Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

току-що, Toto2 написа:

Така е, ма е свързано. Ти знаеш неща, аз знам неща...Ти си мислиш ,че си в облаците, аз знам, че съм на земята...Ти си паднал и си се пребил вече, ма не го осъзнаваш...Духлю.

Не съм тръгнал да ремонтирам катраняци. Вие гледате у наща паничка. Викате ни пинтии и глупаци, като ви кажем да си гледате ваща работа.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 944,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 2 минути, Toto2 написа:

Така е, ма е свързано. Ти знаеш неща, аз знам неща...Ти си мислиш ,че си в облаците, аз знам, че съм на земята...Ти си паднал и си се пребил вече, ма не го осъзнаваш...Духлю.

Той, копейкин и жигулитата ще върне - там "диаг" не ви трябва :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Той, копейкин и жигулитата ще върне - там "диаг" не ви трябва :) 

Ти нещо не познаваш темата, драги ми тъпанарино. Оди в Испания да търсиш да си купиш жигулка - нема ти стигнат парите.

Алооууу! Фюрер ви се звери и заплашва от Ауди. Жигулитата бяха като тръгна от село.

40_n.jpg

41_n.jpg

Цитат

Елена Гунчева-Гривова

·

НОТА БЕНЕ

Българите никога не внимаваме. От избора на ракия, през поведението на пътя до избора на политици. Избираме емоционално, а не рационално. Какво избирате политиците по красота и говорене, няма да си ги държите вкъщи и под юргана, я! За какво се възпалявате толкова и за какво толкова беснеете от любов и омраза към хора, които дори не ви знаят кои сте и след изборите ще ви подминават като малка гара, докато им плащате заплатите.

Искате някой да ви оправя, но дори не знаете какво искате. Искате някой да ви извади от ЕС, ама дори не питате това как да стане, какви ще са последиците и по какъв начин да се процедира. Искате високи заплати, ама ако може да се скатавате от работа и да вземате болнични, за да си варите ракията, а когато стане дума за стачка или претенции към работодателя, си налягате парцалите и се правите на умряло куче. Искате държавници, а гласувате за помияри заради собственото си скудоумие.

Внимавайте, бе! Миг невнимание и след това цял живот българин.....

Елена Гунчева-Гривова

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Искате държавници, а гласувате за помияри заради собственото си скудоумие.

!!!

Ти май не познаваш колите бре. Коцето е фен на европейските фордове. Земи научисе де.

преди 4 минути, Toto2 написа:

Ти май не познаваш колите бре. Коцето е фен на европейските фордове. Земи научисе де.

Ти си оставаш у катраняците, Копейкин те презира от Ауди. Кво не ти е ясно?

преди 8 минути, Toto2 написа:

Е, кво "европейските фордове", не горят ли> Буквално питам. Щото оня в варна, дето зам пред на обс съвет - и той беше с форд...ама изгоря миналата седмица. И той стана фен копейкин, ама...сега нов форд ще трябва :)

Цитат

История на България и Света

·

Копейкин е герой от една от повестите на романа на Н.В. Гогол „Мъртви души“. Той е инвалид без ръка и без крак.

„Повест за капитан Копейкин“ разказва за герой от войната през 1812 г., който е загубил здравето си и възможността да се препитава. Отчитайки своите заслуги пред отечеството, Копейкин се надява да получи достойна компенсация за своите ръка и крак, които е загубил на бойното поле, отстоявайки независимостта на страната си.

Копейкин решил да се отправи към Петербург, за да изпроси от монарха милост и отплата за това, че е жертвал живота си. Всички благородници обещават да разгледат неговия случай, но така и не го правят. Дните минават, а резултат няма. Велможите предлагат на Копейкин да чака господаря, който е зад граница, на поход. След няма и два месеца обявяват, че в планината имало шайка разбойници и техен водач е не кой да е, а Копейкин.

С тази повест Гогол показва плачевното състояние на обикновените хора и фактически оправдава своя герой, принуден да ограбва тези, които отдавна грабят него и подобните му „на законно основание“.

„Повест за капитан Копейкин“ е забранена от цензора Александър Никитенко, въпреки че впоследствие Гогол е изявил желание да го прекръсти на Пятаков.

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Цитат

Добри Божилов

·

След като пилотът е спасен, то можем с пълна енергия да се забавляваме...

