Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

лъндън, или друго населено място с летище на острова, естествено е по-близо от рим, освен това е в ес...пардон не е в ес. Колегата те пита конкретно за дестинацията и цената с която се изхвърли, не бегай по тъча. А ти сигурно си летял прав, като стойка за чадър до вратата на тоалетната.

Дай пак, че това дето си го написал е ....по тъпо и от кратуната ти. 

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 946,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Дай пак, че това дето си го написал е ....по тъпо и от кратуната ти. 

Признавам си, моята глава е кратуна, а не като на някои пиздец.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Признавам си, моята глава е кратуна, а не като на някои пиздец.

Ама ти и глава ли имащ? Няма ядове - ако пречи (главата ти), ще изчезне

преди 1 час, Toto2 написа:

И за финал да ви споделя нещо, което ми вдъхна известен оптимизъм. Проведох разговори с различни българи от чужбина, чието изгнание не е променило самосъзнанието им. Всички до един милеят за родината и искат да се върнат тук. Някои вече дори са предприели конкретни стъпки със закупуване на имоти и продаване на бизнесите си в чужбина. Това силно ме обнадеждава, че в крайна сметка ще постигнем бленуваното обединение и ще си върнем държавата!

Само да попитам, поне един българин от Русия намерил ли е да разговаря ? 

преди 20 минути, NewRedDragon написа:

Ама ти и глава ли имащ? Няма ядове - ако пречи (главата ти), ще изчезне

Може да си сложа още една, че моята не ми стига. Имаш ли в излишък.

току-що, Sliderum2 написа:

Страх ли те е, ти от предателите ли си? :)

Който не ви е по акъла го пишете предател. Умирам от страх.

cat.gif.cb38937ed0a6e2b702d2dcd9f95ece49.gif

преди 13 часа, NewRedDragon написа:

Може и да имаш повече, но бъхтиш като роб. Пъка аз просто имам!

Русороба е кадър на интерната в Мосейково

преди 14 часа, tonit1968 написа:

Сина ми също в момента има повече от Коцето

преди 14 часа, tonit1968 написа:

Казвах ли ти преди време, че имам повече кинти от тебе? Казвах ти. Имам повече и от Костадин.

:giggle1::giggle1::giggle1:

285766086_1957983424386353_1146292211918793240_n.jpg

преди 1 час, Coco1 написа:

Русороба е кадър на интерната в Мосейково

:giggle1::giggle1::giggle1:

285766086_1957983424386353_1146292211918793240_n.jpg

Тъпото нема как да стане остро.

преди 2 часа, Филипов написа:

Въобще след 1878 година благодарение на русите, България има собствено управление, независимост, свобода. Дали?

Българо-руска военна конвенция (1883) – Уикипедия (wikipedia.org)

Все пак руският император си запазва ключово влияние върху българската армия, тъй като военният министър може да бъде назначаван само с негово съгласие.

Правителство на България (1881 – 1882) – Уикипедия (wikipedia.org)

Това е единственото българско правителство без министър-председател.

Александър I Български – Уикипедия (wikipedia.org)

Алекса̀ндър I Български (на немски: Alexander I von Battenberg; Alexander Joseph von Battenberg), известен и като Алекса̀ндър Ба̀тенберг, е княз на Княжество България в периода 26 юни 1879 – 26 август 1886 година. Избирането му за български владетел става по взаимно съгласие на Великите сили според Берлинския договор, но водеща роля има Русия.

През 1946 година пак си правят, каквото си искат русите, до 1990 година.

https://ladyzone.bg/videa/btv-video/v-doma-na-kandidat-prezidenta-kostadin-kostadinov-kashta-v-selo-kraj-varnenskoto-ezero-video.html

Къщата на вашия патриот отвътре. Не знам дали от тая тема взех линка, пускам за всеки случай. Туй нещо е правено с пари, не с подаяния на музеен мишок. От средата нататък.

преди 29 минути, IvanKirov написа:

https://ladyzone.bg/videa/btv-video/v-doma-na-kandidat-prezidenta-kostadin-kostadinov-kashta-v-selo-kraj-varnenskoto-ezero-video.html

Къщата на вашия патриот отвътре. Не знам дали от тая тема взех линка, пускам за всеки случай. Туй нещо е правено с пари, не с подаяния на музеен мишок. От средата нататък.

