Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 45 минути, Tommygun написа:

Говорим, че очевидно не искаш да си включиш мозъка и да разбереш какво пишем някои тук. 1 милион потвърдени с тест заразени. От друга страна 19% с антитела от Ню Йорк. Това на 8,6 милиона колко човека са?

Я сега пренеси тези 19 или хайде и 10% ги кажи на цялото население на щатите и токава вземи под внимание тези 60 000 колко % са.

19% от колко тествани?

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, halek написа:

Троле, човека ти обяснява, че ние нашите пенсионери отдавна сме ги убили с ниското качество на живот, мизерните доходи и здравеопазване.

Коронавируса няма кого да убие тук, защото държавата вече го е убила. На шесто място сме по смъртност в света. https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_коефициент_на_смъртност

Вече на второ, води се битка с Лесото, скоро и номер 1 в света.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лесото

За инженеро! ООООООООООООООООО тоя дето се пише инженер!

на 1.05.2020 г. в 18:53, Hristo52 написа:

Някой "Големи специалисти и капацитети" тука плюваха Мангъров, как така господа "СПЕЦИАЛИСТИ"  БЛС иска същото!? Обаче знаете на плямпате! И да ми цитирате падишахоугодни сайтове!

Д-р Николова обясни какво ще стане у нас при втора вълна на коронавируса през есента.

Мангъров бил незнам какъв според тукашните "специалисти" особено инженеро! Голееемио инженер! Дрънкало! Защото не мога да напиша друго, не че не го мисля!

преди 8 минути, halek написа:

Троле, човека ти обяснява

Аз много добре знам какво е състоянието на пенсионерите . Не му отива в едно изречение да говори за "сухите пръчки " в Италия и Испания  и как у нас  "сме решили проблема"  , наритвайки ги с 200-300 лв пенсии.

Въобще схващаш ли аспекта в който поставя "сухите пръчки" и че "ние сме решили проблема" ????

Един нацист би се изказал по деликатно отколкото  Мангъров.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

За инженеро! ООООООООООООООООО тоя дето се пише инженер!

Какво ме питаш че пак не разбрах ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

Аз много добре знам какво е състоянието на пенсионерите . Не му отива в едно изречение да говори за "сухите пръчки " в Италия и Испания  и как у нас  "сме решили проблема"  , наритвайки ги с 200-300 лв пенсии.

Въобще схващаш ли аспекта в който поставя "сухите пръчки" и че "ние сме решили проблема" ????

Един нацист би се изказал по деликатно отколкото  Мангъров.

Моля, моля да не обиждаме нацистите. Искаш да кажеш комунистите.

току-що, acnekt написа:

Моля, моля да не обиждаме нацистите. Искаш да кажеш комунистите.

Националсоциализма и комунизма са си най близките идеологии. Неслучайно заедно започнаха ВСВ.

Добре, в аспекта на темата, да го кажа по профилирано ... методите на нацистите в концлагерите и спрямо политиката срещу евреите и идеите за "чиста нация" .

Това за мен е същото което казва Мангъров за "сухите пръчки" в гората . знаем какво се прави със сухите пръчки в гората/   и как у нас "сме решили проблема" с тези сухи пръчки .

преди 7 минути, acnekt написа:

Вече на второ, води се битка с Лесото, скоро и номер 1 в света.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лесото

Да, всъщност сме на първо място по смъртност в света. Чудна картинка!

95340391_4359494890743063_41705696198802

И в крайна сметка генералчето пак излъгаааа. Още на другия ден пак лъсна на телевизора. Ма ний вече му свикнахме да лъже дабитер дърт циганин, нали?

преди 9 минути, miro20 написа:

Аз много добре знам какво е състоянието на пенсионерите .

Какво знаеш ти бе? Започва с Д. Ти май наистина си ударен от рождение в главата! Знаел. Кое знаеш бе...Д. Какво знаеш? Как един пенсионер с 45 години трудов стаж взема 250лв. заплата ли/ Това ли знаеш бе ...Д? А, или знаеш да тролиш само герберска подлога! Знаел! Как един сам човек на 75 години, сам, без помощ от никой, с диабет, с хипертония и с 250 лв заплата живее. Това ли знаеш бе...Д?  Нали се сещаш колко ще те обичам ако те срещна? А? Д! :angry22: 

току-що, miro20 написа:

Националсоциализма и комунизма са си най близките идеологии. Неслучайно заедно започнаха ВСВ.

Добре, в аспекта на темата, да го кажа по профилирано ... методите на нацистите в концлагерите и спрямо политиката срещу евреите и идеите за "чиста нация" .

Това за мен е същото което казва Мангъров за "сухите пръчки" в гората . знаем какво се прави със сухите пръчки в гората/   и как у нас "сме решили проблема" с тези сухи пръчки .

