Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

Зададох въпрос. На който не отговаряш.

• Отговори 21,9k
  • Прегледи 945,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

преди 3 минути, tonit1968 написа:

Зададох въпрос. На който не отговаряш.

Какъв въпрос си задал, само оправдания и общи приказки. Големите мъже-патриоти!

Цитат

Що тези бели хора бегаха със 200 от скъпоценната ти ЕС? Айде обясни.

Щото на англичанина му писна да спонсорира крадливи източно-европейски правителства.

Не ме разбирай погрешно, не съм фен на сегашното "статукво". Просто връщане на соц порядките няма да подобри положението.

Доколкото знам, Възраждане не е крайно лява партия. Има леви хора има и десни. Даже БСП то не иска социализъм. Пак фантазираш нещо.

преди 5 минути, tonit1968 написа:

Доколкото знам, Възраждане не е крайно лява партия. Има леви хора има и десни. Даже БСП то не иска социализъм. Пак фантазираш нещо.

Kaзарма, затваряне на граници, опити да ни правят равни... Чистачката да взема повече от инженера, и хирургът да кара нощна смяна таксИ, че да свърже двата края. Туй е общото между соц и Възраждане.

Това не е преувеличение, с прогресивната скала дори стигахме до абсурди да се молят на шефа да им НАМАЛИ заплатата, че като влязат в ниската данъчна ставка после да вземат повече.

Пасков се скъсва да хвали затвора на бай Тодор. С образование дето не го признаваха и в бившия соц блок. Половината учене - соц простотии. Здравеопазване дето не знаеше какво е зъболекарска упойка.

Не сподели кво мисли син ти за казарма и да се редим при чалмите. Или те е срам от отговора, или не си го питал още. Или може би смяташ, че не са достойни да наследят планетата?

Пич, във Франция как е с данъците? Като нас 10 процента плосък данък има в Русия. Не съм икономист и не искам да споря по тая тема с точно такъв неикономист - ти нали беше инженер, ако не се бъркам. И тая десна мярка познай кой я въведе.

преди 1 час, IvanKirov написа:

Kaзарма, затваряне на граници, опити да ни правят равни... Чистачката да взема повече от инженера, и хирургът да кара нощна смяна таксИ, че да свърже двата края. Туй е общото между соц и Възраждане.

Това не е преувеличение, с прогресивната скала дори стигахме до абсурди да се молят на шефа да им НАМАЛИ заплатата, че като влязат в ниската данъчна ставка после да вземат повече.

Пасков се скъсва да хвали затвора на бай Тодор. С образование дето не го признаваха и в бившия соц блок. Половината учене - соц простотии. Здравеопазване дето не знаеше какво е зъболекарска упойка.

Не сподели кво мисли син ти за казарма и да се редим при чалмите. Или те е срам от отговора, или не си го питал още. Или може би смяташ, че не са достойни да наследят планетата?

Малко обърка соца с мутренските първи години и инфлацията на псевдо капа. Докторите и инженерите тогава караха таксита, а куп народ щъкаше през границата- контрабандата процъфтяваше .

Що се отнася до образованието тогава- да тичаме срещу него днес, не можем да го стигнем, за съжаление. И е доста некоректно твърдението, че не е признавано по света, без да се обясни кой "свят" и по какви причини и критерии не го признаваше.

Вместо да запазим доброто и да го надградим, както си мислехме, скачайки по площадите, организаторите на "демокрацията" сложиха всичко под ножа. за да могат и до днес да грабят, обяснявайки ни колко бедни и изостанали сме били по времето на бай Тошо. 

Мисълта ми е, че не е градивно нито тоталното отричане, нито тоталната защита, защото се изкривява истинската картина на миналото, а който не го познава, е осъден да повтаря грешките.......

преди 2 часа, tonit1968 написа:

Пич, във Франция как е с данъците? Като нас 10 процента плосък данък има в Русия. Не съм икономист и не искам да споря по тая тема с точно такъв неикономист - ти нали беше инженер, ако не се бъркам. И тая десна мярка познай кой я въведе.

Хубаво бе, не е ли двулична работа туй? Да служим като французите за да заемаме държ. длъжност, ама мишокът удобно пропуска че плащат на служещите от 2 до 4 хиляди евро месечно. За да не се налага унизителната ситуация майка ми да издържа и двама ни и квартира да плаща. Пък мене да се чудят с какво да ми запълнят времето, вместо да плащам аз данъци.

У Франция айде да изкопираме закона, ама при техните ставки. Защото цените са същите. За тез 3000 лева си близо до прага да вземаш социални помощи, не музейният готованко да ме такова по високата тарифа. 3 хилки са 1500 евро, толкова плащат на склададжия в супермаркет.

