Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се справим с емоционалните си тригери

Featured Replies

• Автор
преди 13 часа, Shiniasu написа:

отрицателния полюс.

колега - пак пропаднахте до дуалности, чрез полюси. :) Само толкова ли можеш? 

Страшни пориви да обясняваш рамус как ти изглеждал, но поривите резултират все до дуализми. Пък - и за по-лесно.

Типичен популист си - що не си се цанил в политиката. :)  Ако се бях сетил можеше да се уреди да ти се обадят от ИТН на кастинг за политик. Най-малкото - в парламентарната им група.

преди 8 часа, kipen написа:

Г-н Пирчов, бих Ви подкрепил ако изкажете и контратеза, а не само гола критика!

:lol6:Всички му думи са "контратеза". Ти го прикани теза да напише...

Контрата го влече. Едни такива нихилисти растат, то пред монитора като ти е света. Още тийн-периодите ги тресат, карат поредния си пубертет, Н-на брой. :)

Предполагам че забеляза "последната му крилата фраза" - имал желание да оножда тояга, с пожеланието "ако я хванел.....". :lol6:Малии !

Гледай само каква драма, и колко решителност извира от тая фраза. Лелеяната мечта - да онодиш тояга... е любопитна. Странно е, но историята на психичните диагнози предлага и далеч по-странни девиации - сексуални, включително.

• Отговори 509
  • Прегледи 30,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Отново липсва думичката АЗ, липсва първо лице, ед. число в изказа и израза, Липсва заявка че става въпрос за някого, за когото нещо си е "дрън-дрън, празно, мисли... както и някакво съждение... Чие е

• 😳 Правилно ли ви разбрах, че темата е пусната с единствената цел да си натискаме бутончетата и да си гледаме сеира? Наистина ли смятате това за предизвикателство? Защо?  (Допълненията в с

• Силата на клишетата е поразителна, но специално за себе си не намирам, че ако би се сбъднало такова 'пожелание' би било 'добро'. Обаче от друга страна - аз съм си "крив човек" в сравнение с "прав

Публикувани изображения

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Странно е, но историята на психичните диагнози предлага и далеч по-странни девиации - сексуални, включително.

Не е странно, че се опитваш да се правиш на диагностик по отношение на психологическите процеси в другите потребители.

Видно е, че не притежаваш компетенция по отношение на психологията и въпреки, че употребяваш специфични за въпросната дисциплина понятия, то определено не ставаш за психолог. Друг е въпроса, че се възгордяваш от начина по който ползваш психологически инструменти, но определено целта ти не е да помогнеш, а да провокираш в другия чувството на малоценност. Да, мнозина от тукашните потребители имат проблем със своята ценностна система, но твоя подход е определено е неподходящ.

ИИ-Рамус чуглу, помисли за "ъпдейт" на съзнанието си, защото се забелязва, че подсъзнанието ти не знае как да обработи даден емоционален тригер.

Послеслов: Не подлежим на промяна!!! Ти трябва да се промениш, а не другия/другите потребители.

Най-лесният и ефикасен начин за справяне с емоционалните тригери, е игнорирането.

Когато не общуваш с даден човек и го игнорираш напълно - изчезват всякакви емоции и тригери!

вЕрвайте ми! :lipstick:

• Автор

всеки ден е нужен поне един смешен спам. Къде ти "тригери", къде ти е "даден човек" :lol6:но пък що да не се кудкудякат глупости.

Важното да са кифленски, заедно с емотикона. Мармалада отвътре се стопля през нощта и на сутринта трябва да се изпусне "парата". Бъркоча отвътре е тотален, но за никоя кифла това няма значение след фурната, защото отвън всичко изглежда ок. Вервайте й ! :)

преди 19 часа, kipen написа:

Един въпрос имам към Вас: На какво се дължат емоционалните ни свръхреагирания?

...па "вината", "отговорността", кой как, с какво и дали "се справя" е друг въпрос, който не повдигам за дискутиране...

(питам Вас, щото другите събеседници не им се коментира по същество...толко са влюбени един към друг, че напълниха темата с глупости ...)

Разбирам това като покана да си (до)развия тезата, а не като покана да развия антитеза на моята теза. :) Второто е обучително и демонстративно упражнение на софистите и особено на схоластиците; аз не го умея.

