Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

преди 51 минути, Hot Bastard написа:

Валсо/rado84 е ...

отблъснат от жените и само с 18-25 годишни пасивни момци се гушкали у кревата. Щото той го играе активен содомист.
А в терминала го привлича именно черният фон.

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, Белгиеца написа:

отблъснат от жените и само с 18-25 годишни пасивни момци се гушкали у кревата. Щото той го играе активен содомист.
А в терминала го привлича именно черният фон.

Ми те кат' са урви аз какво да направя? С влечуго (така, де, жена) най-дългата ми връзка беше 6 месеца, а с човек - 3 години и малко. За к'во да си троша нервите със змии, в чиито глави има само пачки с пари и нищо друго?

Еми да, аз съм сатанист и е нормално черният цвят да ми е любим.

Четете ли го този над мен, хора? До там води Линукса. После казват, че бил безплатен - не, цената е много висока, превръщаш се във Валсо.

Валсич, все пак ти казвам евала заради смелостта да си признаеш, че си хомосексуалист. В това няма нищо лошо, но то не може и да се скрие де, щом си с Линукс се подразбира, че не си падаш по жени.

преди 11 минути, Hot Bastard написа:

Четете ли го този над мен, хора? 

НЕ! Нито него, нито теб.

Който има мъничко повече акъл от вас двамата, ще го разбере, и ще спре.

преди 21 минути, Hot Bastard написа:

Четете ли го този над мен, хора? До там води Линукса. После казват, че бил безплатен - не, цената е много висока, превръщаш се във Валсо.

Валсич, все пак ти казвам евала заради смелостта да си признаеш, че си хомосексуалист. В това няма нищо лошо, но то не може и да се скрие де, щом си с Линукс се подразбира, че не си падаш по жени.

Много си тъп, честно! Първо, сексуалната ориентация не е професия и съответно не завършва на "ист". По твоята малоумна логика "икономист" е сексуална ориентация. :D Второ, понеже си кух и няма да можеш да го намериш сам.

преди 11 минути, RudeBoy написа:

НЕ! Нито него, нито теб.

Който има мъничко повече акъл от вас двамата, ще го разбере, и ще спре.

Бòли ме (марак)УЯта дали RudeGirl ме чете. :D 

преди 2 часа, Валсо написа:

Ми те кат' са урви аз какво да направя? С влечуго (така, де, жена) най-дългата ми връзка беше 6 месеца, а с човек - 3 години и малко. За к'во да си троша нервите със змии, в чиито глави има само пачки с пари и нищо друго?

Еми да, аз съм сатанист и е нормално черният цвят да ми е любим.

Освен да вземеш да почерпиш някой урок по линуксите, заради услугата която ти правя да можеш се декларираш като сатанист, по друг начин не виждам как би могъл да ми се отблагодариш. 
Един братовчед на жена ми от играене на компютърни игри "забрави" да се ожени навреме. Не го знам дали и той не е бил бисексуален, ама по едно време го набара една лелка с Мерцедес и да видиш как се премести при нея да живее. Пък тя си имаше вече внучета от дъщеря ѝ.
После нещо след 3 - 4 години ѝ избяга и намери друга пак по-дърта от него и пак отиде при нея да живее, барабар с дъщеря ѝ и големото куче на 12-я етаж в центъра на един град.
Значи, време ти е да се озърташ за позапазени вдовици с добър имот и доходи и ще им свикнеш на влечугите бе, те не хапят, само съскат.

преди 1 час, Валсо написа:

Бòли ме (марак)УЯта дали RudeGirl ме чете. :D 

Сега ще дойде гаджето ѝ от Берлин да те скастри с едни високо морални аспекти на омразата.
Виж сега, тя Гъъл много хубаво снима цветя бе, талантлива е. Ама е минала твоята 18 - 25 таргет група.

преди 2 часа, Hot Bastard написа:

В това няма нищо лошо, но то не може и да се скрие де, щом си с Линукс се подразбира, че не си падаш по жени.

Я подай инфо за Мозо, той жена има ли, няма ли ?

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Я подай инфо за Мозо, той жена има ли, няма ли ?