преди 1 час, absurt написа:

Малко обърка соца с мутренските първи години и инфлацията на псевдо капа. Докторите и инженерите тогава караха таксита, а куп народ щъкаше през границата- контрабандата процъфтяваше .

Заплата на "млад специалист" - почват от 70 лева месечно. Цветен ТВ - 800 лева, че и с връзки и ред. Соца това, не мутренското. Тъй и не успяхме да си купим автоматична пералня, майка ми цял живот жули с коритото като в пети век преди новата ера.

Помня режима на тока по соца, чакал съм по 3 чАса за наденица, и по половин час на ДЕН за хляб. Това личен спомен, не някой да ме е лъгал.

Що се отнася до образованието тогава- да тичаме срещу него днес, не можем да го стигнем, за съжаление. И е доста некоректно твърдението, че не е признавано по света, без да се обясни кой "свят" и по какви причини и критерии не го признаваше.

Самонавивате се, почти само Маркс Енгелс Ленин Димитров и компания. Това ви учиха. Като са ви образовали толкоз хубаво защо ревете от "демокрацията", и в момента има обяви за работа по 7 - 10 хиляди лева месечно. Ревете, че нямало работа. Няма работа за партийни секретари!

Вместо да запазим доброто и да го надградим, както си мислехме, скачайки по площадите, организаторите на "демокрацията" сложиха всичко под ножа. за да могат и до днес да грабят, обяснявайки ни колко бедни и изостанали сме били по времето на бай Тошо. 

Мисълта ми е, че не е градивно нито тоталното отричане, нито тоталната защита, защото се изкривява истинската картина на миналото, а който не го познава, е осъден да повтаря грешките.......

Тука съгласен на 100%.

Обаче положението вече е счупено, и няма нужда да си го изкарвате на младите. Като им затваряте граници набутвате каторжническа повинност и ако случайно избутат до хубава заплата да им я прибирате, че да въдите ц_игaHи.

Кога Костадинов ти е говорил тези неща , дето му слагаш в устата. Нито ти е казвал, че трябва да служиш за без пари, нито нищо. Борим се да живеем . нормално, а не да ни доят другите "бели" държави. Ако идеята за ЕС работеше , за толкоз години членка, в България трябваше да бъде "нормално". Ама не е. Е що такабе, Соломон Паси. Нали лееше сълза, като влязохме в клуба на белите хора? и какво стана - дообраха квото имаше останало след Костов и продължават. За България нищо положително. Последни влязохме и последни си останахме. Да - казарма няма и по летищата минаваш бързо. Голям плюс, няма що. 

преди 31 минути, tonit1968 написа:

Кога Костадинов ти е говорил тези неща , дето му слагаш в устата. Нито ти е казвал, че трябва да служиш за без пари, нито нищо.

Хихи, верно бе, 15 лева на месец заплата даваха! Платено е, вземам си думите назад, само ток изплющя момата 80 лева за месеца, че майка ми и него да плаща!

Аз патриотея в плен да ям остатъци след шапкар и след стари войници!

Борим се да живеем . нормално, а не да ни доят другите "бели" държави. Ако идеята за ЕС работеше , за толкоз години членка, в България трябваше да бъде "нормално". Ама не е. Е що такабе, Соломон Паси. Нали лееше сълза, като влязохме в клуба на белите хора? и какво стана - дообраха квото имаше останало след Костов и продължават. За България нищо положително. Последни влязохме и последни си останахме. Да - казарма няма и по летищата минаваш бързо. Голям плюс, няма що. 

Вие като сте неудачници туй си е за ваша сметка. На мене си ми е доста добре сега, и не ща да чувам за соц малоумия. Много си е положително дори, след дивия безчовечен соц.

Ако беше жив Тато за таквиз приказки те ядяха прасетата  на остров Магарец, как да не ми залипсват мизериите и затворите му.

По границите стрелят в гръб, такива луди за служба като вас, дето смятат че изпълняват дълг и чест. После роднините на избягалия отиват в каста народни врагове в семейство на НЕВЪЗВРЪЩЕНЕЦ! Новговор си бяха съчинили, за  който дръзне да не боготвори червения фашист.

Като деца ходехме и събирахме кенчетата след чужденците, и си мечтаехме да сме като тях. У Кореком дори да имаш долари пак иде милиционера да арестува, да имаш нещо от белия свят беше само за партийни изверги, моряци и ТИР-аджии.

Тия неща разправяте ли ги на дечурлигата си?