Мислех, че само дадената насока или гледна точка е достатъчна и затова не бях многословен.

Конспективно тезата ми е:

1. Неотговорният и/ли безотговорният няма права или поне не може или не иска да си ги търси, защото правата (би трябвало да) са след задълженията и отговорността в ред на произтичане. Безотговорният човек даже може да няма представа от понятието "право".

2. Човеците все пак имат поне някакво малко и поне подсъзнателно чувство за вина, доколкото имат представа за причина и следствие/я.

3. Този, който сваля чувството му за вина, даже и ембрионално минимално развито – като фалшиво сваля, анулира личната му отговорност пред себе си, пряко или чрез идеология – е негов душевен господар. Към него той ще се връща постоянно за облекчение на подозренията му, че е лош. Съответно годподарят има свой роб. И ако въздействието е чрез идеология, господарят има милиони доброволни робове.

Измислените и представени тука-тъй "емоционални тригери", с което би трябвало да може да се справя даже и тинейджър, са един от похватите за доброволно заробване на гмежта. Тези тука, които вярват на тази измислица, са сред нея, сред гмежта, колкото и дълги постове да умеят да пишат.

преди 1 час, Марчо Пирчов написа:

Тези тука, които вярват на тази измислица, са сред нея, сред гмежта, колкото и дълги постове да умеят да пишат.

А по-скоро са сред желаещите роби.

преди 22 часа, Марчо Пирчов написа:

Също така забелязвам, че много от новомодните социопсихологически течения, понятия и практики, като това туканка-тъй, се стараят да направят човек неотговорен за себе си.

"Ах, не съм виновен, виновни са емоционалните ми тригери, които по ваше определение въобще не зависят от мен!"

"Ах, половината от вината за убийството, което направих, лежи на обществото и средата, в която съм израсъл! Моля за оневиняване или поне условна присъда! А може и паметник да ми поставите – като невинна жертва на обществото."

От всяка гледна точка непризнаваща миналите съществувания (прераждания) е точно така. Човек идва с някакво наследство, като характер, емоционалност, интелектуален капацитет и др. от родителите и в детска възраст израства и се изгражда (поне първоначално) като личност в някаква среда над която няма контрол. Лесно е в такъв случай да обвиниш тези независищи от теб обстоятелства за реакциите си.

Ако настоящият живот се разглежда като продължение на една поредица от предхождащи го животи обаче, човек не може да обвини никой друг освен себе си, доколкото всички обстоятелства от съществуването му като родители и среда са кармично определени. В този случай отговорността за моментното състояние на собствената психика не може да бъде прехвърлена отвън.

Така или иначе и в двата случая моментната склонност към реагиране на един или друг провокиращ фактор от средата, подлежи на промяна от страна на човека. И оправдание за неизвършването на тази промяна не може да се търси. Каквито и да са даденостите, и поради каквито и причини те да са се появили, то отговорността за това човек да се примири с тях и да не ги промени си е негова.

преди 6 часа, Shiniasu написа:

човек да се примири

По-добро е понятието да се смири, защото ако се примири, то не би станал личност, а "био-робот".

Да, мнозина не разбират тънкия нюанс, но смирения човек знае кога да си признае грешката (греха), докато примирения не ще разбере, че не е сгрешил, а е отстоял на своята вяра.

В много случаи реакцията подлежи на контрол, но дали е искрена?! Искреността не може да се констатира чрез психологията, а се ползват други средства, макар, че в такива случаи говорим за престъпления, и въпреки това в съда не важат тези "доказателства", защото физиологическите процеси може да не са в следствие на лъжата. (Може въпросния човек да е умишлено заблуден от друг с точно тази цел = да понесе отговорност, която дефакто не е негова.)

Психологически погледнато всеки е онеправдан, до доказване, че е неоправдан. В случая винаги се търси умисъл (мотив). Той може да е коренно различен спрямо намеренията на човек, защото може да му бъдат "програмирани" чрез някакъв вид хипноза.

на 5.08.2021 г. в 23:26, _ramus_ написа:

Гледай само каква драма, и колко решителност извира от тая фраза. Лелеяната мечта - да онодиш тояга... е любопитна. Странно е, но историята на психичните диагнози предлага и далеч по-странни девиации - сексуални, включително.

