Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

• Автор
на 17.03.2020 г. в 17:14, Белгиеца написа:

Няма го на файл .deb

Е па ще си го компилираш бре моето момче па ако те мързи чрез tar ще си го нагласиш, .deb са си вид системни архиви, ти да не мислиш че са по различни от tar?

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 15 часа, petie1 написа:

Е па ще си го компилираш бре моето момче па ако те мързи чрез tar ще си го нагласиш, .deb са си вид системни архиви, ти да не мислиш че са по различни от tar?

DreamBoxEdit от къде го видя за линукс да го дава някой ?

• Автор
преди 6 часа, Белгиеца написа:

DreamBoxEdit от къде го видя за линукс да го дава някой ?

И както е ехе не можеш да го подкараш под Линукс ли? Щот мен не ме бърка да си пускам ехе-та под Линукс даже и игри се житкат и то по добре отколкото под Уиндоус само две неща ти трябват Арч и Вино па ако си харкорд учител джедай можеш да си пуснеш и мак версията, та даже и acestream пуснах от ехе, тъй де от Мързелград съм та не ми се шари в конзолата за глупости :D

на 19.03.2020 г. в 20:41, petie1 написа:

И както е ехе не можеш да го подкараш под Линукс ли? 

Е па ти като не си ми обяснил стъпка по стъпка как става, аз откъде да го знам ?

• Автор
преди 1 минута, Белгиеца написа:

Е па ти като не си ми обяснил стъпка по стъпка как става, аз откъде да го знам ?

Е нали си спеца по Линукс на Калдата? Дал съм ти насоки нали се бараш за гоуем хитрец и можеш зацепваш от една дума?
Червено Вино сноши пих и капка не остана.........

Наблегни на думата Вино това ти е ключа към загадката

преди 5 минути, petie1 написа:

... нали се бараш за гоуем хитрец и можеш зацепваш от една дума?

Нали видя в темата за бозата, че успях да разбия мита за великото LTSC въпреки че не искаха да казват кое как става.
А ти последно време не си никакъв помощник. 
Я се стегни и вместо да пишеш по темите на берковската поетеса, вземи та пусни тема за виното как се пие. Така ще си спестиш унижението аз да съм го обяснил на нормален разбираем език. Имаш време не е спешно, моят Уин 7 си работи.

• Автор
преди 4 минути, Белгиеца написа:

Нали видя в темата за бозата, че успях да разбия мита за великото LTSC въпреки че не искаха да казват кое как става.
А ти последно време не си никакъв помощник. 
Я се стегни и вместо да пишеш по темите на берковската поетеса, вземи та пусни тема за виното как се пие. Така ще си спестиш унижението аз да съм го обяснил на нормален разбираем език. Имаш време не е спешно, моят Уин 7 си работи.

Нищо не си разбил... Ами който е поискал помощ не съм го отрязал а и всеки спец по Линукс тука знае как се пие Вино така че няма нужда от тема...

Що си мислиш че само ти можеш да обясняваш как се цъка два пъти с мишката и да ти тръгне което ехе искаш?

Не е никакво унижение драскулките дето ги пишеш

И каква берковишка поетеса те гони сега пък?

• Автор
преди 5 минути, Белгиеца написа:

Anne

Па аз си мислех че е принцеса(само се чудя дали е с кайма или кашкавал?) а па тя била Поетеса хехе... Като не съм бил помощник що й помогнах с флаша ммм?

Продължавай още да обиждаш па няма никой да ти помага

преди 11 часа, petie1 написа:

Не е никакво унижение драскулките дето ги пишеш.

Аз ако се захвана да го ползвам Wine ще обясня после така че и децата да разберат как става без излишен зор.
И ще си личи отдалече че го е писал човек който търси лесното, а не неандерталските методи така обичани от последователите на сектата на великите мъченици от пингвинското братство.
Команди в черния прозорец пиша само когато няма друг начин. Даже и в Боза 10 ги писах като се наложи.

От къде на къде ползването на някакъв пингвин трябва задължително да е съпроводено с неандерталски методи ?
Щом като аз мога да намирам .deb файлове за убунту, кво пречи и милиони други да го правят ?
Що трябва постоянно да се пробваш да им навираш пред очите трудности с които обикновеният ползвател идващ от Уиндоус не е свикнал и не иска и да свиква ?

Да бе Господин влюбеният в Лейла, ние мързеливите ще я налазим територията на пингвините и ще ви превземем и ще клекнете и ще ни ходите по гайдата на нас, а няма ние да се мъчим като вас.
От момента в който сме осъзнали че Минт е добро, ще си го ползваме по начинът по който сме ползвали преди това боза 7. Сваляш от някой сайт .exe или .deb и кликаш на него и то се инсталира само. Така правим ние мързеливите.

Нямаш точно никакъв шанс да успееш да ме навиеш да си изкопам външен клозет в двора и да ходя да пикам у него в 3 часа през ноща, както правехме на село. Научен съм да има по една вътрешна тоалетна на етаж и да не ми мръзне задника при минус 5 градуса навън.