Каста партийни нищожества, каста столичани, каста граждани, после селяни, после народни врагове. Предава се по наследство, да се измъкнеш нагоре или с граждански брак, или да те осиновят.

Без майтап мислехме фиктивно да ме осиновява един роднина, да мога да си купя апартамент в града. Дори да имам парите пак не дават, родил съм се в неправилно семейство.

Пак дрън дрън. Какво общо има Възраждане с твоите казармени трагедии по костово време? Какво общо има живота през соца с Възраждане. Тея ги обяснявай на някой бесепар или дб-деец. Можеш и Костов да си хванеш за слушател. Сам си рисуваш образа на обидена стара мома, обясняваща мъжете колко са лоши.

преди 2 часа, tonit1968 написа:

Пак дрън дрън. Какво общо има Възраждане с твоите казармени трагедии по костово време? Какво общо има живота през соца с Възраждане.

Насилствената служба, затворените граници и уравновиловката са типични соц черти. Музейният мишо иска да ги реставрира.

За казармени трагедии не съм приказвал. Нали се разбрахме, вече не искаш да ме биеш зарад помислите ми. Пък аз си признах, че карах лека служба. Макс. километър сме бягали, аз преди казармата бягах по три. По тревога не са ни вдигали, само веднъж ни возиха в камион в друг град, ако не броим караулите. В учебния център храната беше супер, много по-добра от цивилния ми живот преди това. Гледам да съм обективен. Казармата има малко общо с войниклъка. Повече прилича на наказателна рота.

"Не се оплаквам", какъвто армейски отговор има по устав, просто няма смисъл от тая простотия. Техниката отиде за скрап, и младите вече нямат какво да правят при военните.

Абе, чел ли си "Фашизмът" на Желю Желев? Книгата не е нещо особено, интрересна е историята покрай нея. Червения изверг първоначално я харесва, защото описва мизериите на фашимерията. В подробности за диктатора отгоре, подлостите на фашагите, тотално следене, доноси и концлагери. Раздавали са я като подарък на червени партийни дейци.

После се усещат, че "Фашизмът" описва и същите тия червени отрепки, които ѝ се радват като малко дете. Тръгват къща по къща да я изискват обратно и унищожават. Прави си изводи какви тъпанари са били. Останалото може да го прочетеш безплатно в нета, книгата я има в свободен достъп.

По соца дори класики като на Солженицин бяха забранени, и се размъкваха ръчно подвързани части от нея, да си я четем тайно.

Ей такива мерзавци сте пишман възрожденците. Двуличници, дето пищят от цензура, пък имате екипи да следят денонощно да трият неудобни коментари. Навсякъде където могат. Налитате на бой някой ако не е много ОК да му се бъркате с години с личния живот, доходите, правото на свободно придвижване?

Нищо не каза, пита ли сина си дали да му затваряте границата към белия свят? Трети път те питам и ще продължавам. Той има ли идея какви мизерии искате да връщате?

Брей, брей, не ти разбирам логиката. Описваш ми социализъм, после Желев, там нещо си по време на перестройката и хоп били сме пък ние двуличници. Какво общо има Възраждане с това. Само в главата ти е желание на Възраждане да връща старите времена. Приказваш наизуст. Къде в програмата пише, че се иска връщане на социализма? Че дори соц партията БСП не иска това. Нещо бълнуваш, върви се прегледай. Колкото до свободата на лично придвижване - след като събориха кулите в Америка света тръгна към точно такива ограничения на всякакви свободи. Измислиха си ковид даже и сега по летищата е още по-гадно и унизително. Разликата е, че гледат обикновените хора ваксани ли са или не, здравни паспорти, тестове, изолации. Пък ти както не си ваксан, не мога да те мисля на какво свободно предвижване ще се радваш.

Колкото до сина ми, не е нужно да му обяснявам каквото и да е, той си е възрастен човек на 30 години и си има свои разбирания. Ама ти тея работи семейните не ги разбираш, нали си нямаш наследници.

Връщане казарма, бръснене на кадърните специалисти, затваряне на граници... Това не е ли връщане на едни мерзки времена, за които само старчоци си спомнят с умиление?

Това е навлизане в личното пространство, и то за някакви каузи, дето не са полезни дори за вас самите. Като разбутате данъчната система да не мислите, че ще видите повече приходи за крадене?

Разбрах, няма да питаш сина си, понеже знаеш какво ще чуеш в ответ.

Какво мислиш за жителството, нали хвалеше соца, не щете ли да върнете и него? Официално аз нямам градско жителство, а имам имот в София. Ще ми го отнемете по социалистически ли, по стар навик?

