Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

току-що, N1K17Y написа:

Щом Путлер казал, какво друго да е. Ама май просто не очакваше такава съпротива, а си мислеше че всички украинци ще му се надупят и ще празунват освобождението си. Пък то, даже цивилните грабнаха оръжие. 20 часа преди войната обясняваше "колко тъп трябва да си, че да вярваш, че Путин ще нападне", та не ти вярвам много на теориите и предсказанията. Сигурно не си очаквала и, че ще прати чеченците да мародерстват. 

Ти наистина си талкова семпла та дрънчиш! Какво "май" е очаквал, можеш да си гадаеш, не ме интересуват глупостите. В интерес на истината, мога да ти припомня, че и друго съм писала- как американците накрая ще го принудят да го направи. 8 години+ опити да се разберат Русия и Америка/НАТО не доведоха до нищо. И още съм писала- когато притиснеш някого до стената и не му оставиш друг избор, му остава само да тръгне напред. Само че, мисленето не е за всички. Особено за първосигналните, дето все си намират кого силно да любят и мразят.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 2 минути, absurt написа:

Ти наистина си талкова семпла та дрънчиш! Какво "май" е очаквал, можеш да си гадаеш, не ме интересуват глупостите. В интерес на истината, мога да ти припомня, че и друго съм писала- как американците накрая ще го принудят да го направи. 8 години+ опити да се разберат Русия и Америка/НАТО не доведоха до нищо. И още съм писала- когато притиснеш някого до стената и не му оставиш друг избор, му остава само да тръгне напред. Само че, мисленето не е за всички. Особено за първосигналните, дето все си намират кого силно да любят и мразят.

Вчера съм питал кой какво принуждавал, докато си гледала Россия 24 и са ти спускали мисли.

преди 14 часа, N1K17Y написа:

Кои са Русия, че да се разпореждат в чужди държави ? И Украйна, и Финландия са суверенни държави и могат да влизат в каквито съюзи искат.

Детеубиец е Зеленски!

преди 10 минути, Anneliese написа:

Детеубиец е Зеленски!

Освен жилищни блокове, русите атакуват и болниците.

Основно цивилни, жени, деца.

Типично за русите. Много обичат да убиват деца, жени.

Възрастни жени. 

https://gospodari.com/novorodeni-bebeta-prekarvat-parvite-si-dni-v-bomboubezhishte/

Новородени бебета в украинска болница прекарват първите си дни в импровизирано бомбоубежище в мазето на медицинското заведение.

Болницата се намира в Днипро, една от първите мишени на Русия.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Разбира се, голяма заплаха са децата.

Там е заплахата. 1 годишно дете с автомат на рамо.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/ukrajna-proruskite-separatisti-porazili-detska-gradina-298641

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/krizata-ukrajna-bombardiranata-detska-gradina-v-centara-na-informacionna-vojna.html

преди 5 минути, Anneliese написа:

Детеубиец е Зеленски!

Ти едвали знаеш, че в момента Путин е изпратил деца - да умират за неговите интереси. Също едвали знаеш, че това е тактика от учебника на Сталин. И не на последно, дори да знаеш, какво ти пука - важното е, че Путин ще спаси света.

А да кажеш нещо за избитите руски деца в Източна Украйна? Или те не са деца?:angry:

току-що, insec написа:

Ти едвали знаеш, че в момента Путин е изпратил деца - да умират за неговите интереси. Също едвали знаеш, че това е тактика от учебника на Сталин. И не на последно, дори да знаеш, какво ти пука - важното е, че Путин ще спаси света.

В Червената армия не е имало под 18 - годишни.

Виж, Вермахтът накрая е привиквал 12 - 14  годишни деца на фронта!

преди 2 минути, Anneliese написа:

А да кажеш нещо за избитите руски деца в Източна Украйна? Или те не са деца?:angry:

Няма източна Украйна, северна Украйна, южна Украйна. Украйна си е една. Една цяла държава. И не може просто ей така всеки да си влиза и да си обявява нещо. 

