Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Убунту

Въпросното е "слаба ракия" ...

Беглецо ... :) Било за месоядните ... :) Направо ти "повярвах" ... :) 

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

И както винаги никаква полза от Джокер белгийски

преди 21 часа, petie1 написа:

Конкретно тук са описали как става на MX Linux Клик

Това съм го гледал много пъти,преди твоята препратка.Аз съм с MX Linux 19,и това не работи за мен.

преди 18 часа, vpvelev написа:

Отвори терминала и стартирай програмата от там. Почти е сигурно че ще ти изпише какъв е проблема да не тръгва.

Няма такава команда,това изписва.

преди 11 часа, petie1 написа:

Той не знае за какво да ползва компютъра си. ;) 

Всеки компютър, било то персонален или работен е ориентиран към нещо, което или да върши работа или да обменя информация.

Не чакай от Джокера полза. ;) 

До момента не съм видял читава идея от него. Прави някакви опити бедния човек, но толкова си може.

Какво да се прави - има и консуматори.

Бе, да е жив и здрав. :) Понякога глупостта е забавна. :) 

преди 12 часа, petie1 написа:

Не сте прави - винаги има полза от нещата. Най-малкото - за разнообразие. За ... „цвят и аромат“!

Стига, да не забрави ... да „пусне водата“!

преди 23 часа, Miro40 написа:

Това е така.MX Linux идва със systemd,но по подразбиране.Обаче от Grub менюто,от разширени настройки,може да се активира, и да се зарежда в системата,което нещо съм направил и аз(иначе не можеше да се инсталира acestream).Така,че със snap ли,по друг начин ли,аз го имам инсталиран,въпросът обаче ми е защо не се стартира?

За по-лесно изпълни последователно в терминал тези команди:

sudo apt-get install libcanberra-gtk*

sudo apt install net-tools

sudo snap install core

Първите две са за всеки случай.Най-важно е sudo snap install core.

След това направи logout -  logon  в системата.

Трябва да работи.Появява се в лентата.

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Какво да се прави - има и консуматори.

О да има, цели 98% от населението са обикновени консуматори и аз се гордея, че съм си нормален и принадлежа към мнозинството.
Останалите 2% са разпосъсани на отделни секти от вегани, садисти, терминаторни чикиджии и т.н.
През средновековието каточическата инквизиция е подлагала на жестоки мъчения всеки нормален човек който дръзне да каже истината относно релитиозните догми.
Ще отмине времето и на терминала като инструмент за изтезание, трябва само търпение.
Комунистическата диктатура се задържа 45 години, преди един вътрешен човек да я предаде и се сгромоляса в цяла източна Европа.
Трябва само някои останали здраво мислещи програмисти да се захванат и да решат проблема с досадния пингвински терминал.

на 22.05.2020 г. в 17:40, Белгиеца написа:

А на вас у Немцията ви продават VPN с тунелче през което минава всичко закодирано и провайдърът ти не може да разбере какво пращаш ти и на кого. Но, ти като не си учил руски в училище и не го разбираш, не можеш да се възползваш да гледаш хубави рускини по техните телевизии. А може би хубавиците въобще не те интересуват.

Защо да го правя? След като държавата ми предлага далеч по-добра алтернатива, а и да не ми предлага не бих крал. Крал видеа, видеопотоци. Или да стриймвам нелегално тв. Нали знаеш, че тук има такса за ТВ? Както е в Англия.

Ти изобщо наистина ли живееш в Белгия?  Не ми звучиш като европейски или белгийски гражданин.

Това какво харесвам дали хубавици, хубавци. Теб това не те интересува. 

преди 12 минути, Белгиеца написа:

О да има, цели 98% от населението са обикновени консуматори и аз се гордея, че съм си нормален и принадлежа към мнозинството.

Затова, тези 98% ще си плащат на останалите 2% знаещи и можещи

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Ще отмине времето и на терминала като инструмент за изтезание, трябва само търпение.

По скоро ще отпадне тотално GUI от OS-и, които не са пряко насочени към крайния потребител. Има си Windows OS, MacOS.... за неандерталците. Замислял ли си се, защо всички уважаващи себе си Router OS, се конфигурират под CLI основно и най много да има някакъв Web базиран GUI?

преди 5 минути, acnekt написа:

Това какво харесвам дали хубавици, хубавци. Теб това не те интересува. 

