Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, XEPO-1 написа:

И то преди доста години...Всъщност Едуард Стърнс англичанин ли беше...

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/eduard-starns-niama-prost-narod-balgarskiia.html

На Едуард Стърн ще му кажа само едно име- Майкъл Шийлдс! И ще го попитам, няма ли желание да се завре там, откъдето е изпълзял??? И ти Шаро заедно с него!!!

https://www.dnes.bg/world/2009/09/09/huliganyt-maikyl-shiilds-e-svoboden.77489

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 8 минути, XEPO-1 написа:

Всъщност Едуард Стърнс англичанин ли беше...

Може да е всеки, казал всичко - защото е без всякакво значение, важно е да се напише и да се коментира.

Една бърза справка дори още от антрето по линка:

“Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“...

няма линк, коя е медията "невероятно инфо", коя е статията в него... Кой е автора, кой е взел интервюто, пред кого е казано.

Общата семантика в думичките въобще няма нищо общо с английския език - прилагателните които са изброени не могат да се напишат на английски - просто нямат аналогии. Ако се напишат - няма как да се преведат на български.

написаното е от българско-говорящ. Емоционалният език в него е клиширан, внимателно прицелен и направен за да привлече хората с този тип мислене, за да провокира емоционални негативни реакции.

Ето вече амнайсете поредни коментара - за една проста, нагла и добре съставена лъжа. И се засилват един през друг...

Утре ще пишат че българско камилче е снесло патешко яйце на луната... И го е казал Петел Кокошкарски... ама истина е ви казвам...

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Бре! Виж ти колко сме докачливи някой! Чак да не повярваш!Болно ли ви е, че ни наричат така а? Ами така сме си заслужили бе! Ако не бяхме такива, и държавата ни щеше да е друга! Ама не нали сме (както каза онзи) тарикати, "знаещи"  "можещи"  Обаче като някой каже истината за нас, ставаме патриоти, че и обидчиви! А? Ами такива сме, колкото и да ви е мъчно! Хайде направете нещо де? Ама не! Защо аз? Чакай да видя съседа дали ще направи нещо, че и аз по него! ХАхаха! Смешен петък!

"Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния."

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

п.п. не опонирам по никакъв начин на коментара.Просто го подкрепям.

преди 5 минути, Мойра написа:

Всеки може да се промени, стига да иска, но при нас българите има проблем - всеки иска да се променят другите, но не и той.

В крайна сметка никой не се променя.

Дай достатъчно аргумент в полза на промяната>>> ???

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Бре! Виж ти колко сме докачливи някой! Чак да не повярваш!Болно ли ви е, че ни наричат така а? Ами така сме си заслужили бе! Ако не бяхме такива, и държавата ни щеше да е друга! Ама не нали сме (както каза онзи) тарикати, "знаещи"  "можещи"  Обаче като някой каже истината за нас, ставаме патриоти, че и обидчиви! А? Ами такива сме, колкото и да ви е мъчно! Хайде направете нещо де? Ама не! Защо аз? Чакай да видя съседа дали ще направи нещо, че и аз по него! ХАхаха! Смешен петък!

Да!!! Докачлив съм пияни, миризливи , гейове да ме наричат прост!!!

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Смешен петък!

Не лъж народа, понеделник е 

ЕК предлага 1млрд. евро за търсенето  на ваксина

Цитат

Европейската комисия организира донорска конференция за събирането на средства в помощ на разработката на ваксина и лечение срещу COVID -19.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи при откриването на събитието, че предлага комисията да участва в общия фонд с 1 млрд. евро. Тя изрази увереност, че днес е повратна точка в борбата с новата болест и уточни, че комисията се стреми да бъдат събрани 7,5 млрд. евро. По нейните думи пандемията е напомнила, че личната сигурност е част от общата защита.

България също ще се включи в инициативата със 100 000 евро, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на дарителска видеоконференция. По думите на българския премиер криза от такова измерение изисква силен, координиран, широкообхватен и съгласуван глобален отговор от огромен мащаб и солидарност към партньорите. 

https://dnes.dir.bg/svyat/ek-predlaga-1-mlrd-evro-za-tarseneto-na-vaksina-sreshtu-covid-19

преди 2 минути, XEPO-1 написа:

"Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния."

https://www.informiran.net/англичанин-с-имот-в-българия-няма-по-п/?fbclid=IwAR360v3ksVXIewj4rpE2WAvZFegG3ugkm8TkdJ8ZAgQ9TD-H2E_ptORIpqU

п.п. не опонирам по никакъв начин на коментара.Просто го подкрепям.

Пусни си една тема за простотията на българина! Тук е за коронавирус!

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Може да е всеки, казал всичко - защото е без всякакво значение, важно е да се напише и да се коментира.

Една бърза справка дори още от антрето по линка:

“Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“...

няма линк, коя е медията "невероятно инфо", коя е статията в него... Кой е автора, кой е взел интервюто, пред кого е казано.

Общата семантика в думичките въобще няма нищо общо с английския език - прилагателните които са изброени не могат да се напишат на английски - просто нямат аналогии. Ако се напишат - няма как да се преведат на български.

написаното е от българско-говорящ. Емоционалният език в него е клиширан, внимателно прицелен и направен за да привлече хората с този тип мислене, за да провокира емоционални негативни реакции.

Да бе,да.Аз това имах предвид.Както в цялата тема така и с конкретните цитати и линкове огромната грешка е ,че не са от "достоверни" за четящия източници.

току-що, Радул написа:

Пусни си една тема за простотията на българина! Тук е за коронавирус!

