Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

преди 2 часа, petie1 написа:

Браво на теб разби розовите очила на белгийски че Линукс не ставал за жени...

Мъжкараната дето не иска деца за жена ли ще я броим, при положение че тя самата се определя като Том Бой, демек чувства се мъж в женско тяло ?
Моята естествено руса белгийка е еталон за женствена жена, те за такива истински жени не стават пингвините.
Ама на тебе като не ти е дал дедо боже да искаш жена, различна от някоя произволно недостъпна, та не знаеш какво е истинска жена.
А моята жена ако остане вдовица следващата седмица и ако трябва сама да се оправя с Минт, ще отиде в магазина да си купи лиценз за Уиндоус, ако не намери в коя кутия за обувки има диск с вече активиран такъв. Или пък за още по-лесно, да не трябва да го инсталира тя, ще си купи нов компютър с заводски инсталирана боза и готово.
Сега понеже детето ползва Минт та и тя от солидарност към него и тя го ползва.
Ама я пробвай да я накараш тя самата да пита на форуми от къде драйвер за Канон за Минт,  да видиш колко лесно ще ти покаже ДВД-то дето си идва в кутията на принтера за Уиндоус.

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Крематориум написа:

Иначе съм и Дебилианец и  Джентър - това е джендър, който ползва Gentoo.

До тук води ползването на Лaйнокс!

• Автор
преди 3 часа, Белгиеца написа:

Мъжкараната дето не иска деца за жена ли ще я броим, при положение че тя самата се определя като Том Бой, демек чувства се мъж в женско тяло ?
Моята естествено руса белгийка е еталон за женствена жена, те за такива истински жени не стават пингвините.
Ама на тебе като не ти е дал дедо боже да искаш жена, различна от някоя произволно недостъпна, та не знаеш какво е истинска жена.
А моята жена ако остане вдовица следващата седмица и ако трябва сама да се оправя с Минт, ще отиде в магазина да си купи лиценз за Уиндоус, ако не намери в коя кутия за обувки има диск с вече активиран такъв. Или пък за още по-лесно, да не трябва да го инсталира тя, ще си купи нов компютър с заводски инсталирана боза и готово.
Ама я пробвай да я накараш тя самата да пита на форуми от къде драйвер за Канон за Минт,  да видиш колко лесно ще ти покаже ДВД-то дето си идва в кутията на принтера за Уиндоус.

Ох боли ме корема от смях с теб... Нищо де нали си Джокера та малко и смях да правиш та да ми е по лесна карантината, ай да ти кажа само че първата Л може да ме сгъне ако пожелае на тема ИТ та прави си сметката дали не е умна... И си е напълно женствена хехе

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Моята жена от Румънеца, пардон Белгиеца и Енчев.

https://www.youtube.com/watch?v=NA2H-XdM318

преди 3 часа, petie1 написа:

Ох боли ме корема от смях с теб... Нищо де нали си Джокера та малко и смях да правиш та да ми е по лесна карантината, ай да ти кажа само че първата Л може да ме сгъне ако пожелае на тема ИТ та прави си сметката дали не е умна... И си е напълно женствена хехе

Аз мислех, че тия две "л", които са ти в подписа, са всъщност "Лили и Деси", ако ме разбираш... :D

• Автор
преди 9 часа, Валсо написа:

Аз мислех, че тия две "л", които са ти в подписа, са всъщност "Лили и Деси", ако ме разбираш... :D

Не си първия дет се мъчи със загадката на двете "л"-та в подписа ми :D Ако Белгиеца е Джокера то аз съм г-н Загадка  ако ме разбираш, аватара ми ми няма нищо общо с личноста ми

Цитат

Върл дебианец програмист с две л л

л л - прилича на леви лапи 😈

• Автор
преди 5 часа, Валсо написа:

Нещо такова ли? :D

Да:yanim:

преди 4 часа, DarkEdge написа:

л л - прилича на леви лапи 😈

Ама яка загадка са тези л л-та а? :D

преди 7 минути, petie1 написа:

Ама яка загадка са тези л л-та а?

Може и гаднярска иннтерпретация:
с 2 лумбални лезии

на 23.04.2020 г. в 18:15, Белгиеца написа:

Wine 5 e безполезен, фейк, не става за нищо

Ето ти да видиш как не става за нищо. Единственото, което не става за нищо е твоята глава.

Играта е от 2019 г. Накъсването е заради програмата за запис.

преди 51 минути, Валсо написа:

Играта е от 2019 г.

Аз съм умен чичко, който не се е прекарал да изпадне в зависимост от играенето на игри на компютър.
Не пия алкохол, не пуша цигари, не се боцкам с наркотици и избягвам употребата на терминала.
Абе пълен въздържател съм без никакви пороци.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Аз съм умен чичко, който не се е прекарал да изпадне в зависимост от играенето на игри на компютър.
Не пия алкохол, не пуша цигари, не се боцкам с наркотици и избягвам употребата на терминала.

Никой не те и кара да играеш игри. За тях се иска акъл, какъвто ти нямаш. Само ти показвам, че единственият безполезен си ти, а не Виното.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

ся ако кажеш че са въздържаш от секс и не таковаш жена ти, направо си за лудницата

преди 2 минути, дръндю написа:

ся ако кажеш че са въздържаш от секс и не таковаш жена ти, направо си за лудницата

К'ъв секс, той е дрът козел на 60+, само ръкоделие може. :D

• Автор
преди 3 часа, дръндю написа:

Те и в лудницата не го щат свети Джокер белгийски

преди 3 часа, Валсо написа:

Никой не те и кара да играеш игри. За тях се иска акъл, какъвто ти нямаш. Само ти показвам, че единственият безполезен си ти, а не Виното.

