Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подкрепи Kaldata в Сайт на годината

Featured Replies

Какъв затвор, какви убийства? Какво те попитах, къде отиде, няма значение че бягаш от отговорност за незаслужени наказания, предупреждения. Това и очаквах.

Виж тази снимка!

Това което си цитирал, оцветеното във червено, не е целият ми пост! Къде видя СПАМ във този пост? Това че на някой не му е харесал какво съм написал, не означава че не е вярно. А точно този където ме докладва когато напише нещо което наистина не е вярно, и аз го докладвам, него не го наказвате.

Поздрави, жив и здрав и ти бъди.

• Отговори 280
  • Прегледи 60,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели,  Тази вечер беше церемонията по награждаването Сайт на годината. Благодарение на всички вас и гласовете ви Kaldata.com спечели безапелационно първо място и в двете категории в

• Гласувах.Все пак съм 18 години в него. 95% от всичко необходимо за мен си го намирам в Калдата. И една сериозна забележка към Дръндю! Престани с тези "кибапчита" и с този правопис. Поне отст

• Какво толкова се оплаквате? Кой бил наказан, кой нещо друго. Никой не е държан насила в сайта и форума. За 14 години от както съм регистриран във форума съм имал наказания и пререкания с колеги и моде

Публикувани изображения

• Автор
  • Администратор
преди 26 минути, ДзВяРа! написа:

Какъв затвор, какви убийства? Какво те попитах, къде отиде, няма значение че бягаш от отговорност за незаслужени наказания, предупреждения. Това и очаквах.

Виж тази снимка!

Това което си цитирал, оцветеното във червено, не е целият ми пост! Къде видя СПАМ във този пост? Това че на някой не му е харесал какво съм написал, не означава че не е вярно. А точно този където ме докладва когато напише нещо което наистина не е вярно, и аз го докладвам, него не го наказвате.

Чист офтопик е това и пълни глупости. Как ще караш някой да маже портове с паста. Абсолютно разводняване на темата.  И пак да го напишеш пак ще те накажа абсолютно заслужено и то за двойно повече време докато не разбереш къде си сбъркал. Цитирал съм ти и правилото и всичко. Това не е спам а абсолютен оффтопик. 

Разберете, че нямам нищо лично срещу никой. Дори не ви познавам. Придържам се единствено към правилата и държа да ги спазвате. Абсолютно винаги съм бил безпристрастен и според моята съвест справедлив. 

Бъди здрав и всички около теб. 

преди 6 часа, jhoro написа:

С тези намеци - може да замирише „на изгоряла гума“ - откъм вратът ти

И с теб май няма да се разберем. Да не се засегана нещо? Спокойно, тебе няма да те накажат никога. С такъв стабилен гръб мърдане нямаш.

преди 43 минути, Kalin Karaboychev написа:

....някой вулгарно да предлага на някой да му яде ….  Та за неоснователно наказание и дума не може да става.

Патката(патицата) е вид птица. Какво обидно има в нея не разбирам.

Дори в тълковният речник си пише:104589242_.jpg.6812d90e3cebd17518b0f7553bb19b95.jpg

Та за неоснователните наказания било то и дребни може да поспорим. Сигурен съм, че и други ще ме подкрепят.

преди 16 минути, ДзВяРа! написа:

Виж тази снимка!

А точно този където ме докладва когато напише нещо което наистина не е вярно, и аз го докладвам, него не го наказвате.

Я колко позната история. Само датата и думите са различни. Ами така ще е като нямаш администратор като последовател...де да си имаше всеки по един...

И да не забравите да гласувате за....най-добрият сайт! Както се казваше "Не три в едно, а куатро, беше ми много приятно".

преди 33 минути, ДзВяРа! написа:

Виж тази снимка!

Стига рева, не стига че оспами на човека темата, пък и ревеш че са те наказали.
В някои форуми ще-е да ти е последно, помисли за това.

преди 3 минути, ice_lion__01 написа:

Дори в тълковният речник си пише:104589242_.jpg.6812d90e3cebd17518b0f7553bb19b95.jpg

Ма разбира се, то и пачата е ястие ама като го употребиш по адрес на човек малко се променя.

Кога ще бъдат налични резултатите?

