Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поводи да се съмняваш в Бог...

Featured Replies

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Ако желаеш мога да ти дам линк към нея.

преди това вземи ти да я прочетеш, душко.

При положение че ми цитираш неща, които не разбираш и никога няма да разбереш, дори не си ги прочела...

Папагалиш каквото и да е, щото си си намерила нещо по нета, каквото ти харесва. Твоите харесваници нямат стойност за никой друг. Нито ме интересува твоят "персънъл джисъс/год" какъв бил и колко бил велик. Науката или учените си ги измисляй, без оглед дали, кое, как и колко... Просто светът си го въртиш около малката сламка за която си хваната.

Трудно ми е  да кажа защо  наивинитета се презентира с такава гордост и първенющина.

• Отговори 239
  • Прегледи 18,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Това е бръмбар бомбардировач. Учените по света търсят живот на други планети, изучават космоса, еволюционистите доказват теорията за големия взрив, но такава малка грешка

• А времето съществува ли тогава? Никой не го е пипнал, чул, помирисал или видял, въпреки това повечето сме убедени, че има такова нещо. Даже казваме, че тече нанякъде. От друга страна, нищо от годните

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Такива думи в Заветите по отношение Йехова и Иисус няма. За кой Бог пишете?

преди 48 минути, _ramus_ написа:

истината - чия истина? Питам "чия реалност" - пак е крякане.:lol6: Кукуригуто пише "това била истината". Скица! Тук няколкото като него всеки си пише неговата си "истина" и всеки си я нарича така и претендира че била "единствената".

Няма проблем - разписвай диагнозата, макар да е банална

мъкааа! :lol6:

ОК, бебето ще си замълчи. А порастналия рамус е във вихъра на лудостта. Нека всички те видят - порастналия и зрелия, компетентния в психологията, дето не може да си оправи кашата в собствения мозък.

преди 49 минути, _ramus_ написа:

При положение че ми цитираш неща, които не разбираш и никога няма да разбереш, дори не си ги прочела...

Папагалиш каквото и да е, щото си си намерила нещо по нета, каквото ти харесва. Твоите харесваници нямат стойност за никой друг. Нито ме интересува твоят "персънъл джисъс/год" какъв бил и колко бил велик. Науката или учените си ги измисляй, без оглед дали, кое, как и колко... Просто светът си го въртиш около малката сламка за която си хваната.

Трудно ми е  да кажа защо  наивинитета се презентира с такава гордост и първенющина.

Подкара го съвсем на автопилот. Теб все нищо не те интересува и все пишеш ли пишеш. Глупости естествено и квалификации. Давай, още можеш. Юнак!

преди 36 минути, _ramus_ написа:

първенющина.

пише се пАрвенющина :cheers:

https://rbe.chitanka.info/?q=ПАРВЕНЮЩИНА

Моите заблуди са си за мен, твоите - са си за теб. :handshake:  :lol6:

преди 35 минути, Just a Stranger написа:

Подкара го съвсем на автопилот. Теб все нищо не те интересува и все пишеш ли пишеш. Глупости естествено и квалификации. Давай, още можеш. Юнак!

Е, все пак ще го признаем за велик, когато видим негов труд подобен на този на Платон или Спиноза, които според него са също заблудени и твърденията им са пълни с грешки!

преди 18 часа, _Aumi_ написа:

заблудени и твърденията им са пълни с грешки!

Разбира се, защо след като не си чела нито един от двамата, нито някога ще ги прочетеш за да схванеш нещо, се буташ да иронизираш неща, за които си невежа?

Какво ти носи това, точно? Обикаляш си по нета на лов за глупости само и само да си докарваш настроение и да си доказваш колко е велика верската ти приказка.

Детска работа от рода "ми щото ми е кеф да си правя така и моите си неща са си мои"... Но хора всякакви, докато за мен всичко това е инфантилно и несериозно.

Нуждата от обяснения и отговори напира във вас.И понеже няма се спрете затова са се родили тези измислици и вие философствате върху тях. Никога нищо няма да се разбере! Това е.

на 15.08.2023 г. в 17:08, _ramus_ написа:

Ок, аз папагаля, другия папагали, ние сме непораснали деца, ти си големият и умният.