На профилната си снимка в камината всеки ден ги сменя. Tой е от старата школа свалячи - днес ги сваля в jpg, утре в png.

Опа, някой разчисти темата и поизчезнаха някои коментари. Ако пак ме баннете, да знаете - няма да се сърдя.

преди 1 минута, Hot Bastard написа:

На профилната си снимка всеки ден ги сменя. Tой е от старата школа свалячи - днес ги сваля в jpg, утре в png.

Ама те аватарите са само за заблуда на противника бе, вкъщи жена има ли ?

Тея теми трябва да са за взаимопомощ или обсъждане на Линукс, а са се превърнали в махленска седянка от хора с доста мизерен живот явно за да го запълват тук с простотията си.

Целите теми са омазани с простотия благодарение на 4 човека.

Дори тези които преди време помагаха и наистина пишеха стойностни неща вече не са толкова активни, а и как да са сред такава простотия.

Къде останаха Администраторите на този форум да изгонят тези безполезни индивиди?

Има няколко секции на форума където същите индивиди са активни, превърнати в гнусна асоциална среда за изразходване на натрупан гняв или разни други проблеми с личността...

Ми че тя точно тази тема си е за спам, за да не се цапа по другите

на 22.01.2020 г. в 23:47, petie1 написа:

Здравейте. Гледам много спам се събра по другите теми та реших да създам тази тема да можем да си водим споровете без да спамим другите теми...

Та нека шоуто започне сега.......

• Автор
преди 5 часа, MisterDimchev написа:

Тея теми трябва да са за взаимопомощ или обсъждане на Линукс, а са се превърнали в махленска седянка от хора с доста мизерен живот явно за да го запълват тук с простотията си.

Целите теми са омазани с простотия благодарение на 4 човека.

Дори тези които преди време помагаха и наистина пишеха стойностни неща вече не са толкова активни, а и как да са сред такава простотия.

Къде останаха Администраторите на този форум да изгонят тези безполезни индивиди?

Има няколко секции на форума където същите индивиди са активни, превърнати в гнусна асоциална среда за изразходване на натрупан гняв или разни други проблеми с личността...

То тази тема им я направих да си спамят колкото искат, иначе сте прав де

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
преди 2 минути, Hot Bastard написа:

Ами аз винаги съм прав...но не им изнася на някои лаици, които вчера инсталираха един Минт, и станаха големи разбирачи в Линукса. Затова се опитват по балъшки начини да ме тролят.

Според мен всеки трябва да си качва дистро според нуждите а не според модата

преди 4 минути, petie1 написа:

Според мен всеки трябва да си качва дистро според нуждите а не според модата

А, ти реши да съживиш тази тема. Крайно време беше 😁 😂

• Автор
преди 10 минути, vpvelev написа:

Мисля, че са от Минт са направили само това:

Capture.png

Това е за постоянно мащабиране на избрания монитор и не се отчита съотношението на страните при преместване на прозорец.

Ясно

преди 10 минути, Hot Bastard написа:

А, ти реши да съживиш тази тема. Крайно време беше 😁 😂

Да бе щото яко оспамихме новините

преди 7 минути, petie1 написа:

Да бе щото яко оспамихме новините

Е, то това за мащабирането в Минт е към новините.

• Автор
преди 1 минута, vpvelev написа:

Е, то това за мащабирането в Минт е към новините.

Да де ама последните ни постове  нямат нищо общо с новините

Fractional scaling в Linux под X11 е отвратителна боза - и това няма и да се промени.
Експериметналните пачове в Ubuntu и трядиционния xrandr начин за скалиране са пълна простотия - това се дължи на самия X server. Под X директно се рендира общ буфер на и няма как да стане читаво скалирането - особено, ако двата монитора са с различна резолюция.
Единствения читав solution е Wayland, където вече всеки монитор си е за себе си и може да приема различни scaling/frequency параметри ( това по протокол де, в mutter има все още проблеми основно с честота ). Друг проблем е XWayland обаче, там скалирането все още е кофти - точно защото X-a си има limitations.
Като цяло картинката изобщо не е "розава". То и като цяло самото скалиране е shit при всеки един OS - Mac и Win ( доколкото знам ), скалират по различен начин.

