Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 15 минути, FusE написа:

Добре преувеличил съм малко, има ли значение дали дали 1000 или 700 ще умират за ден? 

Ми ти ми кажи... Има ли значение... Ако няма, защо си дал такъв пример... Ако има,  защо си преувеличил толкова... Не на мен, на себе си си отговори...

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, andrianivanov написа:

Здравейте,

Какво мислите?

Живота на Милен Цветков е оценен на 100 000 лв. + дарения, а на Др Илияна Иванова само 5000...

Мислим, че не пишем ние законите. 

Едната смърт и другата, нямат общо, както и "причинителите". "Оценен" за живот на когото и да е, звучи цинично.

преди 5 минути, darkterminal написа:

Ми ти ми кажи... Има ли значение... Ако няма, защо си дал такъв пример... Ако има,  защо си преувеличил толкова... Не на мен, на себе си си отговори...

Сигурно е искал да каже, че много умират от обичайното за този сезон. Но пък в САЩ, както и в Китай не е добре да се гледат като статистика. Не са достоверни данните.

преди 9 часа, Michigan111 написа:

Айде бе. То сега със затворени заведения и с ограничителни режими в магазините правим по 50 -60 (намерени),  ако си бяхме в нормален режим с работещите чалготеки и барове,  с опашките по кауфланд и лидл,  и с ниската култура на популацията в България 1000/ден си е напълно постижима цифра.  

По чалготеки ходи само един определен контингент, а опашките по кауфланд и лидл въобще не са нито намаляли, нито по- различни. Само дето са пред входа, а не вътре. С тия КПП та, пък съвсем тъпа работа. Пак създаване на възможност за скупчване на хора и особено със сегашния вариант, декларацията да се подава на полицая при всяко минаване, имаме и начин за осъществяване на физически контакт между тях. Пред всеки магазин е тълпа. Изобщо, ако малко си отворите очите, ще видите че това не са мерки против разпространение на зараза, а мерки спомагащи разпространението.  Стига завирахте главата в пясъка. Има закон, прочетете го. Там са описани истински мерки, как де се предотврати масово заразяване. Вижте ги и спрете да разсъждавате от позиция на вярващия, и започнете да разсъждавате от позиция на мислещия.

преди 18 минути, Радул написа:

По чалготеки ходи само един определен контингент, а опашките по кауфланд и лидл въобще не са нито намаляли, нито по- различни. Само дето са пред входа, а не вътре. С тия КПП та, пък съвсем тъпа работа. Пак създаване на възможност за скупчване на хора и особено със сегашния вариант, декларацията да се подава на полицая при всяко минаване, имаме и начин за осъществяване на физически контакт между тях. Пред всеки магазин е тълпа. Изобщо, ако малко си отворите очите, ще видите че това не са мерки против разпространение на зараза, а мерки спомагащи разпространението.  Стига завирахте главата в пясъка. Има закон, прочетете го. Там са описани истински мерки, как де се предотврати масово заразяване. Вижте ги и спрете да разсъждавате от позиция на вярващия, и започнете да разсъждавате от позиция на мислещия.

Как точно в Кауфланд ще ти влезе вируса през устата, защото в чалготеките може лесно да ти влезе нещо в устата и... и да не забележиш. В Кауфланд е огромна площ и най-малкото ако е препълнено можеш лесно да видиш и примерно да не влезеш или портиерът може лесно да не пуска толкова много хора вътре, за да се избегне струпване. 
В чалготеките има струпване, пиене и ядене. В чалготеките обикновенно се търси да е препълнено.

преди 18 часа, Радул написа:

Още нещо от Германия.

Конституционен съд отмени ограничителните мерки, властите шашнати

https://glas.bg/sviat-evropa/konstitutsionen-sad-otmeni-ogranichitelnite-merki-vlastite-431074/

То хубаво, но трябва да се посочи, че това е решение на местния съд в една малка провинция в Германия и важи само за нея!

"То важи само за малката германска провинция, но може да отприщи вълна от други жалби и в останалите райони."

преди 18 часа, Радул написа:

Е тука вече зяпнах! Да интубираш човек с астма!!! Астмата се обостря дори от дъжд, без никакви вируси и това става за няколко часа.  И не се интубира в никакъв случай, защото не може да се изтегли вкарания въздух. Натъпква се с кортизон и това е.

Струва ми се, че и ти се подведе от фейк новините.В нито един друг сайт не се споменава астма.

Погледна ли сайта кой е?