Запас не сте ме викали също, то като гледах нашите запасняци си е купон. Мъкнеха пукницата с чувалите, докараха си барбекю, панаир същи. Само певачки дето не си докараха.

Айде поне едно хубаво нещо възкресете!

Връщане на казармата с цел военно обучение си искаме. Колкото до другото - какво бръснене? Те тея дето ще влязат сега в парламента само гледай какво либерастко бръснене ще ти натресат, свят ще ти се завие. Не знам следиш ли какво става в щатите- те това ни чака и тука. Само дето там е "живота на черните е важен", тука черния го замени с циганин. То и сега е модно по София да си гей, ама ще стане ако не си гей нищо не става от тебе. Ако ти се наложи линейка да викнеш ще трябва да кихнеш хилядарка. От града да излезеш ще ти трябва сертификат че си ваксиниран, иначе не може да мръднеш. Това искаш , нали Иване.

Колкото до сина ми, говорим си. Просто той си има вече свой живот. Живее си и работи в София. Там както знаеш сте всичките ДБ(довърши българия). В квато среда се движиш, такъв ставаш. Не ми пречи. След някоя и друга година ще му дойде акъла.

преди 18 минути, tonit1968 написа:

Връщане на казармата с цел военно обучение си искаме.

Военно обучение и аз искам. Поне на братята по  каторжничество ни харесваше да си играем на войници, да хвърлим по някоя граната, да постреляме. Военно обучение НЕ получихме.

Получихме мотики и четки, да озеленяваме поделенията. И да ядем квото не е дооткраднал шапкарят. Военопленници същи, особено като се счете и обидите от шапкари и "стари" войници. Човек за човека вълк, българи към българи. Ци_гaните си бяха отделна групичка, абе също като в панделата.

Колкото до другото - какво бръснене? Те тея дето ще влязат сега в парламента само гледай какво либерастко бръснене ще ти натресат, свят ще ти се завие. Не знам следиш ли какво става в щатите- те това ни чака и тука.

Стига оправдания бе, тоз и оня да сме гледали. Гледай себе си! Щатите печатат долари с трилионите, и който им се запъне го смачкват като въшка! У щатите може да си купиш автоматично оръжие в къщи, и да си защитаваш домочадието. Тука да извадиш нож на крадеца у вас се води самоуправство!

Само дето там е "живота на черните е важен", тука черния го замени с циганин. То и сега е модно по София да си гей, ама ще стане ако не си гей нищо не става от тебе. Ако ти се наложи линейка да викнеш ще трябва да кихнеш хилядарка. От града да излезеш ще ти трябва сертификат че си ваксиниран, иначе не може да мръднеш. Това искаш , нали Иване.

Линейка ми се наложи да викам по празниците, в София център. Отказаха ми, нямали свободни. Сега и с пари и без пари пак няма.

Колкото до сина ми, говорим си. Просто той си има вече свой живот. Живее си и работи в София. Там както знаеш сте всичките ДБ(довърши българия).

Стига си ми приписвал партийни предпочитания, с това ВСИЧКИТЕ СТЕ. Не съм всички. Такива като тебе докараха БГ в тоя окаян вид, колкото и да не ти се вярва. Не е в резултат от външен агресор, природно бедствие, или извънземни. Матрялът е калпав, това е.

В квато среда се движиш, такъв ставаш. Не ми пречи. След някоя и друга година ще му дойде акъла.

Що не си го прибереш в Левски 🙂 , тъкмо ще се дозавърши идилията с жителство, казарма и соц мизерия.

Недоумявам как тъй хем пишеш статии по списанията, хем ревеш от мизерия и искаш старото. Грамотен линукс админ се радва на нелоши приходи, що не се е получило при тебе?

Пък за PHP съм виждал обяви по 7 000 месечно. Може ли нормален човек да не иска това, ами да реве как бай Тодор му давал 70 лева месечно, като млад специалист!

Що не си го прибереш в Левски 🙂 , тъкмо ще се дозавърши идилията с жителство, казарма и соц мизерия.

Недоумявам как тъй хем пишеш статии по списанията, хем ревеш от мизерия и искаш старото. Грамотен линукс админ се радва на нелоши приходи, що не се е получило при тебе?

Пък за PHP съм виждал обяви по 7 000 месечно. Може ли нормален човек да не иска това, ами да реве как бай Тодор му давал 70 лева месечно, като млад специалист!

Ти верно живееш в некакъв твой свят. Що да си прибирам сина. Ако иска ще си дойде, ако не иска няма. Голям човек е, аз мойта съм я свършил. А ти?

