Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Въобще - един чудесено измислен свят.

:offtopic_s:

Човек като не може да измисли, ползва наготово. Религия се казва ... НО, по-добре религия, отколкото вид безумие което виждам, че проявяваш ...

Бъди щастлив! И ... на здраве!

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Както се казва по плодовете ще ги познаете.

https://biblia.bg/index.php?k=40&g=7&tr1=1

<<По плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни или смокини от репеи?>> 
От Матей 7-16

И ний чакаме нещо добро от тези хора след като липсват елементарни условия за всяко едно живо същество на тази планета? Храна, вода и въздух. 

Тогава какви вируси? 

Какви са им плодовете за годините.

Глад

https://www.wfp.org/publications/2019-hunger-map

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Глобален_индекс_на_глада

1 на всеки 9 от световната популация, няма какво да яде. Или 821 млн души.

В Азия са 515 млн, в Африка са 256,5 млн, Латинска Америка и Карибите 39 млн....

Жажда,  липсва на вода, липса на санитарен възел

https://www.who.int/news-room/detail/18-06-2019-1-in-3-people-globally-do-not-have-access-to-safe-drinking-water-unicef-who

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/drinking-water

1 на всеки 3 нямат достъп до чиста питейна вода. 2 млрд души пията кафява война( с фе..ли). Благодарение на мръсната кафява вода 485 000 умират всяка една година. Защото е носител на вируси. Като холера, дизентерия, диария, коремен тиф..

Мръсен въздух 

https://www.who.int/health-topics/air-pollution#tab=tab_1

92 процента от населението диша токсичен въздух.
9 от 10 дишат мръсен въздух. 7 млн души умират всяка една година заради мръсния въздух. 3,8 млн пък умират пак от мръсен въздух, но защото горят некачествен материали вътре в домовете си и така го вдишват....

Елемнтарни нужди. Ексистенц- минимум.

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Не.Аз не пиша дълги постове,като теб.Сега е твоя ред да пофилосо стваш. 

Аргументите не е задължително да са дълги. Но хубаво е, че признавате че няма такива. Проблемът е, че ако няма аргументи, значи че го вярвате - ще се наложи да ви задават въпроси за "кога започнахте да вярвате" и цяла плитка от подобни. Тук някои живеят сред концлагери... вие пък имате делюзии че провиждате - можете да споделите ако сте изкарали института по ясновидство и провиждане. Сега всички дето са го изкарали са вече "пророци" - поне тия дето са изкарали с пълно отличие.

преди 8 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Бъди щастлив! И ... на здраве!

доста е банално това - на всеки финал... Не пия алкохол, най-малкото пък сутрин - не знам на кого го пожелавате това, но изглежда че вие сте почнали доста отрано. И ви личи.

И като го прочета толкова пъти тия "бъди щастлив" и ми се отщява и щастието и пожеланията и наздравиците.

Поне сте схванали че нямам нищо общо с никоя религия или идеология и не ме интересуват празниците на никоя от тях. По принцип нищо не "празнувам".

преди 36 минути, _ramus_ написа:

В замяна на това от землянката четеш нета и си изхождаш нощното гърне направо сред форума.

То по това си личат някои пряко или косвено какво им е нивото, дали имат семейства или не, колко са им "чисти мислите" дори на днешния ден. :) 

Така и не могат да излязат от "шапката" си. Затвора и концлагерите им са в главите, не от щабове и т.н.

преди 1 минута, miro20 написа:

чисти мислите

е... доколко, и на кого точно са "чисти мислите"... Аз съм доста скептичен и предпазлив в такива обобщения.

утре също е много важна част от плана.

народ, който не знае да стачкува може само да бъде ебан, нищо друго.

Кацнаха деца бежанци вчера в Германия, но НЕ да берат аспержи като румънците. Те са за друго. Дали са проверени за вирус? Да, 2 седмици ще бъдат в карантина.

