Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, Радул написа:

Никой освен теб не го оспорва. Защо тогава аз трябва да доказвам нещо? И да ровя в инструкциите на СЗО.

Не всичко което хвърчи се яде, не всичко което видиш у фейса е истина.

Приеми че примерно съм се ровил и не съм намерил такава инструкция на СЗО . Нямам нищо против да ме "закопаеш" с цитиране на такава.

Може пък да съм пропуснал.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, miro20 написа:

Не всичко което хвърчи се яде, не всичко което видиш у фейса е истина.

Приеми че примерно съм се ровил и не съм намерил такава инструкция на СЗО . Нямам нищо против да ме "закопаеш" с цитиране на такава.

Може пък да съм пропуснал.

Не е инструкция, а препоръка. Няма забрана за аутопсии, има ПРЕПОРЪКА да не се правят от съображения са сигурност, на тези които ще я извършват.

Типично по тролски от ПРЕПОРЪКА,  го завъртя към ЗАБРАНА.

току-що, Радул написа:

Не е инструкция, а препоръка. Няма забрана за аутопсии, има ПРЕПОРЪКА да не се правят от съображения са сигурност, на тези които ще я извършват.

Oппааа.. хън мън... пак наоколо ама не съвсем...  Препоръката не е да НЕ СЕ ПРАВЯТ аутопсии, а КОГАТО СЕ ПРАВИ аутопсия, да се предприемат по високи предпазни мерки

Цитат

Според насоките на Световната здравна организация от 24 март 2020 г. за превенция на зараза при починали пациенти с Covid-19, няма забрана за провеждане на аутопсии, но са отправят някои предупреждения. Посочени са конкретни предпазни мерки, които патолозите трябва да предприемат, защото органите на починалия все още могат да съдържат вируса и те ще са изложени на пряк контакт с него.

:halloween10:

По важния въпрос бе че говорите  ЛЪЖИ

преди 11 минути, miro20 написа:

По важния въпрос бе че говорите  ЛЪЖИ

Лъжи ли? Ето от твоя текст.

Цитат

Според насоките на Световната здравна организация от 24 март 2020 г. за превенция на зараза при починали пациенти с Covid-19, няма забрана за провеждане на аутопсии, но са отправят някои предупреждения. Посочени са конкретни предпазни мерки, които патолозите трябва да предприемат, защото органите на починалия все още могат да съдържат вируса и те ще са изложени на пряк контакт с него.

Индиректно им казват- по- добре недейте.

Това са твои тълкования.  Директно , а не индиректно им казват - КОГАТО се правят аутопсии, ТРЯБВА да предприемат по високи предпазни мерки.

Всичко друго са ваш спекулации и лъжи :) 

току-що, miro20 написа:

Това са твои тълкования.  Директно , а не индиректно им казват - КОГАТО се правят аутопсии, ТРЯБВА да предприемат по високи предпазни мерки.

Всичко друго са ваш спекулации и лъжи :) 

Бате, я да видим кой лъже сега.

преди 1 час, miro20 написа:

Лъже. Препоръка от СЗО да не се правят аутопсии няма.

Цитат

няма забрана за провеждане на аутопсии, но са отправят някои предупреждения.

преди 8 минути, ncl написа:

А от кой сайт е този цитат?!

