Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Виж сега ...хм ... преди години с един Ирландец си говорихме по тази тема ... както и да е ... та, и в наше село има друга англичанка ... и руснак и прочие и цигани и украинци и прочие ... вси нормално ... де се е набутал тоз прозД чуек и кой му е уредил имота тука, а?!

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!"

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

преди 3 минути, FusE написа:

В заглавието пише, че няма по прост народ от българския, питането ми е ти от този народ ли си или друг, ако си от този считаш ли се за прост? 

Няма начин да не съм прост.
"Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг."

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 14 минути, XEPO-1 написа:

Прилича на статия от Неновините...

преди 1 минута, ncl написа:

Прилича на статия от Неновините...

"Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “

Ами прав е човека...

Цитат

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

преди 44 минути, Димитър 59 написа:

Да кажеш на човека,който не познаваш,че трябва да си ваксинира бебето и че нямал право да се опита да спре тази лудост,която се разиграва срещу цялото човечество е върхът на наглоста ти.

наглост е и да се приписват смисли и думички на някого. С това сложихте етикет на собствения си повърхностен прочит. Ето това е наглост, и не - не е спрямо мен. Спрямо мен е невъзможно, защото това зависи само и единствено от мен.

преди 1 час, Tommygun написа:

Tръгваш по тънък лед с определенията,така че ако обичаш не категоризирай непознати хора. И ми спести купежките психологически фрази, не са на място. Ако си ми терапевт и седя на дивана пред теб и ти плащам може, но в случая си говорим като нормални ,обикновенни хора.

За едно си прав. Нося отговорност за детето си. Не знам дали ти имаш деца, ако нямаш разговора е безидеен. Но ако имаш, би ли искал някой насила да направи нещо на детето ти,за което не си убеден ,че е правилно и той не може да ти го докаже и гарантира на 100%?

Тези които взимат решения, могат и да грешат, и всеки трябва да е в правото си да оспори тези решения, написано е в едни книжки, които носещите отговорност са се клели да защитават.

Не му обръщай внимание на пича, това му е целта. Не хвърляй камък в рядко, че ще те оплиска.

искам да напомня, че "ИНФОРМИРАН.НЕТ" е в списъка на всички виртуални регулатори, като представител на кремълската политика и дезинформация. В списъка са още доста други... "медии". Този списък е публичен и може да се види от всеки. не само списъка - нужно е просто да се отвори въпросната ..."фейк-медия" и да се зачетат останалите заглавия. Съвсем ясно е чий таргет привлича с тях. И призива - "споделяйте колкото може повече"... така се печелят пари. С линковете към същото - е пак това. Някой заработва - от Кремъл от една страна, заради линкването и гледането на реклами - от Гугъл. Просто едни предприятия за пари, печелещи от това да създават нужната приказна реалност и да я обслужват.

Така си пускате цитати, после се нахъсвате по на пропагандата в тях, все едно че са истински и са сериозни.

преди 7 минути, barbuncela написа:

Ами прав е човека...

Не е прав, ние българите може да си призаваме колко сме прости, но да ми казва някво англе колко съм прост не го приемам. 

преди 1 минута, FusE написа:

но да ми казва някво англе колко съм прост не го приемам. 

това е фейк бе човек. Обикновен фейк. Винаги съм мислил че сериозни хора е трудно да се подведат по елементарщини. Райтърите си заработват хонорарите. Броят им лайковете, посещенията, шерването и линкването.

Точно определени хора сред темата и форума, са вкопчени в линкването на подобни... "медии" и избумкани заглавия...

преди 1 минута, _ramus_ написа:

това е фейк бе човек. Обикновен фейк. Винаги съм мислил че сериозни хора е трудно да се подведат по елементарщини.

Знам че е фейк, но не знаех целта за разпространяването на линка във всеки пост. 

преди 2 минути, FusE написа:

Не е прав, ние българите може да си призаваме колко сме прости, но да ми казва някво англе колко съм прост не го приемам. 

"Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение."

Знам че е фейк, но не знаех целта за разпространяването на линка във всеки пост. 

Източника на текста е задължителен.

Трол? Каква да му е целта?

току-що, XEPO-1 написа:

"Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение."

Спри да вадиш цитати, темата е коронавирус! 

Не е само той дето ни го е казал. Имам предвид чужденец. Умберто Еко писа подобно за нас. Вместо да се сърдим, може да се променим нали?  Ама...щом сме стигнали до тук...