Не съм учил инженерство компютърно, това ми е било хоби и самообучение. Писъл съм интереси Линукс и ПХП, а не специалист по това. Хоби знаеш ли кво значи, ако не знаеш виж някъде, прочети. Доволен съм си от професията и си я работя. Никога не съм ревал как бай-тошо колко ми е давал като млад специалист. Бъркаш човека. По спомен бай тошо ми даваше стипендия 1 курс там някъде. Знаеш ли кво е стипендия? Що ми слагаш думи, дето не съм ги казавал. Кога съм писал, дали съм доволен от живота си или не съм? Какви си ги съчиняваш? Какво общо има това с Възраждане?

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Ти верно живееш в некакъв твой свят. Що да си прибирам сина. Ако иска ще си дойде, ако не иска няма. Голям човек е, аз мойта съм я свършил. А ти?

Аз какво? Издържам се сам, не търся чуждото като Възрожденци, не им набутвам казарма, не им затварям граници.

преди 13 минути, tonit1968 написа:

Не съм учил инженерство компютърно, това ми е било хоби и самообучение. Писъл съм интереси Линукс и ПХП, а не специалист по това. Хоби знаеш ли кво значи, ако не знаеш виж някъде, прочети. Доволен съм си от професията и си я работя. Никога не съм ревал как бай-тошо колко ми е давал като млад специалист. Бъркаш човека. По спомен бай тошо ми даваше стипендия 1 курс там някъде. Знаеш ли кво е стипендия? Що ми слагаш думи, дето не съм ги казавал. Кога съм писал, дали съм доволен от живота си или не съм? Какви си ги съчиняваш? Какво общо има това с Възраждане?

Стипендия знам какво е.

За бай-Тодор се скъса да ревеш, и да плюеш днешно време.

Старчоците като ни изгоните читавите фирми с вашия прогресивен данък, като мотивирате колебаещите се да емигрират, тъй като след ЕС вече няма да могат, после вие ще ровите по казаните...

Кажи бе, кажи за жителството поне. Като е било толкоз хубаво и сме били индустриален лъв. Кво ги грее 70% от населението, като му турите чатала на врата, на база на наследствена каста?

Най - важната работа не си я свършил. Ако ще Бил Гейт да станеш, щом нямаш деца, щом не си отгледал дете - пълен прова ли . Живота ти е напразен. След тебе нищо не остава.

Възраждане не търсим чуждото. За какво ни е, имаме си нашето и не искаме задокеански мърши да ни го вземат.

Читавите ви фирми стават все по-малко и по-малки не заради Възраждане. Все пак още не управляваме и скоро няма. И да влезем в парламента сега, само ще получим трибуна да ни чуят и видях хората. А вашите прекрасни малки бизнеси от доста време линеят и изчезват, поглъщат се от чужди корпорации и интереси. Възраждане иска нещо просто - защита на всичко българско, включително и българският бизнес. Къде изчезнаха малките квартални магазинчета, примерно? А сега с ковид колко туристически фирми, заведения, хотели и т.н. умряха или умират? 

Софийско жителство - лошо нещо. Но сега като няма жителство - пак не ми харесва София. По добре пеша да ходиш, отколкото да се чудиш къде да си паркираш колата. Аз такъв проблем нямам. Изкарвам си колата от двора, свършвам си работа и не мисля за глупости къде да спра.

Били сме индустриален лъв, макар и колония на Русия. Сега след 30 години колония на америка, сме джудже, храната не можем дори да си произведем и ако ковид затвори границите ще измрем от глад. Аз не, нали съм на село, ама в София със сигурност. Американците вече бръкнаха и на нас в >>>>>- избиха добитъка, забраниха да си гледаме животни в къщи, водата в двора ми не мога да си вадя, все такива забавни неща. За това съм във Възраждане и не мога да разбера как съществуват все още слепци като тебе.

преди 15 часа, IvanKirov написа:

Заплата на "млад специалист" - почват от 70 лева месечно. Цветен ТВ - 800 лева, че и с връзки и ред. Соца това, не мутренското. Тъй и не успяхме да си купим автоматична пералня, майка ми цял живот жули с коритото като в пети век преди новата ера.

И това не е така, поне не, откогато са твоите спомени. 160 лв. беше стартовата за висшисти. Да, ниска беше на фона на работническите заплати, но имаше премии- месечни, тримесечни, годишни и т. н., което даваше възможност да си купим и пералня- автоматична, след онези "Рига", полуавтоматичните. Така че, ако майка ти е прала на ръка, то е защото тя не се е справила, а не защото соца й е попречил. Моята майка, разведена, с 2 деца, стоковед- снабдител, се справи и други като нея, също.

