопитство те гони, а?! :) 

Не бе! 

Както без лъжлива скромност отбелязах, аз съм най-горе. И вече слизам надоле :P

преди 13 минути, Дингири Банда написа:

Не бе! 

Както без лъжлива скромност отбелязах, аз съм най-горе. И вече слизам надоле :P

:) 

Аз пък съм инвалид в следствие, че съм работил в една система.

Ако си искрен, че си бил най-отгоре и в момента слизаш, то не драпай да слизаш чак пък до първото стъпало, т.е. стой си там където пожелаеш или спортувай .... т.е. слизай, качвай се и пак така докато силите ти държат. После не му мисли. ;) Има кой да помисли за теб, това само и единствено ако си искрен, че познаваш най-горното стъпало.

Успех младежо! :) 

п.п. Пф, вече на всички ще викам младеж, за да не ги обидя! :) 

Драги ми млади хора, как ще се възприемате зависи от Вас самите, но това не означава, че някой по-възрастен не може да Ви нарече с истинското Ви статукво, а субективното Ви усещане да е на друго мнение.

Бъдете щастливи!

преди 2 часа, ДИоNД написа:

Почваш да повтаряш, т.е. хващаш се за думата чичко. Държиш на своето, младеж.

Човекът е класически трол. Хваща се за думата и започва с провокациите и обидите в отчаян опит да завърже разговор:

преди 2 часа, Войсмил написа:

Не ви харесва като ви нападам нали?  ... Следващия път се замислете преди да коментирате.

Даже аватарът му е резонира с този образ.

А, както знаем, троловете не трябва да се хранят.

Само за да завърша уточненията, ще се обърна към Диоид: В конкурси, организирани от министерства и обществени организации за млад служител се вземат лица до 25-годишна възраст. така че това "младеж" до няколко месеца отпада за чичкото.

преди 1 минута, Дингири Банда написа:

Не съм. :)

Реших малко да разредя обстанофката. 

Да, някои се напрягат от да се себе докажат.

Мен лично ме развесели, т.е. успя да ми подобриш позитивизма.

Благодаря ти!

Младежа е вироглав, но това не означава, че не може да мисли, а че е спрял да мисли за момента. Чувства се уморен. Трябва му глътка свеж въздух.

Ще се справи. За мен ще си остане млад човек, а не младеж обаче. Той трябва да затвърди статуквото си. Това, че има мисли като на по-малък е друга тема. Не го съдя, а просто му давам една друга гледна точка, друг аспект на нещата свързани с етапите на развитие на даден човек. За него в момента е от по-голямо значение да бъде одобряван и мисли, че всеки който не го одобрява му "забива нож в гърба". Познат на мен случай в образа на един мой познат. Той е батко спрямо мен и знам в какво намери своето призвание.

Успех!

преди 9 минути, Myanmar написа:

Човекът е класически трол.

Това е без значение.

Що се касае за държавни и/или обществени структури, то не мисля, че въпросния желае да е в тях. Тук той се упражнява, за да се внедри в политически или частни интереси. Иска да докаже на някой/и, че може да се справи с всеки който се опълчи срещу него.

Не бих казал, че е класически случай на трол. Вижда се, че му "омекнаха капачките". Започна да си изпуска нервите. Даже посегна и върху инвалид.

преди 42 минути, ДИоNД написа:

Иска да докаже на някой/и, че може да се справи с всеки който се опълчи срещу него.

Не бих казал, че е класически случай на трол. Вижда се, че му "омекнаха капачките". Започна да си изпуска нервите. Даже посегна и върху инвалид.

Това, че е неопитен трол не го прави по-малко трол.

И има значение дали е трол. За диетата му.

Dont-feed-the-trolls.png

преди 7 минути, Myanmar написа:

Това, че е неопитен трол не го прави по-малко трол.

Не знам дали е неопитен, но направи грешка - ползва ЛС.

Все пак мога да различа сложен трол от прост трол. Определено го доведох да си покаже същността, че е просто ...

преди 34 минути, Белгиеца написа:

Кво ти е ?

По думите на някой страдам от умствена недостатъчност. :) 

Принципно след инсулта имам определена физиологическа немощ. Възстанових се, но вече съм с намалена работоспособност и понеже не можаха да ме трудоустроят ме пенсионираха. Да се размотавам по ТЕЛК-ове и т.н. не е в моята натура. Колкото толкова! На мен и сегашното ми положение ме устройва. Пенсията ми стига, за повече не ламтя. Да са живи и здрави младите. Тяхно е бъдещето!