Това пък сега е американска политика. Евгеника.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Евгеника

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Какво знаеш ти бе? Започва с Д. Ти май наистина си ударен от рождение в главата! Знаел. Кое знаеш бе...Д. Какво знаеш? Как един пенсионер с 45 години трудов стаж взема 250лв. заплата ли/ Това ли знаеш бе ...Д? А, или знаеш да тролиш само герберска подлога! Знаел! Как един сам човек на 75 години, сам, без помощ от никой, с диабет, с хипертония и с 250 лв заплата живее. Това ли знаеш бе...Д?  Нали се сещаш колко ще те обичам ако те срещна? А? Д! :angry22: 

Насочи си енергията към тези които са те ограбили.

Но не е тук темата, а някоя от този раздел

Така и не разбрах какво питаше тук , или просто искаше да си излееш хейта :) 

И радва ли те Мангъров, който  доволен каза че "вече сме решили проблема " с тези "сухи пръчки" .

Дали осъзнаваш колко са ти наопаки представите и за вината в пенсионните кражби , и за Мангъров, който реално те обиди явно и директно сравнявайки по нацистки как сме се  справили с пенсионерите,  но ти си склонен да го възхваляваш ???

преди 5 минути, acnekt написа:

Това пък сега е американска политика. Евгеника.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Евгеника

Баце Били ще ви покаже какво е евгеника. Още малко...

преди 10 минути, miro20 написа:

Насочи си енергията към тези които са те ограбили.

Никой не ме е ограбил. Аз съм полковник, и пенсията ми стига и артисва, но има толкова много хора които живеят в мизерия, благодарение на мафията наречена Герб, която обра парите, Костов, ДПС, царя, дето заявяваше че той нищо не иска за себе си.  И новото БСП начело със Станишев и другите буклуци. Които обраха всичко, приватизираха, продадоха, и присвоиха. В ада ще горят всички! И никой няма да се отърве от присъдата на народа!

Забравих великото СДС Времето е нашееее! Престъпници. Отрепката на партията, както Герб, БПС както всички престъпници!

БКП Това беше истината и хората добруваха!

881596488_Politburo.jpg.713839c26c8f4458

преди 11 минути, Мойра написа:

Навремето ние учехме! Искахме да сме нещо, и за това учехме. Особено медицина си спомням колко трудно се влизаше. Но и всички други! имаше цедки, филтри. Нямаше как некадърник да стане вишист! 

А сега си купуват дипломите, само за да имат ТАПИЯ! Въпреки, че и след като я покажат, някой ги гонят, защото тапията пуска, ама няма да те научи да работиш! Ама мамините дечица станаха многоооо! Да не го пипнеш че мани... На времето да направя нещо в училище или на улицата! Бой ще ям и в училище и от баща ми, ама бой! Сега какво/ на мама ,тате детето, и момчетата станаха половината некадърни и гейове, а момичетата , некадърни за нищо но сподобни да си показват автобиографията. Срам!!!

Не, не съм нито глупава, нито проста, нито малоумна. Не можем да се скрием от който и да е вирус по света. Не можем вечно да живеем в затвор. Това психира човек и го превръща в стрхливец, готов да послуша всеки, който обещае спасение. Трябва да продължим да живеем. И не, тази болест не е като чумата, а и тогава са били други времена - времена без ВИК, сапуни, шампоани, битова химия, хората са изхвърляли боклуците си директно на улицата...........Не, няма да има препълнени морги, катафалки, чували с трупове.........
Истината е, че някои държави ги хваща страх да нападнат открито други държави, че знаят какво ще им се случи и колко точно светът ще ги подкрепя....... Истината е, че са решили да прибегнат до мръсните биологични оръжия, които трудно се доказва кой ги е пуснал, за да контролират света.

Само се погледнете! Страхът е сковал сърцата ви, в ума ви има само чували с трупове, препълнени морги и световен мор, слушате всеки, който ви обещава грижа и спасение, без да ви пука, че същото това "загрижено" правителство съсипва България! Сега говорят за ваксина и всички са готови да се ваксинират, без да задават въпроси! Е, аз няма да се ваксинирам, ваксините са противопоказни за мен! Страхът и ваксините, в които кой знае какво има, са начин да се контролират хората, защото има една страна (същата, която е приютила много нацистки военнопрестъпници!) която желае световен контрол и диктатура!

Докато се присмивате на "теорията на конспирацията", си спомнете за странното изчезване на САРС, МЕРС, за птичия и свинския грип, за многото тайни и мръсни западни операции, свалени истински правителства и подкрепени диктатури (като Пиночет).

И преди да ми скочите срещу комунизма/социализма, ви съветвм да отворите "Гугъл" и да потърсите информация за колония "Дигнидад", вила "Грималди" и "Венда Секси" и после ми говорете за цивилизация и демокрация при десните!