Помня режима на тока по соца, чакал съм по 3 чАса за наденица, и по половин час на ДЕН за хляб. Това личен спомен, не някой да ме е лъгал.

Да, тези ти лични спомени, белязаха края на соца и да, България приличаше на дискотека. 

Самонавивате се, почти само Маркс Енгелс Ленин Димитров и компания. Това ви учиха. Като са ви образовали толкоз хубаво защо ревете от "демокрацията", и в момента има обяви за работа по 7 - 10 хиляди лева месечно. Ревете, че нямало работа. Няма работа за партийни секретари!

Това вече, не са твои спомени, а солидна промивка на мозъка, направена от някой, силно неуспял в нищо през живота си, на когото соца му служи като индулгенция за провала! Нужно ли е да те подсетя да погледнеш наоколо- дори тук, във форума, за да разбереш докъде сме я докарали с елементарната грамотност? И да се запиташ, защо младите не спечелите тези работни места за по 7- 10 хиляди лева? Всъщност, ти не си съвсем млад, чукнал си 40, според спомените ти, така че да говориш как нямало работа за партийни секретари, които, както и да го смяташ, са в силно пенсионна възраст днес, е направо ..........забавно.

преди 15 часа, IvanKirov написа:

Тука съгласен на 100%.

Обаче положението вече е счупено, и няма нужда да си го изкарвате на младите. Като им затваряте граници набутвате каторжническа повинност и ако случайно избутат до хубава заплата да им я прибирате, че да въдите ц_игaHи.

Никой не си го изкарва на младите и никой не им затваря границите. Лошото е, че вместо да ги възпитаме в борбеност и желание да си построят новата държава според вижданията си, ги натоварвахме с хиляди по самолетите, с еднопосочен билет, че да започнат в уредена от други, държава.  А, там, в онези "белите" държави, данъците не само не са премахнати, а са подоходни и не само циганите се отглеждат, ами де що боклук се е занесло, за да точи социалната им система.

преди 4 минути, tonit1968 написа:

Най - важната работа не си я свършил. Ако ще Бил Гейт да станеш, щом нямаш деца, щом не си отгледал дете - пълен прова ли . Живота ти е напразен. След тебе нищо не остава.

Това са твои интерпретации и съчинения по картинка. Не помня да съм си споделял личния живот, особено пък сред фанатици които искаха да ме бият, че не ща нова затворническа повинност.

Възраждане не търсим чуждото. За какво ни е, имаме си нашето и не искаме задокеански мърши да ни го вземат.

Опитите да вдигате данъците на платените специалисти какво е? Че после да имало за вас. Няма да кажа мизерници, но няма и да отречеш, че заплата от 800 лева е мизерия по-голяма и от следвоенна такава. Дядо ми е построил къща след войната, сега с 800 лева не можеш и кучешка колиба да сковеш. 8 лева и нещо стана ниско качествена чамова гредичка, и още се вдигат.

Читавите ви фирми стават все по-малко и по-малки не заради Възраждане. Все пак още не управляваме и скоро няма. И да влезем в парламента сега, само ще получим трибуна да ни чуят и видях хората. А вашите прекрасни малки бизнеси от доста време линеят и изчезват, поглъщат се от чужди корпорации и интереси. Възраждане иска нещо просто - защита на всичко българско, включително и българският бизнес.

Нов данъчен хаос и бръснене на сухо ли било защита на бизнеса? Вчера ти дадох линк към програмата им, нали все ревеш, че наизуст съм приказвал? Или пък случайно 70% данък е нещо хубаво за реалния сектор, пък аз не съм разбрал. Хубаво е ама за музейни мишоци, дето осребряват теглене на локуми.

Къде изчезнаха малките квартални магазинчета, примерно? А сега с ковид колко туристически фирми, заведения, хотели и т.н. умряха или умират? 

Не са конкурентни, изчезнаха. До нас имаше сърдит дядо като тебе с магазинче. От единия ще си купя сапун, от другия хляб, от третия отвертка. Като вляза у Кауфланд всичко е под един покрив, и плащам един път на касата, с едно чакане. Все едно да ревеш, че са спряли производството на лампови телевизори.

Софийско жителство - лошо нещо. Но сега като няма жителство - пак не ми харесва София. По добре пеша да ходиш, отколкото да се чудиш къде да си паркираш колата. Аз такъв проблем нямам. Изкарвам си колата от двора, свършвам си работа и не мисля за глупости къде да спра.