Иво Димов  го каза тоя е луд с цялата галава ти се чудиш че едно вино не може изпие кат хората

Здравейте, кои са ви любите и най-често употребяваните програми под Линукс за 2019/2020. Иконки или теми? Или ползвате програмите на дистрото? 
Инсталирах си новото Убунту 20.04 и ще ми е любопитно, дали тези програми съвпадат с моите, които съм инсталирал. 

524kq4ka.png

• Автор
току-що, acnekt написа:

Здравейте, кои са ви любите и най-често употребяваните програми под Линукс за 2019/2020. Иконки или теми? Инсталирах си новия Убунту и ще ми е любопитно, дали тез програми съвпадат с моите.

smplayer virtualbox g++  vmware qemu  konsole kate nano :)

преди 49 минути, acnekt написа:

Здравейте, кои са ви любите и най-често употребяваните програми под Линукс за 2019/2020. Иконки или теми? Или ползвате програмите на дистрото?

Аз инсталирам винаги минимална система и след това само с една команда (копиране + поставяне) добавям пакетите:

ffmpeg lame gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-libav gstreamer-plugins-base gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-good-extra x264 x265 flacon sox shntool audacious clementine elisa deadbeef smplayer smplayer-themes QMPlay2 kamoso mpv vlc projectM projectM-data simplescreenrecorder vokoscreen vidcutter clipgrab pulseaudio-equalizer opera screenfetch git libva-utils bleachbit kcharselect krename kwikdisk filelight kompare libopenssl1_0_0 kcolorchooser sysstat neofetch appimaged fuse-exfat libpng12-0 gphotofs lynx hddtemp inxi p7zip unrar file-roller gimp kolourpaint speedcrunch inkscape shotwell qbittorrent kruler kmag imagewriter gparted gnome-disk-utility Mesa-demo-x flameshot shutter gthumb sdl-ball gnome-chess kmines kpat quadrapassel sensors acetoneiso2 aisleriot aisleriot-themes libreoffice kstars WoeUSB

Това са за KDE (openSUSE), нищо че много от тях са GTK. В Xfce, Gnome правя някои леки промени - cheese, gnome-mpv ...

Икони и основни теми - мои преработки, винаги тъмни. Публикувал съм ги във форума. 

Тоя простак защо така грозно напада една жена ?Тва е връо на безсилието .........

преди 1 час, acnekt написа:

Инсталирах си новото Убунту 20.04 и ще ми е любопитно, дали тези програми съвпадат с моите, които съм инсталирал. 

524kq4ka.png

Deepin Movie player, vlc, virt-manager (qemu/kvm),franz messenger, firefox, guake, emacs, weechat и други.

Теми - GTK3 Canta Theme, показалец - bibata xcursors

преди 5 часа, дръндю написа:

Тука има едни такива като тебе които нищо не таковат, ползват си терминала вместо надуваема кукла, я щото от годинките у слипа им вече нищо не се дърви, я поради някакви физически недъзи ( за които вероятно нямат вина), я поради обърната резба и т.н.

преди 1 час, acnekt написа:

Здравейте, кои са ви любимите и най-често употребяваните програми под Линукс за 2019/2020. Иконки или теми? Или ползвате програмите на дистрото? 

Opera, Cordial Pro, Acestream

В момента също пиша от убунту 20, но въобще не прилича на твоето, долу в лентата ми излизат надписи до иконките на отворените програми, както е в уиндоус. И меню като в уиндоус си има моето убунту 20. В една друга тема за убунту съм пуснал снимка вчера.
Е, не очаквай тука някой да ти каже как става да е като моето, тука ще ти кажат как е в арч.
Или ще те накарат да ползваш екстеншъни, които ще направят от твоето убунту пиян лакатушещ в зигзаг пингвин.

преди 10 часа, acnekt написа:

Здравейте, кои са ви любите и най-често употребяваните програми под Линукс за 2019/2020.

SMPlayer с mpv backend, PCManFM, Gnome-Terminal, Galculator, Thunderbird, Firefox, Audacious.

Привет ! Записах си Pop Os 20.04 но имам малък проблем. Всички субтитри ми излизат на маймуница... Смених формата на субтитрите на Кирилик windows1251 както на  VLC така и на плеара с който идва дистрото, но пак излизат на маймуница.
Оправих си и региона на България, но отново греда. Опитах и формата UTF-8 както и 16... но и там уви. Ако знаете решение на проблема ще съм благодарен. Имам и още 1 проблем... каква е клавишната комбинация за смяна на езиците :D :)

преди 9 минути, Orlinzer написа:

Привет ! Записах си Pop Os 20.04 но имам малък проблем. Всички субтитри ми излизат на маймуница... Смених формата на субтитрите на Кирилик windows1251 както на  VLC така и на плеара с който идва дистрото, но пак излизат на маймуница.
Оправих си и региона на България, но отново греда. Опитах и формата UTF-8 както и 16... но и там уви. Ако знаете решение на проблема ще съм благодарен. Имам и още 1 проблем... каква е клавишната комбинация за смяна на езиците :D :)

Върви на настройки и намери това. Горе вдясно трябва да са настройките, щом е Gnome 3.

tcww65bq.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.