Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Кога ще видим светлината в тунела на епидемията

Цитат

"През последните месеци се натрупа опит, че дори и да прекараш леко заболяването, ти оставаш дълго време вирусоотделител. У нас освобождаваме болните от карантина, само ако не са вирусоотделители", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той изрази задоволство, че вече няма нови случаи на коронавирус в старческите домове и домовете за деца с умствени увреждания. Проф. Кантарджиев посочи, че до минимум вече са сведени броят на болните сред медицинския персонал. 

Проф. Кантарджиев даде данни и за ефективното репродуктивно число, т.е. колко болни заразява един човек с коронавирус.

При грип един човек заразява най-много други двама. При COVID-19 един болен заразява до трима души. Когато това репродуктивно число падне под 1, се смята, че епидемията гасне.  

"В момента у нас репродуктивното число е между 0.8 и 1.2. В последните няколко седмици е около 1, докато в първите седмици на заболяването е било 1.7. Ако с малко усилия на обществото, при спазване на мерките, обърнем числото да е по-малко от 1, това значи, че виждаме светлината в тунела на тази епидемия", посочи Кантарджиев.

"Мерките - хигиена, дистанция, и да не се събират много хора на едно място дават резултат", коментира той.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/koga-shte-vidim-svetlinata-v-tunela-na-epidemiiata-6109683

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

Мутафчийски - Менгеле

бъъ-лгааа-ри, ююнааци.

папагалите още не са повторили за безсрочната стачка по целия свят и бунтовете дето ще сменят глобалния ред, със справедлива, народна и достойна негова версия. Жалко - колко малко са "умните папагали", в сравнение със "заблудените".

преди 55 минути, miro20 написа:

И в Беларус някои неща не могат да се скрият

https://informnapalm.org/bg/bolnicite-kupuvat-stotici-chuvali-za/?fbclid=IwAR3XoHN1fxg41m58TI50204pKWsUvJhzTeQ11weUvRbdaL6bHrhrUXG8Po4

Все пак министерствата са длъжни да публикуват на сайтовете си търговете за поръчки.

В случая .. на чували, многократно превишаващи обичайните количества.

Ех тея чували беееееее. Ама много ви се иска да е вярно нали? А ти всъщност сигурен ли си, че винаги се ползват чували за трупове? Тва не е ли само по филмите? Аз верно че съм виждал морга доста отдавна, но тогава си ги караха в моргата без никви чували. Изобщо, некой запознат ако може да каже, като как точно се използват тия чували, когато човека умира в болница и моргата е един два етажа по- надолу.

Ма сте ебати филмарите! Яко филмари. Пробутват ви сценарии от филми и ви мятат на върха на въртележката.

преди 26 минути, FusE написа:

Проф. Кантарджиев: Това, че някои скочиха срещу несъществуваща ваксина е смайващо

https://nova.bg/news/view/2020/05/17/288161/проф-кантарджиев-това-че-някои-скочиха-срещу-несъществуваща-ваксина-е-смайващо/

Кажи му на Кантарджиев да си пие ракията и да не дрънка много, щото баш развърдик у нас се оказаха болниците! С пълната си немарливост и несериозно отношение към работата. И че "някои" скочиха не срещу несъществуваща ваксина, а срещу текст който ги задължава да се ваксинират! Хората могат да сметнат две и две за разлика от мирчо и рамусчо.

Еййй, не стига че се осраха ами и продължават да наглеят!

Цитат

Общо за всички щатски милиардери, между 18 март и 10 април има нарастване на богатството с $282 милиарда. Това е ръст от около 9.5 процента. Това сочи доклад на Insititute for Policy Studies.

https://www.kaldata.com/it-новини/джеф-безос-е-на-път-да-стане-първият-три-336620.html

както обичат да казват:
"нищо лично, куронтъй е просто бизнес"

преди 11 часа, M.Николов написа:

Говеда сме щото не харесваме патологични лъжци?