преди 29 минути, ДИоNД написа:

По думите на някой страдам от умствена недостатъчност.

Ами тука при мен една нашенка така изглеждаше преди няколко месеца, след проблем с кръвоснабдяването на мозъка. А преди си беше нормална, е малко тъпичка, ама ...
Ама ти поне в писмен вид, можеш спокойно да изглеждаш нормален, ако полагаш усилия де.
В една тема бях споменал, че се оплиташ като пиле в кълчища в собствените ти мисли, значи съм налучкал без да си искам пораженията от инсулта ти.
Значи ти не си баш инвалид с някакъв недъг, а си остарял преждевремнно.

преди 25 минути, Белгиеца написа:

В една тема бях споменал, че се оплиташ като пиле в кълчища в собствените ти мисли, значи съм налучкал без да си искам пораженията от инсулта ти.

Защо оплитам мислите си са само твои догаждания, но определено не е в следствие на инсулта. ;) 

Сега какво, да ти показвам епикризата си ли, а?!

Дали съм предварително остарял, то по тая логика май бе когато спрях да мисля ... т.е. достигнах своята еманация.

Казах ти, по критериите на определена система съм негоден, т.е. не познаваш системата в която съм работил. ;) 

Нормално е да считаш, че се оплитам като пиле в собствените си мисли, т.е. в моята без мисъл. Именно това се охарактеризира едно от значенията на идиот: Връщане към животното, т.е. човек който изключително вече разчита на инстинкта си, а не на разума.

И сега, какво де факто съм според теб, а?! Животно или човек?! :) 

Просто съм стар човек който е склонен понякога да мрънка. Да нахоква младите. :) 

Добре ми е известно отношението на младите към старите, да но преча на определени хора да промиват мозъците на въпросните.

За мен не е проблем оплитането ми в собствените мисли, а просто оплитам мислите на младите, а ако са достатъчно умни, то ще различат къде е плетката и къде основата. ;) 

Бъди жив и здрав! Живей си блажено там където си. Не ми пречиш, не си в състояние да контролираш мислите ми и внимавай с подхода към младите мозъци. Не всички млади са глупави! ;) 

Продължавай да тренираш! Успех!

• Автор
на 1.12.2019 г. в 10:43, ДИоNД написа:

Аз пък съм инвалид в следствие, че съм работил в една система.

Ако си искрен, че си бил най-отгоре и в момента слизаш, то не драпай да слизаш чак пък до първото стъпало, т.е. стой си там където пожелаеш или спортувай .... т.е. слизай, качвай се и пак така докато силите ти държат. После не му мисли. ;) Има кой да помисли за теб, това само и единствено ако си искрен, че познаваш най-горното стъпало.

Успех младежо! :) 

п.п. Пф, вече на всички ще викам младеж, за да не ги обидя! :) 

Драги ми млади хора, как ще се възприемате зависи от Вас самите, но това не означава, че някой по-възрастен не може да Ви нарече с истинското Ви статукво, а субективното Ви усещане да е на друго мнение.

Бъдете щастливи!

Пак същото, но аз повече няма да споря!  Ако искате и дядка ме направете, все ми е тая!  Аз знам истината, че вие грешите, но това е друг въпрос.

Не знаех че си инвалид, не съм искал да те обидя или нападна с приказки, за това ти се извинявам, оздравявай бързо, и весели празници!  :)

преди 23 часа, Myanmar написа:

Човекът е класически трол. Хваща се за думата и започва с провокациите и обидите в отчаян опит да завърже разговор:

Даже аватарът му е резонира с този образ.

А, както знаем, троловете не трябва да се хранят.

Само за да завърша уточненията, ще се обърна към Диоид: В конкурси, организирани от министерства и обществени организации за млад служител се вземат лица до 25-годишна възраст. така че това "младеж" до няколко месеца отпада за чичкото.

Не съм никакъв трол!  Изобщо не отпада, има фирми които търсят младежи до 20 години, а има и фирми в които пише че търсят младежи до 30 години. Не съм на средна възраст!

