Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, miro20 написа:

И остави Мутафчийски

Що ?

„Кoрoнaвируc e инфeкция, кoятo пo нищo нe ce рaзличaвa oт ocтaнaлитe ocтри рecпирaтoрни зaбoлявaния и дaлeч пo-oпaceн e грип тип Б, кoйтo в мoмeнтa идвa,
 oткoлкoтo кoрoнaвируca“

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, FusE написа:

Дадох го за пример като такъв който не може да работи от вкъщи бизнес. 

Както се видя, лош пример в доста отношения. Банките могат да работят и само онлайн, но пък никой не се и опита да ги затвори. Изместихме темата за принудата обаче. Теб никой не те кара да ходиш в офиса насила. Отиваш ако искаш. Ако не искаш не отиваш и толкоз! Можеш да напуснеш дори, нали е по- важен живота?! Или искаш други да спрат да работят насилствено, за да можеш ти да си работиш безопасно. Не е ли твърде егоистично така? Принуждаваш друг да спре, за да можеш ти да продължиш.

току-що, Радул написа:

Банките могат да работят и само онлайн, но пък никой не се и опита да ги затвори. 

Не могат изцяло онлайн защото не всеки ползва онлайн банкиране и е нужно физическо присъствие в банков клон. 

Аз да продължа с теориите. :) Значи по отношение на вината и отговорността, една алтернативна теория на конспирацията, която не съм я срещал никъде. Прилича ли ви малко сега това, което се опитват да правят Щатите на Ирак и WMD оръжията? Това е алтернативна теория. Никога няма да се разбере истината. Това, че Европа застава на страната на Китай обаче ми е супер притеснително. Светът по модел на Китай ще е един голям концентрационен лагер. Той в големите градове май почва да се чувства. Лично аз си имам градинка, голяма къща, но ако трябваше да съм между 4 стени, щях да се смахна.

И нещо ...любопитно. Тези локдауни са дело на алгоритми и модели, всъщност, нали? А не щото комунягите го правят. Прочетете това: https://lockdownsceptics.org/code-review-of-fergusons-model/

Забавно е. Програмист с 30-годишен стаж твърди, че има сериозен проблем с модела, пропагандиран от Импириъл Колидж.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Що ?

„Кoрoнaвируc e инфeкция, кoятo пo нищo нe ce рaзличaвa oт ocтaнaлитe ocтри рecпирaтoрни зaбoлявaния и дaлeч пo-oпaceн e грип тип Б, кoйтo в мoмeнтa идвa,
 oткoлкoтo кoрoнaвируca“

Казах ЩО

И Тръмп и кой ли още не от водещите държави приказваха едно, после съвсем друга песен запяха.

преди 10 минути, Радул написа:

Както се видя, лош пример в доста отношения. Банките могат да работят и само онлайн, но пък никой не се и опита да ги затвори. 

Тук банките са затворени повечето и ако е изобщо отворено някоя чакаш с маска. Повечето са затворени.

По редица по 1 на 2 метра зад и пред другия. Пазачът те пита дали искаш да теглиш пари или искаш да говориш със служител.

Но не ми се е налагало досега да чакам пред банката, само един път ми се наложи да си взема малко кеш, но не чаках. За мой късмет. Иначе навсякъде давам картата ми.

Не могат изцяло онлайн защото не всеки ползва онлайн банкиране и е нужно физическо присъствие в банков клон. 

Ами всеки си преценява риска и работи според вижданията си. Ако си служител в банка и тя настоява да работиш в офиса, след като ти не желаеш и имаш основателна причина, можеш да напуснеш и да го посочиш като причина.

"Коварен е вирусът и трябва да се взимат всички мерки, особено в отделенията. Всеки пациент го третираш като потенциално заразен и може да те зарази теб и персонала", отбеляза д-р Кантарджиев.

Той предупреди, че от коронавируса се развиват две инфекции - в гърлото и белия дроб. За лечението с кръвна плазма, Кантарджиев отбеляза, че това е много добро, което се използвало като цяло за лечение на грипните инфекции и назад във времето.

"Това сработва, но лошото е, че не знаем още какво помага", каза медикът и допълни, че ако продължава инфекцията, трябва да се събира кръв, да се правят антитела и да се прелива.

В заключение д-р Кантарджиев призова хората, които казват, че нямало коронавирус да се замислят какво става в болницата в Ямбол и в домовете за стари хора. Той е спокоен за развитието на ситуацията у нас, защото ежедневно разговаря с експертите от Националния оперативен щаб. Трябват мерки, защото това лято трябва да ликвидираме коронавируса, настоя той.

https://news.bg/health/koronavirusat-v-sofiya-e-pod-kontrol-spored-prof-kantardzhiev.html

преди 1 час, miro20 написа:

...

И аз винаги се сещам как на референдума за АЕЦ, всички цигани станаха експерти по ядрена физика, специалисти по реактори и пазара им, включително и в инвестиционните проекти .

И гласуваха ЗА , защото иначе тока ще стане 120 волта :) 

...