Аааааа интересуваме и те надушвам че си по-скоро далече от хубавиците, страх те е от тях.
Не може то като видя написано RedHat и снимка на червена мъжка шапка, да не си задам въпроса относно ориентацита на създателят на тази организация.
Не може да не ми е странно, че голям процент от запалените по терминала странят упорито от хубавиците, или в най-добрият случай са бисексуални, с някаква мадама колкото са прикритие пред обществото, пък тайничко си гушкат хубавци.
Това содомията е отроче на садо-мазо упражненията с ясно изразен елемент на садистични подбуди у активния содомист. Търси се страданието като форма на перверзно възбуждане, също както е с употребата на терминала.
Тези които са писали Wine са могли да му направят и една графична среда, ама нарочно не са искали, щото търсеният от тях е ефект е да има страдание у новобранците. 
А женчовците като ги е страх от каките и предпочитат те да слушат за булка на някой батко активен садист.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Аааааа интересуваме и те надушвам че си по-скоро далече от хубавиците, страх те е от тях.
Не може то като видя написано RedHat и снимка на червена мъжка шапка, да не си задам въпроса относно ориентацита на създателят на тази организация.
Не може да не ми е странно, че голям процент от запалените по терминала странят упорито от хубавиците, или в най-добрият случай са бисексуални, с някаква мадама колкото са прикритие пред обществото, пък тайничко си гушкат хубавци.
Това содомията е отроче на садо-мазо упражненията с ясно изразен елемент на садистични подбуди у активния содомист. Търси се страданието като форма на перверзно възбуждане, също както е с употребата на терминала.
Тези които са писали Wine са могли да му направят и една графична среда, ама нарочно не са искали, щото търсеният от тях е ефект е да има страдание у новобранците. 
А женчовците като ги е страх от каките и предпочитат те да слушат за булка на някой батко активен садист.

Не се опитвай да ме анализираш и си далеч от истината. Содомия, садизъм  и терминал в раздел Линукс нямат нищо общо. Сравняваш ябълки с круши.

преди 7 минути, street racer написа:

По скоро ще отпадне тотално GUI от OS-и, които не са пряко насочени към крайния потребител. Има си Windows OS, MacOS.... за неандерталците. Замислял ли си се, защо всички уважаващи себе си Router OS, се конфигурират под CLI основно и най много да има някакъв Web базиран GUI?

Много от нещата и под Windows стават много по-елегантно в CLI. Особено в Powershell.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Много от нещата и под Windows стават много по-елегантно в CLI. Особено в Powershell.

Знам :) И си го ползвам...някак си не съм фен да мина през 12 прозореца и 24 въпроса "сигурен ли си" за да сменя режима на работа на NIC - примерно. Да не говорим, че има неща, дето из "прозорците" изобщо ги няма.....или са набучени на ...... :)

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Я, сиамските близнаци пак са пред клавиатурата. И си чатят в публичното пространство един с друг.

Я, някой пак не си е пил хапчетата. Внимавай, бе вземи някое евро от жената и иди до аптеката, че нещата се влошават при теб :) 

преди 43 минути, street racer написа:

Я, някой пак не си е пил хапчетата. Внимавай, бе вземи някое евро от жената и иди до аптеката, че нещата се влошават при теб :) 

Права е жената, знае си цената. 😩

• Автор

dum3.png

преди 4 часа, nick_dimitrov написа:

sudo snap install core

Стана а Джокер белгийски да гледа как дебианци не можели да гледат нелегална телевизия :) А аз му тупнах само net-tools и затва не щяло да пали

преди 4 часа, nick_dimitrov написа:

sudo snap install core

Значи за по-сигурно,започнах всичко отначало т.е. първо деинсталирах acestreamplayer,очистих всичко свързано с него,и го инсталирах отново(пак със snap,разбира се).След това инсталирах последователно трите команди(без проблем),излязох/влязох в системата,и накрая пак нищо.Не стартира нито от иконите,нито чрез команда-acestreamplayer- в терминала.(няма такава команда).Какво може повече да се направи от това,за да тръгне?Като,че ли Белгиеца ще се окаже прав,че на Debian и Дебиан базираните този плеар не върви(поне никой до тук не съобщава,че го е подкарал).Не,че на мен лично толкоз много ми е притрябвал.Просто от любопитство да видя какво представлява се захванах с него.Поради същата причина пробвах още Kodi и Parom.TV(Руска и Украинска телевизия),но с тях нямах проблеми.По принцип винаги ползвам VLC и SMPlayer.

преди 17 минути, petie1 написа:

Стана а Джокер белгийски да гледа как дебианци не можели да гледат нелегална телевизия :) А аз му тупнах само net-tools и затва не щяло да пали

Аз,както казах също изпълних тази команда,но защо не тръгва при мен?

