Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си лафим за Линукс

Featured Replies

Инсталирах на един комп Solus линукс с Budgi среда. Ами доста добре се справя, бързо върви, не товари и не забелязах бъгове. По желание всички надписи и указания могат да се преведат на български. Най-трудно ми беше, когато добавях кирилицата и особено пък индикацията. Накрая разгадах ребуса.  Кирилизация и превключване: System Settings > Region & Language > + Добавя се bg . След което може да се превключва, но превключването става с бутоните Super+Space.  Освен това липсва индикация за превключването и не можеш да видиш какво се е получило. Проблемът се решава като се избере: Budgi настройка на работния плот > Долен панел > Keyboard Layout. След което  bg и us се появяват долу по средата на панела и може да се превключва с посочените бутони и мишката.  Не съм проучвал останалите изпълнения, но това е работа на по-компетентни хора. Освен това нямам представа доколко е оборудвана с необходимите приложения и състоянието на хранилищата; това също за компетентни. Общо взето ми хареса като бързина и стабилност и би било добре да я поразгледат майсторите. :)

• Отговори 693
  • Прегледи 56,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 часа, Ради Радев написа:

Инсталирах на един комп Solus линукс с Budgi среда. Ами доста добре се справя, бързо върви, не товари и не забелязах бъгове. По желание всички надписи и указания могат да се преведат на български. Най-трудно ми беше, когато добавях кирилицата и особено пък индикацията. Накрая разгадах ребуса.  Кирилизация и превключване: System Settings > Region & Language > + Добавя се bg . След което може да се превключва, но превключването става с бутоните Super+Space.  Освен това липсва индикация за превключването и не можеш да видиш какво се е получило. Проблемът се решава като се избере: Budgi настройка на работния плот > Долен панел > Keyboard Layout. След което  bg и us се появяват долу по средата на панела и може да се превключва с посочените бутони и мишката.  Не съм проучвал останалите изпълнения, но това е работа на по-компетентни хора. Освен това нямам представа доколко е оборудвана с необходимите приложения и състоянието на хранилищата; това също за компетентни. Общо взето ми хареса като бързина и стабилност и би било добре да я поразгледат майсторите. :)

Наистина е добра идея да я разгледаме лично аз ти препоръчвам да я разгледаш с КДЕ

• 4 седмици по-късно...

@Белгиеца може и да разправя, че не ползва Фейсбук, ама като гледам този пост, явно лъже. Толкова много ми напомня на бълвочите на Бангиеца, че няма кой друг да е!

@petie1

spacer.png

• Автор

Той Джокер белгийски го знаем че лъже за почти всичко поне в Линукс  раздела... Например с ФФ от сайта на Мозила кат го четох Джокера помислих че наистина е сложно, права ала бала, пък то 4 клика на мишката или 2 ако го отвориш директно от свалянето... И трръгна 75... Та толкоз за Джокера форумен @Валсо

Като каза ФФ и сайта им, стандартното обновяване ми чупи профила и затова си обновявам браузъра като го сваля от сайта и го разархивирам и после идва ред на заклинанието. Тук Бангиеца да се чувства свободен да се обрине. :D 

sudo rm -r /usr/lib/firefox/ && sudo cp /media/1000GB/PROGRAMS/LINUX/INTERNET/BROWSERS/FIREFOX/FF-Linux/Firefox-latest/firefox/ /usr/lib/

преди 4 часа, petie1 написа:

Той белгийски го знаем че лъже за почти всичко поне в Линукс  раздела... Например с ФФ от сайта на Мозила кат го четох помислих че наистина е сложно,

Ох маминият сладур, ама той вече 17 години не бил разбрал за извращението на лисицата, а се напъва да минава за майстор, ха ха ха ...

преди 5 часа, Валсо написа:

@Белгиеца може и да разправя, че не ползва Фейсбук, ама като гледам този пост, явно лъже. Толкова много ми напомня на бълвочите на Белгиеца, че няма кой друг да е!

Има кой друг да е бе , повечето от ползвателите на уиндоус мислят точно по този начин за линуксите, ама дори и не ебават да го напишат някъде, щото ви броят за хахави и недостойни за ни най-малкото внимание.
За огромното мнозинство от нормалните хора, линукс е само един кошмар от който бягат далече.
А аз си тренирам родния език тука и ви ловя за читатели.
Преди 2 - 3 години ги бях хванал така за читатели ония продавачите на нелегална ИПТВ у тяхната тема на Пифи. Сега съм им дал свободно.