С катастрофата на този самолет, българските ВВС вече от 5 падат на 4 самолета

Тия дето ще ни вадят от НАТО, да извадят 4 от 500 и ще получат колко самолета превъзходство ще има Турция

Цитат

Добри Божилов

·

Втори български пилот полетя на Ф16. Втори - ще повторя
Да го чуят психопатите, дето ще ни вадят от НАТО - голи и невъоръжени!

преди 1 час, IvanKirov написа:

Ами щом го искаш, гласувай за него.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ами щом го искаш, гласувай за него.

Щеше, ако бях "мишок,  шапкар, сервитьорки, щангисти, фризьорки на опашки на коне (грумър), готвачки... "

Не съм от тия. 

Цитат

Добри Божилов

·

Публикациите ми, които са по общата политика и международните дела, имат повече лайкове от тези, в които се казва нещо негативно за Възраждане. И двете са абсолютна истина, но едните се лайкват повече.

Това очевидно е доказателство, че в профила ми има много привърженици на Възраждане.

Цитат

Което пък е доказателство, че съм демократ. В профилите на Възраждане, никакво инакомислие не се допуска, нито неудобни въпроси.

Но обстоятелството, че тук е пълно с възрожденци, е много добро. Сега повече хора виждат какво им казвам, предупредени са да внимават. Така после като видят реалността и дойдат на моя акъл, ще ми благодарят че съм им помогнал...

42_n.jpg

Цитат

обри Божилов

·

До момента имам 100% ефективност при предупрежденията ми към хора от "Възраждане", че скоро ще дойдат на моя акъл и ще напуснат.

Десетки са. Няма нито един, при който да не съм познал. Много от тях са ми и в профила тук.

Разговорът обикновено е следният:

-Сега си им фен, ама като видиш какъв боклук е Костадинов, ще дойдеш при мен...

-Как бе, глупости говориш, това момче се бори за България, не виждаш ли, че никой друг не го прави.

-Виждам, и ти ще видиш какво менте е "Възраждане".

-Глупости...

...

Малко по-късно, същият човек признава че съм прав. И не говорим за 1 човек. Няма всъщност нито един, при който да не съм познал. Всеки, който се доближи и види нещата отвътре, разбира измамата. И разочарованието е огромно.

Признават ме дори хора, дето преди това са ме заплашвали, за това, че говоря истината за Костадинов...

...

И сега ви казвам следното - на хилядите избиратели. Вие вярвате, но няма да е за дълго. Поне не съм видял някой дълго да се задържи там. Има неколцина, дето делят субсидията с Коста, и те са по-дълго. Никой друг. Всичко влиза и излиза омерзено...

...

И накрая - има една приказка: "Не слушай старо, а патило". Извлечете си поука от хората, дето вече са били ВЪТРЕ. Те са ВИДЕЛИ. Вие сте отвън - гледате само опаковката. Измамата. Да, тя е добра. Но Истината - почерпете от чуждите грешки...

Ако пък искате - повторете ги. Просто малко ще се забави проглеждането

Копейкин много го влече тая цензура.

Цитат

Добри Божилов

·

А това е превръщане на СЕМ в Министерство на цензурата... Програма на Възраждане - стр.63.... И държавната бюрокрация, т.е. Партията на Коцето, ще издава разрешения за медии...

43_n.jpg

Цитат

Добри Божилов

·

1989

България:

5000 танка

200 самолета

5000 оръдия

120 хиляди души...

Турция:

5000 танка

400 самолета

5000 оръдия

600 хиляди души....

Можем ли да се бием?

Трудно, но можем.

2022

България:

80 танка

6 самолета

40 оръдия

16 хиляди души...

Турция:

5000 танка

400 самолета

5000 оръдия

600 хиляди души....

Можем ли да се бием?

И трудно, и лесно - все не можем...

Разбирате ли как НАТО ни направи зависими от себе си? Факт е, че успя, и че в момента, без НАТО, сме една нула... Справедливо, несправедливо - това е реалността. Няма друга...

Слава на Костадин Костадинов, дето ще ни вади от НАТО...

Цитат

Волен по едно време накара феновете си да го оприличат на "Новия Левски". Но това е нищо. К.Костадинов го изкарват Исус Христос

преди 38 минути, IvanKirov написа:

фризьорки на опашки на коне

Това е много капиталистическа професия, в соца никой не би си губиш времето за такива безполезни глупости. Значи, щом такива върли капиталисти като тия ше гласуват за Костадинов, ти трябва да гласуваш с двете ръце и с краката също. Какъв капиталист си ти, ше оставиш Бойко да спечели и да върне казармата ли? Мирко ше е доволен, а ти ше копаш канал за никъде.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

начи, щом такива върли капиталисти като тия ше гласуват за Костадинов

Ма туй са слуги бе! Коняри и кочияши. Теточков с катраняците е буржоа пред тия жалки придворни.