Какво пише човека, какво чете певачката-псевдо-психолог.

Няма драма. Има един вманиачен, изтрещел, нереализиран дядка, дето се чуди къде да си избива манията.

Малтретиран и подиграван като дете от съучениците си, със сигурност си бил член на някоя секта, дето ти е промила допълнително мозъка, в пубертета нехаресван от девойчетата, на стари години ептем зле - хем либидото високо, хем дърт и нехаресван, хем пишокът мекичък. 🤣

Обаче друго нещо е сам да се мислиш за светило в психологията!🤣

на 4.08.2021 г. в 17:35, kipen написа:

И аз съм "всеизвестен" сред колегите си като странния, дето може да дрънка пълни простотии и да решава сложни казуси...това ли съм аз?!

Да, това си ти. Иначе, ако някой друг дрънка пълните простотии през твоята уста, имаме заявка за сериозна патология.🤣

на 2.06.2021 г. в 14:26, _ramus_ написа:

Как да се справим с емоционалните си тригери

:lol6: :lol6: :lol6: 

Отдавна не бях чел толкова големи глупости :D  Всъщност - даже не ги и прочетох, тъпомерът ми отчете толкова високо нива, че ме достраша да не се пръсне, и спрях :D 

Правилно си пазите тъпомера от спръскване, сър.

Както виждате тук, ще трябва да го настроите на много по-ниска чувствителност, за да не изгори от тъпотията им с ядрена мощност.

А и в бъдеще ще Ви/ни трябва все по-често...

Ще травмирате рамосмен и кипмен с вашите Откровения :D

Горките фрустрирани ОКР-та не случиха на публика , ей ....:rolleyes:

преди 13 часа, Inana.. написа:

:offtopic_s:Може да са психологични мазохисти. :) = Тригери на отрицателни емоции ... :) Определено обаче са със "шунтирани" емоции ... :) 

Виц: Професор влиза в залата при студентите и казва: Какви красавци сте. Иде ми да ви късам, късам ... :) да направя букет и да го положа на умрялото образование в България ... :)  

• Автор
на 6.08.2021 г. в 11:35, Shiniasu написа:

От всяка гледна точка непризнаваща миналите съществувания (прераждания) е точно така.

е проповед на избраното за лична патеричка. Елементарна проповед... и елементарна патеричка. При това - готова заемка, направена за дечица. Патеричката е опит на една приказка да се ползва от децата за вдъхновение - докато не си намерят "краченца" или други патерички.

Форумът е пример че след като някой се е вкопчил в патеричките си, той с нищо не напира да раздвижи краченцата си. С нищичко. бетонира си детските си приказки, с роля на патерички като претенции за "учения" с псевдофилософски имитации.

Проповедите на детски религиозни заемки сред тема за познание, е най-малкото наивно и нелепо. Това показва че проповедникът си декламира "краставицата си" без оглед къде и сред какво се списва. Главно - защото за него целият му свят е изграден от сходните деца като него.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Това показва че проповедникът си декламира "краставицата си" без оглед къде и сред какво се списва.

:offtopic_s: Ти не си по-различен! :) Само където твоята "краставичка" е мека, щото постоянно си в "Оф ту пикаааа ми сеееее", спрямо всяка тема тук

Определено си Калдарувуту това:

Брюксел промени мнението ми за София | Банкеръ

:)  

на 7.08.2021 г. в 16:00, Inana.. написа:

Ще травмирате рамосмен и кипмен с вашите Откровения :D

Щото много обичат да сА превземат като високопоставени кифли. Претенциите голями, а силата на мисълта издиша.

Да решиш, че само ти знаеш истината, а другите са заблудени е сериозна самоизмама, но най-трудно човек хваща своите си самозаблуди. Това е обаче базата за всяка вреслива арогантност, оттам и “женственото” им поведение при спор - обилно врякане и кудкудякане, заради самия спор, а не за да се дискутира нещо смислено.

преди 16 часа, marv написа:

Щото много обичат да сА превземат като високопоставени кифли. Претенциите голями, а силата на мисълта издиша.

Да решиш, че само ти знаеш истината, а другите са заблудени е сериозна самоизмама, но най-трудно човек хваща своите си самозаблуди. Това е обаче базата за всяка вреслива арогантност, оттам и “женственото” им поведение при спор - обилно врякане и кудкудякане, заради самия спор, а не за да се дискутира нещо смислено.