На нас ни е през дедовия, какво мислите вие Windows потребителите за линукс. Никой не ви иска мнението, нито пък някой от нас ще се занимава да пише в теми за Windows.

От 2007ма насам работя само с линукс, не ми се е налагало да рестартирам на уинлайното. Освен в много редки случаи, а си спомням че някъде 2016та си купих лицензен ключ за лайното, инсталирах го, и от тогава не съм го пускал, и вероятно вече няма и да тръгне, ако реша да го стартирам.

• Автор
преди 11 часа, Белгиеца написа:

Ох маминият сладур, ама той вече 17 години не бил разбрал за извращението на лисицата, а се напъва да минава за майстор, ха ха ха ...

"Маминият сладур" ползва лисица откак иконата й беше динозавър.. И пак те питам кое е трудното на ФФ от сайта на Мозила? И да в сравненение с теб съм баш майстор и мисля че вече е време да ти надяват ризата с дългите ръкави

преди 8 минути, Росен Р. Александров написа:

На нас ни е през дедовия, какво мислите вие Windows потребителите за линукс. Никой не ви иска мнението, нито пък някой от нас ще се занимава да пише в теми за Windows.

От 2007ма насам работя само с линукс, не ми се е налагало да рестартирам на уинлайното. Освен в много редки случаи, а си спомням че някъде 2016та си купих лицензен ключ за лайното, инсталирах го, и от тогава не съм го пускал, и вероятно вече няма и да тръгне, ако реша да го стартирам.

Абе остави го ти белгийския Джокер нищо смислено не видях от него даже и една счупена библиотека не е описал... Ама дрънкането го може де

преди 4 часа, petie1 написа:

И пак те питам кое е трудното на ФФ от сайта на Мозила?

Не дават .deb файл. После няма да мога да кликам по иконката ѝ и да избирам да ми отваря прозорец (private) не запомнящ кукитa и т.н.
Щом като Скайпан ми дава .deb файл, защо лисицата която ти я пробутват за браузър самите правачи на линуксите, не ми дава такъв от нейния сайт?
А моятa банка още не е успяла да ми пробута банкова карта, за да съм аз виновен после ако ми е източена банковата сметка.
Колкото и да се мъчиш, няма да успееш да ме убедиш, че извращенията на болните мозъци правещи лунуксите са били уж нещо нормално и приятно и лесно за ползване от жени, деца и старци.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Колкото и да се мъчиш, няма да успееш да ме убедиш, че извращенията на болните мозъци правещи лунуксите са били уж нещо нормално и приятно и лесно за ползване от жени

А колко щеше да е хубаво ако беше. Жената като искаше макбук вместо да давам пари колкото за запазен голф 5 с газова уредба, щях да купя един лаптоп втора употреба, да му туря едно барабунту, да му залепя една ябълка и да кажа - те ти го единия макбук.

• Автор
преди 3 часа, Белгиеца написа:

Колкото и да се мъчиш, няма да успееш да ме убедиш, че извращенията на болните мозъци правещи лунуксите са били уж нещо нормално и приятно и лесно за ползване от жени, деца и старци.

Дядо Стефчо, един с ник усмивка, бай Мангау те тия тримата са младежи по на 60 ама ползват Линукс а?

Тук има една жена @Крематориум а във форумите на Линукс  си имаме жени Арчърки и то майки и домакини... Нека @Валсо да ти каже дали те лъжа....

Та викаш Линукс не ставал за жени и старци? Е за руси жени си прав че не става.....

Чакам да ми посочиш  РЕАЛЕН проблем а не измукан от пръстите ти проблем, както аз посочих реален проблем и как го реших.... Ще чакам колкото е нужно де  

Баща ми е на 62, и от години работи с линукс на лаптопа си (вече около 7 - 8 ).

Сигурно му е много трудно, щом не иска да види повече Windows.

• Автор
преди 17 минути, Росен Р. Александров написа:

Баща ми е на 62, и от години работи с линукс на лаптопа си (вече около 7 - 8 ).

Сигурно му е много трудно, щом не иска да види повече Windows.

Сега Джокер белгийскки ще те обвини ще лъжеш...

Ако кажеш че ползва и Арч...