Момичета аз не виждам, а Вий?

преди 15 часа, Anne написа:

Вчера най - сетне излязох за първи път на разходка с мама.:D

И преди да ме изядете с парцалите за разходката - не се издържа на този затвор вече! Също така съм преживяла две операции от сплетени черва, и, за да нямам проблем с отделителната система и за да не ме мъчат тия газове (заради които напоследък не мога да спя), трябва да се разхождам. А и имам и нервномускулно заболяване, и, ако не се раздвижвам, ще се парализирам.

Ако за вас вирусът е страшен, за мен по - страшно е да се оплетат червата. Последния път (преди втората операция) беше направо ужас. Зверски болки и повръщане като фонтан на жълтозелена течност.

Такива оправдания, @Anne, пред генералите, министрите и закона не важат, защото законите са над хората и хората служат на закона, а не обратно. Затова ако ще се налага - мри, но спазвай закона, който уж те пази от умиране! Мри от глад, но не излизай да си купиш или отгледаш храна. Ако всички дружно спазваме самоубийствени закони и постановления, външни врагове не ни трябват.

А и немалко лекари се изказаха, че това стоене вкъщи е пагубно не само за препитанието, но и за имунната система. Та честито за престрашаването.

преди 2 минути, Lumberman написа:

Та честито за престрашаването.

не на нея - а на "мама" й. Изглежда тя е генерала вкъщи.

Всъщност - по писането си личи, че при доста от участниците сред форума "генералите им" вкъщи са или майките или съпругите им. Ако ги няма - търсят си други оправдания.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Но хубаво е, че признавате че няма такива.

Не-то, беше с точка,веднага след въпроса ти,където искаш да ти опиша,с аргументи нещо,което още е не е станало.Ти го приемаш за признание,но аз просто съм го поставил,за да разбереш че няма да ти отговоря. 

преди 9 минути, Димитър 59 написа:

Не-то, беше с точка,веднага след въпроса ти,където искаш да ти опиша,с аргументи нещо,което още е не е станало.Ти го приемаш за признание,но аз просто съм го поставил,за да разбереш че няма да ти отговоря. 

Въпросът ми започваше с "Можете ли". Вашето НЕ (с точка) смислово означава "НЕ МОГА". Ако смисълът му беше "не желая" или "няма да го направя" - в ход биха били други пояснения.

Но вярванията са лесната част. Делюзията сред всяко вярване е, че Вярващия всъщност не вярва, а знае истината, ясна му е, той я мисли... Той я вижда "потвърдена" навсякъде сред света си (своята делюзия) и няма как да се промъкне до него дори идеята че всичко това е плод на неговата лична самозаблуда.

преди 14 минути, _ramus_ написа:

не на нея - а на "мама" й. Изглежда тя е генерала вкъщи.

Всъщност - по писането си личи, че при доста от участниците сред форума "генералите им" вкъщи са или майките или съпругите им. Ако ги няма - търсят си други оправдания.

Горкият Рамус. Нема ни генерал ни дявол в къщи...

Още нещо любопитно и образователно. И може би най-доброто обяснение, което съм чувал, подкрепящо тезата за естествения му произход - известни са сходни случаи от векове. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ilUfmZVTfCA

преди 22 минути, _ramus_ написа:
преди 27 минути, Димитър 59 написа:

Въпросът ми започваше с "Можете ли". Вашето НЕ (с точка) смислово означава "НЕ МОГА"

Затова се върнах на този пост и след НЕ-то вмъкнах в скоби( п.п Не и на теб).За да стане по ясно.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Отдолу искат име,фамилия,телефон,имейл!То си е като капан,като се има предвид как полицията следи в момента всички телефони,без ограничения.

преди 17 минути, Димитър 59 написа:

Отдолу искат име,фамилия,телефон,имейл!То си е като капан,като се има предвид как полицията следи в момента всички телефони,без ограничения.