Тези двамата са ...хайде по-меко да го кажа - Ментално обременени хора !  Взаимодействието с такива Вибрации е Токсично за нормалните възприятия , понеже образува досада и неприязън в "рецепторите ".  Средно интелигентен обект веднага би направил Игнор и би затворил достъпът до себе си.  Много пъти посъветвах неглижирано участващите да не влизат в полемика с въпросните ментално проблемни.   Порочният кръг от взаимни обвинения се вижда във всички теми , в които участват и ясно си личи и менталният им статус и затова най-удачно е да бъдат оставени сами да си сътворяват един друг Изживяванията , за които са дошли. Защото те са тук за самите Изживявания , с които захранват вътрешните си нужди и потребности.  Така щото в реалността това не могат да си го набавят. Алтернативната форма на комуникация ги привлича именно с това , че тук е безопасно да си изхвърлят менталният боклук , събран в психичното им поле. Още преди 3 год. съм писала по "проблема " , но винаги се намират по-слабички , които не могат да се усетят , че се завъртат с тези обекти във една психична "мелачка' , от която губят единствено те. 

Словоблудството като Форма на Ментална Мастурбация

---------------------------------------------------------------

Какво е Словоблудство ?

Ментална потребност за изразходване на Енергиен ресурс под формата на произволни

Мисъл - Форми, с различна посока и интензитет.

Какъв е Механизъм, задвижващ това Явление ?

Деструкцията в емоционалният Спектър рикошира вълнообразно във цялото психично поле и

подава сигнал за наличие на Дефицит, който от своя страна Ражда Импулс за намиране

на панацея, която да Удовлетвори Потребността и да приведе обекта / Същността в

Стандартен Режим и Състояние.

Кои са Обичайните причинители, създаващи почва за масовото, тенденциозно Явление?

- Неудовлетвореността от социалният статус

- Сексуален Дефицит / най-честото срещано

- Подтискани копнежи, желания, цели

- обременена Психика

- психични разстройства и отклонения

Всяко едно от изброените създава почва и регулация на възникването на Явлението .

В какво се Изразява Процеса ?

Изразходване на Насъбраният Енергиен ресурс под формата на словоблудство, който

да Изхвърли натрупаният негативен асортимент от подсъзнателните Сетивни Дефицити и нужди.

Позивитет или Негавитет е "Изхвърленото съдържание " ?

Панацея за обекта - Форма на Психична Мастурбация.

При поелите съдържанието субекти се наблюдава раздразнение, досада, стимулация за

обратен ефект, натрупване на негативен "психичен спам " в подсъзнателният им Двигател.

Защита от Словоблудство ?

Принципът на Игнориране и непоемане на Излишната "база данни" .

И много други съвети съм оставяла във виртуалната матрица по темата , но не ми се търси , избягвам вече виртуалното пространство и нямам желание да общувам.  Просто вече Вибрациите са в много ниските Нива и ми стържат в Съзнанието , при контакт с моите. 

Поемам Негативите и ги обработвам и след това подавам като Позитив ....Пречиствам !  Ако ме разбираш ....

За съжаление вече остана само най-замърсената "социална шлака " и там няма смисъл да се намесваш - заминава директно в канала.:)

Ти си приятен събеседник и определено интелигентен , понеже много бързо ги подуши и реагира подходящо , другите с години ги "влачат" ..

Когато срещна по-Високи Вибрации винаги се умилявам , че няма подходяща компания , която да ги заслужава. 

А срещам все още такива из форумните плантации , но аз самата вече не получавам атракция да влизам да чета и да пиша.

Станах като "бялата лястовица" - рядко кацам на рамото и е истинско Чародейство да пиша на някого .. :)

Всичко Добро !

• Автор
на 13.08.2021 г. в 0:11, Inana.. написа:

Станах като "бялата лястовица" - рядко кацам на рамото и е истинско Чародейство да пиша на някого .. 

:lol6:Кукуригите ли петликат, или кудкудячките се кокошкат? (духовно, разбира се)

Поемам Негативите и ги обработвам и след това подавам като Позитив ....Пречиствам !  Ако ме разбираш ....

Ма как " няма да те разбира" - въпросния всичко разбира, вкл той също е "пречистен" теоретик.