преди 11 минути, petie1 написа:

Защо да не ползва. Веднъж качен и настроен, Арча е брутално кораво и дурако устойчиво добиче.

преди 59 минути, petie1 написа:

Ами близо е, манджаре има инсталирано на лаптопа му.

преди 1 час, petie1 написа:

Тук има една жена @Крематориум

Що не ѝ пристанеш да видиш колко е жена, ще има да ти прави масажи на простатата с вибратор ...

преди 58 минути, danieli написа:

Веднъж качен и настроен, Арча е брутално ... добиче.

Това съседката със сигурност не може да го свърши.

преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Баща ми е на 62, и от години работи с линукс на лаптопа си 

Баща ти е слаба ракия, майка ми ИП телефон ползваше, та оня от кварталната кабеларка не знаеше да го пусне да бачка у мрежата им, та му давах инструкции от 2000 км.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Баща ти е слаба ракия, майка ми ИП телефон ползваше, та оня от кварталната кабеларка не знаеше да го пусне да бачка у мрежата им, та му давах инструкции от 2000 км.

Не се и съмнявам. Ти си космически гений.

• Автор
преди 4 часа, Белгиеца написа:

Що не ѝ пристанеш да видиш колко е жена, ще има да ти прави масажи на простатата с вибратор ...

Ми щот не ща друга освен първата Л 😋

преди 5 часа, danieli написа:

Защо да не ползва. Веднъж качен и настроен, Арча е брутално кораво и дурако устойчиво добиче.

Да знам ама Джокер белгийски друго разправя...

преди 2 часа, Росен Р. Александров написа:

Не се и съмнявам. Ти си космически гений.

Не той е вселенски гений...

преди 9 часа, petie1 написа:

Та викаш Линукс не ставал за жени и старци?

Не става за жени и старци с интелектуалното ниво на Бангиеца. :D

преди 13 часа, upper@D написа:

Зависи от жените!

Да си имаме уважение, моля 🙃

Интелектуалното ниво на Бангиеца, що се отнася до линукс, е на хлапе от детската градина. Линукс не става за жени и старци на акъла на Бангиеца. Само за тях не остава обаче.

Иначе аз жените ги уважавам много! Но най ги уважавам в хоризонтално положение! :D :D

преди 15 минути, Валсо написа:

Иначе аз жените ги уважавам много! Но най ги уважавам в хоризонтално положение! :D :D

lose-use-arch-linux-virginity-imgilip-co

на 17.04.2020 г. в 15:41, petie1 написа:

Дядо Стефчо, един с ник усмивка, бай Мангау те тия тримата са младежи по на 60 ама ползват Линукс а?

Тук има една жена @Крематориум а във форумите на Линукс  си имаме жени Арчърки и то майки и домакини... Нека @Валсо да ти каже дали те лъжа....

Та викаш Линукс не ставал за жени и старци? Е за руси жени си прав че не става.....

Чакам да ми посочиш  РЕАЛЕН проблем а не измукан от пръстите ти проблем, както аз посочих реален проблем и как го реших.... Ще чакам колкото е нужно де  

Майка ми е руса и ползва и тя Линукс. Смени руси жени с изкуствено изрусени..  Иначе съм и Дебилианец и  Джентър - това е джендър, който ползва Gentoo.

на 18.04.2020 г. в 14:03, Валсо написа:

Интелектуалното ниво на Бангиеца, що се отнася до линукс, е на хлапе от детската градина. Линукс не става за жени и старци на акъла на Бангиеца. Само за тях не остава обаче.

Това го намирам за леко обидно, за положението. Кажи че ги предпочиташ повече rack mountable от tower.

:offtopic_s:

преди 10 минути, Крематориум написа:

Смени руси жени с изкуствено изрусени

Има си и термин по въпроса - промишлено русо. ;)

• Автор
преди 15 минути, Крематориум написа:

Майка ми е руса и ползва и тя Линукс. Смени руси жени с изкуствено изрусени..  Иначе съм и Дебилианец и  Джентър - това е джендър, който ползва Gentoo.

Извининявам се тогава за съжаление вечер не може да се редактира поста ми...

Браво на теб разби розовите очила на Джокер белгийски че Линукс не ставал за жени... Дядо Стефчо му разби разби илюзията за старците та сега чакаме да видим ко ще изтърси... Аа той Джокер белгийски сега чака да му се роди новото африканско животно та...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.