Последно - хубаво ли е жителството на бай ти Тодор, или напротив? Поне веднъж бъди мъж и кажи еднозначно, не само да мърмориш кое не ти харесва и да се оправдаваш с щатите.

Били сме индустриален лъв, макар и колония на Русия. Сега след 30 години колония на америка, сме джудже, храната не можем дори да си произведем и ако ковид затвори границите ще измрем от глад. Аз не, нали съм на село, ама в София със сигурност. Американците вече бръкнаха и на нас в >>>>>- избиха добитъка, забраниха да си гледаме животни в къщи, водата в двора ми не мога да си вадя, все такива забавни неща. За това съм във Възраждане и не мога да разбера как съществуват все още слепци като тебе.

Е хубаво е че американците ти виновни. Ето, ГЕРБ пак първи, това аз ли го правя?

Слепец си ти, само се оправдаваш с някой и с нещо. Не ти трябва инженерлък да изкарваш 7 бона с PHP. Само дето реването е по-лесно, ние сме били слепци че не щем да ви хрантутим със 70% данък.

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Американците вече бръкнаха и на нас в >>>>>- избиха добитъка,

Още треперим от тия американци, нашите кравеферми ги удариха с атомна бомба!

забраниха да си гледаме животни в къщи,

Напротив, гледат си хората. Ама на магазина по-лесно, заради лошите американци. Помня на село гледахме прасета и птици. После в буркани, няма общо с прясното месо, както и да залъгваш младежите. Домати и краставици зимата пресни пък беше научна фантастика.

водата в двора ми не мога да си вадя, все такива забавни неща.

Не са ти забранили, просто искат регистрация. После по 2 стотинки на кубик, нещо от рода.

За това съм във Възраждане и не мога да разбера как съществуват все още слепци като тебе.

Цялата ви демагогия стъпва на откровена лъжа, затова грамотен човек гражданин на света и интернет го обявявате за платен трол, и налитате да го биете.

Аз не мрънкам, ама ти не се спря. 

И моите интерпретации са си точно като твоите. И мога книга да напиша имитирайки твоят стил на изразяване.

Няма как да имаме опити за вдигане на данъци - нямаме правителство и скоро може да нямаме. И точно по този въпрос няма смисъл да спорим. Има си професионалисти. 

Какъв данъчен хаос ти тресе душичката. Гледай сега какво се случва. Доволен ли си?

Еми радвай им се на кауфланд и разните там други чуждестранни корпорации. Не ти трепва, че по-добре би било в България такива вериги да са български, с български капитали със собственици българи. Но не са. Това би трябвало да е унизително за тебе като "представител" на бизнеса. Дали си такъв - ми май не.

Така, жителството беше лошо. Доволен ли си?

Е това с американците и герб не го разбрах смислово.

И последният абзац пак не схващам каква връзка правиш. Нито съм се оплаквал, нито съм се оправдавал. Обясних ти просто и ясно, че със се занимавал известно време с изучаването на нещо за мой кеф и през свободното си време. Ти все за пари говориш. Изкарвам си достатъчно да живея както аз искам и толкоз. Предпочитам да съм професионалист в моята си работа, другото е за разнообразие.

Сега вече ще говорим ли за Възраждане, без да ми намесваш тежкото ти минало по време на костов?

преди 1 час, tonit1968 написа:

Какъв данъчен хаос ти тресе душичката. Гледай сега какво се случва. Доволен ли си?

Определено! ДОД плосък 10 % отпушва чуждите инвестиции. Помня как ми плащаха 70% от заплатата под формата на социални добавки. Не се облагат с ДОД, после като се разболееш или искаш заем все едно си бил на минимална заплата. За пенсията тоже! Само преди 10-тина години беше, после Станишев вкара плоския данък, и заплатата ми скочи с 300 лева. Възрожденските крадци искат да вземат това обратно, че да има да си харчат по всякакви бутафорни държавни службици.

Еми радвай им се на кауфланд и разните там други чуждестранни корпорации. Не ти трепва, че по-добре би било в България такива вериги да са български, с български капитали със собственици българи. Но не са. Това би трябвало да е унизително за тебе като "представител" на бизнеса. Дали си такъв - ми май не.

Най-голямата мизерия патих като бях служител при български работодател. На ц_игaнин кон да не си, и на българин ратай да не ти се пада! Мъдрост още от турско време!

Така, жителството беше лошо. Доволен ли си?

Доволен. Понеже обхващаше едни 70% от българското феодално население, следователно соцът беше ЛОШО. За шепа партийни изверги беше добре, примерно Антон Югов влиза в къщата на банкер, банкера праща в Белене, после му размъква личните вещи, докато разправя за пролетарска власт. Баба ми за 20 ст. надница са я натирили да си копае собствените ниви.