Няма как да наричате млад човек, чичко!  Обаче умишлено ви дразня защото си търсете къвги, умишлено ми отговаряте отрицателно, за да се заяждате. Да, аз съм си батко и младеж, не чичко, това е мнение само и единствено на малоумници!  (без да се обиждате, не го казвам конкретно за вас).

Това ми е последното писане в този форум, все ми е тая, дали след този пост ще ме наречете дядка или друго, не си правете труда да отговаряте, аз повече няма да влизам тук, нито ще ви отговарям, нито ще си губя времето със хора които умишлено пускат лъжливи коментари за да заяждат отсрещния. Аз си знам истината, и ще го направя с право, защото вие наистина се опитахте да ме нападнете и обидите, друг е въпросът че не съм се вързал на вашите глупости и ако сте искали да ме обидите или нараните, не сте успели ;) И изобщо не ми пука за вашето мнение!

Всичко хубаво ви желая, таман тука сте се събрали едни такива, на мен не ми е мястото тук, по разумно е да се отдалеча от вас!  Успех и весели празници.

• 2 години по-късно...

Здравей, и аз имам параноични мисли от 5години.Все си мисля че някой ме преследва,иска да ме нарани или да ми направи нещо лошо.Ходила съм на поне 10 различни психолога и ми предписват лекарства само.Аз също имам ниска самооценка,ниско самочувствие и аз страдам от това.Не знам може би най-доброто решение е да мислиш позитивно,да не обръщаш внимание на негативните мисли и да си заобграден от хора.Но и аз не знам какво да направя вече..

Параноичните мисли за израз на общата тревожност на човека. Какви ще са конкретните мисли, като че ли не е от особено значение. Те могат да бъдат всякакви. Примерно ако човек си мисли, че някой го следи, това може да е израз на несигурност в съвсем различна област - примерно, че липса на работа и несигурност в изкарване на прехраната. Лекарствата предполагам, че могат да намалят тревожността въздействайки чисто физически, но едва ли са достатъчни.

Това, което би могло да помогне, е осъзнаването, че животът е труден и несигурен за всички, но в крайна сметка решения на възникналите проблеми хората намират. Да се тревожиш за проблем, който още не е възникнал е неразумно, доколкото на такъв проблем няма как да бъде намерено решение. Решението винаги изисква конкретни, съществуващи условия за разрешаване. Разумни превантивни мерки наистина са необходими, но всичко е въпрос на умереност и баланс. Крайностите и в двете посоки - крайна предпазливост и пълна непредпазливост са вредни. 

Друго нещо, което би могло да е от полза, е да се намали това, което човек изисква от живота. Прекалената взискателност и очаквания, многото желания, водят до неосъществяване, неудовлетвореност, чувство за малоценност и тревожност. 

Чисто практически може да се изгради някакъв механизъм за успокоение или за бягство в ситуация, в която възникват нежелани мисли. Т.е. да се изгради някакъв навик, ритуал, който да ангажира съзнанието и да отвлече фокуса на внимание от нежеланите мисли. Може да е нещо елементарно, дори и броене до сто примерно. В началото разбира се ще е по-трудно, докато навикът не бъде установен.

Повече заетост, ако е възможно, също би била от полза. 

В никакъв случай не трябва човек да се чувства виновен за това, че в ума му възникват параноични мисли. В същото време те показват нуждата от промяна на отношението към света, една погрешно създадена представа. Тази представа поради многократното и системно повторение, и вложения в нея емоционален заряд, е добила немалко влияние върху мисленето, на което влияние следва да се окаже противодействие. Главно чрез осъзнаване, че тази представа е илюзорна и чрез заместването й с правилна.

преди 9 часа, Just a Stranger написа:

Има един много суров контролен въпрос. Той се отнася до основите на науката. Звучи "На кого опита това, какво беше преди това и какво се промени?" Доколкото са ми го задавали, съм доста предпазлив в предложенията.

Във всички случаи, идеята за насочване на вниманието към някаква дейност (друга дейност) е успешна, пък и целият коментар носи позитивни послания.

на 17.04.2022 г. в 22:40, Анастеиша написа:

Ходила съм на поне 10 различни психолога и ми предписват лекарства само.

Това е обикновена лъжа, поради елементарно неразбиране че "психолозите" не предписват лекарства и не се занимават с "медикаменти", освен че не трябва да го правят, ами е и забранено. С медикаменти се занимават "психиатрите", защото те завършват обща медицина и фармакология.