Мина новолунието, ей! Почнаха отново кризите от забравянето на хапченцата. :lol6:Не ми се мисли около пълнолунието как ще е...

Защото те са тук за самите Изживявания , с които захранват вътрешните си нужди и потребности.  Така щото в реалността това не могат да си го набавят.

Плагиатство ли се нарича лъжата за "оригиналност", или е "духовна възвишеност" ?

Ти, фантазна душицо, заради що си из форумите и розовите сайтове - да не би заради изживявания, които иначе не можеш да си ги набавиш? Кукувиците кукат ли или плагиатстват?

Дай му на въпросния умник едно линкче към "затворената група" или към "гепи.ме" - така ще го "пречистиш" отвсякъде. Нали всички тук вече сме ти видели номерцата толкова годинки... И само чакаш "новички" да им заиграеш на "пилона" и да си повториш "рецитацията". :)

Словоблудството като Форма на Ментална Мастурбация

Що свързваш всичко с физиологията?! 

Да, привърженици са на софистиката, но тя в днешно време е "модна". 

Самата проблематика на всички които са в някакъв форум е, че "в повече им е мързела". НО, тук е свободен форум. 

Това, че в словата им не намираш информация не означава, че не са носител на информация. 

Все пак другата гледна точка, дори опонентите ти да не е на твоето ниво, то не означава, че няма ментално в тяхното изложение. 

Все пак са ти привлекли твоето внимание, а това довежда до отключване на твой емоционален тригер, който явно поражда негативна емоция, а то, на тях това им е потребно = другите да изпитват отрицателни емоции. = целта им е постигната. 

Твърдиш, че интелигентният човек би следвало да ги игнорира, но определено твоята реакция е от друго естество. = реално ставащ техен "проводник" на емоции, а те са отрицателни. Липсва ти способ да ги превърнеш в положителна емоция. = НО, това е характерно за повечето хора, и следователно не е проблем тяхната менталност, а ти би следвало да се замислиш за своята, която уви не е по-различна от тяхната. 

Сирена беше права , че тук изобщо не се чете.  Написала е ясно, че не желае да общува и продължават да я цитират неумеещи да четат като рамуси и диоди.

• Автор
преди 1 час, Радул написа:

Написала е ясно, че не желае да общува и продължават да я цитират

Не се изхождай неподготвен. От пациенти като нея се интересуват само психиатрите. Това нито е тема за нея, нито за глупостите й, с натруфени думички в безкрайни болднати изречения. Всеки студент по психиатрия ще си напише домашното по профилиране и диагностика като й зачете делюзиите.

Чудесно е написала за 'словоблудство' и после е дала коментара си като примерза "блудство и изнасилване " чрез слова и излияния... докато визира някой си друг и си помага с "енергии и вселенски гласове от нейното ДНК". :) 

И да ти напомня - въпросната също цитира, но не се интересува въобще от "общуване", а просто да си изходи рецитацията. А и няма с кого и как да общува - в нейния фантазен свят има място само за автора му. Всичко останало е обикновен фантазен театър, който привлича само "сходни фантазьори" и тя чудесно надушва резонансните с които да се заиграе, пък и те са си елементарни и се поднасят самички.

Няма тема, в която да не се е заиграла с привидяни за "подходящи", като й забележат номерата и глупостите, и дотам. Някои се хващат, защото фантазната игра е велика сила за сакатички и пъзльовци, в безопасност пред монитора и докато се сънуват. Такива"героични" интелигенти" като теб - досети ли се?

на 16.08.2021 г. в 23:23, _ramus_ написа:

От пациенти като нея се интересуват само психиатрите.

Тук ще подходя с твои думи:

на 16.08.2021 г. в 23:23, _ramus_ написа:

Не се изхождай неподготвен.

... 

В случая ти си неподготвен!!!

на 16.08.2021 г. в 22:22, Радул написа:

Написала е ясно, че не желае да общува и продължават да я цитират неумеещи да четат като рамуси и диоди.

Не би следвало да ползва форума за общуване. 

Ако не си забелязал, то има функция "игнорирай". Да, виждам, че споменаваш моят "образ", но тук съм не да общувам, а да получавам информация. О, да, въпросите са и неудобни, но никой не я притиска да отговаря. Все пак тя решава какво да сподели, а не ти. Е, явно ти си тук не да получаваш информация или да даваш, а да си общуваш. Няма лошо, но не смятай другите, че това им е користната цел.  