"България е една от страните с най- малко лекари на глава от населението." МОля? България е една от страните с НАЙ- МНОГО лекари на глава от населението!!! И ние трябва да се радваме на хилядите лъжи на един капут? После аз съм бил изтрещял... Е виж го лъжеца!

преди 5 минути, Радул написа:

Говеда сме щото

няма оправдание. И не е нужно - говеда сте, и толкова.

Говедото не е говедо "щото"... а си е просто говедо. И не е толкова зле, повтаря си "муууу" и още няколко инстинктивни звука. Вижда се в темата.

преди 7 минути, Радул написа:

После аз съм бил изтрещял...

Това е единственото смислено нещо, което си написал навсякъде в темата. Проблемът е, че си го написал в минало време... пък то е в сегашно, минало и бъдеще - всичко в едно. И... не - няма причина "щото" - това си е, така си е. Приеми го мъжки и с широко сърце. Не ти се сърдим за това, дори е респектиращо когато изтрещелия е в осъзнаване на състоянието си и ясно признава за него.

https://www.kaldata.com/it-новини/олко-нарасна-богатството-на-джеф-безо-334280.html

Цитат

от избухването на коронавирусната епидемия по света досега. Според информацията на The Guardian, Безос е натрупал нови 24 милиарда щатски долара, което се равнява на приблизително 20-процентно увеличение на нетното му богатство до 138 милиарда долара.

на 28.02.2020 г. в 4:22, дръндю написа:

бизнеса със здравето и живота на хората не е от вчера.
извличането на печалби е въпрос на тактика и коронавирусът си е просто  тактически ход, за извличане на печалба
сигънту ут нашту маалъ, краднат  ток и жица, а они ут фармацефтиката и медицината, краднат здравето и живота на хората
неска, животя е такъф, забравете комунизма,  щот тогас крадяха само партийци от висшия ешелон
адаптирайте се до като можете, щот аз не можах и неска съм беден и болен
дъйбъ демократите, всичко ми окрадоха
ся ако ми турят данък за умиране, шъ мъй страх да умръ....баси

преди 16 минути, _ramus_ написа:

няма оправдание. И не е нужно - говеда сте, и толкова.

Говедото не е говедо "щото"... а си е просто говедо. И не е толкова зле, повтаря си "муууу" и още няколко инстинктивни звука. Вижда се в темата.

Това е единственото смислено нещо, което си написал навсякъде в темата. Проблемът е, че си го написал в минало време... пък то е в сегашно, минало и бъдеще - всичко в едно. И... не - няма причина "щото" - това си е, така си е. Приеми го мъжки и с широко сърце. Не ти се сърдим за това, дори е респектиращо когато изтрещелия е в осъзнаване на състоянието си и ясно признава за него.

Каза ли нещо мишок?

97352330_683698885749773_885873490547179

току-що, Радул написа:

Каза ли нещо мишок?

това беше достойно за ""муууу". Обаче не стана ясно - изтрещяло Му, ли е това, или е просто говедарско?

КАто написа че "сте говеда" - сега става ясно защо още от началото на темата все за "помощи" напираше. Както и че обяснява защо не знаеш в Пловдив колко светофара има от т.А, до т.Б, ако не го прочетеш в гуглето. Което е и реклама на гуглето - че става и за говеда.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

това беше достойно за ""муууу". Обаче не стана ясно - изтрещяло Му, ли е това, или е просто говедарско?

КАто написа че "сте говеда" - сега става ясно защо още от началото на темата все за "помощи" напираше. Както и че обяснява защо не знаеш в Пловдив колко светофара има от т.А, до т.Б, ако не го прочетеш в гуглето. Което е и реклама на гуглето - че става и за говеда.

Това каква връзка има с темата ?

Сега да разводняваш ли получи опорки ?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Казах ти колко светофара има, иди да ги преброиш мишок! Аааа, няма да идеш, щото те е шубе да излезеш от дупката нали?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Сега да разводняваш ли получи опорки ?

Тоя мишок, кога е писал нещо по темата та и сега? По която и да е тема.