Я, пробвай да ги прочетеш пак от тези линкове:

преди 17 часа, Димитър 59 написа:

преди 19 часа, haidukpikaso написа:

Ментета от всякъде.

преди 1 минута, acnekt написа:

Как точно в Кауфланд ще ти влезе вируса през устата, защото в чалготеките може лесно да ти влезе нещо в устата и... и да не забележиш.

Не знам Аспекте, нямам представа какво може да ти влезе в устата в чалготеките, но допускам че е предимно алкохол. Отметнах само, че тълпите в кауфланд и лидъл са си същите, с леко изместване на позиционирането.

В момента брифинг на ББ и щаба , за опровергаване на лъжите на г-жа Лъжа и за "страхливите некомпетентни " на доц.Смърт, по известен в Италия и Испания като "сухите пръчки".

преди 6 минути, M.Николов написа:

Ментета от всякъде.

хехе :)  нали :)  Я да видим дали някой ще ти ревне  насреща - това го видях в нета, това е мнение, имам право да го цитирам.. бла бла... :) 

Щото аз имам богата практика в спор с такива :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 23 минути, FusE написа:

Редактирах се, не смислово не го премислих, още не съм пил кафе и не съм се събудил :newspaper:

На твое място бих си поставил по-дълга парола на акаунта.
Примерно - 300 символа, в т.ч. „главни и малки букви на поне 3 езика, цифри, специални и ANSI символи“.

Така ще е сигурно, че логвайки се - вече си достатъчно адекватен!  🤣🤣

преди 4 минути, M.Николов написа:

То хубаво, но трябва да се посочи, че това е решение на местния съд в една малка провинция в Германия и важи само за нея!

"То важи само за малката германска провинция, но може да отприщи вълна от други жалби и в останалите райони."

Защо трябва нещо да се посочва? Нямате очи и глави да четете ли? И да отсеете важното от плявата? Конституционен съд! КОе е есенцията? Мерките са противоконституционни! Тази малка област, няма отделна конституция от тази на Германия. Мерките противоречат на всички европейски конституции. И ако ти твърдиш, че има нещо което може да отмени конституцията, значи живеем на различни планети!

преди 11 минути, Радул написа:

Не знам Аспекте, нямам представа какво може да ти влезе в устата в чалготеките, но допускам че е предимно алкохол. Отметнах само, че тълпите в кауфланд и лидъл са си същите, с леко изместване на позиционирането.

Поне 10 минути ти трябва със заразен човек разговор примерно, за да се заразиш. Щом е препълнено или на опашката не могат да се строят, което е твърде елементарно магазина трябва да затвори. Но както знаем в България печалбарството е движеща сила и няма как да стане. Сигурно и портиера спи в магазина и не може да разпредели клиентите на магазина. 

преди 1 минута, acnekt написа:

Поне 10 минути ти трябва със заразен човек разговор примерно, за да се заразиш.

Тва па как го измисли? То по тая логика, буквално няма как да се заразиш бе Аспекте!

Аспекте, колко конституционни съда има в Германия, можеш ли да провериш, защото ми се струва, че става въпрос за федерален съд, но незнайно защо в България са го превели като конституционен?

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Не стреляй на автоматична

Апелираш да ги подкарвам поименно ли ? :D

С овца е загуба на време да разговаряш.  Овцата разбира само от Гега.

Ей за това без никакви усилия чудовищата успяват!

Пак във това същото интервю , което преразказах , илюмината пита Ван Хелсинг 

- Добре , ти откъде научи за тази конспирация ?

Той му отговаря : Има много информационни източници , писали по "проблема".

След което илюмината обобщава : Аааа , виждаш ли сега ? Който има интелект и търси отговорите - Намира !

...........................

Овцата и да й ги набиеш пред очите и да ги смелиш опростено - Няма да те чуе , нито повярва , нито разбере.

Затова с овце не разговарям.

Защо да спасявам овце ?  Къде да ги заведа ? В 4-то Измерение ? 

Те не могат да оцелеят в 3-то , да ги пуснем в 4-то , само да се изхождат ?!

Тука им е мястото , да дрънкат със звънчетата до 2-ро пришествие и така.

Идвам , давам Жокери и си отивам . Който разбрал - Разбрал.

Уважавам Всички  , които ценят Свободата си и искат Справедливост и спокоен живот.

Които Осъзнават , какво им причиняват.  

Те са , които ще Продължат Напред. Всеки , според Нивото си.

Това са си Естествени процеси и Механизми.