Погледнете се и как почитате мъртвите - с ръкопляскания! Това ли е нормалното изразяване на траур?

"Le Temps": Български генерал е герой от войната срещу COVID-19

Цитат

Военен хирург с мисии в Ирак и Афганистан води борба с коронавируса в България. Това пише швейцарският вестник "Le Temps", предаде БГНЕС. Агенцията публикува пълния текст на материала:

"Вече над два месеца българите наблюдават един човек - генерал Венцислав Мутафчийски, който координира борбата срещу разпространението на COVID-19 в страната.

Този военен лекар с бръсната глава беше почти неизвестен преди назначаването му за шеф на Национален оперативен щаб, в който са включени експерти и политически лица, които от края на февруари почти всеки ден дават брифинги на живо за здравната ситуация в страната.

Според последните данни за около 1500 заразени с COVID-19 и около 70 починали, може да се каже, че България се справя по-скоро добре или направо много добре. В европейската класация за смъртност на глава от населението страната се нарежда на четвърто място - един на 140 000 души. България е веднага след Словакия, Латвия и Малта. За сравнение - в Белгия се пада по 1 починал на 1800 души.

За мнозина това е истинско чудо. България, която много често е представяна като най-бедната страна в ЕС, има доста проблеми в здравеопазването, поради масовото напускане на медицински персонал към по-богатите страни от ЕС. Когато е запитан за това, ген. Мутафчийски предпочита да говори, че става въпрос за "невероятен шанс": преди още вирусът да е дошъл, страната затвори всички учебни заведения и въведе специфични мерки в болниците, заради грипа.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/le-temps-bylgarski-general-e-geroj-ot-vojnata-sreshtu-covid-19-6109053

преди 25 минути, Hristo52 написа:

Никой не ме е ограбил. Аз съм полковник, и пенсията ми стига и артисва, но има толкова много хора които живеят в мизерия, благодарение на мафията наречена Герб, която обра парите, Костов, ДПС, царя, дето заявяваше че той нищо не иска за себе си.  И новото БСП начело със Станишев и другите буклуци. Които обраха всичко, приватизираха, продадоха, и присвоиха. В ада ще горят всички! И никой няма да се отърве от присъдата на народа!

Забравих великото СДС Времето е нашееее! Престъпници. Отрепката на партията, както Герб, БПС както всички престъпници!

БКП Това беше истината и хората добруваха!

881596488_Politburo.jpg.713839c26c8f4458

Казах ти , не е тук темата. При БКП държавата на няколко пъти бе доведена до фалит. Същите тези ментори дирижираха целия преход.

Върви в другия раздел и си шири с наивната си пропаганда.

За Мангъров така и не разбра това с пенсиите и че  сте излишни "сухи пръчки" .. Да перефразирам една поговорка - "той те плюе, ти си мислиш че вали" .

Е как да не възкликна гледайки колко заблуди не схващаш - " нема такава държава, наистина ! "

преди 15 минути, Мойра написа:

За  нацистките думи за "сухите пръчки " и " как сме наритали пенсионерите и сме решили проблема"  нещо ?

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Да го прочете ИНЖЕНЕРО!

Аз съм го прочел , видял и осмислил.

Вие не.

току-що, Hristo52 написа:

Да го прочете ИНЖЕНЕРО!

Инженеро писател, а не читател :D

преди 3 минути, Мойра написа:

Напротив, няколко пъти коментирах, още сутринта другаря ви нацист д-р Смърт.

Нямакакво да добавя от казаното по назад. Чакам кога ВИЕ ще го осмислите какви простотии ръси този /не/човек

преди 2 минути, Мойра написа:

Голем писател - Гола вода!  Въздух под налягане! :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Казах ти , не е тук темата. При БКП държавата на няколко пъти бе доведена до фалит. Същите тези ментори дирижираха целия преход.

:offtopic_s:

Това не е вярно, тогава нямаше такива дето да ровят из казаните за късче хляб, а я се разходи на вън в днешно време да видиш какво се случва. 

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Голем писател - Гола вода!  Въздух под налягане! :)

Какъв ти бе въпроса, другарю  ? :)  за 3 път май те питам, ти само си плямпаш

преди 3 минути, FusE написа:

Това не е вярно

Вярно си е. Но както казах, не е тук темата

преди 6 минути, miro20 написа:

Напротив, няколко пъти коментирах, още сутринта другаря ви нацист д-р Смърт.

Нямакакво да добавя от казаното по назад. Чакам кога ВИЕ ще го осмислите какви простотии ръси този /не/човек

КОй е д- Смърт? Мутафчийски, там с яростния вирус и чувалите за трупове? Дето не е спирал да лъже откак се появи ? Дето се гласи за политическа кариера, ама май тя е само във фантазиите му?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.