Цитат

Preparing and packing the body for transfer from a patient room to an autopsy unit, mortuary, crematorium, or burial site •Ensure that personnel who interact with the body (health care or mortuary staff, or the burial team) apply standard precautions,2,3 including hand hygiene before and after interaction with the body, and the environment; and use appropriate PPE according to the level of interaction with the body, including a gown and gloves. If there is a risk of splashes from the body fluids or secretions, personnel should use facial protection, including the use of face shield or goggles and medical mask;•Prepare the body for transfer including removal of all lines, catheters and other tubes;•Ensure that any body fluids leaking from orifices are contained;•Keep both the movement and handling of the body to a minimum;•Wrap body in cloth and transfer it as soon as possible to the mortuary area;–There is no need to disinfect the body before transfer to the mortuary area;–Body bags are not necessary, although they may be used for other reasons (e.g. excessive body fluid leakage); and•No special transport equipment or vehicle is required.Funeral home/ mortuary care •Health care workers or mortuary staff preparing the body (e.g. washing the body, tidying hair, trimming nails, or shaving) should wear appropriate PPE according to standard precautions (gloves, impermeable disposable gown [or disposable gown with impermeable apron], medical mask, eye protection); •If the family wishes only to view the body and not touch it, they may do so, using standard precautions at all times including hand hygiene. Give the family clear instructions not to touch or kiss the body;•Embalming is not recommended to avoid excessive manipulation of the body;•Adults >60 years and immunosuppressed persons should not directly interact with the body.

Autopsy, including engineering and environmental controls•Safety procedures for deceased persons infected with COVID-19 should be consistent with those used for any autopsies of people who have died from an acute respiratory illness. If a person died during the infectious period of COVID-19, the lungs and other organs may still contain live virus, and additional respiratory protection is needed during aerosol-generating procedures (e.g. procedures that generate small-particle aerosols, such as the use of power saws or washing of intestines);•If a body with suspected or confirmed COVID-19 is selected for autopsy, health care facilities must ensure that safety measures are in place to protect those performing the autopsy;4•Perform autopsies in an adequately ventilated room, i.e. at least natural ventilation with at least 160L/s/patient air flow or negative pressure rooms with at least 12 air changes per hour (ACH) and controlled direction of air flow when using mechanical ventilation;5•Only a minimum number of staff should be involved in the autopsy;•Appropriate PPE must be available, including a scrub suit, long sleeved fluid-resistant gown, gloves (either two pairs or one pair autopsy gloves), and face shield (preferably) or goggles, and boots. A particulate respirator (N95 mask or FFP2 or FFP3 or its equivalent) should be used in the case of aerosol-generating procedures.6

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331538/WHO-COVID-19-lPC_DBMgmt-2020.1-eng.pdf

току-що, Радул написа:

Бате, я да видим кой лъже сега.

Ти кой.

Хората правят препоръки КАК да се прави аутопсия и с какви предпазни мерки . Не и да се забранява !

Пускай гугъл транслейт, чети и реви

Къде видя преотиворечие в това което и аз казвам ??

:)

И колко аутопсии са направени от тези починали 105 човека?!

И много добре знаеш за кой сайт питам. Не, не е този, който си дал, а е ето този: Наистина ли СЗО забранява аутопсиите на жертвите на Covid-19 | boulevardbulgaria.bg

преди 1 минута, miro20 написа:

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331538/WHO-COVID-19-lPC_DBMgmt-2020.1-eng.pdf

Ти кой.

Хората правят препоръки КАК да се прави аутопсия и с какви предпазни мерки . Не и да се забранява !

Пускай гугъл транслейт, чети и реви

Къде видя преотиворечие в това което и аз казвам ??

:)

Аутопсии на починали от заразна болест, винаги се правят при специални предпазни мерки. Патоанатомите не са деца, за разлика от теб. И отново да напомня, че говорим за препоръка, а не за забрана!!! Махни "забрана" от спора, защото никой не твърди че има такава. Има препоръка.

преди 2 минути, Радул написа:

Махни "забрана" от спора, защото никой не твърди че има такава. Има препоръка.

Абе ти нито български нито английски май не разбираш. Добре, остави "забрана" .

Да ти го кажа още по кратичко

- Препоръка за неправене на аутопсии НЯМА.

Препоръките са КАК да се правят аутопсиите и с какви по високи предпази мерки !

преди 32 минути, miro20 написа:

Чакай да допълня малко предишния ти цитат.

