Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

222.jpg

223.jpg

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Понеже често го споменавате това може ли да докажете връзката на Пеевски с "24 часа" ?

Защото аз лично намирам връзка на Пеевски единствено с "Монитор" и "Телеграф".

преди 59 минути, Michigan111 написа:

Точно така, също като твърденията за стадния имунитет и за това, какво би се случило ако няма мерки - все предположения.  

Ти на чия страна си ?

преди 1 час, barbuncela написа:

Барби, не си прави прибързани заключения на база на медийни внушения. 

Нещата може да се окажат не такива, каквито изглеждат(ни ги поднасят).

Виж какво пише тук:

Д-р Пандова не е имала положителна проба за COVID-19

Била е съмнителна за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка от спешна помощ, който е с доказан коронавирус, научи „24 часа”.

Още при постъпването ѝ в болницата, на д-р Пандова са направени рентгенова снимка и скенер на белите дробове, както и PCR тест, който е бил отрицателен. Около 4 април е направен втори PCR тест, който също е бил отрицателен. През това време е лекувана в инфекциозното отделение за бронхопневмонията, която има. При втория отрицателен резултат е изписана, била е в добро състояние, без оплаквания. Самата тя също се чувствала добре и имала желание да се прибере у дома.

Единствената положителна проба за COVID-19 на д-р Пандова е излязла при бърз тест, направен при приемането ѝ в спешното на Александровска болница, малко преди да почине. Взета ѝ е проба и за PCR, който по информация на „24 часа”, също е отрицателен, но официално потвърждение за това все още няма.

Възможно е белодробна тромбоемболия да е причина за рязкото влошаване на състоянието ѝ. 

https://www.24chasa.bg/novini/article/8533731

Колкото и да не понася на някой мнението за българина - определено отрицателно на 90%, това е така! Ако имате примерно контакт с други нации, ще го чуете. не, че не ни хвалят. Естествено. Те в България живеят добре, ние сме евтина работна ръка. Ето и сега започват да реват за българите. Но не от любов, не се заблуждавайте! Не, че ни обичат! И тука е същата работа. Плюване един срещу друг, особено когато твоето мнение не е моето, злоба, алчност , обиди, кой е по, най-най. Безхаберие (какво му пука за другите, важно е аз да съм добре!) Някой живеят в Сурреала и се опитват да играят роля на учители, пророци, ясновидци и какви ли не.

Едно момче пита "Толкова  ли е трудно да си останеш  вкъщи?" поне докато средствата ти позволяват, Или да носиш маска? Толкова ли е трудно? Явно за нас Дето сме най, най, най! Това за много е невъзможно действие. Иначе всичко ни е СУПЕР! Особено ако сме на чашка. Патриоти голями, юнаци и т.н. А забравих  "бабаити големи" Някой велики българи, са ни описали много отдавна и много точно. Ботев Алеко Константинов са гледали по мило да го кажат, но има и един дето много точно си го е казал Петко Славейков : "Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша."

преди 1 час, Tommygun написа:

@miro20, назад засягаш иронично темата с плащането на пари за диагноза. Ще може ли ако обичаш да се въздържаш, защото аз лично знам от жена ,на която са предложени пари заради майка и. Така че освен ако можеш да докажеш,че не е така, спри с иронията . Това с парите е ФАКТ. ТОва е като с изборите - и на един човек да са дадени пари, практиката е налице!

По назад дадох и аз лични впечтления как се поставят диагнози на починал близък. Никой не ме е питал каква диагноза да се вписва. Лекаря може да не е личния, ако не може да бъде намерен, погребалната си имат дежурни лекари, разликата е че се заплаща . Та.. никой не ме е питал за мнение или разрешение за диагноза. Ако семейството има какво да оспори вече се тръгва в съвсем други процедури.

Та... ако е искал лекаря, можел е да пише в диагнозата коронавирус и без да  те пита. Да допусна хипотеза че иска пари, то това предполагам е ако ти оспориш и искаш аутопсия, и той да напира да не се прави такава. И чак тогава може би има вариант с предлагане на пари.

Това е моето мнение, както казах, базирано на лични впечатления.

Та.. тази твоя позната жена не знам защо не се  е оплакала в полицията или защо не е раздухала случая в медиите. Много от тях с радост ще подхванат случая.

преди 1 час, Tommygun написа:

И нали ти беше този ,който говори с доказателства. Дай малко за предния цитат ,където откровенно излъга ,че Германия затяга мерките.

