Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

преди 1 час, Валсо написа:

Лаптопът е луксозна и скъпа пародия на компютър и обикновено със смешен хардуер, който е подигравка за парите, които искат за латопа. 

много точно е казано

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 9 минути, Тoни написа:

@Белгиеца, ще влезе някой нов линукс ентусиаст, ще види тая повърня и ще се откаже, защото ще си помисли, че така ще изглежда десктопа му. Вземи го изтрий това чудо. Егати таланта, да превърнеш една гъвкава и елегантна среда в лайно. 

Е нали ви разправям наскоро се научи да къстимизира та сега се фукляви че е разбирач

Ma какво "къстимизира" ? Това е отвратително! :D

Един не може да си премести панела, друг къстимизира гадости и разправя, че било нещо като изкуство. 

Да не е от карантината? :D

• Автор
преди 1 минута, Тoни написа:

Ma какво "къстимизира" ? Това е отвратително! :D

Един не може да си премести панела, друг къстимизира гадости и разправя, че било нещо като изкуство. 

Да не е от карантината? :D

Е с Джокер белгийски винаги е така не е от карантината, само да му видиш и другите бисери ще паднеш от хилеж

преди 1 час, Тoни написа:

Това е отвратително! 

... къстимизира гадости и разправя, че било нещо като изкуство. 

За всеки пингвински мозък който не разполага с ръце, катеренето по дърветата и яденето от там на сочни плодове е отвратително.
Но за двуногите примати няма нищо отвратително в това да са всеядни, когато има мръвка хапват я с кеф, когато има плодове хапват ги с кеф, мед също вкусват ако намерят, яйца от пингвини също могат да ядат.

на 12.05.2020 г. в 18:42, Валсо написа:

@petie1, за кеф на @Белгиеца вече и аз не ползвам терминал! :) Има го инсталиран в системата, но вече не го ползвам и го махнах от панела:

spacer.png

На мен този начин на оформление много ми хареса. Тъмният фон - също.

преди 39 минути, Колев60 написа:

На мен този начин на оформление много ми хареса. Тъмният фон - също.

https://drive.google.com/file/d/1qbisrZqsJMxColi5W2p8xEKe8qxlBM1u/view?usp=sharing

• Автор
преди 1 час, Тoни написа:

И терминалът ли ви е сложена работа? 😆😆😆

О Джокер белгийски  реве като бито магаре във всяка тема за Линукс против терминала  :D Има си там фикс идея да  махне да махне терминала от Линукс ама тая гад се намърдала много здраво дори и у Уин 10 та все греда удря :) А и много харесва животни очаквай да плесне пак някой зоо бисер кат предния

на 12.05.2020 г. в 22:03, petie1 написа:

Браво на теб да видим до къде ще я докараш :)

Ми доникъде. :D Без терминал просто не може и това е! Без терминал просто цъкаш като безмозъчен идиот 2 часа, за да направиш нещо, което с терминала се прави за секунди. Така че пак си изкарах книгата със заклинания на панела.

преди 37 минути, Валсо написа:

Без терминал просто не може и това е! 

Ето едно самопризнание на един закоравял неандерталец.
Ама ние модерните човеци гледаме ако може все пак да ни се размине писането на заклинания, например да не е повече от 3 пъти в годината и то само в краен случай. Трябва да се пазим да не станем зависими от него, щото после колко пари ще трябват за психолози и психиатри за лечение от това поведенческо разстройство, просто не ми се мисли.
А детето ме пита какво означава Synaptic. Аз му отговарям че е софтуера в пингвина който е фронт-енд за апт.
Ама то иска да знае самата дума какво означава. Е, питахме гугъл на английски и ... олеле боже света богородице ... то било баш за да подскаже за зависимостите на мозъка към вредни навици или наркотици.

преди 33 минути, Белгиеца написа:

Ето едно самопризнание на един закоравял неандерталец.
Ама ние модерните човеци гледаме ако може все пак да ни се размине писането на заклинания, например да не е повече от 3 пъти в годината и то само в краен случай. Трябва да се пазим да не станем зависими от него, щото после колко пари ще трябват за психолози и психиатри за лечение от това поведенческо разстройство, просто не ми се мисли.
А детето ме пита какво означава Synaptic. Аз му отговарям че е софтуера в пингвина който е фронт-енд за апт.
Ама то иска да знае самата дума какво означава. Е, питахме гугъл на английски и ... олеле боже света богородице ... то било баш за да подскаже за зависимостите на мозъка към вредни навици или наркотици.

Не, че нещо но Synaptic мисля че значи

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Синапс

Но и виждам, че има и заигравка с думата apt. SynAPTic. Нищо общо с наркотиците.

• Автор
преди 1 час, Валсо написа:

Ми доникъде. :D Без терминал просто не може и това е! Без терминал просто цъкаш като безмозъчен идиот 2 часа, за да направиш нещо, което с терминала се прави за секунди. Така че пак си изкарах книгата със заклинания на панела.

Ама според белгийската мида белите хора препочитат да цъкат 2 часа вместо за две секунди да си решат проблема..

преди 1 час, Trading написа:

Кво сте се хванали за тоз терминал...той кат некролог

Аа ти още не си ми отговорил що и в Уиндоус шляпат у терминала кат е толкова страшен?

преди 4 часа, petie1 написа:

Аа ти още не си ми отговорил що и в Уиндоус шляпат у терминала

Там е безпредметен.

• Автор
преди 30 минути, Trading написа:

Там е безпредметен.

Тоест?

• Автор
преди 2 минути, Trading написа:

Съществува без да е нужен.

А защо съществува тогавва? И защо в темата за Уиндоус си шляпат в него като е ненужен а сега де?

преди 2 минути, petie1 написа:

А защо съществува тогавва? И защо в темата за Уиндоус си шляпат в него като е ненужен а сега де?

За да им е гадно!

преди 2 минути, petie1 написа:

Като децата си :) Никой се не вълнува от терминал там.Само си упорстваш.

• Автор
преди 2 минути, Trading написа:

Като децата си :) Никой се не вълнува от терминал там.Само си упорстваш.

50 страници писане у терминал в Уиндооус темата и никой не се вълнувал да бе... Я разгледай внимателно и тогава пак ще си говорим...

преди 7 минути, jhoro написа:

За да им е гадно!

Да и те са правят на вещери само разни Джокери не си го признават и техните огледала

• Автор
преди 19 минути, vpvelev написа:

Това Арко изглежда наистина добре

преди 11 минути, petie1 написа:

Това Арко изглежда наистина добре

Малко дистро-та предлагат какъв видео драйвер да си инсталираш още при инсталацията. Вярно, че това го въведоха скоро в инсталационната им програма Calamares. От там вече се избират много неща, които да си качваш още при инсталацията и ще се увеличава списъка.

Някои се оплакваха, че много ненужни програми идвали с Arco, но има и вариант "D" който идва само с ядрото, така да се каже и всичко трябва да си избираш и качваш.

• Автор
преди 9 минути, vpvelev написа:

Малко дистро-та предлагат какъв видео драйвер да си инсталираш още при инсталацията. Вярно, че това го въведоха скоро в инсталационната им програма Calamares. От там вече се избират много неща, които да си качваш още при инсталацията и ще се увеличава списъка.

Някои се оплакваха, че много ненужни програми идвали с Arco, но има и вариант "D" който идва само с ядрото, така да се каже и всичко трябва да си избираш и качваш.

Май тва дистро търси Джокер белгийски

Е аз малко се затрудних с АУР де ама го открих голямо цъкане падна иначе

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.