Диван 2000 евро. И то сега в намаление. Иначе е 4000 евро.

https://www.xxxlutz.de/p/wohnlandschaft-orange-mikrofaser-001776002040

Бре, какви заплати давали на работниците в Добрич.

Да взема да се прибера в моят край. Добрич. Щом дават такива заплати и аз да си взема диван за 5000 лв.

cy9oxcuy.png

https://www.used-design.com/angebot/76973/kettnaker-vita-hifi-wohnwand

9000 евро холна секция. Kettnaker "VITA" .

26b368df-3aec-4afb-a38c-adc8388ca198.JPG

Дотук 11 000 евро.  20 000 лева. Ако броим без намалението 15 хиляди евро. 

преди 42 минути, АСПЕКТ написа:

Диван 2000 евро. И то сега в намаление. Иначе е 4000 евро.

https://www.xxxlutz.de/p/wohnlandschaft-orange-mikrofaser-001776002040

Бре, какви заплати давали на работниците в Добрич.

Да взема да се прибера в моят край. Добрич. Щом дават такива заплати и аз да си взема диван за 5000 лв.

cy9oxcuy.png

https://www.used-design.com/angebot/76973/kettnaker-vita-hifi-wohnwand

9000 евро холна секция. Kettnaker "VITA" .

26b368df-3aec-4afb-a38c-adc8388ca198.JPG

Дотук 11 000 евро.  20 000 лева. Ако броим без намалението 15 хиляди евро. 

Евала бе, как успя да ги изровиш? Впечатлен съм. Тая тема става много силна.

В момента подаряват (без пари) секции в чудесно състояние, някои неразличими от нови. Не знам що го правят, ама е пълно. Само отиваш и си я разглобяваш и е твоя.

Аз ако имаше де да ги монтирам бих си взел.

Ама не съм патриот, патриотите с тузарско оборудване колкото нов джип, тия дето искат да ме ограбват - ми викат предател. Болен здрав носи!

2022-03-30 08:42:20

Иван (нерегистриран)

26110, 22120 - 2 години и 4 дена от живота ми станаха "бяло поле". Нищо научено, загубено време, турци, граници, учения, пот, мръсотия и простотии. Но само как саботирахме всичко, до което се докоснем - няма военна техника, която да не е била крадена, чупена и рушена, правехме всичко възможно срещу казармата и срещу държавата, омразата към офицери и фатмаци беше искрена. Помните ли "леглото на героя"? Държат ни против волята ни, ние си връщаме, това е. Устав и дисцип ? Местя го ! Любов към БГ ? Ми, имаше хора на 1 пост, дето пикаеха в шкафа със знамето. Пиене и каквото друго има... Та така...

Нещо напоследък много завистници в тая тема станаха. Уж те били тежкарите с яките пачки, пък завиждате на некой с диван правен от дървени стърготини.

2022-03-30 00:17:05

Отегчен (нерегистриран)

Две години и три месеца от най активния ми живот бяха пропилени в казармата. Там пропуших, там пропих ракия /ама от най гадните/, там хванах първия си трипер от курвите до портала. Там се научих да се скатавам, там общувах с подчовеци въпреки, че бяха офицери, и то така, че ми трябваха години да си оправя речника след това.

https://dnes.dir.bg/comments/balgariya-nato-i-kazarmata-18-g-sled-prisaedinyavaneto-ni-kam-aliansa

2022-03-29 14:15:22

Петко (нерегистриран)

Задължителната казарма е кенеф. Пълна загуба на време. В моето елитно поделение имаше 5 циганина офицери. Един бяха го направили подполковник. После разбрах, че всички агенти на курвите от ДС са цигани. Така е и до днес.

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Нещо напоследък много завистници в тая тема станаха. Уж те били тежкарите с яките пачки, пък завиждате на некой с диван правен от дървени стърготини.

Аз не завиждам, просто да не ни се бъркате в живота, ви казваме. Дадох ви някои цитати от дир-а, за тъпата ви казарма. Чак форумната автоматична цензура се възпали и изчерви.