Съвсем в темата си е. Пак за същото става въпрос. Няма разлика дори и за квантова физика да се отнася темата - все същото "излиза".

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дай достатъчно аргумент в полза на промяната>>> ???

Каква промяна бе човек??? Ние сме си екстра,просто чакаме някой да дойде да ни оправи...

преди 1 минута, FusE написа:

ЕК предлага 1млрд. евро за търсенето  на ваксина

ами българина си я има ваксината
сутрин, обед вечер по 50 грама греяна рикия и си ток и жица

преди 9 минути, Радул написа:

Да!!! Докачлив съм пияни, миризливи , гейове да ме наричат прост!!!

Бре ти да видиш велики думи! Хаха. Подобно нещо съм чувал от японско семейство което живее в село Шипка! Е какво? Да взема да ги набия ли, че говорят така? Хем живеят тука! Или и това е фейк новина? Модерна дума, ама не българска (щото ритаме против англичани, та половин речник ни е с английски чуждици) та всичко дето не ни понася е фалшива новина. Така се казва на български!

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Съвсем в темата си е. Пак за същото става въпрос. Няма разлика дори и за квантова физика да се отнася темата - все същото "излиза".

Много е далеч от темата. Ти също.

току-що, дръндю написа:

ами българина си я има ваксината
сутрин, обед вечер по 50 грама греяна рикия и си ток и жица

Е за тези евра трябва да е някоя по отлежала :D

Не  мисля че ракията помага при коронавирус, но със сигурност вреди ако си заразен, защото организъма ти ще е ангажиран да се бори с алкохола, а не с вируса. 

Не мога да го обясня научно, но ако дойде Сергеев ще ти обясни как се случват тези неща. 

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Бре ти да видиш велики думи! Хаха. Подобно нещо съм чувал от японско семейство което живее в село Шипка! Е какво? Да взема да ги набия ли, че говорят така? Хем живеят тука! Или и това е фейк новина? Модерна дума, ама не българска (щото ритаме против англичани, та половин речник ни е с английски чуждици) та всичко дето не ни понася е фалшива новина. Така се казва на български!

Нихилизма български е по- голям от простотията българска.

ас па съвсем ненаучно да го обясня
защо мислиш, че непременно трябва да е греяна?!!!
заради изпаренията ве, дека ги вдишваш кът пиеш рикийка, коняче, ромче....опс, мен не ме изпивайте

току-що, Радул написа:

С готови фрази, лесно се живее!

преди 5 минути, FusE написа:

Е за тези евра трябва да е някоя по отлежала :D

Не  мисля че ракията помага при коронавирус, но със сигурност вреди ако си заразен, защото организъма ти ще е ангажиран да се бори с алкохола, а не с вируса. 

Не мога да го обясня научно, но ако дойде Сергеев ще ти обясни как се случват тези неща. 

"Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости."

току-що, Hristo52 написа:

С готови фрази, лесно се живее!

Това не е цитат както виждаш. Това е факт. Ако се справим с нихилизма, който е официална политика у нас, простотията сама ще изчезне.

преди 1 минута, Радул написа:

Простотията я има при всички народи със своите вариации, да от страни и от далеч всеки лесно може да нарече друг народ прост или какъвто и да е под обобщение което изразява интелектуална слабост и нищо повече. Ние между нас може да се наричаме всякак това е вид стимул да бъдем по добри в нещо, а не обида, но не по същия начин работи ако обидата дойде отвън.

Простотията я има при всички народи със своите вариации, да от страни и от далеч всеки лесно може да нарече друг народ прост или какъвто и да е под обобщение което изразява интелектуална слабост и нищо повече. Ние между нас може да се наричаме всякак това е вид стимул да бъдем по добри в нещо, а не обида, но не по същия начин работи ако обидата дойде отвън.

Именно! Аз брат ми може да го псувам, да го бия и да го наричам всякак, но някой друг ако си го позволи- жална му майка.

преди 5 минути, дръндю написа:

ас па съвсем ненаучно да го обясня
защо мислиш, че непременно трябва да е греяна?!!!
заради изпаренията ве, дека ги вдишваш кът пиеш рикийка, коняче, ромче....опс, мен не ме изпивайте

Глей са ракията е слаб градус че да убие коронавирус, няма как да е полезна в случая. Но пък е приятно със салата една малка ракия. Ти па от кога се считаш за ром? 

преди 1 минута, Радул написа:

Това не е цитат както виждаш. Това е факт. Ако се справим с нихилизма, който е официална политика у нас, простотията сама ще изчезне.

От както съм на тоя свят, непрекъснато слушам: Ако направим това, ако направим онова, ако направим трето, четвърто и много , много още. До сега сме направили една голяма Ревете, псувайте правете каквото искате, това е останало от векове и така ще остане докато има България, че и тя е на привършване!  "Та оти като ми изгори плевнико, като на комшията, че му изгори къщата!"

Стана ракиено време!

Глей са ракията е слаб градус че да убие коронавирус

ваксината е превантивно средство и греяната ракия е такова средство
ако вече си болен, няма да те излекува

преди 5 минути, FusE написа:

Глей са ракията е слаб градус че да убие коронавирус, няма как да е полезна в случая.

Не е така ... хм ... говорим за първак ... но не орално ... ;) Пръскаш всичко до което смяташ, че трябва да докоснеш ... е, да, мирише, но се измирисва ... :) 

п.п. Ти Тръмп не го слуша внимателно явно ... :) Една сложна дума ... хм ... дези информация ли бе ... :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.