Цитат

Добри Божилов

·

У нас никога няма да има мобилизация, защото да сложиш автомати в ръцете на народа, е най-сигурния начин да се прочистят всякакви Догановци, Кировци, Бойковци, Ристовци, Коцета и всякаква подобна сволоч... Преди на настъпим към Киев и Москва, първом тях ще очистим... Точно затова, не само няма да обявят мобилизация, но дори не издават лесно разрешителни за оръжие, та дори за флоберка или ловна двуцевка...

Страх лозе (от мобилизация) пази

Цитат

Добри Божилов

·

В моя профил, и сред читателите на книгите ми, има много почитатели на "Възраждане". Не ги съдя - всеки има своя избор.

Аз също имах своя. Аз съм от създателите на "Възраждане". Бях с тях, когато бяха едно нищо, и съм сред ключовите фактори да получат субсидия, след която ускориха нагоре.

Днес аз считам това за грешка и нося вина за надигането на този фалшификат. Но човек плаща за грешките си - ако тази партия вземе властта, аз съм осъден на смърт, ще бъда разстрелян на стадиона като "враг на България" (така Костадинов нарича личните си противници - всеки тиранин обявява своите опоненти за "врагове на държавата").

"Възраждане" е един абсолютен фалшификат. Аз не мога да им вярвам повече. Виждам, че и доста от другите ключови хора ги изоставят. Проглеждат. Идват нови. Това е единствената гениалност на Костадинов - успява да увлече все нови и нови идиоти (като мен тогава) да му вършат работата. После ги зарязва.

Искрено се надявам, "Възраждане" да е просто финансов фалшификат. Т.е. да е поредната креатура на ГЕРБ и ДПС, чиято цел е пари. Има признаци за това. Лошо е, но поне е безопасно. Няма да ни изпозастрелят.

Ако обаче се окаже друго - да цели нещо повече от пари, тогава има сериозен риск. За всички прогледнали. Припомням, че Хитлер първо е изтребил своите (начело с Ернст Рьом - шеф на частната му армия СА), и след това започва с другите. И ние ще сме първите - пречим на Вожда...

Но дори да изключим този риск, "Възраждане" е абсолютно менте. Те например искат повече частно здравеопазване (все едно не видяхме краха му). Искат да няма Евро, но да остане левът (вързан за Еврото). Това е същото. Сами провалиха референдума, който искаха да свикат - не са го внесли в парламента. "Възраждане" искат да унищожат ИТ сектора, само защото взима високи заплати. Т.е. това е чиста злоба. Тези заплати не са от вътрешен източник. Основно са от клиенти в чужбина. Тия млади хора вкарват няколко милиарда валута всяка година в държавата. Костадинов ще ги облага с огромни данъци, така че да им останат не повече от 1000 лв. За да имало "справедливост"....

И най-сетне - Костадинов не е дори искрен русофил. На думи е срещу американски бази - да. Но на дело - близък е с Милен Врабевски - масон и близък с фондацията на Клинтън в България. Самият Костадинов е казвал, че "Врабевски е най-великият жив българин". Т.е. това ми прилича на връзка с "Америка за България"...

И най-най-сетне - Костадинов по документи е разведен, но си живее със съпругата Велина и децата. По документи само - за да може имотите на нейно име да не влизат в декларацията му пред КПКОНПИ. И да не се вижда ускореното замогване на семейството, след навлизането в реалната политика....

Знам, че харесвате "Възраждане", знам че има такива хора. Но аз не мога да ги харесам, защото вече знам твърде много...

За мен те са поредните политически мошеници...

Ааааа, култово!

https://www.facebook.com/watch/?v=5440115736066009

Цитат

Jivko Djamiarov

3 дни  ·

При Възраждане програмистите наистина ще последват примера, даден от вожда на народа Тиквун, и ще ходят да пасат овце.

Цитат

Огнян Христов

Болест болест!Тези наистина задминаха комунистите по злобно мозъчно затъпяване.Както казва едно време полякът Адам Михник-Ако има нещо по-лошо от комунизма е това което остава след комунизма!

Цитат

Петър Русев Перо

3 дни  ·

Т Ъ П О Ф И Л И

Здравейте "патриоти" русофили,

здравейте малоумници дебили,

на българщината предатели,

на съдбицата си зложелатели!