И най-вече да гърми по деца и цивилни.

преди 1 минута, insec написа:

Ти съвсем изтрещя, човеко! Путин няма да спаси света, но такива манипулации, имащи за цел да разпалват мраза, трябва да бъдат забранени. 

преди 1 минута, absurt написа:

Ти съвсем изтрещя, човеко!

Казано от човек, който защитава решенията на Путин ..... ок, нека съм изтрещял тогава. Па вие сте мега нормални, да знаш.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Няма източна Украйна, северна Украйна, южна Украйна. Украйна си е една. Една цяла държава. И не може просто ей така всеки да си влиза и да си обявява нещо. 

И най-вече да гърми по деца и цивилни.

Украинци първи започнаха с убийствата на руснаци! Стига си ги извинявал!:angry::angry22:

Пускайте "Россия 24",  в едно място са свалили украинското знаме,  и са качили знамето на ЛНР! Махналиса укропитетското знаме и венци от един нацистки паметник! Браво на войниците!

Украйна скоро няма да я има!:yanim:

преди 2 часа, petie1 написа:

...
Абе странно защо  евреите в Украйна не реват за Холкост уж  нацисти това уж антисемитизъм или берковската принцеса брз кайма пак надула леко историята?
Ти пък как намести чечченците в Украйна само ти си знаеш

Одеса е еврейска. Там са играчите, без аллах ахбар и кючеци по синагогите. Системата е show me the money!
Обаче има един град Уман. Там е гроба на някакъв си вундеркинд, който писал повече от Ленин - Нахман Меуман и всяка година прелитат тумби от подцинковани мозъци. В каубойски одежди с  капи от мамут се изсипват там, за да рипат хорца. Надписите са дублирани на иврит и се приема шекели. И погледни историята. Сталин обещава на евреите Крим, да си създадат там държава в момент на отсъпление от Вермахта. Това ги привлича в Украйна. Получава заеми от американски евреи, но Сталин ги изиграва, като ги обявява за космополити. а после забравя или ги депортира в Биробиджан.

Мои познати около мен са разтревожени. Един от тях е руснак по баща и украинец по майка. Родителите разведени. Бащата живее в Урал, майката в Украйна. Малкият брат предпочел с майка си и също е в Украйна. Звъни първо на баща си и онзи отговаря - Нашите напредват и скоро ще са в Киев! После звъни на брат си и отговор - Нашите достойно се защитават! Шах и мат с нашите. И същата история на друг познат. Бащата живее в Днепр, а майката в Москва. И реално искат само едно - да се сложи край на този театър.

Блиц крига на Путин забуксува. Украйна е голяма, нищо че е без гащи, а думите на Путин за наркомани и нацита са примитивни. Козът с чеченците говори, че си изпуска нервите. Заленский си отработва парите и затова праща наемници, за да създава токсични райони. Разумно е да сложи оръжие и да се предаде. Франция 1940 спаси животи по този начин.

Имам и познати руснаци, които са против нахлуваването. Предричат рязък спад на жизнения стандарт в Русия, които и без това е ал ха-паним (полный писец).

Едно не достига на интрюдерите в създаването на Новорусия.
1). Не са им толкова умни ракетите, колкото и да пропагандират. Едно е да пиздиш, кога Израел отвръща  на Газа в гъстонаселен квартал.  Путин парадира с супер-дупер чудеса, но реално няма безпилотници, а те са решаващи в градски условия, за което ювелирната точност на ликвидация издиша.
2). Вместо трикольора, да забиват знамето с сърпа и чука, а главната колона да води самия Илич.

spacer.png

преди 21 минути, Anneliese написа:

Украинци първи започнаха с убийствата на руснаци! Стига си ги извинявал!:angry::angry22:

Пускайте "Россия 24",  в едно място са свалили украинското знаме,  и са качили знамето на ЛНР! Махналиса укропитетското знаме и венци от един нацистки паметник! Браво на войниците!