на 6.08.2021 г. в 10:05, Марчо Пирчов написа:
на 5.08.2021 г. в 15:14, kipen написа:

...па "вината", "отговорността", кой как, с какво и дали "се справя" е друг въпрос, който не повдигам за дискутиране...

(питам Вас, щото другите събеседници не им се коментира по същество...толко са влюбени един към друг, че напълниха темата с глупости ...)

Разбирам това като покана да си (до)развия тезата, а не като покана да развия антитеза на моята теза.

Вашата интерпретация на инфото от поста ми е чисто придърпване на черджето към това дето сте решил вече, че е правилната теза.

Постът Ви, в който изказвате гола критика: 

на 5.08.2021 г. в 12:50, Марчо Пирчов написа:

Също така забелязвам, че много от новомодните социопсихологически течения, понятия и практики, като това туканка-тъй, се стараят да направят човек неотговорен за себе си.

"Ах, не съм виновен, виновни са емоционалните ми тригери, които по ваше определение въобще не зависят от мен!"

"Ах, половината от вината за убийството, което направих, лежи на обществото и средата, в която съм израсъл! Моля за оневиняване или поне условна присъда! А може и паметник да ми поставите – като невинна жертва на обществото."

Ах, като фана една тояга деейбъ!..

съдържа вашата интерпретация за "емоционалните тригери" като част от тенденциозно отношение към социалната психология, която според Вас се стреми да направи човек безотговорен към действията му.  ....и сте пределно ясен в "насочеността Ви" и дотук ...и не беше нужно да продължавате с многословия ...

За това Ви споменах, че "вината", "отговорността", еле пък личните Ви "присъди" допълнени с обещан метод за изпълняване на наказанието е безмислено да ги коментираме. Защото построяването на контратезата им:

- първо, че ще изисква време и енергия, които Вие декларирахте, че няма да разходвате щото било некви "упражнения" на "софистите и особено на схоластиците; аз не го умея";

- и второ - никой друг не е длъжен да си губи времето, за да изгражда противотезата на вашата негативна теза за социалната психология, която е признак за закостенялост;

Но пък "включванията" в темата на други хора с изказваните им мнения се надявам да са достатъчно показателни, за да си видите "контрата" на Вашата теза!

Пък, ако не успявате да "видите" "контрата", ето Ви примери:

Конспективно тезата ми е:

1. Неотговорният и/ли безотговорният няма права или поне не може или не иска да си ги търси, защото правата (би трябвало да) са след задълженията и отговорността в ред на произтичане. Безотговорният човек даже може да няма представа от понятието "право".

Е, явно има права и не просто не си ги търси, ами и си ги упражнава!  .....щото безотговорно се "пляскат" изказвания от безотговорни към развитието на темата, в постове, които не съдържат инфо по темата. Едно е на Вас да Ви се иска да е, а друго е поведението на простакът, който не "страда от задръжки" къде кво пише, но пък има несъзнавано желание за "публика", което пректира върху другите хора като смята, че някой не е "случил на публика" - не бива за това да става въпрос в коментарите по темата, а не само в тимбата на простака...

А пък "наказателната Ви тояга" вероятно би била приветствана от "специалистката" раздаваща "диагнози", та и би била "поета", "обработена" и "пречистена", ако разбирате какво има предвид съфорумничката с двата ника.

...Пречиствам !  Ако ме разбираш ...

Но пък, ако я "насочите" към марв-ката с "несъзнаваната личност"(дето я изказа като "теза" в негов отдавнашен пост в темата), е по-веротно да Ви обяви за "певачка" дето изказва само "повторения", че едва ли имате две "тояги" за да му доставите лелеяно разнообразие, щото доста често реагира и пише за "пишк@" ... пък и човекът коментира самозаблуди, а пък нещо е объркал раздела

на 12.08.2021 г. в 8:08, marv написа:

Да решиш, че само ти знаеш истината, а другите са заблудени е сериозна самоизмама, но най-трудно човек хваща своите си самозаблуди.

