Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Само за справка. Има 6(шест) европейски страни (от които 5 членки на есср) с максимален данък доход за физическо лице от 50%+. На върхът са финландия (все още не е в есср) с 57% и дания, която е в есср с 56%. Без да знам от каква сума на дохода нагоре следва максималният данък. За пример. Работодателят ти дава заплата 10000, във финландия, на касата директно ти режат 5700, само от данък върху доходите, отделно колко остават чисти след плащане на разни осигуровки и застраховки, не знам дали има и за какви суми са. Но да приемем, че не са кой знае колко и ти, със заплатата от 10000, се прибираш в къщи с...примерно 4000 остатък. Оттам нататък почват ДДС, акцизи на горивата, тютюневи изделия, алкохола и т.н.(и кво се получава във Финландия 57% ДОД+22% ДДС+акцизи, някой сметна ли сумата проценти?) и всички други разходи, примерно ако и каквото има да плащаш, данък кола да речем, за да живееш комфортно. Тук в БГ, някой с 10к заплата, може ли да ме светне, колко по-богат е от един финландец, или датчанин? Приказки за 70% данък доходи у нас. Това няма как да се случи. В борд сме, в есср сме, на тоя свят сме. Мноооого неща трябва да се случат, за да може някой да ти натресе данък от 70%

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 947k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Само за справка. Има 6(шест) европейски страни (от които 5 членки на есср) с максимален данък доход за физическо лице от 50%+

и ние бяхме с прогресивен данък
плоския данък създава олигархия

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

аботодателят ти дава заплата 10000, във финландия, на касата директно ти режат 5700,

това не е верно
има различни равнища на дохода и всяко следвщо равнище е с по-голям процент...демек се плаща само горница

само в олигархичните държави данъкът е плосък за да плащат по-малки данъци милионерите

преди 14 минути, дpъндю написа:

и ние бяхме с прогресивен данък
плоския данък създава олигархия

това не е верно
има различни равнища на дохода и всяко следвщо равнище е с по-голям процент...демек се плаща само горница

само в олигархичните държави данъкът е плосък за да плащат по-малки данъци милионерите

Написал съм, че не знам от какво равнище се налага максималният данък, така че цифрата е само примерна, да даде представа. 

Да се допълня за дания. Това е страната с най-висок максимален ДОД за физическо лице в границите на есср от 56%. Не е с най-високото ДДС от всички есср страни членки, но е почти на върха и там. 25% ДДС. За разлика от някои други настрани няма диференцирани (намалени ставки) за някои продукти. Така че, в дания най-добре платените работещи, са дори по-зле, отколкото във финландия.

П.П. Малка поправка, бях написал в предният коментар 22% ДДС във финландия, е осъвременили са го до 24% от началото на тази година и пак е с 1% по-ниско от това в дания, при това има намалени ставки за някои стоки от 14% и 10%. Така че, и при това положение в дания са си по-зле.

преди 14 минути, дpъндю написа:

Е, все някой си е направил сметките в някои други сайтове, където се посочва максималният ДОД. Че в самата страна се наричат данъците както са се разбрали вътрешно, не е мой проблем. Не виждам посочен максимален размер на както и да се нарича ДОД в дания. Само се посочва от каква сума нагоре в крони започва да се прилага. Абе тия датчани, що не са се натиснали да си изгорят националната валута и да приемат еврото. Гадни патриоти!

Не виждам посочен максимален размер

Цитат

данък от най-висока категория – по-висок данък от 15% върху сумата, превишаваща 513.400 DKK (след AM-bidrag) през 2019 г.

пп

става въпрос за годишен доход
споменавам го, да не си помисли някой че това е месечен доход

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 3 минути, дpъндю написа:

Да, разбрах че данък който надвишава 15%, се нарича данък от най-висока категория. Само не пише колко над 15% достига. Ама помисли малко какво всъщност пише! :) Тоя мозък в главата, е за да се мисли с него.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Само за справка. Има 6(шест) европейски страни (от които 5 членки на есср) с максимален данък доход за физическо лице от 50%+. На върхът са финландия (все още не е в есср) с 57% и дания, която е в есср с 56%. Без да знам от каква сума на дохода нагоре следва максималният данък. За пример. Работодателят ти дава заплата 10000, във финландия, на касата директно ти режат 5700, само от данък върху доходите, отделно колко остават чисти след плащане на разни осигуровки и застраховки, не знам дали има и за какви суми са. Но да приемем, че не са кой знае колко и ти, със заплатата от 10000, се прибираш в къщи с...примерно 4000 остатък. Оттам нататък почват ДДС, акцизи на горивата, тютюневи изделия, алкохола и т.н.(и кво се получава във Финландия 57% ДОД+22% ДДС+акцизи, някой сметна ли сумата проценти?) и всички други разходи, примерно ако и каквото има да плащаш, данък кола да речем, за да живееш комфортно. Тук в БГ, някой с 10к заплата, може ли да ме светне, колко по-богат е от един финландец, или датчанин? Приказки за 70% данък доходи у нас. Това няма как да се случи. В борд сме, в есср сме, на тоя свят сме. Мноооого неща трябва да се случат, за да може някой да ти натресе данък от 70%

Ей боклуци!