Как се чувствате Путинофили,

чухте ли що рече скверния сатрап,

за такива като вас фосили,

в Украйна ви приготвил най - луксозен трап!

Злодеят на "великата" държава,

разбрахте ли с какво ще ви гощава,

с мобилизация частична и цинична,

на народа отреди съдба трагична!

Кажете нещо тъпофили родни,

защо не искате да сте свободни,

не помните ли калното им "братско" робство,

че тираните не знаят що е благородство?!

Кога ще станеме Българофили,

на себе си кога ще станем мили,

"величието" гнило на Русия,

е път осеян с трупове, с помия!

Петър Русев-Перо

25 09 2022

преди 57 минути, Sliderum2 написа:

иванке, пак се гърчиш на амбразурата :)

Kaто се коалира с гербавите след изборите после много ще ви бъзикам. Веднъж да се залъжеш с Яне, после с Волен, после с Симеонов... Как се казва на патологичен будала?

Нямате спирка, червените лумпеноиди. Пасков и от електроника разбирал. За час събра 44 лайка. Бабите се радват, как сме събирали радиа с френски транзистори и останалото съветско. Лъже, че всичко било българско. Разбира се, коментарът ми веднага изчезна. Само едни кондензатори правехме в Кюстендил, после се появи катастрофата Ботевградски полупроводници и цели проводници.

Не ви ли е тъпо като ви правят на ахмаци? Партията си мени, нрава не!

https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_sft358.html

https://www.sandacite.bg/wp-content/uploads/2015/09/респром-ар70-схема.jpg

Цитат

Пламен Пасков

5,5K subscribers

Other posts on this channel

12 декември, родени

14 февруари, събития от тази дата, но в други времена и земи

10 август, събития от тази дата, но в други времена и земи

Можем ли го днес?

12 October 2018

956 full reads

Автомобилен радиоприемник Респром АР 70

Когато ви говоря, какво беше България през социализма (който невежите жертви на дерационализацията днес упорито наричат "комунизъм"), какво беше нейното БВП (брутен вътрешен продукт) и какво всъщност направиха с нас през 1990 и през следващите години, трябва да бъдат разбрани няколко важни неща:

1. Периодът 1944-1989 беше най-силният и благодатният период за последните 650 години от българската история. Това беше период на растеж, сила, развитие, завоювано и отстоявано международно положение, увеличаване на населението, и обезпечаването му с най-добрия стандарт на живот за последните векове.
Това не е аксиома. Всъщност е лесно проверима и все още документирана истина. Забранена за произнасяне и даже за спомняне, но все пак - все още доказуема.

2. През този период България изгради не само система за образование, каквато днес дори не могат да си спомнят (защото е забранено за преподавателите и по-възрастните), или разберат (по-младите, защото нямат как), но и научно-технически и производствен потенциал на развита индустриална държава.
Ето ви примера за това горе: това е фотография на първият български радиоприемник за автомобили: Респром АР 70.

Какво означава това ли?

Защо нещо в това ретро трябва да ни впечатлява ли?
Сега ще ви обясня.

Първо, обозначението "70" означава, че е по проект от 1970 година. Преди 48 години. Почти половин век. И ако намерите такъв, той все още честно ще работи като такъв - като радиоприемник. Въпреки, че предприятието производител отдавна е мъртво и разрушено.

Второ, този радиоприемник беше произведен в България. Това означава, че технологията, проекта, дизайна, решението, детайлите, всички компоненти бяха "произведено в България".

https://dzen.ru/media/id/5a8d26e248c85e565a783d91/mojem-li-go-dnes-5bc0d55a28c0c700aae7c070

Пасков.png

Днес чух Волен по радиото как ще играе дезодорант против насекоми и ще напръска Възраждане. Та в тоя ред на мисли сидерката е човека за иванка.

преди 10 минути, Toto2 написа:

Днес чух Волен по радиото как ще играе дезодорант против насекоми и ще напръска Възраждане. Та в тоя ред на мисли сидерката е човека за иванка.

Ай не ми обяснявай кой е за мене, бидейки необразован ремонтаджия на катраняци!

Ще гласувам за никого, най вероятно. За пръв път през живота си, наредили се кърлежи и боклуци мераклии за гласовете ни, ще ми правят държава да се издържа само от данъци!

Ако смъкне ДОД на 5% може и да стане, офшорките точно от туй се издържат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.