с религиозния, щото там си "говорят" хората за "истина" и "най-истинската истина", а тука за установени психически факти и тяхното психологическо обяснение... и евентуални стратегии за реагиране. ...ама явно се гледа пред огледалото преди да пише...

Или пък може да се пробвате на съфорумника дето

на 7.08.2021 г. в 14:32, Rudy M. написа:

Отдавна не бях чел толкова големи глупости :D  Всъщност - даже не ги и прочетох

Не си е уточнил за себе си чел ли е или не е прочел, ама дава оценки, та и си споделя, че си открил "тъпомера", дето щял да "се пръсне".... само дето Ви убягна глупостта дето е написал, та и "заразен" му дадохте съвет на коя степен да си включи тъпомера...та и бъдещето "прозряхте", не бива това - да се налага да е "по-нискочувствителен тъпомера", да не се случва тук и сега...

на 7.08.2021 г. в 15:00, Марчо Пирчов написа:

А и в бъдеще ще Ви/ни трябва все по-често...

Така че, г-н Пирчов, не знам дали има смисъл да Ви посочвам повече примери за контра на тезата ви. Предполагам, че тези бяха достатъчни, но пък човекът не е машина и за това може да изненадва с неразбиране.... но пък е твърде вероятно да ме изненадате, щото като гледам Вие отричате, че изобщо съществуват такива, "измислени" са,

Измислените и представени тука-тъй "емоционални тригери", с което би трябвало да може да се справя даже и тинейджър,

, но пък тийнейджърите би трябвало да може да се справят с "което", с измислени неща?!? Тва "звучи познато"...таман като прочетох глупости, ама не съм ги прочел...

Възниква въпросът Вие изобщо разбирате ли какво се има предвид под "емоционален тригър" и евентуално "справяне"?

....или просто си пропагандирате "Игнорирането"("замитането под килима") като метод за "справяне" със свръхреагирането... все едно, че за Вас няма друга "истина", само "тоягата"...в случая на марв-ката (ако му остане сила извън разхода за сглобяване на злобни коментари) пропагандата би била - нужна е "твърда пишк@"... а Аумчето вече си я изказа - няма човек, няма проблеми - бегай далече от дразнители, съпругът й ще се погрижи ако има физически контакт в реала й...

И още нещо, г-н Пирчов!

2. Човеците все пак имат поне някакво малко и поне подсъзнателно чувство за вина, доколкото имат представа за причина и следствие/я.

Човеците са с различни интелектуални възможности. За да се изпита съзнателно "подсъзнателното" чувство за вина, е нужно да може да се проследи по-цялостно поведението, а и както казвате да имат и представа за причинно-следствените връзки. Също така - да има изграден усет за "граници" и "пространство", в които и чрез които да се съпостави местоположението и да се направи оценка на поведението спрямо социалните норми. Тези умения не са застъпени сред простаците! Те са си просто Хора. Не са длъжни да се съобразяват с по-специфичните норми над елементарните и да се учат да разпознават и разбират смислите, които споделят другите хора и като цяло за кво се пише някъде от други хора.

Така, че и втората опорна точка от тезата Ви е пожелателна...

А аз ще се възползвам от споделеното Ви инфо в третата

3. Този, който сваля чувството му за вина, даже и ембрионално минимално развито – като фалшиво сваля, анулира личната му отговорност пред себе си, пряко или чрез идеология – е негов душевен господар.

, за да се "измъкна" от отговорността да съм Ви "душевен господар"!

Виновен сте, г-н Пирчов!

Носите отговорност за това, че беше излишно упражнение да сглобявате теза, пълна с пожелателни елементи, при положение, че превантивно на този разход на време, енергия и форумно пространство Ви зададох конкретен въпрос, на който според мен може да се изгради практично ориентирана теза за "справянето" с "емоционалните тригери". Можеше просто да обърнете повече внимание на въпроса ми, а не да "залитате" в това да си доуточнявате тезата. Щяхме да си спестим, еле пък аз....

на 5.08.2021 г. в 15:14, kipen написа:

....

...

Разбирам това като...

преди 1 час, kipen написа:

Щяхме да си спестим, еле пък аз....

Ама как ще си го спестиш бе , нали тази Агресия натрупана в теб е нужно да излезе , само някой да ти подаде пръстче и почваш да изливаш ..

Тотал щета си , пиленце. Лекувай се .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.