Украйна скоро няма да я има!:yanim:

Over It Reaction GIF by X Factor Global

academy awards oscars GIF

https://sputniknews.com/20220226/video-ukrainian-flag-replaced-as-lpr-takes-control-of-stanitsa-luganskaya-on-line-of-contact-1093389911.html

Браво на руснаците! Да продължават все така!:yanim::cheerleading2:

току-що, N1K17Y написа:

В тоя форум няма ли правила, че една откачалка може свободно да пише, как празнува смъртта на хиляди украинци ? 

На нацисти! На кой нормален му пука за тях?

Ти я си закачи свастиката на профила!

преди 1 час, absurt написа:

И още съм писала- когато притиснеш някого до стената и не му оставиш друг избор

Това пък е най-тъпата опорка на поддръжниците на Путин. Имат толкова възможности за реакция, но нали трябва да се изкарат жертви за пред своите си. Не че и руснаците вярват на подобна опорка, нито се чувстват застрашени по някакъв начин от НАТО. Тук е пълно с руснаци. Даже в района на града в който работя сега са повече от българите. Познай как са се притеснили. Повече им е проблем обезценяването на рублата. 

А пък в Киев ще се вее руското знаме! Направо нямам търпение!:yanim:

Да видим дали укронацитата ще започнат операция "масово самоубийство" като техните идоли през май 1945 година.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Това пък е най-тъпата опорка на поддръжниците на Путин. Имат толкова възможности за реакция, но нали трябва да се изкарат жертви за пред своите си. Не че и руснаците вярват на подобна опорка, нито се чувстват застрашени по някакъв начин от НАТО. Тук е пълно с руснаци. Даже в района на града в който работя сега са повече от българите. Познай как са се притеснили. Повече им е проблем обезценяването на рублата. 

Е, убеди ме. То, не че знам къде си, ама пък е сигурно, че това е Украйна, това са автономиите, това е Крим. Всичко накуп и затова твоят поглед и твоето писание е меродавно. Благодаря за успокоението, което не е опорка, а светата истина.

Чета ви глупостите и се чудя! Не цитирам пост, защото въпроса го има на много места.

Руснаци се били на страната на Германия и съюзниците, по време на ВСВ. Казвате - руснаци срещу руснаци!

Добре де - я помислете (ако можете) - 20 години по-рано, по време на гражданската война - какви са се били? Тогава е нямало Хитлер.
Затова е имало хора, воюващи не против Русия, а против Съветите!

Ето и един поздрав... 

Всички граничари от Змийския остров са се предали, 82 души!

Малко търпение и Киев ще е в правилните ръце!

А къде е Зеленски?:D

Според спътникови снимки е в влака за Берковица.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Всички граничари от Змийския остров са се предали, 82 души!

Малко търпение и Киев ще е в правилните ръце!

А къде е Зеленски?:D

Ти виж да не дойде червената армия, че ще ти взимат Данона от хладилника и кока колата.

И още нещо... от теб.

току-що, АСПЕКТ написа:

Ти виж да не дойдат червената армия, че ще ти взимат Данона от хладилника.

Заедно с хладилника!   :popcorn2:

преди 25 минути, absurt написа:

Е, убеди ме. То, не че знам къде си, ама пък е сигурно, че това е Украйна,

Съвсем в Блъгария си живея. А като казвам, че в района са предимно руснаци, не означава, че в града като цяло е така. В много градове по черноморието руснаците си закупиха апартаменти, а последните години ги продават. Не защото не искат да ги имат, а защото не могат да си позволят да идват тук. Които могат да си го позволят даже и не се връщат в Русия. Ако предпочитат България, която е в толкова окаяно икономическо състояние, с такава потресаваща корупция, то какво ли е в Русия?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.