Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наука и Религия

Featured Replies

преди 48 минути, Solly написа:

До вчера и ти твърдеше, че си окултист.

Да така е. Но се отрекох от тези дяволски работи и сега пак ще пострадам най - вероятно , както всеки път . Защото дявола ще иска да си отмъсти , и дано този път Бог ме Спаси. Ако ми Прости де , за това че залитнах пак към Дяволските изкушения ,  въпреки че обещах да не се подавам на тях докато не се преселя в Рая . 

Сега мисля какво да обещая на Бога за да ми прости и срази Дявола , щото аз не мога .

• Отговори 442
  • Прегледи 39k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ...кажи го на Стив Джобс... ...Мир на праха му... ...тъй вярно...Зигмунд... ...слушам...

• отново грешка. Въобще че нещо няма значение, не означава че "няма значение за мен". Освен това последното въобще не означава че вие нямате значение ( вашата незначителност). Това, че само от няко

• Без такива хора светът отдавна да е загинал. И да, образите им са важни. Още от деца хората мечтаят да са герои. Да, далеч не всички успяват, но самият стремеж не е случаен. Той идва дълбоко от човешк

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Да така е. Но се отрекох от тези дяволски работи

И как изведнъж разбра, че това са дяволски работи, пък преди това пускаше клипчета и твърдеше, че са божествени работи!

По същият начин утре и за анжелизма може да кажеш, че са били дяволски работи.

преди 1 час, Solly написа:

И как изведнъж разбра, че това са дяволски работи, пък преди това пускаше клипчета и твърдеше, че са божествени работи!

По същият начин утре и за анжелизма може да кажеш, че са били дяволски работи.

И къде точно съм казал че са божествени ? че не си спомням .

Анжелизмът е религия ,която показва как възникват религиите . Възникването на анжелизъмът е такова като възникването на всички религии . 

Има над 4200 официално регистрирани религии . Това че в България не можах да регистрирам Анжелизъм е защото в агенцията по вероизповеданията работят атеисти - но нормално за България . Даже няма връзка с тях , като фирми фантоми са .

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Има над 4200 официално регистрирани религии

Прекалено много са! И защо трябва да има официални регистрации на религиите? Каква полза имат хората от тези 4200 регистрирани религии?

Ти, например, защо искаш да регистрираш религия, която няма нито един последовател освен теб? Държавата плаща ли някакви субсидии на регистрираните?

преди 39 минути, Solly написа:

Прекалено много са! И защо трябва да има официални регистрации на религиите? Каква полза имат хората от тези 4200 регистрирани религии?

Ти, например, защо искаш да регистрираш религия, която няма нито един последовател освен теб? Държавата плаща ли някакви субсидии на регистрираните?

Защото от религиите се сондират пари . 

Ами разнообразие.

Имам си последователи , малко се притесняват но имам .

Не знам , на официалните плащат , за другите сами се издържат .

на 16.11.2024 г. в 14:51, Solly написа:

Да говориш за миналото, трябват доказани факти и сведения. А за бъдещето всеки може да измисля различни приказки, защото няма как да ги докаже.

Кой "говори"?! :) Фактите са налице! От там имаш научен подход. Съди се по определени закономерности! На база на това се обосновава правдива теория. -> Това по отношение на миналото.

Всеки може да си мисли за бъдещето, но то засяга само и единствено неговото. т.е. по-общо касае сегашното. Може да го докаже, но може и да не го докаже в рамките на живота си. 

на 16.11.2024 г. в 17:44, Solly написа:

Т.е. клира определя дали дадено нещо е логично или не?!😁

Виждам, че правиш тъждествено равно между закон и канон. Това е грешно. Клира не ти дава логика, а правила по които да живееш! Имено въпросните правила са канонизирани, т.е. не ти трябва логика, за да живееш! Самата логика е в каноните! Достатъчно е да ги знаеш.

на 16.11.2024 г. в 17:44, Solly написа:

Т.е. там клира определя кои канони да се ползват!!!  

= Клира не ти определя логиката по която да живееш, а по кои канони твоя живот ще е праведен. 

Преведен и правилен са различни понятия! Не всяко праведно има логика!!!                                                                                                                                                                                                                                          

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

= Клира не ти определя логиката по която да живееш, а по кои канони твоя живот ще е праведен. 

Преведен и правилен са различни понятия! Не всяко праведно има логика!!!   

Нямам нищо против да живееш според които желаеш канони, стига да не пречиш на другите!😀

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Защото от религиите се сондират пари . 

Ами разнообразие.

Не знам , на официалните плащат , за другите сами се издържат .