Бях казал че в Германия маските са задължителни. И някой уточни че само в магазини , закрити помещения и т.н.

Е и  ? Благодаря за уточнението. Къде видя лъжа ?

преди 11 минути, gagodrago написа:

Барби, не си прави прибързани заключения

Не правя никакви прибързани заключения. По скоро други тука правят такива заключение. Просто цитирах статия от сайт.

преди 49 минути, dkt написа:

Отделно, този вирус дори грип не е.  А като отчетем и, че в България няма епидемия.... всичко останало е излишно и силно преувеличено, с цел - хората да станат асоциални и да слушкат правителството, щото "ако не слушате ще измрете"....

Е, хем не ги слушаме, хем не спазваме мерките - а нещем да мрем и нещем да се разболяваме. Объркахме им сметките.

Цитат

За да се обяви национална грипна епидемия, ще трябва да бъдат достигнати епидемични стойности от 250 - 280 болни на 10 000 души население и поне 90% от областите в страната да са обявили епидемия, разясни пред "Дневник" националният епидемиолог д-р Ангел Кунчев.

А в момента има 1600 на 6 милиона.

Аз бях цитирал нещо съвсем друго от Ангел Кунчев :

Цитат

"Иcкaм дa кaжa нeщo нa вcички, кoитo cи миcлят, чe рaзбирaт oт eпидeмoлoгия - пoвeчe oт три cлучaя нa нoвo нeпoзнaтo зaбoлявaнe ca eпидeмия! Никaкви 200 000 чoвeкa нe трябвaт. Тoвa e eднa уcлoвнa мяркa, кoятo ce изпoлзвa при eжeгoднитe грипни зaбoлявaния.

https://fakti.bg/bulgaria/465144-doc-kunchev-obasni-zashto-v-balgaria-ima-epidemia-a-po-sveta-pandemia

Колко имат антитела , изследване в сАЩ :

https://kanal3.bg/news/world/USA/122648-20%-ot-dzitelite-na-Nyu-York-imat-antitela-sreshtu-koronavirusa

прекалено  малко.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Таквоз, верно ли от Нидерландия, страната на ходещите наркомани, днес ли, вчера ли де да знам, пристигнали два самолета със заразени българи(?) Сигурно са били на наркоизлет да се боцкат с херо и като са се заразили са ги качили на самальотите и пратили да ни коронясват тука?

преди 1 минута, sliderum написа:

Таквоз, верно ли от Нидерландия

Да, казаха го на брифинга.

преди 11 минути, M.Николов написа:

От самолета направо в болницата и под карантина! Или бокоджипката отново ще ги пусне да щъкат насам натам? 

Доказано заразени,  не е ли престъпление да пътуват и въобще да напускат мястото където им е наложена карантина? Това е международно престъпление вероятно организирано от МВнР на герп. Виж, ако не се е знаело предварително че са заразни, ама в случая определено не е така.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Доста дупки има, но с това разполагаме.

Пък и виж, че всеки реве, че му нарушавали правата.

Всеки има права, но не и задължения.

Амин! Да живее слънцето на България. 

преди 9 минути, sliderum написа:

Доказано заразени,  не е ли престъпление да пътуват и въобще да напускат мястото където им е наложена карантина? Това е международно престъпление вероятно организирано от МВнР на герп. Виж, ако не се е знаело предварително че са заразни, ама в случая определено не е така.

Ми холандците  гледат да се отърват ,тука не ги хващат разбират чак като се е обадила личната лекарка -може да се каже пълна анархия и безпорядък навсякъде,сега и оная лакомия таксиджията кара и разнася вируса.

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Точно така, също като твърденията за стадния имунитет и за това, какво би се случило ако няма мерки - все предположения.  

Е, не точно. Основава се на медицината. Ако се заключиш вкъщи и не излизаш до края на живота си... ок, няма да те хване вирус, така е. Та това ли да направим? Вирусът няма да си тръгне ей така.

Цитат

Попитайте заключението на FactCheck: „Последното законодателство плаща на болниците по-високи проценти на Medicare за пациенти със COVID-19 и лечение, но няма данни за фалшиво съобщаване.“

Джули Олтман, член на редакционния съвет на Етичния журнал на Американската медицинска асоциация, заяви за PolitFact, че „е много малко вероятно лекарите или болниците да фалшифицират данни или да бъдат мотивирани от пари за това“.