Аз като те гледам кви ги пишеш и ти спдаш към "специалистите"... Силата на тока се мери в ампери... Волтът е мерна единица за напрежението... Тока няма как да стане 120 волта... Това което евентуално си искал да кажеш, че потребителското напрежение в контактите ще стане 120 волта...

преди 52 минути, FusE написа:

Защото всички които не искат да спазват мерките по кой начин ще гарантират, че няма да заразят хора в случай че те самите са заразени? Иначе нямам против идеята. 

Ми който иска ще се пази. Ще си седи вкъщи, ще носи маска, каска и дъждобран. Няма да ходи в молове, ресторанти и кина.И така.

преди 45 минути, FusE написа:

Разбирам, но в офиса като сме аз и ти, аз съм за мерки ти не, аз как да знам че ти не си се заразил предвид това че не спазваш никакви мерки? Как ще гарантираш че не си и, че няма да заразиш друг респективно да му навредиш ако той има придружаващи го заболявания и за него да бъде фатален изхода след ковид инфекция?

Ти нали искаше да си седиш вкъщи и да се пазиш? Защо ще ходиш до офиса, като искаш да се пазиш? Уточни се най-накрая какво искаш!

"От три дни спрях да чета такива сайтове. Преди това също не съм ги чел."

Генерал Мутафчийски

преди 42 минути, miro20 написа:

И остави Мутафчийски

преди 2 минути, FusE написа:

"Коварен е вирусът и трябва да се взимат всички мерки, особено в отделенията. Всеки пациент го третираш като потенциално заразен и може да те зарази теб и персонала", отбеляза д-р Кантарджиев.

Той предупреди, че от коронавируса се развиват две инфекции - в гърлото и белия дроб. За лечението с кръвна плазма, Кантарджиев отбеляза, че това е много добро, което се използвало като цяло за лечение на грипните инфекции и назад във времето.

"Това сработва, но лошото е, че не знаем още какво помага", каза медикът и допълни, че ако продължава инфекцията, трябва да се събира кръв, да се правят антитела и да се прелива.

В заключение д-р Кантарджиев призова хората, които казват, че нямало коронавирус да се замислят какво става в болницата в Ямбол и в домовете за стари хора. Той е спокоен за развитието на ситуацията у нас, защото ежедневно разговаря с експертите от Националния оперативен щаб. Трябват мерки, защото това лято трябва да ликвидираме коронавируса, настоя той.

https://news.bg/health/koronavirusat-v-sofiya-e-pod-kontrol-spored-prof-kantardzhiev.html

Смени темата защото знаеш, че съм прав. А на Кантарджиев му кажи че вируса ще си го има форевър от тук нататък. Да се успокои с ликвидирането. Виж да събират кръв за да се прави кръвна плазма с антитела е добра идея и може целия щаб да насочи усилията си там. Никой няма да им се сърди.

преди 4 минути, darkterminal написа:

Уточни се най-накрая какво искаш!

За себе си съм намерил решение, тук разглеждаме теоритично нещата или казано по друг начин си говорим празни приказки, нито някой разбира от вируси, нито от медицина тук, но всеки има мнение и го споделя. 

преди 3 минути, Радул написа:

Смени темата защото знаеш, че съм прав. 

Темата не съм писал аз, не убивай вестоносеца. 

преди 4 минути, FusE написа:

Темата не съм писал аз, не убивай вестоносеца. 

Не се измъквай. Знаеш за какво говоря. Темата за принудата и причините които я пораждат.

преди 13 минути, darkterminal написа:

Аз като те гледам кви ги пишеш и ти спдаш към "специалистите"... Силата на тока се мери в ампери... Волтът е мерна единица за напрежението... Тока няма как да стане 120 волта... Това което евентуално си искал да кажеш, че потребителското напрежение в контактите ще стане 120 волта...

Не ги пиша аз. Казвам с каква пропаганда  плашат шараните. Върви обяснявай на "електората". Не на мен. Ама си се заяждаш, знам :)  Както винаги :)  

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/09/4062564_covid-19_ne_ubiva_tezi_koito_i_bez_tova_shtiaha_da/?fbclid=IwAR1HX07mWUirmxVyemTl41naHnmDomthjRkB9oXKiZGaSgq0ZtmOvBLB7og

Цитат

Изводите показват, че загиналите от COVID-19 са имали само малко по-сериозни болести от другите на тяхна възраст. Дори при взимането им предвид, загубените години живот остават много на брой - 11.1 за мъжете и 10.2 за жените. 20% от покойниците са били здрави хора в 50-те и 60-те си години, които са можели да живеят още средно 25 години.

преди 6 минути, Радул написа:

Не се измъквай. Знаеш за какво говоря.

Лъзга са като мокър шаран

преди 4 минути, miro20 написа:

Ама си се заяждаш

Ама ти наистина написа, че тока ще стане 120 волта.

Абе, да те питам, 50 % от 120 волта колко е ?

преди 3 минути, miro20 написа:

Не ги пиша аз. Казвам с каква пропаганда  плашат шараните. Върви обяснявай на "електората". Не на мен. Ама си се заяждаш, знам :)  Както винаги :) 

...