Тоя с тузарските мебели, скапания музеен плъх, се бута да рови в джобовете на бизнеса, който ВИ храни. Как да не ви храни човек. Паразити!

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Същите похвати и проучвания, които преди правеха на ИТН. Кой как е седнал? Къде е седнал? На какво е седнал? С кого е седнал? На кого е давал удобни интервюта? Единия бил шнорхел, другия Мики маус. Третият диван ефенди. Дългата, късата ръка, крак на ДПС. И такива работи.

Мързи  ме да форматирам цитатите, в тоя последния обаче баш смърди де е заровено кучето. Копейкин е гладна въшка, вместо да разкара паразитите около него, той се чуди колко още да доодере и да досмачка тия дето хранят шапкари  и тунеядци като него. Вокс попули, глас народен, гледайте възрожденски паразити, кво мислят хората за простотиите ви.

...........................

2022-03-29 11:41:48
пффф (нерегистриран)

Да изпада в умиление от наборната армия в България може или човек, който не е бил или някой с

много лоша памет. Всичко на което ме научиха за 18 месеца можеше да се научи за максимум 3.

Глупостите за 18 или 24 месеца служба не са за коментиране. И ако може старшините да могат да

покриват нормативите за отличен също. Щото имахме само 2 сержанти, които можеха да направят

коремно. Другите и набиране не можеха. Или сега няма да сме срещу двойните стандарти?

2022-03-29 11:15:52
хм (нерегистриран)

аз като минал казарма, мога да кажа че от нея НИКАКЪВ смисъл.
освен ако тотално не я преобразят нещо

да се научиш да боравиш с автомат калашников отнема 1-2 дена.

2022-03-29 10:54:57
фффффффффффоф (нерегистриран)

Ние, като родители сме против нашия син да ходи в казарма. И без казарма е съзнателен,

организиран и въобще ни е супер момчето. Опита от казармата на баща му е - губене на време. При

това е имал сравнително нормална служба без тъпотии от сорта "обръсни Ботев на портрета", с което

са се сблъсквали наши познати. Само ходеше да върши частни неща на военните.  

Може би всички, които искате връщането на  казармата, като дисциплинирашо средство трябва да се

запитате дали не сте сбъркали при възпитанието на децата си и да си проверите мозъчната дейност,

ако мислите, че тя работи така.  Да не говорим, че има много хора, които въобще не са били в

казармата и са за нейното връщане. Ако ще я връщат да ви извикат и вас на принципа на

швейцарската армия. Всяка година по 1 месец, до като си направите времето, което 18-годишните ще

изкарат в служба.

В България винаги ще има непотизъм - едни деца ще карат по-лека служба, други ще са метнати в

дивото и ще са свидетели на предимно простотия. Дълбоко се съмнявам държавата да е способна да

организира наистиа полезно обучение. Да не говорим, че в голяма част от изброените страни можеш

да не си на точно военна служба, а примерно социална някаква - помагаш в други области на

обществото.

2022-03-29 10:54:30
р-к Захарно_Петле (нерегистриран)

в армията се научих на следното:

1.Да лъжа;
2.Да скатавам и да се прабя на глупав;
3.Да Доноснича себеподобни;
4.Да Крада и помагам за кражба;
5.Пия и пуша;
6.Издевателствам на себеподобни;
7.Пера,шия,мета,сервирам, паля печки и др.;
8.Да се оплаквам за всичко и от всичко;

Бягайте!Бягайте...Който иска да придобие някакви качества ..Армията е последното място за това...
Старшините са жестоки, офицерите идиоти..Гонят майко не прощават, мами.ц.а.та ни е.в.а.в.ат...