И къде можем, да проверим, кои са победителите в конкурса?

• Автор
  • Администратор
преди 5 минути, ice_lion__01 написа:

И с теб май няма да се разберем. Да не се засегана нещо? Спокойно, тебе няма да те накажат никога. С такъв стабилен гръб мърдане нямаш.

Патката(патицата) е вид птица. Какво обидно има в нея не разбирам.

Та за неоснователните наказания било то и дребни може да поспорим. Сигурен съм, че и други ще ме подкрепят.

Я колко позната история. Само датата и думите са различни. Ами така ще е като нямаш администратор като последовател...де да си имаше всеки по един...

И да не забравите да гласувате за....най-добрият сайт! Както се казваше "Не три в едно, а куатро, беше ми много приятно".

Наказанията на jhoro от “човекът му администарор”

6EBC08D5-D6BF-4599-BF43-8309465D8706.thumb.png.111b938726742ef86a3a289ff97a7b37.png

Сега ще спиш ли спокойно, че няма конспирация срещу теб само. Аз ви казвам, че съм абсолютно безпристрастен и за мен няма мои и твои. Наказвам всички, свалям права на модератори. Последния такъв със свалени права е Филипов. Та имате ли наказание от мен повярвайте ми заслужено си е. И не ми обяснявай коя дума какво значи. Наказан си заради контекста на думата и на теб ти казвам. Пак да употребиш тази дума в тази комбинация пак ще те накажа. Пък ако искаш ми се сърди. 

Хубава вечер ти желая. 

преди 23 минути, Kalin Karaboychev написа:

Чист офтопик е това и пълни глупости. Как ще караш някой да маже портове с паста. Абсолютно разводняване на темата.  И пак да го напишеш пак ще те накажа абсолютно заслужено и то за двойно повече време докато не разбереш къде си сбъркал. Цитирал съм ти и правилото и всичко. Това не е спам а абсолютен оффтопик. 

Разберете, че нямам нищо лично срещу никой. Дори не ви познавам. Придържам се единствено към правилата и държа да ги спазвате. Абсолютно винаги съм бил безпристрастен и според моята съвест справедлив. 

Бъди здрав и всички около теб. 

А предните постове прочете ли? Те не са ли глупости?

Точно затова ти говорих, да си дойдем на думата. Това го написах на шега, от другите теми в които съм писъл не сили личи че не виждам компоненти за първи път?

И аз нямам нищо лично срещу теб, познавам те лично но това няма никакво значение. Искам само още нещо да кажа и приключвам.

Преди имах едно предупреждение от Бацката, седеше си ми във профила, във продължение на 10-12-14 години, писах ти и ти го премахна. Сега това новото което ти ми постави, колко години ще го гледам?

Дребен проблем, може да не е свързан с бъг, ама знае ли се. Преди малко взех да пиша нещо в кометара тук(не е важно какво, отказах се и го изтрих после)...Реших да сложа емотикон. Като се отвори менюто с емотикони, това форумното от опциите над полето за писане, а не приложеното в софтуерната клавиатура на телефона, си наклоних без да искам телефона, съответно landscape се смени с portrait, след това като поставих пак телефона както искам да гледам нашироко, страницата не се опъна по ширина. Не знам дали мога да го повторя, пък и правенето на екранни снимки на телефона още не съм се научил как, а и незнам дали на снимката въобще ще се покаже. Пак повтарям, може да е нещо случайно и проблема, ако има такъв да е при мен, а да не е бъг. Като презаредих страницата, се оправи.

преди 29 минути, ДзВяРа! написа:

...Сега това новото което ти ми постави, колко години ще го гледам?

Аааа не да не ги маха. Нека си стоят. Дори искам да са с по-големи букви, за да са видими за всички без да цъкат никъде. Нека всички да гледат кой и за какво наказва.

Г-н администраторе, със действията си излагате себе се, не потребителите. Когато нещо не е подробно и ясно описано в правилата, не е редно да наказвате за него. Това, че по ваше усмотрение нещо е обидно не значи нищо. Написали сте правила, спазвайте си ги. Както писах вече, вие сам нарушавате собствените си правила и се плетете в оправдания и лъжи.