Аз овце не Съжалявам . Съжалявам Невинни !🙂

преди 2 часа, acnekt написа:

Аз като жена имам шансове, но ти като мъж -не. Поздрави.

И как така няма шансове , като аз съм със него , бе палячо ?!?

2 месеца го свалях , чак в "идиотите " прописах през 2016г. , щото беше свенлив 

Нямал шансове ..... :biggrin:

Смешник !

преди 6 минути, Inana.. написа:

И как така няма шансове , като аз съм със него , бе палячо ?!?

Нямал шансове ..... :biggrin:

Смешник !

^^Жена^^ сваля ^^мъж^^. Евала, страхотно! Вземи падни и на колене, предложи му брак.

преди 8 минути, Inana.. написа:

как така няма шансове , като аз съм със него , бе палячо ?!?

Нямал шансове ..... 

хехе.. да сте живи и здрави.. но като ви гледам стила на писане и акъла... много неща ми се изясняват... сещам се поговорката за "краставите магарета"

/нищо лично , просто поговорка / :lol6:

преди 38 минути, Мальчик Бананан написа:

Може би е това, което си мислех още от началото - има хора, които много искат да живеят в някакъв апокалипсис, нещо общо, да се лайква там. Малоумен свят.

Много е просто.  Асоциалните и онези , които нямат средства да водят активен , социален живот са много доволни на тази Диктатура и Терор !

Най-после и останалият Свят дойде на тяхното Положение . 

Това е , друго няма ! За това дракат и блеят тази карантина да продължава , ако може вечно , още по-добре.

Това е мизерията и Нищетата в Душата. Да не мислиш , че ги е страх нещо от епидемия ? 

НЕ !  Те така или иначе никъде не излизат и нямат никакъв социален живот. Важното е и другите да нямат. 

Това е целта им.  В тази тема се изписаха такива.   Представят разни уж разни статистики , Статистики , в които и те не вярват , ама няма за какво друго да се хванат, за да продължават да се катерят по нормалните.

Има и други - един ден са "за" , на другият ден "против" . Това е защото и те не знаят къде се намират.

Накъдето задуха вятърът натам ще блеят.

преди 2 минути, miro20 написа:

хехе.. да сте живи и здрави.. но като ви гледам стила на писане и акъла... много неща ми се изясняват... сещам се поговорката за "краставите магарета"

/нищо лично , просто поговорка / :lol6:

Лошо е да показваш завист Мирко! От друга страна не е здравословно да сдържаш отровата си в себе си, нали?  :)

преди 10 минути, acnekt написа:

^^Жена^^ сваля ^^мъж^^. Евала, страхотно! Вземи падни и на колене, предложи му брак.

Каквото Искам , това ще му Предложа ! 

Важното е , че направих на пух и прах Твърдението ти , че Нямал Шанс ! 

М ? Нещо да кажеш по въпроса ?

преди 26 минути, jhoro написа:

На твое място бих си поставил по-дълга парола на акаунта.
Примерно - 300 символа, в т.ч. „главни и малки букви на поне 3 езика, цифри, специални и ANSI символи“.

Така ще е сигурно, че логвайки се - вече си достатъчно адекватен!  🤣🤣

Ако компютъра беше лампов нямаше да се случват такива неща, докат загрее ще съм изпил едно кафе та дори и обядвал :D

Както и да е явно човек няма право на мнение или ако има то трябва да бъде като на тези които викат най силно, ОК , аз за себе си нямам проблем да уважавам мнението на всеки макар да е различно от моето, проблем е за тези които не могат да уважават мнение различно от тяхното. 

преди 1 минута, M.Николов написа:

Мда, най-възвишените и просветлените не дават да се чуе чуждо мнение.

Николов, твоето "чуждо мнение" се слуша денонощно от телевизии, щабове, центрове, сезеота и какво ли още не! Наду главите на цял народ. Сирена написа точно 5 поста в цялата тема и заслужи определението на заглушител на мнения!

Между другото, ако някой си мисли че цирка е приключил, жестоко се лъже! Само се смени тактиката. Сега решенията ще се взимат съвсем на тъмно и вие ще ги научавате доста пост фактум...

А за съжаление още един лекар е починал в България:

https://news.bg/health/oshte-edin-lekar-ne-se-prebori-s-koronavirusa-u-nas.html

преди 2 минути, Радул написа:

Сирена написа точно 5 поста в цялата тема и заслужи определението на заглушител на мнения!

Пет поста в които оплю всеки, който не мисли като нея.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.