Не стана ясно защо желаеш да се регистрираш и каква ще ти е ползата от това? Може би, според теб, по този начин твоята измислена религия ще има по-голяма стойност, когато я рекламираш пред хората.

преди 36 минути, Solly написа:

!😀

Не стана ясно защо желаеш да се регистрираш и каква ще ти е ползата от това? Може би, според теб, по този начин твоята измислена религия ще има по-голяма стойност, когато я рекламираш пред хората.

Да.

преди 15 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Енджи, у мен възникна въпрос, чийто отговор ми убягва??

Как тези твои последователи са живели преди да обявиш  пророчествата на Анжелизма.

Според мен това е било безкрайно страдание и студен мрак.От нийде взора надежда не види.

Затуй, Енжи, не спирай, че без теб, като воин на светлината, светът ще е едно твърде кофти място.

Човекът има мечта да събере последователи предлагайки им вяра срещу вечни удоволствия. Много евтин и елементарен популизъм!

преди 2 часа, Solly написа:

Не стана ясно защо желаеш да се регистрираш

Така заявяваш религията си официално и получаваш съответнто потвърждение (удостоверение) за легалност. Друга "реклама" едва ли ще произтече от това.

преди 1 час, badr написа:

Как тези твои последователи са живели преди да обявиш  пророчествата на Анжелизма.

Според мен това е било безкрайно страдание и студен мрак.От нийде взора надежда не види.

Затуй, Енжи, не спирай, че без теб, като воин на светлината, светът ще е едно твърде кофти място.

И няма да може да се посмеете 😅

• Автор
преди 49 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И няма да може да се посмеете

мдаааа няма, кой въобще ще се смее без Анжел. Ти си истински алтруист - живота ти е отдаден на това другите да се посмеят. Такава социална ориентация много хора наричат "клоун"...

Но клоунът на манежа е безименен... Докато тук... Анжел си докарва внимание, конекции, рефлексия... Така калдата дава възможност на някой да излезе от сянката си на незначителност. И непочесания нарцистичен сърбеж намира своето "почесване".

И няколко други аутсайдера са така - извън виртуала имат проблем да си гукат за фантазиите и щенията си и паралелната си реалност няма с кого да си я "споделят" и идва проблема със самотийката. Лична версия на паралелна вътрешна реалност носи една гадна и коварна цена - нарича се САМОТНОСТ и доста хора имат проблем с тази "цена". И тръгват по виртуала в опит за търсене на спасение от самотийката, като си рекламират фантазните си делюзии сред които иначе те са герои, спасители, добряци, мъдреци, генерали или будители... Все напъни за социални роли... които да привлекат някакво "социално " внимание.

Особена е групата на комплексарите, депресарите и зависимите, различима лесно чрез повторяемите си "послания".

А особено чувствителна е групичката от фантазни мечтатели и духовни наставници, посочващи пътя към истината, щастието, вселенското развитие, вселенските истини и.. невидимия свят, за който те са дълбоко навътре в нещата... Всеки си играе на неговата си приготвена заготовка, а заготовките за по-лесно са колекции или направо клонинги на социалната готова конфекция, предлагаща се свободно от такива "преди тях", на такива като тях. А и защо... и те да не се заиграят да са "вестители, пояснители, обяснители и... даже да дават ценни напътствия или пък да разяснят на "незнаещите нещастници" ( както те си го представят, по себе си и играта на собствено спасение ) 

Олекна ли ти? Едната свиня се смее, другата злобее. Чудна картинка.

• Автор
преди 1 час, Theros написа:

Чудна картинка

Сигурно - така разписваш мешавицата сред делюзиите ти и даже се иронизираш сам на "картинката" :) . Интересна мешавица от възвишености, духовни мечтания, заедно със "смеха и злобата на свинете"... Вероятно заради това си изгубен сред тия си фантазии. Но пък не е изгубен този, който няма как да се "намери".

Така, че ти си "сред свинска картинка", някаква си. Напълно достойно за "личен дневник на изтрещелия", в каквото са се превърнали коментарите на няколкото комплексарски автори на никове.

преди 6 часа, Solly написа:

Нямам нищо против да живееш според които желаеш канони, стига да не пречиш на другите!😀

Дали ще е против или не ми е все тази. :) НО, някой да ми нарежда, че не трябва да ям месо = ще среща моя "съпротива"! :) 

Няма как да докажеш, че живота на едно животно е по-ценен от моя! Така, че животно нападне ли ме, то ще е мъртво, независимо, че не ще е етично спрямо твоя морал. Поне ще осигуря на моите котки храна. :) На село сме свикнали храна да не се изхвърля! :) 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

НО, някой да ми нарежда, че не трябва да ям месо = ще среща моя "съпротива"!

