Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Получих заплаха от хакер

Featured Replies

Здравейте, сега си проверих имейла и имам заплаха от хакер.. Обаче мисля, че е с цел измама, защото ми е написано, че имам уебкамера, а аз същност нямам уебкамера и ми казва да му изпратя 1200лв по биткойн адрес.. Според вас дали този имейл е спам, смисъл дали е написано специално или е към много хора..
daggaaggad.png.eac65dc335c9ddeac1d69561102b7204.png

• Автор
току-що, Stoyannnov написа:

scam-alert-770x544.jpg.be2fcfc15a7481a39aaaab132823ac57.jpg

До сега не ми се е случвало никога и за това ми се струва странно..

току-що, CaptainJord написа:

Постоянно се получават такива съобщения. Аз на български все още не съм, но на английски поне 20.

току-що, CaptainJord написа:

Маркираш го за спам и го забравяш.Не си първият получил това.

• Автор

Благодаря, Ви за отговорите.. Все пак ще пусна една пълна проверка с Windows Defender-а

• Автор
току-що, Myanmar написа:

Тоя явно дължи кредит, толкова много ги иска тея 1200лв ... 😀😀

преди 9 минути, CaptainJord написа:

Тоя явно дължи кредит, толкова много ги иска тея 1200лв ... 😀😀

Пиши му да да ти драсне един майл и да си остави банкова сметка, предлагам да вземем да се организираме тук, и да му изпратим некви стинки, може и да няма утре с какво хляб и мляко да си купи завалията, пък може и скъсан отзад да ходи...:hush:

Шефът пише, ама чукчите не четат https://www.kaldata.com/it-новини/мвр-предупреждава-български-интерне-332691.html

Прекаляването с онанизъм не означава здрав и бодър организъм  :emoji_smiley-23:

Най-големите "хакери" са антивирусните програми, без значение дали са платени или безплатни. :) Разликата е, че на едните им плащаш, за да ти ровичкат в компютъра.

Спри да влизаш в "розови" сайтове и няма да получаваш такива писма.

Успех!

преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

По-правилният съвет е - да спре да ползва твърд диск в компютъра си на който има инсталиран Уиндоус някакъв.
Има право да посещава каквото душа му сака, ама като буутне от една PCLinuxOS флашка USB при разкачен твърд диск от тока. 
И тогава хакрите да заповядат да ги видим какво могат, ха ха ха ...

преди 11 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не че се заяждам но тук вече може и да поспорим малко...

Аз и мои приятели като не сме влизали през живота си в такива сайтове - защо го получихме тогава?

Имам една позната на 68 години - как мислиш, дали според теб е влизала в подобни сайтове? Но го получи и тя също и то няколко пъти.

Друг е въпроса че абв и някои други пощи продават имейл адреси на неизвестни личности, така че причините могат да са много...

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Аз пък като нямам фейсбук и не съм получил нищо.

Няма връзка с фейсбук, а може би хакера е видял че баланса по сметката ти е 0 и е решил за излишно да ти пише :D

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Аз пък като нямам фейсбук и не съм получил нищо.

Ех ама и ти не се спря. Този спам няма нищо общо с ФБ. Върви по пощенските кутии. Засега съм го засичал само в abv.bg и dir.bg. При мен върви като спам поне от 1 година. И не само това. Вървят спамове за изтекъл банков акаунт, за неполучено наследство, за хакери, за недоставено съобщение и за каквото още се сетиш. За съжаление много хора се връзват.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

... Засега съм го засичал само в abv.bg и dir.bg. 

Получих го на mail.bg . 

току-що, Димитър 59 написа:

Получих го на mail.bg . 

Да де, то го има и на много други места. Интересно защо го няма обаче в Gmail?

преди 53 минути, Емил Костов написа:

Да де, то го има и на много други места. Интересно защо го няма обаче в Gmail?

Явно филтрите там са настроени по такъв начин че не им дават да припарят, още с опита си да се намъкнат там моментално биват блокирани.

И в Yahoo ги няма, имам регистрации и в 2 те и до сега никога не съм получил в Gmail и Yahoo.

И в Yandex също.

преди 1 минута, grizly написа:

Явно филтрите там са настроени по такъв начин че не им дават да припарят, още с опита си да се намъкнат там моментално биват блокирани.

Да, така е! Спор няма.

• Автор

Gmail си е Gmail.. Там никога не съм получавал подобни спам съобщения .

преди 14 часа, grizly написа:

Не че се заяждам но тук вече може и да поспорим малко...

:)

Всичко си зависи от какво разбираш "розови" сайтове ... ;) 

:) 

За АБВ-то и "друг пощи" .... не мога да определя дали са "розови" или не им е направена добра защита.

За мен "розов" сайт е този който ти предлага нещо безплатно, т.е. "слага ти розови очила", че ползваш нещо без да даваш. ;) По моя логика вече почти 99% от сайтовете са такива. Блокирай да получаваш "курабийки" и виж кои сайтове ще функционират. ;) 

За сайтовете които правят търговия с въведени мейли или телефон за възстановяване на пароли е дълга тема. То си зависи от до колко са съвестни служителите които имат право да боравят с въпросните данни. Примерно: В изипей всеки техен служител на гише може по ЕГН и прочие да получи определена информация за дадения човек. Да, някъде се регистрира, че някой чете тази информация, но не се знае с каква цел.

Кратко казано: Ти сам даваш информация за себе си в сайтовете в които влизаш. Веднъж дадеш ли някакъв вид информация за себе си, то вече не знаеш кой на кого ще я предаде, защото дори собственика на сайта не знае какво прави човека на когото се е доверил да ползва информацията на неговата машина.

Та, до колко даден човек може да си настрои правилно интернет браузера, а?! ;) 

Повечето, хм, да не кажа всички потребители, все бързат и се доверяват (Сами си слагат "розови очила") влизайки в даден сайт, който мислят, че е читав и няма да злоупотреби с данните които получава от теб по един или друг начин.

Та, как да кажа на автора на темата, че трябва да внимава къде влиза, а?! ;) Че, не трябва да си слага "розови очила". ;) 

Най-лесния съвет е: Изтрива си тази поща и си прави нова. После, вече внимава къде я дава....

И за край на краищата .... до колко облачните услуги са читави, а?! ;)  Болшинството потребители нямат елементарна култура за ползване на интернет!

п.п. Ето нещо което ми е харесало:

dir.png.f4e324dbb6af5e1932963ddc4a5192bd.png

Дават ти право да не приемеш нито едно ....

По-голямо значение има къде си даваш e-mail адреса, а не в коя поща е регистриран. Аз имам общо 3. Единият е в Yahoo, ползвам го само за качване на снимки във Flickr. На него никога не идва спам. Другият е в Gmail, той ми е официален - за връзка с приятелите, както и за общуване с институции. На него изключително рядко получавам спам, и то не такъв тип "мошеничества", а най-обикновени рекламни съобщения или служебни уведомления. Третият, също в Gmail, е "фалшив", с измислени данни, ползвам го най-вече за регистрации по подозрителни места, ако искам примерно да тегля нещо (фърмуери за телефон, карти и софтуер за GPS, и т.н.). При него спамът е напълно редовно нещо :) . Но най-често са предложения за "съвместен бизнес", или многомилионни "дарения" от вдовици на внезапно починали нигерийски милиардери :D . Такова писмо за изнудване още не съм получавал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.