...

Ние оценяваме твърдението, че болниците получават повече заплати, ако пациентите са посочени като COVID-19, а вентилаторите като ИСТИНСКИ.

Болниците и лекарите получават повече заплащане за пациенти с Medicare с диагноза COVID-19 или ако се смята, че се предполага, че COVID-19 отсъства лабораторно потвърден тест и три пъти повече, ако пациентите са настанени на вентилатор, за да покрият разходите за грижи и загуба на бизнес в резултат на изместване на фокуса за лечение на случаи на COVID-19.

Това по-голямо разпределение на средствата стана възможно по силата на Закона за подпомагане на коронавируса, облекчаване и икономическа сигурност чрез Medicare 20% добавка към редовното му плащане за пациенти с COVID-19, както е потвърдено от САЩ ДНЕС в специалния бюлетин на Американската болнична асоциация на темата.

https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/04/24/fact-check-medicare-hospitals-paid-more-covid-19-patients-coronavirus/3000638001/

и нещо друго:

https://thehill.com/opinion/healthcare/494034-the-data-are-in-stop-the-panic-and-end-the-total-isolation?amp

преди 3 минути, nikssi написа:

Факта, че тази е журналист, пардон, държат я за журналист, вече говори много, и за нея, и за ПИК, и за собственика ако щеш на ПИК.

преди 1 минута, M.Николов написа:

А на мен копирани линкове от фейсбук въобще не ми се показват.

https://eurocom.bg/new/trifonov-km-pik-abe-nikolova-spri-da-se-khranish-s-fekalii-shche-khvanesh-koronavirus-video

преди 2 часа, M.Николов написа:

Къде е седалището на съда и има ли в него конституционен съдия на име професор Роланд Рихтер?

И сериозно ли съд в някое село може да тълкува конституцията?

Tи въобще погледна ли новината ,която си дал. Прочете ли коментара отдолу с линка към оригиналното съобщение. Това няма нищо общо поне с нещата ,за които аз говоря. Аз говорех за правото на демонстрации, а това е единичен човек.

Ето единия случай. Нали обичаш да си превеждаш нещата ,които ви давам и да вадиш цитати от контекста. Както с господин Дорстен, макар че там общо взето беше цитирал и това което аз казах само че от етап,на който се смяташе още ,че тежките случаи са инфекциозни...

преди 52 минути, miro20 написа:

Колко имат антитела , изследване в сАЩ :

Е тук вече говорим. Въпреки че хората са написали, че това са предварителни и осреднени данни, нещата придобиват формата ,която накрая ще имат. Мисля можеш и сам да сметнеш колко % смъртност е 13000 на 160 000 и колко е на около1,8 милиона. Защото тези хора с антителата не са ги получили от Дева Мария а са имали по един или друг начин контакт с вируса. И като идем към 0,7 или онези предречени във Франция 0,53%, хората (с право) ще попитат "ЗАЩО?". Ето затова и Германия не направи базовата студия и Бойко само се изказа още преди месец и той не я направи. Или са ги направили но не желаят да дадат данните. Ако се ориентирам по онези 15% от грачето в Германия и с тяхната смъртност, нали се сещаш че като се направи вярната сметка(около 0,05 смъртност) и ще изнсилят и запалят Ангела Мeркел под Бранденбургската врата. За сравение според СЗО Инфлуенца варира от 0,21 до 0,51 спооред годината. Ама нямаме всяка година пандемия.

По другата тема да не търся и да цитирам: Да, доктора пише каквото си иска, само че като напише Корона и близките трябва да си направят тест и да идат в карантина. ЗАТОВА са парите, защото без тях всеки ще попита защо без да познава човек с Корона и да е болен го тестват и затварят...И освен това има хора  ,на които просто им е мъчно ,че са загубили близък и не желаят да скачат в помийната яма на медиите. Като и без това са обречени. Ако не дай си боже аз съм на тяхно място, бих записал всичко на камера и ще ида не в медиите ами ще го раздухам в целия свят. Но аз съм човек, който се е научил да си отстоява правата и не обичам да ме правят на маймуна.

Интересно от вчера сутринта в немското радио B5 Aktuell шефа на журналисти без граници коментира България и как държава в Европейския съюз е на 108 или 111 място от 180 държави по свобода на словото. Господин олигарх Пеевски държал всички медии в България и контролира общественото мнение както му е изгодно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.