Цитат

Забрана за провеждане на аутопсии на покойници с Covid-19 няма и в последното ръководство за безопасност, което е разработено от Експертния съвет по обща и клинична патология към Министерството на здравеопазването заедно с Българското дружество по патология. В него се казва, че "не се налага извършване на аутопсия за доказване на заболяването и/или издаване на смъртен акт" при смърт в резултат на доказана Covid-19 инфекция. 

Ми да правят бре :)  СЗО им е дала препоръки КАК да го правят АКО някой иска да го прави .

преди 27 минути, miro20 написа:

Ми да правят бре :)  СЗО им е дала препоръки КАК да го правят АКО някой иска да го прави .

Виж горе, редактирания пост.

преди 1 час, Радул написа:

С нелепици!!! Хората се чудят- абе тия ебават ли се?

Не. Като ги разделя по всякакви показатели, критерии, създава раздори, кара ги да изчикчират и всякакви такива. Това верно се явява като някакъв глобален тест.

Цитат

Хората се чудят- абе тия ебават ли се?

И аз се чудих това дълго време. Очаквах някой да се появи от телето и да каже: Абе, споко двора, майтап. Живейте, плебсове". ТЕ го стартираха, ние ще го/се довършим. Време е да видим прав ли е Дарвин или не. Не се държим като разумни същества. Еволюция -1.

преди 46 минути, miro20 написа:

Съвсем се опетла

преди 13 минути, Мальчик Бананан написа:

И аз се чудих това дълго време. Очаквах някой да се появи от телето и да каже: Абе, споко двора, майтап. Живейте, плебсове". ТЕ го стартираха, ние ще го/се довършим. Време е да видим прав ли е Дарвин или не. Не се държим като разумни същества. Еволюция -1.

Аз още се чудя. Затова и взех да търся причини където се сетя. Тия дето ни го натресоха това нещо, го направиха без никакви обяснения. "Пичове има страшна зараза, крийте се." И толкоз. От там нататък ковчези, карантини, лъжи... днес едно, утре друго. По телевизиите не се говори нищо за самия вирус, а само за мерки и стейхоум. Обаче има статистика, в която се вижда какво? Вижда се че няма никаква епидемия! 4 милиона заразени в световен мащаб за 4 месеца, това не знам как да го наречеш пандемия. Значи приказките за това колко силно заразен е тоя вирус, просто не са верни. Освен това и заразяемостта в държави, които не взеха мерки не е десетократно по- голяма, а е същата като при останалите! Значи и с карантина и без карантина разпространението е еднакво слабо. Смъртността па е една мижава част от процента. Шанса да се заразиш е едно към 20 000!!! Шанса да умреш е по- малък отколкото е шанса да получиш алергична реакция към АСПИРИН по дяволите!!!

Е няма какво да се чудя. Тия се ебават!!!

преди 34 минути, Радул написа:

Виж горе, редактирания пост.

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Съвсем се опетла

Какво да видя бре... постоянно ми цитираш как няма забрана за аутопсии, нито ПРЕПОРЪКИ за неправене на аутопсии, после аз съм се "бил опетлал"  :)

майтапчии :) 

Хайде все пак да го коментирам този пасаж :

Цитат

Забрана за провеждане на аутопсии на покойници с Covid-19 няма и в последното ръководство за безопасност, което е разработено от Експертния съвет по обща и клинична патология към Министерството на здравеопазването заедно с Българското дружество по патология. В него се казва, че "не се налага извършване на аутопсия за доказване на заболяването и/или издаване на смъртен акт" при смърт в резултат на доказана Covid-19 инфекция. 

Прочети си го наново Радулчо . Особено последното подчертаното.

За какво ти е аутопсия при ДОКАЗАНА ковид19 инфекция ?

Аутопсията  някаква самоцел ли е , какво ?  Резултатът  от нея какво повече трябва да покаже  ?

На колко починали по принцип правят аутопсии ? Много филми гледате бре... :)

преди 2 минути, M.Николов написа:

Изненадваш ме че цитираш Огнян Минчев, но е напълно прав.