целта за разпространяването на линка във всеки пост. 

това е бизнес. Просто бизнес, смесен с политика. Райтърите са наети, плаща им се на брой знаци, на думички... и ако е добър договор - на процент от посещенията, линкването, лайковете и шерването им по медии. Всичко това се брои и следи чрез софтуер. Медията се финансира от пръстените на  Кремъл, но всъщност тя е създадена за печалба. Идеята е хем да се създават възмножности за обработка и насочване на таргета, хем и да се печелят пари. Това са сериозни пари - десетки милиони долари - бяха извадили сводка миналата година... И то, само от Гугъл.

Едно обикновено зачитане на материала, дори повърхностно, веднага става ясно че това няма как да е изразено от "англичанин". Целта е да се прочете емоционално и повърхнностно, още от заглавието, да се запусне програмираната реактивност на поредния шаран.

преди 1 минута, barbuncela написа:

Не е само той дето ни го е казал. Имам предвид чужденец. Умберто Еко писа подобно за нас. Вместо да се сърдим, може да се променим нали?  Ама...щом сме стигнали до тук...

Да се променим? То така се променя, щракваш с пръсти и готово... Умберто Еко що не се промени?

преди 6 минути, barbuncela написа:

Каквото и да променяме винаги ще бъдем прости според западната интелигенция, те щото англичаните са умни се правят мармалад всяка година на нашето черноморие и като ги загледаш са интелект до интелекта, ум до ума , но оценки и квалификация дават, макар да е фейк новината. 

преди 3 минути, _ramus_ написа:

това е бизнес. Просто бизнес, смесен с политика.

Едно обикновено зачитане на материала, дори повърхностно, веднага става ясно че това няма как да е изразено от "англичанин". Целта е да се прочете емоционално и повърхнностно, още от заглавието, да се запусне програмираната реактивност на поредния шаран.

И то преди доста години...Всъщност Едуард Стърнс англичанин ли беше...

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/eduard-starns-niama-prost-narod-balgarskiia.html

току-що, FusE написа:

Каквото и да променяме винаги ще бъдем прости според западната интелигенция, те щото англетата са умни се правят мармалад всяка година на нашето черноморие и като ги загледаш са интелект до интелекта, ум до ума , но оценки и квалификация дават, макар да е фейк новината. 

Да напомня, че само в темата доста народ, по много пъти се изтрещя относно всякакви чужденци, култури, държави, политики...

Просто други правят с това парички - важно е да има шарани и на някого "да му харесва" това.

преди 2 минути, barbuncela написа:

Вместо да се сърдим, може да се променим нали?  Ама...щом сме стигнали до тук...

Ко-рече, че пак не схванах ... хм ... защо да се променяме, а?!

Аз лично не съм хамелеон ... хм ... какво ... да станем вид влечуго, земноводно или на какво трябва да се променя, а?!

Смятам себе си за човек, а ти, а?! Нима съм по-нисш някъде извън този виртуален свят, а?!

Да, тука имаш повече права, но ... аз съм обикновен ... и със свои разбирания и където се вика е свободен форум ...

Не знам ... да, някои са се взели в повечко в пристрастия, но това не означава, че някой трябва да се променя, дори системата на тази виртуалност ... мисля, че интерфейса позволява определени неща ... та ...,. не разбирам ...

преди 8 минути, barbuncela написа:

Всеки може да се промени, стига да иска, но при нас българите има проблем - всеки иска да се променят другите, но не и той.

В крайна сметка никой не се променя.

Онзи ден излезна запис,от скандала в италианския парламент.Един техен политик разказва за най-пазената лъжа- covid 19.Ето го с Български субтитри.Най-пазената лъжа 

Бре! Виж ти колко сме докачливи някой! Чак да не повярваш!Болно ли ви е, че ни наричат така а? Ами така сме си заслужили бе! Ако не бяхме такива, и държавата ни щеше да е друга! Ама не нали сме (както каза онзи) тарикати, "знаещи"  "можещи"  Обаче като някой каже истината за нас, ставаме патриоти, че и обидчиви! А? Ами такива сме, колкото и да ви е мъчно! Хайде направете нещо де? Ама не! Защо аз? Чакай да видя съседа дали ще направи нещо, че и аз по него! ХАхаха! Смешен петък!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.