Та така,  аз скоро не се надявам на читаво решение. За момента на 4К монитор използвам само font scaling, кофтито е, че по същата причина ( - X) scaling factora-a е глобален, и когато скалираш примерно на 1.4 на 4К дисплея е ОК, но на втория 1080 - всичко е огромно.

Та така, за момента ситуацията е пълен шит - не виждам и как ще се оправи скоро ... Поне докато дърварите от Nvidia/Redhat не се активизират малко и да пуснат читав драйве + промените, кото са предвидени за Xorg 1.21 ( който не виждам скоро да се release-не ) и да бачкаме всички на Mutter+wayland+xwayland. 

Проблема е, че дори да се случи всичко - остават други драми с keyboard capturing-a примерно, screen sharing-a да кажем, че до някъде с pipewire се реши, но все още е далеч от ползваемост.
Абе като цяло shit-a е пълен :)

преди 42 минути, borovaka написа:

Та така, за момента ситуацията е пълен шит - не виждам и как ще се оправи скоро ... Поне докато дърварите от Nvidia/Redhat не се активизират малко и да пуснат читав драйве + промените, кото са предвидени за Xorg 1.21 ( който не виждам скоро да се release-не ) и да бачкаме всички на Mutter+wayland+xwayland.

Само дето минаването на Гном отваря нова глава с проблеми.

Получава се типичната за Линукс десктопа цунг-цванг ситуация.

Това е така, защото няма единно ръководство и стратегия за развитие.

Става въпрос за графичната част за Linux. Без ядрото, всичко друго (графичната част, най-общо казано) се прави на парче. Всеки пише когато може и каквото смята, че е необходимо.

Големите фирми, които правят графичната част на Linux (Gnome3, Plasma) се мъчат да усъвършенстват произведенията си, но ги изграждат в/у слаба основа (X.org). Или трябва да се обединят и да направят нещо яко или ако може някоя сама да го направи и ще дръпне много напред.

• Автор

Ако се заеме фирма с графичната част на Линукс то тя ще стане платена иначе не виждам начин да избият парите вложени в разработката нещо като платеното вино което може да подкара всичкия софтуер за Уиндоус но струва доста солено

• 2 седмици по-късно...

Махнах Windows-a и сложих Лубунту. 

Успях да подкарам expo-cli, сървъра работи, подкарах NzbGet (usenet), общо взето засега всичко работи. Имах срийн тиъринг, но с "теарфрии" го оправих. 

Едно нещо само остана, по-добър фонт. Тея не ми допадат, дори Убунту фона тук не изглежда толкова добре. Преди това пробвах Убунту, но нещо браузъра при гледане на видео цепеше ЦПУ на 100% и смених на Лубунту, тук такива проблеми нямам.

Я споделете най-добрия начин да сложа Майкрософт фонтовете и по важното работят ли "system wide", казано на български, на цялостна система. 

Фонта на самия Лубунту не е отлкова зле, но браузър фона е леко казано, гаден... Прикачвам снимка.

Промених и си поиграх с настройките на Хром браузъра, но не може да се каже, че ефекта е значително по-добър. 

screen.png

• Автор
преди 1 час, MisterDimchev написа:

Махнах Windows-a и сложих Лубунту. 

Успях да подкарам expo-cli, сървъра работи, подкарах NzbGet (usenet), общо взето засега всичко работи. Имах срийн тиъринг, но с "теарфрии" го оправих. 

Едно нещо само остана, по-добър фонт. Тея не ми допадат, дори Убунту фона тук не изглежда толкова добре. Преди това пробвах Убунту, но нещо браузъра при гледане на видео цепеше ЦПУ на 100% и смених на Лубунту, тук такива проблеми нямам.

Я споделете най-добрия начин да сложа Майкрософт фонтовете и по важното работят ли "system wide", казано на български, на цялостна система. 

Фонта на самия Лубунту не е отлкова зле, но браузър фона е леко казано, гаден... Прикачвам снимка.

Промених и си поиграх с настройките на Хром браузъра, но не може да се каже, че ефекта е значително по-добър. 

screen.png

Заповядай

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.