Това че на една нищожна част от населението ви е голям кеф да пишете команди на ръка и да компилирате файлолове и да ползвате дебиан си е лично ваш проблем. Огромното мнозинство от носелението просто не сме като вас. Няма никога да успеете да ни принудите да се мъчим като грешни дяволи, само защото вие така сте го били искали.

Огромното мнозинство от мъжете не сме и бисексуални, та ако някой такъв фотографин се е обидил, си е лично негов проблем на сбъркана ориентация. Аз съм си нормален и не съм му виновен че той не е.

Ама ти не можеш да ме разбереш, щото разсъждаваш по чисто егоистичен начин. А аз имам вкъщи жена и дете и трябва да търся и заради тях най-лесният възможен начин на полване на пингвин. Понеже Минт е добро за полване и не създава ядове както бозата 10. Жена ми успя да я скапе чисто нова активирана боза 10 пробвайки да учела Питон онлайн.  Ако не мога да им предложа на двамата със сина ми лесен начин на ползване на пингвин, после кой ще бере ядове бози да преинсталира до безкрай, щото ония супер богатите монопилисти от гр. Сиатъл трошат компютрите на хората с бъгави апдейти ?

• Автор
преди 27 минути, Белгиеца написа:

Аз ако се захвана да го ползвам Wine ще обясня после така че и децата да разберат как става без излишен зор.

:lol6:Щял бил да пише ода как се клика два пъти върху ехе та  да тръгне... Мале всички ли от Берковица сте такива клоуни? И пак ти казвам игрите вървят по добре с Виното отколкото с Уиндоус.. Е за игрите си има чалъми които са различни за всяка игра така че не можеш да обясниш всичко но в твоя случай програмата ти се стартира точно с два клика.. Та драги ми Джокер мога да ти  дам софтуер който си е за Линукс но пак няма .deb и пак си бачка под Дебиан базираните дистибуции.... И пак не улучи името на първото Л а другите ти глупости изобщо не са за коментар

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

В моята къща никой не играе на игри на компютри и подобни тъпотии.

А какъв коментар да очакваме от човек интересуващ се от програмиране и от програмиране ?
Ти си живееш в някакъв си твой измислен свят, далече от реалността и не можеш да ни разбереш нас другите човеци.
Я сега понеже си по-свободен, вземи та спретни ето това да го ползваме тукашните ти другарчета, па ще ти намерим някоя друга Л да ти прави компания.
https://github.com/SystemRage/py-kms
https://github.com/SystemRage/py-kms/wiki

нали уж си разбирач, докажи се бе.

WTF!? Къде съм написал че ми дрееме за Уиндоус? Всичко което ми трпбва съм си го подкарал под Дебиан...

Не нямам желание да се доказвам в някакъв си форум, пред която трябва съм се доказал така че за друго не ми дреме

От 3 Уиндоус нито съм виждал нито ми трябва....

Само ти казах че има начин да си подкараш еже-та под Линукс та хич не си отваряй устата кво нямало под Линукс щот и в двете ОС си гола вода

То че може да се подкарат ехета под линукс - може, ама чак да вървят по-добре.....и особено игрите били вървяли по-добре.....

преди 1 час, petie1 написа:

Не нямам желание да се доказвам в някакъв си форум, пред която трябва съм се доказал така че за друго не ми дреме

Аз не искам от теб да се доказваш. Но те моля, ако имаш време и желание - би ли пробвал да подкараш тази програма на някакъв Linux, под Wine? Аз не успявам, не ми работи страничното меню с почти всички важни функции. А ми е любимата за разглеждане и лека обработка на снимки.

преди 16 минути, RudeBoy написа:

Аз не искам от теб да се доказваш. Но те моля, ако имаш време и желание - би ли пробвал да подкараш тази програма на някакъв Linux, под Wine? Аз не успявам, не ми работи страничното меню с почти всички важни функции. А ми е любимата за разглеждане и лека обработка на снимки.

Изтеглих portable версията. Изглежда всичко работи.

Spoiler

zmOauhT.png

Отворѝ една снимка на цял екран (с двоен клик), закарай курсора по средата на левия ръб на екрана, за да се покаже менюто, и ми кажѝ работят ли опциите - примерно "Adjust Lighting" или "Adjust Colors". Или пък "Straighten".

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Благодаря :beer:  . Сега остава да се чудя защо при мен не работи ... 

😀 Това вече е както казват -втори въпрос. Може да е от версията на виното.  Моята е  5.4

• Автор
преди 4 часа, RudeBoy написа:

Значи аз съм с Дебиан и очаквам да е както при теб, наай добре ще е да си с Арч и Виното както съм писал в предишните ди постове

• Автор
преди 43 минути, RudeBoy написа:

Еее, не. Свикнал съм си с Mint-а, и не ми се разучават нови дистрибуции.

Приспособих си горе-долу XNView, ще карам с нея.

screen2.png

Надявам се ви помогнах с програмата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.