Радулчо и Реджепчо - виж как ви наричат  безделни диванета  :) 

Да го цитирам : Дори говедата казват с поглед "благодаря" .

При вас погледа е ПРАЗЕН.

току-що, miro20 написа:

За какво ти е аутопсия при ДОКАЗАНА ковид19 инфекция ?

За да разбереш какви поражения причинява вируса на органите бе мозък! И на кои органи причинява такива. На умрелия вече му е все едно от какво е умрял, ама е важно за живите!!!

преди 5 минути, Радул написа:

За да разбереш какви поражения причинява вируса на органите бе мозък! И на кои органи причинява такива. На умрелия вече му е все едно от какво е умрял, ама е важно за живите!!!

Ти откри хАмерика бре :) 

Как никой не се е  сетил до сега  освен теб, да погледне  какви поражения причинява вируса ! 

Че и го казваш съвсем сериозно :lol6:

Умен умен та кърти мивки .... Интуелуект !

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И нещо, което ви изпраща Сирена.

преди 18 минути, M.Николов написа:

Ееее, кажи му на този моралист, че само говедото казва "благодаря" на този който го връзва!

преди 1 час, ncl написа:

И колко аутопсии са направени от тези починали 105 човека?!

И много добре знаеш за кой сайт питам. Не, не е този, който си дал, а е ето този: Наистина ли СЗО забранява аутопсиите на жертвите на Covid-19 | boulevardbulgaria.bg

Три...

преди 11 минути, miro20 написа:

Ти откри хАмерика бре :) 

Как никой не се е  сетил до сега  освен теб, да погледне  какви поражения причинява вируса ! 

Че и го казваш съвсем сериозно :lol6:

Умен умен та кърти мивки .... Интуелуект !

Изглежда никакви. Същите поражения ги има при пневмококова итерстициална пневмония.

И да те светна още нещо- хората умират от пневмонии доста отдавна. Мнооого преди ковид 19. И то млади хора! Здрави и прави. Пенсионер хване ли пневмония, пиши го бегал.

преди 22 минути, Радул написа:

Аз още се чудя. Затова и взех да търся причини където се сетя. Тия дето ни го натресоха това нещо, го направиха без никакви обяснения. "Пичове има страшна зараза, крийте се." И толкоз. От там нататък ковчези, карантини, лъжи... днес едно, утре друго. По телевизиите не се говори нищо за самия вирус, а само за мерки и стейхоум. Обаче има статистика, в която се вижда какво? Вижда се че няма никаква епидемия! 4 милиона заразени в световен мащаб за 4 месеца, това не знам как да го наречеш пандемия. Значи приказките за това колко силно заразен е тоя вирус, просто не са верни. Освен това и заразяемостта в държави, които не взеха мерки не е десетократно по- голяма, а е същата като при останалите! Значи и с карантина и без карантина разпространението е еднакво слабо. Смъртността па е една мижава част от процента. Шанса да се заразиш е едно към 20 000!!! Шанса да умреш е по- малък отколкото е шанса да получиш алергична реакция към АСПИРИН по дяволите!!!

Е няма какво да се чудя. Тия се ебават!!!

Мисля, че отдавна не става дума за някаква настинка или един от множеството вируси, които някой има в кръвта и тялото си (колко ли хора, докато се по*ират от страх от тая бълха затворили се вкъщи, развиват някакво злокачествено образование в организма си или нещо, което след години ще ги "удари със страшна сила" и дали се замислят за това? Вероятно за тях има някакво много важно значение от какво ще пукнеш). Илън Мъск заговори за Mind virus. Той обхваща все повече хора и това е по-големия проблем. Те няма да позволят истерията да отмине. За много, тя им осмисля съществуването направо.  Едно от другите неща, които продължавам да се чудя е безрезервното доверие на много хора в Държавата като институция, като нещо, на което му пука за теб. Може би за западните държави е нормално, не знам. Но пак ми е ...УАУ. Къде е логиката?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.