Соцът е ЛОШО!

Е това с американците и герб не го разбрах смислово.

Влагам ирония. Американец не е дошъл лично да ни съсипва. Правят го български подлоги, които и за 30 сребърника продават майка си. Що ли пак се сетих за Пасков, над милион субсидия имат, пък си направи платена агитацията. 99 стотинки ама кой ти ги дава, шамар да е аванта да е!

И последният абзац пак не схващам каква връзка правиш. Нито съм се оплаквал, нито съм се оправдавал. Обясних ти просто и ясно, че със се занимавал известно време с изучаването на нещо за мой кеф и през свободното си време. Ти все за пари говориш.

Не само за пари. Излизането от ЕС зоната пак ще обрече българския прекариат на милостта на Ганю чорбаджи. Нали знаеш вица, въвел входна такса да ходят да му бачкат, те пак се изхитрили. Понеделник отиват петък си заминават.

Изкарвам си достатъчно да живея както аз искам и толкоз. Предпочитам да съм професионалист в моята си работа, другото е за разнообразие.

Не, ламтиш да ти приспаднат 2 кила сирене ДОД, че да турят още 7% на сина ти. Че малко са му сегашните 60% дето ви ги дава.

Сега вече ще говорим ли за Възраждане, без да ми намесваш тежкото ти минало по време на костов?

Не сме спирали за Възраждане, не съм почвал за Костов. Аз лично не съм му бил фен, викахме му драгалевския ц_игaнин.

Дам, изумяваш ме как си измисляш некви неща за хора дето не познаваш. Примерно Пасков няма нищо с Възраждане, освен че им симпатизира. Не е член. И кви 2 милиона им тури в касата, ашколсун. И как с два милиона ще правиш предизборни кампании. Ти като бизнесмен би трябвало да можеш да смяташ. Щом за Евроком са отишли 150 000 за няколко предавания, колко пари трябват за една предизборна кампания? За Възраждане не си почвал, занимаваш се с моята личност и не спираш да обиждаш. 

Не, ламтиш да ти приспаднат 2 кила сирене ДОД, че да турят още 7% на сина ти. Че малко са му сегашните 60% дето ви ги дава.

Първо- казваш ми че лъжа. Това е гнусно. Не ме познаваш, не си ме виждал. пък ми оспорваш нещо, дето съм казал за себе си. Явно нямаш много какво да кажеш нормално и мелиш едно и също и едно и също. Както и да е, вярвам, че се чувстваш морален победител, че ти обръщам внимание. Щото тука друг отдавна никой не пише. Хората явно не се интересуват от твоето мнение . Тролът се убива с мълчание. И аз се отказвам. Нека последната дума бъде твоя- има други интересни теми във форума за обсъждане и няма смисъл да се занимавам повече с тебе. Все едно да споря с радиото.

преди 27 минути, tonit1968 написа:

Дам, изумяваш ме как си измисляш некви неща за хора дето не познаваш. Примерно Пасков няма нищо с Възраждане, освен че им симпатизира. Не е член. И кви 2 милиона им тури в касата, ашколсун. И как с два милиона ще правиш предизборни кампании. Ти като бизнесмен би трябвало да можеш да смяташ. Щом за Евроком са отишли 150 000 за няколко предавания, колко пари трябват за една предизборна кампания? За Възраждане не си почвал, занимаваш се с моята личност и не спираш да обиждаш. 

2 милиона не съм споменавал, после се тънкообиждаш на лъжец. Пасков няма нищо с Възраждане, ако не броим че им води почти всички евенти, и е кандидат в 2 МИР на Възраждане. Предният път май Търново и Кърджали беше, първите избори. Т.е. пак излъга, Пасков е фронтмен на Възраждане, PR по модно му. Ако и да не е член. 

Тролът се убива с мълчание. И аз се отказвам. Нека последната дума бъде твоя- има други интересни теми във форума за обсъждане и няма смисъл да се занимавам повече с тебе. Все едно да споря с радиото.

Не за пръв път се заричаш да замълчиш. Все ми е тая. Възрожденци стъпват на едни такива мерзости, те да са добре за сметка на друг. Младите имали дълг, искате да не могат да емигрират вече, и айде да оберете квалифицираните.

Млъкваш щото няма кво да кажеш, тия неща са качени на програмната им схема, черно на бяло. Свикнали сте с демагогия да си живеете като царе, визирам червената олигархия преди 30 г. Дето не спираш да плачеш за нея, и колко било лошо като минаваме по червения килим на летището, наедно с немеца и французина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.