току-що, Реджеп Иведик написа:

ма човека си написа че е изтрещял... както и "че сте говеда". Той го написа, аз само пояснявам че нещата се събират в една обща схема.

В същата схема са и твоите повторения - щото линковете от неква телевизия също нямат нищо общо с темата, и че са си папагалски.

току-що, _ramus_ написа:

ма човека си написа че е изтрещял... както и "че сте говеда". Той го написа, аз само пояснявам че нещата се събират в една обща схема.

В същата схема са и твоите повторения - щото линковете от неква телевизия също нямат нищо общо с темата, и че са си папагалски.

Човека не си написа, че е изтрещял!!! Нито че е говедо! Човека те посъветва да учиш български, че си брутален неграмотник!!!

току-що, Радул написа:

Казах ти

това е само МУУУУ... И е само за другите говеда от "ваште".

И - да напомня, че сам си го написа и това е твоят връх в личното признание сред форума.

преди 2 минути, Радул написа:

Тоя мишок, кога е писал нещо по темата та и сега? По която и да е тема.

Те затуй му дават се опорки да разводнява, щот той никога не знае в коя тема се намира. Не става за опорки по същество, щото ще обърка, коя в коя тема да каже

преди 2 минути, _ramus_ написа:

И - да напомня, че сам си го написа и това е твоят връх в личното признание сред форума.

Оди да броиш светофари, неграмотник!

преди 3 часа, miro20 написа:

О , това бе първия ми коментар когато го изгледах, още преди тукашните тролченца да развяват 30 сек. видео.

Аз не те разбирам, ти не ме разбираш. Здраве да е и наздраве!

Канада започва първите изпитания на ваксина срещу коронавируса

Цитат

Министерството на здравеопазването на Канада е одобрило провеждането на първите изпитания на ваксина срещу коронавируса. Това съобщи днес премиерът Джъстин Трюдо, цитиран от ТАСС.

По думите му изпитанията ще се провеждат в базата на центъра по ваксинология на университета "Долхаус" в град Халифакс, провинция Нова Скотия.

https://dariknews.bg/novini/sviat/kanada-zapochva-pyrvite-izpitaniia-na-vaksina-sreshtu-koronavirusa-2225940

Опаааа... ето! И хър маджести да ви го каже!!!

97975341_2996425950440755_25347326397351

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Невежи Джаро , Образовай се !

!!!!!

88100535_3103031566398488_5056676438820782080_n.jpg

преди 4 минути, _ramus_ написа:

щото линковете от неква телевизия също нямат нищо общо с темата

Така ли ?

И тези ли нямат общо с темата ?

Кога Мутафчийски - Менгеле казва истината ?

преди 11 минути, Радул написа:

Човека не си написа, че е изтрещял!!!

преди 49 минути, Радул написа:

аз съм бил изтрещял

преди 11 минути, Радул написа:

Нито че е говедо!

преди 49 минути, Радул написа:

Говеда сме

Да не бъркаме хората с говедата - и не - не аз съм го написал. Написано е от теб и се чете ясно. Всичко останало - също става ясно, но само за "хората". За "ваште" е само "муууу"

И да , Джаро - "Кой чука" - "Кучиту чука"... :)  МУУУУУУУ

току-що, _ramus_ написа:

Да не бъркаме хората с говедата - и не - не аз съм го написал. Написано е от теб и се чете ясно. Всичко останало - също става ясно, но само за "хората". За "ваште" е само "муууу"

Мишок, ти кога ще спреш да вадиш думи и фрази от постовете, с едничката цел да изопачиш казаното?  Невъзпитано е някакси за 53 годишен чичка- бегач около гребния канал.

Цитат

- Казаха, че е достатъчно да носим маска и ръкавици когато сме в магазина. Останалите носеха и дрехи!!! Ми казвайте ги тия работи!

Още на https://news.bnt.bg/news/biseri-v-socialnite-mrezhi-za-koronavirusa-1044883news.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.