Фактът че не може да се прави разлика между психиатър и психолог - е естествена грешка, характерна за 90% от народните масови простори... Но когато си тръгнал по "лечения" и отново не си способен да правиш разликата - си просто с изостанало когнитивно развитие, или обикновен фантазьор. Или - и двете.

Дори вглеждането в двете числа, които са сложени сред текста (5 години, 10 психолога) навеждат на съвсем елементарна фантазна нагласация

Останалото е класическо клише толкова, че и то навежда на предположението за елементарна натъкмена лъжа, колкото да се "върне интереса към темата" с най-елементарни измишльотини - нещо, което преди беше направил и друг тарикат. Той пък много държеше по виртуала да се оплаче че "психоложка" му взела парите и... нищо.

Повторяемият факт е - че едни и същи хора се пробват да дават съвети, а точно същите са изключително некомпетентни и това е станало ясно навсякъде по форума. Отгоре на всичко - какви съвети точно дават, след като дори не са прочели внимателно текста на "пациента".

Не само това - въпросният "пациент" никъде не е направил изказ със сигнала "трябва ми помощ", нужно ми е някой да ми съдейства за да реша проблем... Вместо това - журнален формален стил, точно стартиращ няколкото дежурни форумни трубадури да се емнат и вживеят на "помагачи", наставници, съветници и да си изиграят дежурният си театър... Тепърва ще налетят, щото не са един или двама и не една тема протича в сходен сценарий...

Параноята най-често е  част от съпътстващи симптоми и проявления, а не основния проблем. Вие дори не сте намекнали че  "кой е основния проблем"... :) Защо ли?

Може би по "някаква случайност" форумните нахакани "аматьори" също не са се досетили.

на 17.04.2022 г. в 22:40, Анастеиша написа:

Здравей, и аз имам параноични мисли от 5години.

Да започнем с това: Какво се е случило преди 5 години?

Прави ми впечатление, че никой /или поне не прочетох/ не е направил едно сравнително очевидно съждение. Мъжът се реализира като мъж чрез жената/жените, с която/които е. Пичът го зарязва мацка и му започват проблемите. Това може да е много разочароващо. Особено, ако си с ниско самочувствие и занижена самооценка. 

преди 17 часа, васил козарев написа:

Това може да е много разочароващо. Особено, ако си с ниско самочувствие и занижена самооценка. 

Колкото по-рано се сблъскаш с много разочарования, то именно те те каляват. 

За да има ниско самочувствие дадено дете, то явно има не властни родители, а неудовлетворени. - За някои това е карма, но за тези които не е, то е добър начин да надживеят слабостите на родителите си. Да, понякога високото самочувствие на родителят поражда слабост в детето му. 

Здравей :)

Тая история.. ми звучи като.. че нещо има, което не си признаваш пред себе си. За нас не знам дали трябва да го чуваме... но ти май е добре да си поровиш и да намериш какво те яде. Очевидно онази връзка от '16та година или нещата покрай нея са ти са се отразили. Така звучи. Вярно е че може и да е само съвпадение във времето, но може и стреса от раздялата да ти се е отразил, без да си осъзнал.

Това за "параноята" и мислите ти че някой иска да ти навреди или да те нападне.. ами то си звучи съвсем като параноя. Да ти кажа първият ми съвет е да идеш на психолог. Не защото "не си нормален", а защото нормалните хора всъщност, когато не им е добре търсят начин да оправят нещата. (Аз ходя на психолог от години, да се занимавам с моите си проблеми. Не мисля че има нещо странно/срамно/ненормално човек да иска да си помогне.)

Ако не да ти помогне на 100%, поне ще разбереш какво ти е, за да не се чудиш.

Иначе по-долу е това което аз виждам като ти чета споделеното:
- на 25 години и 5 месеца. Ами хората като ги питам на колко са години, не ми отговарят в месеци. Всеки казва "ами на 25" като че все тая дали е на 24 или 27 или някъде там. Това с годините и възрастта очевидно нещо те занимава. Не знам защо толкова. И.. ако на 25 си "възрастен" или "трябва да се държиш като възрастен" не знам какво ще е на 65, тогава сигурно ще трябва да ходиш с бастун, дори да не те болят краката, сигурно ще се чувстваш длъжен? :D  Правя го на въпрос, защото ако си жив и здрав -- според мен възрастта не е особено определяща за повечето неща. Спорта си е спорт, ученето на нови неща и новите връзки също, и хората започват с нови спортове, неща .. връзки по всяко време на живота си. Просто защото така искат, и защото хората по принцип им е възможно при налично време да го направят :) Как да кажа - част от "пакета услуги е" който се включва в това са сме човешки същества -- възможни са тия неща :D 