Мит-ко ... не знам кой набор ... На всякъде виждаш капани ... капаните са за животните ...

Разбери ме правилно .... то, е доброволно .... или се регистрираш или не .... това е!

Никой на сила не те кара към нещо което не желаеш ... или/или ... ма защо и прочие ...

Тук няма философия, а или участваш или не ... дава ти се шанс да си личност или да си в дълбока анонимност ... Това е!

Нито знам користната цел на въпросната, нито твоята, но избираш ... просто е ...Другото го оставяш на съвестта на този който го прави ...

Та, аз нямам съвест ... но, това не означава, че не мога да мисля и да взема свое решение, а то си е мое, а не на други ... ;) 

преди 19 минути, Димитър 59 написа:

Телефона не е задължителен. И данните не се показват публично. А полицията може да те следи и тук.

93621381_227417358473397_740597507673187

преди 29 минути, _Belial_ написа:

Телефона не е задължителен. И данните не се показват публично. А полицията може да те следи и тук.

Кликни горе на „подписи“ ,да видиш всички поименно и  града от който са...                                                                                                                                             П.П. Направи ми  впечатление,че текста на тази петиция е дублиран. Да го четем по два пъти...

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Знам бе, намерих ти цаката вече. 

:offtopic_s:Това не е против правилата...но е извън човещината....

Накъде сте "тръгнали ' бе хора!?....

p.s. Нищо лично...

преди 1 час, _Belial_ написа:

Ще бъде по - добре да им се даде възможност за ограмотяване на създалите тази петиция.

Че кой е спрял някой да оцелява и да живее? Каква възможност се иска за посрещане на заплахата, с гол *** в ръце или друг способ срещу коронавирус? 

Защо на българина все му трябва да бъде в опозиция макар и неграмотен ? 

Цитат

ПОДПИСАЛИТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ ИСКАМЕ ДА НИ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТСЕЛЕЕМ! ДА НИ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЖИВЕЕМ!
ДА НИ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОСРЕЩНЕМ ТАЗИ ЗАПЛАХА СЪС СИЛАТА СИ, А НЕ ОТСЛАБЕНИ И ФИНАНСОВО И КАТО ИМУНИТЕТ ОТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО СТОЕНЕ И ИЗНЕЖВАНЕ В КЪЩИ!

преди 10 минути, Димитър 59 написа:

Кликни горе на „подписи“ ,да видиш всички поименно и  града от който са...

Да. Телефони и имейли обаче няма. А и това е петиция, не е протест или някаква нота.

преди 16 минути, Proshark написа:

Накъде сте "тръгнали ' бе хора!?....

няма нужда от драми - всичко е игра.

Само параноите не са игра. Делюзиите винаги са истински, дебнат опасности, врагове, следенето е тотално и непрекъснато, виждат знаци и потвърждения че е точно така. Подозрителността е нонстоп, опасностите са навсякъде и сумати хищници искат да отнемат, завладеят, да унищожат. Имат си имена  - тия симптоматики. Имат си и диагноза, но важното е, че световното правителство и илюминатите, верните и продажните им национални слуги, полицаи, шпиони, лъжливи медии, дето се стремят само да заблуждатват - са навсякъде. 

преди 10 минути, FusE написа:

Защо на българина все му трябва да бъде в опозиция макар и неграмотен ? 

на някои... "българи"... Но и не са само "българите" така, с риск да разочаровам опитващите да са оригинални, инакомислещи, свободни и извънматрични. Психичните проблеми не са само български почин и са там, където има хора

Ааа - гледам че "тая петиция" е на същото виртуално място, дето е и петицията за 5Гмрежите ... от многото професори, академици, доценти. Тая не е ли съставена от инакомислещи политици, и световно известни "свободни" учени, разтревожени от надигащия се фашизъм и появяващата се нова класова борба?

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Да. Телефони и имейли обаче няма.

На нас не ни трябват,но онези като ги посетят,ще им ги поискат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.