Оправете си ваще доходи, после гледайте на другите.

Правите си оглушки на какви прагове почват високите проценти по запада.

Правите си оглушки, че и сега плащаме повече (процентно) от повечето ЕС държави, и повече от САЩ.

Правите си оглушки, че данъкът у Германия е 8% ДДС за храни лекарства книги. Че нямат винетка. Че винетката на швейцарците е 40 франка, или 60 и няколко лева наши пари.

Само у чуждото гледате, кой да служел кой да ви давал!

Въшки и нищожества. В момента данъкът на горницата е около 12 000 лева годишно, ако не са го вдигнали още. И срещу това получавам едно НИЩО и половина!

На 1200 лева месечно бедните италианци дават помощи по бедност. Тука Копейкин ни брои за паралии, и почва високия процент.

Не се ли научихте. че като сте некадърни няма кой да ви извади от калта! Ни Копейкин ни IT сферата, ни донаборниците, дето все се гласите да ни редите кой какво да ви дава.

Тука ви турям мазна псувня, вие си знаете нататък! Бахти клошарите нагли!

преди 12 минути, tonit1968 написа:

Иванчо изпадна в истерия. 

Има един клошар по Софията, псува който не му даде 2 стотинки. По толкова иска. Колко бой изяде не е истина, ама туй решил че заслужава, туй получава.

Че и ваща работа. Като комарите - само разваляте на хората живота, и файда нулева от вас! Само поразии!

https://www.kolkodavam.bg/receipt/15595.920000000002/4140.6

На гледайте тука! 16 хилки годишно само преди да си видя нетото. После ДДС и т.н. задължителни харчове. Лична данъчна тежест 31.39%. ПРЕДИ НЕТО, преди ДДС и другите рекети.

Мамка ви и кърлежи!

Лична разходна бележка за 2022 Ден на личната данъчна свобода: 24 април

Общо разходи на държавата от ваше име:
15 595.92 лв.
Лична данъчна тежест:
31.39%
Администрация
842.18 лв.
Отбрана
545.86 лв.
Сигурност
1 169.69 лв.
Образование и наука
1 840.32 лв.
Здравеопазване
1 996.28 лв.
Пенсии
3 680.64 лв.
Социални помощи и обезщетения
1 621.98 лв.
Благоустройство и околна среда, в т.ч. енергетика
795.39 лв.
Транспорт и съобщения
873.37 лв.
Селско стопанство
483.47 лв.
Икономически дейности
873.37 лв.
Култура и спорт
265.13 лв.
Лихви по стари дългове
202.75 лв.
Вноска в бюджета на ЕС
436.69 лв.

15 595.92 лв.

И? Кво?

Кво искаш да кажеш, че си бедняга. Кърлежче? Пуснах сълза за тебе.

През февруари 2019 г. 500 грама комбинирано свинско и телешко месо са стрували 23,95 датски крони, през октомври – 29,95 крони, а през февруари тази година – 36,95 крони. 1 крона= 26 стотинки

цена на месото в България  - Към 04.03.2020г. свинският бут се предлага от 7,50 до 12,50 лв/кг.

https://myfarm.bg/produkt-kategoriya/svinsko-meso/

Минималната заплата в Дания през 2022 г. е 14,5 евро на час (приблизително 108 DKK), без пенсионни плащания и данъци.

в България 4.16 лв = 2.08 евро бруто на час

430072534_.JPG.467f46f6cbece8f0ca230e502456402c.JPG

стойте си в България заради по-малката данъчна тежест, която устройва олигарсите
аз не съм, предполагам че и вие не сте
ако бях млад, нямаше да стоя тук и да ги търпя

току-що, tonit1968 написа:

И? Кво?

Кво искаш да кажеш, че си бедняга. Кърлежче? Пуснах сълза за тебе.

Че беден съм си.

Грешка, гледах да сметна на горния праг.