преди 4 часа, Miro40 написа:

Защото крият нещо от всички нас, да не вземем случайно да им ползваме веганския чист Дебиан.
Аз си ползвам сега ксубунту и си работи на него.

• Автор
преди 5 часа, Miro40 написа:

snap run acestraeamplayer

Така ще го запали през терминала

преди 5 часа, Miro40 написа:

?Като,че ли Белгиеца ще се окаже прав,че на Debian и Дебиан

Ами нали виждаш в моите ръце бачка и то на МХ Линукс

преди 6 часа, street racer написа:

А аз мислех  че сме тризнаци?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Защото крият нещо от всички нас, да не вземем случайно да им ползваме веганския чист Дебиан.

Безплатен обяд няма! Поне малко си наапрегни мозъка. Самия ти подход за получаване на инфо е грешен. Естествено, че никой няма нищо против - трябва да има и забавления 

• Автор
преди 36 минути, street racer написа:

Безплатен обяд няма! Поне малко си наапрегни мозъка. Самия ти подход за получаване на инфо е грешен. Естествено, че никой няма нищо против - трябва да има и забавления 

Само дето този образ Джокера те блокира.....

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Аз си ползвам сега ксубунту и си работи на него.

Да бе, крием се разни белгийски миди да не ни налазят че може да и събираме бисерите после...

преди 10 часа, Белгиеца написа:

От 50 години все отминава ама терминала става все по могъщ що така?

snap run acestraeamplayer

Да,ама не,както казваше преживе Петко Бочаров(журналист).Ето виж изхода от тази команда:

micho@toshiba:~
$ snap run acestreamplayer
cannot locate base snap core18: No such file or directory

А това е изхода от snap list:

$ snap list
Name               Version                     Rev   Tracking       Publisher   Notes
acestreamplayer    3.1.49-snap2                10    latest/stable  vs          -
core               16-2.44.3                   9066  latest/stable  canonical✓  core
core18             20200427                    1754  latest/stable  canonical✓  base
gnome-3-28-1804    3.28.0-16-g27c9498.27c9498  116   latest/stable  canonical✓  -
gtk-common-themes  0.1-36-gc75f853             1506  latest/stable  canonical✓  -
snap-store         3.31.1+git187.84b64e0b      415   latest/stable  canonical✓  -

Ами нали виждаш в моите ръце бачка и то на МХ Линукс

Ами от Лигата на легендите си, и върл дебианец,а Белгиеца е само землянин(това в кръга на шегата,разбира се).

• Автор
преди 2 часа, Miro40 написа:

Да,ама не,както казваше преживе Петко Бочаров(журналист).Ето виж изхода от тази команда:

$ snap run acestreamplayer
cannot locate base snap core18: No such file or directory

А това е изхода от snap list:

$ snap list
Name               Version                     Rev   Tracking       Publisher   Notes
acestreamplayer    3.1.49-snap2                10    latest/stable  vs          -
core               16-2.44.3                   9066  latest/stable  canonical✓  core
core18             20200427                    1754  latest/stable  canonical✓  base
gnome-3-28-1804    3.28.0-16-g27c9498.27c9498  116   latest/stable  canonical✓  -
gtk-common-themes  0.1-36-gc75f853             1506  latest/stable  canonical✓  -
snap-store         3.31.1+git187.84b64e0b      415   latest/stable  canonical✓  -

Ами от Лигата на легендите си, и върл дебианец,а Белгиеца е само землянин(това в кръга на шегата,разбира се).

sudo snap refresh core  

Пробвай дали е инсталирано наистина с горната команда ако изпише

sudo snap refresh core error: cannot refresh "core": cannot find snap "core"

Тогава ги изтриваш

sudo snap remove core acestreamplayer

и пак ги инсталираш с

sudo snap install core
sudo snap install acestreamplayer

И дано да тръгне

• Автор
преди 2 часа, Miro40 написа:

А забрави да кажеш че съм учил магии и отвари в НИИЧАВО цели 17 години :) (в кръга на шегата разбира се) иначе съм си обикновен български тулуп малко по различен от другите тулупи дето ги каза проф Христов :) (шегувам се)

преди 22 часа, street racer написа:

По тази логика, нека сменим колите с трактори, понеже с тях се оре нивата.

преди 22 часа, street racer написа:

Затова, тези 98% ще си плащат на останалите 2% знаещи и можещи

Много знаещи и можещи, но като се пусне някоя подобна тема иии....настъпва мълчанието на агнетата

Иначе ако трябва да се обяснява колко велико нещо е безцелното праскане на команди за елементарни неща - тогава цели страници се изписват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.