Вместо да ги наричаш шарани и "електорат", вземи води разяснителна работа, каква е разликата между ток и напрежение и кое може да стане и какво не... Всеки има право на глас... Ако искаш обосновано гласуване, разпространявай знанието, а не се опитвай да потъпкваш принципите на демокрацията...

Очевидно за всеки е че сега става нещо невиждано в световната човешка история.Едните вярват че вируса убива и че са нужни са мерки,маски,ваксини.Други не вярват,а трети нямат определено мнение.Обаче всичките знаят,че в последните 20-тина години(дори и още по назад),се провежда една политика за редуцирането на населението в света.С какво ли не са се опитвали да го постигнат до сега.Правят го чрез всякакви добавки в храните,лекарствата,васкините и консумативи в бита ни.Използват всевъзможни средства,които да помагат на този процес,като радиации,облъчвания,войни и каквото се сетите още.Тук всеки трезво мислещ, от създалите се групи,с различни убеждения,може да си отговори на общия логичен въпрос:Защо,тези които от дълги години мечтаят да се намалява населението на нашата планета,сега решиха да спасяват хората от една болест?Да не би някой да вярва,че точно сега ги е грижа за нас.Планът,както са го измислили се изпълнява в момента,но не трябва да се заблуждаваме,че ще е в полза на хората.

преди 18 минути, FusE написа:

За себе си съм намерил решение, тук разглеждаме теоритично нещата или казано по друг начин си говорим празни приказки, нито някой разбира от вируси, нито от медицина тук, но всеки има мнение и го споделя. 

...

Зора е, че има решение което урежда и едните и другите, а ти искаш да наложиш само това решение, което урежда само едните...

преди 7 минути, darkterminal написа:

Вместо да ги наричаш шарани и "електорат", вземи води разяснителна работа, каква е разликата между ток и напрежение и кое може да стане и какво не... Всеки има право на глас... Ако искаш обосновано гласуване, разпространявай знанието, а не се опитвай да потъпкваш принципите на демокрацията...

Акцента бе как съгражданите цигани  решаваха бъдещето на ядрената ни енергетика.Което пък бе инспирирано от въпроса дали трябва да се допитват управляващите и разбиращите хора и щабове, до народа. Та.. откъде тръгнахме, къде пак стигнахме ? Точно така - до дребнавите ви заяжданици, нямащи нищо общо с принципа и акцента.

Вие гледате "буквално" и само в обувките си , не по далеч. Колкото на тях да обяснявам , толкова  и на вас. И в двата случая няма смисъл. :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, darkterminal написа:

Зора е, че има решение което урежда и едните и другите, а ти искаш да наложиш само това решение, което урежда само едните...

Аз не съм в позиция за да налагам нямам такива правомощия, изказвам мнение което смятам за правилно за себе си. 

преди 2 минути, FusE написа:

Аз не съм в позиция за да налагам нямам такива правомощия, изказвам мнение което смятам за правилно за себе си. 

Така е, но то (мнението) защитава решение което устройва само едните.

преди 2 минути, Радул написа:

Така е, но то (мнението) защитава решение което устройва само едните.

Разбираш, че няма как да харесам и двете решения, предвид че са доста далечни по идея. 

Личният асистент на Иванка Тръмп е с положителна проба за COVID-19

https://news.bg/world/lichniyat-asistent-na-ivanka-tramp-e-s-polozhitelna-proba-za-covid-19.html

преди 5 минути, miro20 написа:

Акцента бе как съгражданите цигани  решаваха бъдещето на ядрената ни енергетика.

...

Няма друг начин да почнат да решават ефективно бъдещето на ядрената енергетика, освен да бъдат научени... Лошото е, че ти искаш, наместо да бъдат научени, да бъдат лишени от право на глас. Нещо повече, ти използваш тази група, като пример за взимане на необосновано решение и искаш да лишиш останалата част от народа от право на гласуване.

преди 5 минути, miro20 написа:

...

Вие гледате "буквално" и само в обувките си , не по далеч. Колкото на тях да обяснявам , толкова  и на вас. И в двата случая няма смисъл. :) 

Май ти си този, дето гледа в обувките си и не виджа по-далеч от лишаването от глас на хората... Интеграцията и обучението е по-далновидната политика според мен...

Добре да го кажем по друг начин, щом искаш да си играем на думички:

Зора е, че има решение което урежда и едните и другите, а ти се опитваш да убедиш всички, че по-добро е това решение, което урежда само едните...

преди 4 минути, FusE написа:

Разбираш, че няма как да харесам и двете решения, предвид че са доста далечни по идея. 

Ми не бих казал така. Едното мнение ти дава само на теб това, което искаш ти. А другото мнение дава на теб това, което искаш ти, а другите това, което искат те. Ще рече при второто мнение твоите интереси не са накърнени, защото то решава И твоите проблеми...

"Две прасета си говорят.

Едното с ужас:

А бе, знаеш ли, че май ни угоявали за да може на коледа да ни заколят ?

Другото:

Глупости, това е теория на конспирацията !"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.