2022-03-29 10:51:11
Казарма (нерегистриран)

Служил съм пехота (кашик) в елитно поделение където техниката работеше и съм имал бойни учения.
Подготвяха ни специално. Стреляхме в седмицата три пъти с различни муниции и оръжия.
Никой от нас не се е оплакал от редовните тревоги, дори от учения с реални боеприпаси.
Проблема с казармата идваше от липсата на ред и извращенията.
След 5 часа казармата ставаше пълен ад.
В моето поделение имах проблеми с контингент на СИК, които бяха вкарани в казармата за да отърват

панделата.
Лично на мен два пъти са ми обирали мек спусък просто за забавление.
Стигна се до там, че имахме физическа саморазправа, която военните покриха за да си спасят кожите

и болтовете.
Някой от войниците в моя набор излезнаха със сериозни психически изкривявания и бяха жертва на

извращения.
Беше пълен разпад морално и военните крадяха каквото могат да докопат.
Отговарящото за храната на поделението цивилно лице на военна длъжност продаваше храната а ние

ядяхме от резервите.
Господина в далечната 95 караше последен модел БМВ М5.
Лично аз и моята рота на карул осуетихме опит на старшина да напусне поделението с пълен камион с

камуфлажи, кубинки и поддържаща обща техника. Посред бял ден се опита да ни заповяда да го

пуснем. Не му мина номера. Свалиха го чин надолу и продължи да краде.
Групировките поддържаха тесни отношения с военните, нерядко стигащи до конфликтни ситуяции.

Връщали сме няколко пъти с контролна стрелба организирнаи групи правещи опити да крадат оръжие.
Военна полиция и част от шапкарите в моето поделение практикуваха рекет към войниците като в

схемата бяха забъркани и хора от военна прокуратура.
Въобще тази "романтична" представа за Българската Армия е тотална глупост. Армия сме имали може

би до началото на 80 те.
От там всичко е по нанадолнището.

2022-03-29 10:22:16
Dim (нерегистриран)

Всички шушляци които днес мрънкат, че нямало казарма, преди 20 години те и майките им ревяха да

не ги вземат в казарма! Един не познавам дето да е влязал с кеф в казармата! На какви ми се

правите днес!?!? То не бяха връзки,не беше рев, подкупи, дюстабани се изкарваха, инфаркти

получаваха на 18 години, някои бяха готови гейове да се пишат, само да се отърват! Днес големи

мъже се пишат и реват, че казарма трябвало да има,ама щото други ще ходят!Миналия месец като се

заговори за запаса една камара "смелчаци" тръгнаха да си вадят превантивно болнични!!! Бях в

казармата 8 години преди да влезем в НАТО - пълна разруха! Едно учение не сме имали без да се

развалят полувината камиони по пътя! На стрелбите едва стреляхме по 3-5 патрона на човек!

Фатмаците бяха вечно пияни и основно крадяха гориво от ГСМа и салами от столовата!И това в елитно

поделение! Тия същите дето сега са генерали и им се кланяте да ви управляват, тогава бяха

полковници и бяха срам за армията и държавата! "Великите" ни ръкете за които всички реват не баха

поддържани с години и беше по-вероятно да гръмнат при изтрелване от колкото да поразят цел!

Калашниците в оръжейните бяха с криви цеви, щото основна са ползване за подпиране и седени между

два камъка като пейка по време на караули! "Великата" армия на НРБ беше една разруха и преди да

влезем в НАТО и преди да излезем от Варшавския договор! Основното постижение на армията на НРБ

беше, че пазеше народа си да не избяга от страната и е стреляла само по него! Спрете да ревете за

измислено минало, а като искате толкова силан армия  - отивайте да служите! С обяви в джобса

търсят кадровици! Ама няма! Иначе пред компа от вкъщи много смели!!!

2022-03-29 10:34:59

ами (нерегистриран)

Тия дни излезе официална статистика, че 900 000 човека у нас нито работят, нито учат. Отделно, има поне 300 000 ако не и повече бюджетни служители, които нищо не правят по цял ден. Първите да почват да работят, вторите да ги уволнят и да почват и те да работят, и да се спрат незаслужените помощи на нищоправци социални, и да се спрат поне малко кражбите, и - пари ще има не за една, а за няколко Българии като тая нашта сега.

Иване и съспекте, щото всичко туй е трол репертоар от фашингтон. Ограничен, налага се, не стига умствен капацитет®

преди 17 минути, Sliderum2 написа:

Иване и съспекте, щото всичко туй е трол репертоар от фашингтон. Ограничен, налага се, не стига умствен капацитет®

Аха, да. Който не скача е червен. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.