Хората гладни ходят, ядене им предлагаш и те наказват...Ако някой дюнерджия иска да те почерпи и те попита "Искаш ли дюнер?" това обида или добър жест е?

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Дребен проблем, може да не е свързан с бъг, ама знае ли се. Преди малко взех да пиша нещо в кометара тук(не е важно какво, отказах се и го изтрих после)...Реших да сложа емотикон. Като се отвори менюто с емотикони, това форумното от опциите над полето за писане, а не приложеното в софтуерната клавиатура на телефона, си наклоних без да искам телефона, съответно landscape се смени с portrait, след това като поставих пак телефона както искам да гледам нашироко, страницата не се опъна по ширина. Не знам дали мога да го повторя, пък и правенето на екранни снимки на телефона още не съм се научил как, а и незнам дали на снимката въобще ще се покаже. Пак повтарям, може да е нещо случайно и проблема, ако има такъв да е при мен, а да не е бъг. Като презаредих страницата, се оправи.

Нещо ти е „спекъл“ телефона.

От скрийншот няма да се разбере, щото снима каквото е трябвало да излезе - не каквото ти виждаш от отвън!

Ао кажеш какъв телефон ползваш - ще ти обясним, как да правиш „екранна снимка“ - скрийншот.

• Автор
  • Администратор
преди 52 минути, ДзВяРа! написа:

А предните постове прочете ли? Те не са ли глупости?

Точно затова ти говорих, да си дойдем на думата. Това го написах на шега, от другите теми в които съм писъл не сили личи че не виждам компоненти за първи път?

И аз нямам нищо лично срещу теб, познавам те лично но това няма никакво значение. Искам само още нещо да кажа и приключвам.

Преди имах едно предупреждение от Бацката, седеше си ми във профила, във продължение на 10-12-14 години, писах ти и ти го премахна. Сега това новото което ти ми постави, колко години ще го гледам?

Не съм чел другите постове и никога не го правя. Чета само докладваните. Ако една тема е 200 страници и има докладван пост трябва ли да изчета всичките 200 страници преди това? Не се шегувайте, не разводнявайте темите, докладвайте нарушенията и всичко ще е наред. 

Махнал съм ти предупреждението да не го гледаш. 

Поздрави и усмивки.

преди 12 минути, ice_lion__01 написа:

Аааа не да не ги маха. Нека си стоят. Дори искам да са с по-големи букви, за да са видими за всички без да цъкат никъде. Нека всички да гледат кой и за какво наказва.

Г-н администраторе, със действията си излагате себе се, не потребителите. Когато нещо не е подробно и ясно описано в правилата, не е редно да наказвате за него. Това, че по ваше усмотрение нещо е обидно не значи нищо. Написали сте правила, спазвайте си ги. Както писах вече, вие сам нарушавате собствените си правила и се плетете в оправдания и лъжи.

Хората гладни ходят, ядене им предлагаш и те наказват...Ако някой дюнерджия иска да те почерпи и те попита "Искаш ли дюнер?" това обида или добър жест е?

Окей.

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Моите не ги махай!

Хубаво - лошо, мое си е!

• Автор
  • Администратор

Наказанията се виждат само от екипа на сайта и наказания потребител. Те не се виждат от другите потребители и никога не са се виждали. 

преди 8 минути, Kalin Karaboychev написа:

Кое е това предупреждение? При мен първото предупреждение е с 0 точки, но от къде да знам каква сила е - тогава станах и по-зъл. Зашото пише "Предупреждение". Аз го броях като първа точка от брояча.

ПИШЕ:
Неписане на кирилица, втори пост! (от capnemo)

А аз откакто свят светува се помня, че пиша само и единствено на кирилица. Изключение има, когато пиша на друг език! ТОВА Е НЕОСНОВАТЕЛНО НАКАЗАНИЕ! Може ли да се махне и него? :lock: Че грози. Никак не ми прилича. ;)

• Автор
  • Администратор
преди 4 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Кое е това предупреждение? При мен първото предупреждение е с 0 точки, но от къде да знам каква сила е - тогава станах и по-зъл. Зашото пише "Предупреждение". Аз го броях като първа точка от брояча.