3400 лева е в момента, искат да го правят 8000. Близо 35% заминават още преди нетото, после останалите данъци.

https://www.kolkodavam.bg/receipt/14216.039999999997/3403.9700000000003

Лична разходна бележка за 2022 Ден на личната данъчна свобода: 07 май

Общо разходи на държавата от ваше име:
14 216.04 лв.
Лична данъчна тежест:
34.80%

GadinGadinov (3).jpg

ЗА ит "специалист" вррно си бедняга. Нищо си. Нула. Сина ми преди 2 години изкарваше двойно повече от тебе. Бе ти верно си некакъв некадърен нещастник.

преди 5 минути, tonit1968 написа:

ЗА ит "специалист" вррно си бедняга. Нищо си. Нула. Сина ми преди 2 години изкарваше двойно повече от тебе. Бе ти верно си некакъв некадърен нещастник.

Aбе въшко, аз доходи кога съм ти споделял? Смятам горната граница и публикувам данъци на база на нея.

Останалото не те интересува!

преди 40 минути, дpъндю написа:

През февруари 2019 г. 500 грама комбинирано свинско и телешко месо са стрували 23,95 датски крони, през октомври – 29,95 крони, а през февруари тази година – 36,95 крони. 1 крона= 26 стотинки

цена на месото в България  - Към 04.03.2020г. свинският бут се предлага от 7,50 до 12,50 лв/кг.

https://myfarm.bg/produkt-kategoriya/svinsko-meso/

Минималната заплата в Дания през 2022 г. е 14,5 евро на час (приблизително 108 DKK), без пенсионни плащания и данъци.

в България 4.16 лв = 2.08 евро бруто на час

430072534_.JPG.467f46f6cbece8f0ca230e502456402c.JPG

стойте си в България заради по-малката данъчна тежест, която устройва олигарсите
аз не съм, предполагам че и вие не сте
ако бях млад, нямаше да стоя тук и да ги търпя

Мани, иванка решила, че направо от 30%, в БГ ще станат 70%, ако Възраждане вземе властта и той ше е най-нае*ания. Струва ми се, че направо си плаче за чук-чук. Такива нерви строши, че и кофа с кокаин нема да стигне да се оправи.

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Aбе въшко, аз доходи кога съм ти споделял? Смятам горната граница и публикувам данъци на база на нея.

Останалото не те интересува!

Няма нужда да споделяш доходи. Въшка си ти, щото явно те бърка. Който изкарва пари, тея проценти не го бъркат въобще. 

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Няма нужда да споделяш доходи. Въшка си ти, щото явно те бърка. Който изкарва пари, тея проценти не го бъркат въобще. 

Нали знаеш, че чича скрудж, ако ще всички пари на света да събере в своя собственост, си е стипца бре. Просто скръндза. Той може да се оправдава че е пестелив, предвидлив и разумен. Фактът е, че е шивана, алчна скръндза. Що не е толкова пестелив, когато иска и прибира чуждите пари, ама толкова повече е, когато трябва да върне част от тях в системата. Кръв повръщам, стотинка не връщам.

Нали знаеш, че чича скрудж, ако ще всички пари на света да събере в своя собственост, си е стипца бре. Просто скръндза. Той може да се оправдава че е пестелив, предвидлив и разумен. Фактът е, че е шивана, алчна скръндза. Що не е толкова пестелив, когато иска и прибира чуждите пари, ама толкова повече е, когато трябва да върне част от тях в системата. Кръв повръщам, стотинка не връщам.

Е ти го изкара супер пубер богаташ. Тоя ако изкарва 5 бона макс на месец, ще се гръмна публично. На човек при всичката скъпотия 1000 лева му стигат , другото е алчност. Или глупост. Сега, верно има хора, дето изкарват примерно 20 бона месечно, ама харчат 25 бона. Това си е анамнеза. Ако изкарваш много и управляваш много пари, а харчиш колкото ти е нужно наистина , както Скрудж, мисленето ти е доста по-различно от това на Иванчо. Както и на другия идиот - дракончето. Ама това го знаят хората, дето наистина имат пари и имат пари да управляват. 

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Мани, иванка решила, че направо от 30%, в БГ ще станат 70%, ако Възраждане вземе властта и той ше е най-нае*ания. Струва ми се, че направо си плаче за чук-чук. Такива нерви строши, че и кофа с кокаин нема да стигне да се оправи.

Както виждаш, давам ти официален източник, погледни отдолу че е с одобрението на НСИ. От 35 % като качиш данъка с още 7 % колко стават бре? Синдикатите искат горна граница 8000 лева. Кво излиза - колко и да бачкаш пак ще отива при паразити като вас!

преди 1 час, tonit1968 написа:

Най-голямата глупост която прочетох в тази тема!