"Причината поради която поддържам приятелски връзки, е че не си показвам негативните мисли, пред другите се държа нормално, но вътре в мен, става голяма вътрешна психическа война" - ами може би.. няма какво да криеш толкова, те и другите хора имат негативни мисли. Пък и ако почнеш да споделяш на хората край теб, вероятно те пък ще ти кажат, че за някои неща може би си прав, а за други може би са "глупости", а за трети може да не са се сетили сами. Аз поне доста споделям с хората край мен и те ми помагат. Естествено... не на всеки може да кажеш всичко, просто защото някои хора не са толкова стабилни. 

Допускам че ако те тревожат всякакви неща, ако намериш някой 'непукист' с който да ги споделяш - това би имало заземяващ и отрезвяващ ефект върху теб, да видиш че тия неща които си ги мислиш са по-скоро фантазия, а не реалност, когато ги гледа друг човек, който е по-спокоен.

Аз си мисля... Дали освен тревогите и негативните мисли.. дали пък не са в следствие на нещо чисто физическо. Не ми трябват отговорите нито публично, нито "на лични". По-скоро въпросите са си за теб. И ако си отговориш честно, може би там се крие причината за страховете и тревогите.

Когато тялото не е окей, всичките емоции се 'побъркват' (знам от личен опит с хронично недоспиване, за пример де)

Та въпросите са:

- Спиш ли достатъчно (минимум по 7 часа на нощ)? между 8 и 10 часа е нормално.

- Храниш ли се нормално или.. е само "боклуци"?

- Злоупотребяваш ли със стимуланти/кафе, алкохол, цигари/? Наркотици приемаш ли под някаква форма?

- почиваш ли си достатъчно? ...

- зает ли си с продуктивна дейност (примерно ходиш ли на работа, имаш ли хобита.. някак си ако по цял ден примерно четеш романи или гледаш филми, не е никак окей за психиката)...

ии май това е. Дано ти помогне нещо от тези неща =) 

Поздрави!

на 30.11.2019 г. в 17:30, Reckitjesok написа:

Не разбирам защо ме лъжете и какво очаквате да постигнете?!!  нито съм чичко пред децата нито и пред големите!  Не се вдетенявам, аз съм батко пред децата. Чета ти коментара и чак ми става смешно по начина по който разсъждаваш!  Няма как 25 годишен да е чичко пред децата, естествено че съм батко!  А вашите лъжи си ги наврете в ****!  не разбирам защо като разберете че един човек е чувствителен на една тема и вие веднага се възползвате като забивате ножа!   Утре ако задам въпрос дали на 20 години съм дядо, по същата логига вие ще знаете че няма как да съм дядо на 20 години, но разбира се че ще отговорите на обратно, и ще кажете че вече съм дядка. Аман от глупости.  Чичко пред децата ще съм като остарея. например от 40+ години!    Не се засягай, но като тръгваш с рогата напред, ето и аз ти отговарям.  Значи по вашата логика вече съм възрастен чичко, даже и живота ми свършва.   Съвсем друг е въпросът ако ме лъжете за да се осъзная, но в добавка, аз съм се осъзнал и вече нямам тези мисли в главата описани в първия ми пост, нито искам да остарявам нито бързам.   Значи по твоята логика деца от 10+ на горе трябва да съм чичо пред тях, а не батко!   толкова е смешно глупаво и неразумно че чак ставате смешни дори и в поста си, както сте анонимни зад екрана!  Няма как да стане това :D    Аз съм свидетел че викат батко на 30 годишни, и то всякакви дори и деца под 10 години, защото това са фактите и реалността!

да отговоря на още един престарял пост, че вече отговорих на един преди малко, по погрешка :D

начи следната история:

излизам с един приятел, с който сме на едни години (и тогава когато стана историята бяхме на по 20-и-няколко-30 някъде) .. и той ме запознава със сина си, и казва "това е чичо Явор" и аз естествено се стъписах, ама реално, щом той е баща му, приятелите на бащата са чичковци :D няма как

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.