ПИШЕ:
Неписане на кирилица, втори пост! (от capnemo)

А аз откакто свят светува се помня, че пиша само и единствено на кирилица. Изключение има, когато пиша на друг език! ТОВА Е НЕОСНОВАТЕЛНО НАКАЗАНИЕ! Може ли да се махне и него? :lock: Че грози. Никак не ми прилича. ;)

Махнато е. 

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Кога ще бъдат налични резултатите?

И къде можем, да проверим, кои са победителите в конкурса?

Резултатите ще са ясни в началото на следващия месец. Благодаря на всички, които ни подкрепят и на тези, които продължават да гласуват. 

Бъдете здрави всички и се пазете. 

преди 24 минути, jhoro написа:

Нещо ти е „спекъл“ телефона.

От скрийншот няма да се разбере, щото снима каквото е трябвало да излезе - не каквото ти виждаш от отвън!

Ао кажеш какъв телефон ползваш - ще ти обясним, как да правиш „екранна снимка“ - скрийншот.

Благодаря, нямам нужда да правя екранни снимки, иначе и сам щях да си потърся как и то много по-отдавна. Телефона е с андроид, модела едва ли има значение за това как се прави екранна снимка, това си е базова функция на ОС, предполагам. Още малко което се сещам, това че не се разпъна картината, не значи че не беше правилно ориентирана и си работеше, т.е. нямаше проблем да си допиша онзи вариант на коментара, който бях почнал, само дето се виждаше кофти, заради неразпънатата картина. Та не е спекъл телефона със сигурност. Андроида е 8.1 олекотената версия, не пълната и, въпреки слабия хардуер досега, вече малко над две години не съм чувствал друг недостиг, освен място на постоянната памет, ама това е бял кахър, има си слот за микросд карта.

Смених друг имайл и работата се случва. :)  Признавам, че този форум тук е най-професионалният в IT и най-свободният откъм слово. Дано не се злоупотребява с добрината и гостоприемството. ;) Вписах и за Mobile App и за Медиен сайт.

vote_kal.png

1  трябва да наблегнете  на кой давате модераторски права

2 модераторите да  спазват правилата

3 да не се четат лични съобщения

или да се преимунуват на лично-общи съобщения

4 някъде да се запише в правилита и да се знае че модераторите имат достъп до личните съобщения

5 да спрете да си измисляте правила

6 да спрете да си тълкувате правилата както искате

и чак тогава да влизате в някакви класации

7 може и да цитирите за какво точно се дават банове

Цитат

щото да получа бан 1 година щото съм казал че някой  е умрял който си е умрял а не починал е смехотворно 

• Автор
  • Администратор
преди 2 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Признавам, че този форум тук е най-професионалният в IT и най-свободният откъм слово. 

Това, което написа е по-важно за нас от това, че ни подкрепи с гласуването. Радвам се, че го осъзнаваш, но наистина се злоупотребява. И когато някой прекали и го ограничим за определен период то той неминуемо се сърди и въпреки, че години наред е писал свободно без никой да го ограничава, изведнъж форума става лош, ограничавали се правата му и т.н. Как може да имаш 5000 поста без проблем и като стъпиш накриво и ти напомним, че това не е редно изведнъж рязко ставаме лоши. Трудно е, но няма да спрем да следим за спазването на правилата и който ги нарушава трябва да е готов да понесе последствията.

• Автор
  • Администратор
преди 12 минути, Banesc написа:

3 да не се четат лични съобщения

Боже мили. Ние нямаме време да четем темите, ще четем лични съобщения :) И само за протокола никой модератор не може да чете лични съобщения, лично съобщение става видимо за модератор само и единствено, ако някой го докладва. И то няма и начин да е друго яче нали трябва да прочете какъв е проблемът и защо е докладвано. Никой няма опцията да разглежда лични съобщения просто хей така защото му е скучно днес :) 

Та световната конспирация в 99% от случите е само в главата на някой. 

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Ние нямаме време да четем темите, ще четем лични съобщения

много добре написано вдъхва доверие 

може ли скрийншот на кода който отговаря за  съобщенията кой има достъп

• Автор
  • Администратор
преди 2 минути, Banesc написа:

много добре написано вдъхва доверие 

може ли скрийншот на кода който отговаря за  съобщенията кой има достъп

Целият код на софтуера, може да получиш тук: https://invisioncommunity.com/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.