преди 50 минути, Sliderum2 написа:

Кво, на вас ли да си давам парите? Аз чужди пари кога съм харчил? Да уча до 24-тата си годишнина, после гладуване като войник, после мизерия като млад инженер, че и отидох в друг град да бачкам. И сега досега уча, на вас ли да ги давам бе паразити?

преди 52 минути, ncl написа:

И Възраждане ли са виновни за това?

Не бе още 7% като ми напомпи миши - найш кога ще ти дам 42% преди да си видя брутото?

преди 42 минути, tonit1968 написа:

Е ти го изкара супер пубер богаташ. Тоя ако изкарва 5 бона макс на месец, ще се гръмна публично. На човек при всичката скъпотия 1000 лева му стигат , другото е алчност. Или глупост.

Честно, не вярвах, че си чак толкова смотан. 1000 лева в София е турбо мега мизерия, а двустайните ако си под наем почват от 800. Дето не е коптор. Направо си мреш от глад.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Както виждаш, давам ти официален източник, погледни отдолу че е с одобрението на НСИ. От 35 % като качиш данъка с още 7 % колко стават бре? Синдикатите искат горна граница 8000 лева. Кво излиза - колко и да бачкаш пак ще отива при паразити като вас!

Най-голямата глупост която прочетох в тази тема!

Кво, на вас ли да си давам парите? Аз чужди пари кога съм харчил? Да уча до 24-тата си годишнина, после гладуване като войник, после мизерия като млад инженер, че и отидох в друг град да бачкам. И сега досега уча, на вас ли да ги давам бе паразити?

Не бе още 7% като ми напомпи миши - найш кога ще ти дам 42% преди да си видя брутото?

Честно, не вярвах, че си чак толкова смотан. 1000 лева в София е турбо мега мизерия, а двустайните ако си под наем почват от 800. Дето не е коптор. Направо си мреш от глад.

Добре бе, въшко. Не 1000, айде 1500 чисто от мен да мине. В провинцията 1000 лева и собствено жилище не мож ги изхарчи.

И за последен път - човек си смята чистите пари. Никой не го интересува колко ти се води заплатата. Аз ако не дай боже се цаня някъде на някой чорбаджия да му бачкам ме интересува колко сухо ще получа. 10 бона като ми влизат в сметката, хич не ме е грижа, че на него му коства 20 бона. Просто ли е или още да ти обяснявам? Като дигнат тия данъци, на чорбаджията ще му коства 22 бона, аз си искам моите 10, иначе ми гледа гърба. Айде със здраве, черноработнико.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Хайде първо да го направи това и тогава да плюеш? Всичкото ти плюене е против нещо, което я стане, я не. Толкова ли си тъп, та не можеш да го разбереш?!

преди 1 минута, tonit1968 написа:

Добре бе, въшко. Не 1000, айде 1500 чисто от мен да мине. В провинцията 1000 лева и собствено жилище не мож ги изхарчи.

Имаше една приказка, Хитър Петър и Настрадин ходжа мечтаели кво ше правят ако станат цар. Петър щял да направи най-блажната мамалига, пък Ходжа щял да свари най-тлъстата овча опашка, с 2 пръста лой на пилафа.

Че и ваща работа, пролетарска!

преди 1 минута, tonit1968 написа:

И за последен път - човек си смята чистите пари. Никой не го интересува колко ти се води заплатата. Аз ако не дай боже се цаня някъде на някой чорбаджия да му бачкам ме интересува колко сухо ще получа. 10 бона като ми влизат в сметката, хич не ме е грижа, че на него му коства 20 бона. Просто ли е или още да ти обяснявам? Като дигнат тия данъци, на чорбаджията ще му коства 22 бона, аз си искам моите 10, иначе ми гледа гърба. Айде със здраве, черноработнико.

Хихи, той чорбаджията като вашия миши бърка у кацата, не ги изкарва сам. Тия пари ти си ги изкарваш, кърлеж. В капитализма няма такъв случай шефът да ти дава. 7% отгоре са 7% още въдене на ман гали, несъществуващи магистрали, и цанков камък дето ще се изплати след 1000 години (буквално, не е шега). И 110 % да ми приберете пак ще си накупуват безсмислено скъпи дивани ваще Пурковци, и по-добре няма да стане!

Т.е. вашия лъжец ми иска да му изкарвам още 7% горница.

Измет!

току-що, ncl написа:

Хайде първо да го направи това и тогава да плюеш? Всичкото ти плюене е против нещо, което я стане, я не. Толкова ли си тъп, та не можеш да го разбереш?!

Ми то се мисли преди да се гласува. Щото иначе става като с просто Киро, цял народ ликува като го натирихме отдето се довлече.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.