Това го разбрахме, повтаряш го всеки път ...вместо да говориш по същество.

Ами добре, аз не разбирам нищо, другия не разбира ... тогава ти обори това което твърдят тези философи. Посочи техните грешки, нашите вече си ги знаем, защото ги повтаряш непрекъснато.

Опровергай техните твърдения щом ти си ги чел и знаеш, че това което твърдят не е истина. Не искам да споря с теб , кой колко книги има и колко е чел . Няма нужда да ти снимам всички книги, които притежавам. Ти със сигурност си чел много повече от мен.

Но давай по същество. Докажи, че всички философи, написали огромни трудове по темата за Бог, грешат, а ти си правият.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

вместо да говориш по същество.

Дежурнат защитна фраза, което е евтина конфекция. Кое точно е "същественото" не е едно и също на "интересното и харесаното за теб"

Това го разбрахме

не, понятието РАЗБИРАНЕ означава нещо много по-различно, а в тия народни форми е само за евтината конфекция.

Няма нужда да ти снимам всички книги, които притежавам.

Дааа, много показателно си го написала. А аз това, дето съм го чел повечето от него не са мое притежание. Но знанието вътре... и ресурса за усвояване и обмисляне... си е в моят живот и неговото наслагване е неповторим индивидуален процес, който протича различно при всеки човек.

Всъщност е ясно на двама ни, че изборът на горните ти цитати си е импулсивно залитане, на което дори ти не гледаш като на нещо сериозно. Както са популистки клиширани измишльотини подобията на "рационална вяра", или пък "свободна воля"... които са просто удобни нагласации нямащи каквото и да е покритие в познанието. И няма защо да имат - тия, дето ги дъвчат тия фрази познанието въобще не ги интересува, а само го ползват сред фантазията си като блян, като удобна фантазия сред останалите си фантазии-играчки.

Популисткият мирис идва именно от емоционалните им значения, през емоционални сигнали и направени да "кълват" точно емоционални потребители. Именно това наричам народна конфекция - евтина, масова, лесна за намиране и за консумация.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

не може да осъзнаете.

не могат, защото "съзнанието било ограничено от самото себе си". :lol6:

Рамосмен пак се качил на сцената да си тъпче еднотипните сценки , играни в продължение на 20 год. по форуми , села и паланки .

Сценарият и ролята са несменяеми , овехтели с времето , екипа му вече е станал на парцали , ама играе ли играе ..

Няма и кой да го аплодира , фен клуба му от обожателки отдавна си люшка внуците ....мъка мъка ....

Бих се учудила искрено , ако някой ден вляза и го прочета "пораснал" !

А дано , ама надали ...

" Битието определя съзнанието " само на Невежите !

На интелекта "Съзнанието определя Битието " !

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Битието определя съзнанието.

Битието заедно с биологичния носител, който си има своите си <подробности> и разбира се голяма роля чрез биологичния носител на Наследственност, предавана при размножаването.

Към битието е и друг важен <фактор> период в развитието - ембрионалния.

преди 2 минути, _sirena_ написа:

" Битието определя съзнанието " само на Невежите !

На интелекта "Съзнанието определя Битието " !

Връзката е двупосочна, но погледнато по <глобално> тогава е интересно. Големи групи хора, общества, цивилизацията в която има огромен брой индивиди и <съзнания> , Променя Битието ( т.е Материя в земните и околоземни локалности)

преди 8 минути, laplandetza написа:

Битието заедно с биологичния носител, който си има своите си <подробности> и разбира се голяма роля чрез биологичния носител на Наследственност, предавана при размножаването.

Към битието е и друг важен <фактор> период в развитието - ембрионалния.

Връзката е двупосочна, но погледнато по <глобално> тогава е интересно. Големи групи хора, общества, цивилизацията в която има огромен брой индивиди и <съзнания> , Променя Битието ( т.е Материя в земните и околоземни локалности)

Този пост не е към теб , към теб има един друг по-горе . Към него вземи отношение  , ако има желание и възможност творческа .

О' то поста бил в другата тема .  Веднага да отиваш да отговориш .

преди 12 часа, shishmanovp861 написа:

Битието определя съзнанието.

Не битието, а питието.

Иначе за много хора светите писания са глупости и измислици. Но това си е до човек.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.