Кой ти е казал да не ядеш месо?! Аз само споделих моето лично виждане по въпроса, както и виждането на още много известни личности, без да налагам на никого нищо. В крайна сметка, това е личен избор.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

животно нападне ли ме, то ще е мъртво

Да, но ти ги убиваш без да те нападат!

преди 10 часа, badr написа:

Сега ще ти дам отговора . Мислех доста как да отговоря , защото ми изникват много мисли , случки и събития свързани с ,, Анжелизъм " .

Не знам за всички , но някои тайни последовател/и/ки , които познавам и имам общение с тях вече подържат повече от една любовна връзка , без да се притесняват ,че Бога ще ги накаже да се мъчат в ада след смъртта им. Дори след смъртта им  ще се събират заедно за сбирки тип ( дискотеки , клубове , кафенца , пикници, и прочее  ) и ще стигат до - ( тука няма да казвам думата , но започва с ,, о " и завършва на ,, ии " )  , а защо пък не и в земният живот . Защото всички знаят ,че в Анжелизъм Божата заповед ,, Не Прелюбодействай " е всъщност - ,, Не прекалявай " и в рая я няма болестта ревност  а само удоволствие от любовта във всякакви форми . Срещу ДОБРОТА и Изкупление ако сте навредили на някого .

Иначе наистина са били в студен мрак , защото ги е било страх от вечността , защото е трудно да се стърпиш на индивид , с който желанията и привличането са ви взаимни и силни , макар и за кратко . Защото все пак често се получава така че се намерите с дадена персона и , когато сте се поставили на първи места в живота ви ( дори за определен период от време ) , на човек му се прииска малко разнообразие ...

Няма няма . Правя всичко възможно за да може Добротата да надделее и , хората още в земния живот да се отпускат до нива свързани с райския живот .

Да, но ти ги убиваш без да те нападат!

Днес изядох една се свинска пържола . Трябваше ли да питам дали е от малко прасенце или от голяма свиня ? Щото се почувствах тъжно - казах си : @Solly сигурно ще ми се разсърди !😏

преди 28 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Днес изядох една се свинска пържола . Трябваше ли да питам дали е от малко прасенце или от голяма свиня ?

Питай Бог. Той ще ти отговори най-добре какво трябва и какво не.

След като и в Библията и в Корана, е казано да не се яде свинско и че е грях, значи трябва да се замислиш дали да ядеш прасета.

• Автор

След като и в Библията и в Корана, е казано да не се яде свинско и че е грях

И какво като е писано в някакви книги? В други книги може друго да пише... и си пише. :) И защо трябва това да има някакво значение - в книгите са писани истините за живота, вселената, хората... или какво?

Тва последователите като ви хване тая мания - писанията и свещеностите... Пък тия са си съвсем човешки нещица. В бита на народите от пустинните и горещи райони прасета няма как да се ядат, защото няма как да се отглеждат. освен това - горещината и сухотата на климата въобще не им влияе добре, за разлика от козите и овцете.

Има и друг съвсем, битов фактор - с прасетата, рибата и кокошките е много трудно да се "пренасяш" от място на място. С козите и овцете - не е така. И с воловете не е така, макар че можеш да ги впрегнеш да дърпат каруци, те са огромни животни и искат огромно количество храна...

Та всичко си има съвсем обикновени и битови основания. Свинята е животно за уседнали хора, със земеделско потекло, в определен влажен и умерен климат. Чудесно домашно животно за храна е, защото е всеядно и всякакъв тип отпадъчна органика ( и растителна и месна) вместо да се хвърли и изгуби, се преработва от прасето отново в годна и питателна храна. За селянина това е един от начините за оцеляване през зимата, а това само по себе си е изключително силен фактор "ЗА".

А относно месото - всеки знае от опит, че в горещите дни консумацията на свинско си е проблем и донася "тежест". Но с най-вкусови качества е именно свинското - в сравнение с няколкото други за домашно отглеждане.

Насякъде по глобуса различните общности оцеляват според обстоятелствата и условията на местоживеенето си. Ескимосите не ядат прасета, а други видове, около които живеят. Горските хора - съвсем различни, планинските - пак така... студените райони е едно, горещите друго, сухите - трето... Много им пука на едните или другите че някакви били обявили за свещено нещо си, щото... така им вършило работа.

Ама го пишело в някакви си книги... някой си бил "казал"... :) Тоя или оня имал 'мнение' и му било много важно че това било "правилното"...

Кога ще пораснете, бре? Банализми и клишета ... и заучени повторилки - като от конвейр. Луда работа, ей!...

преди 3 часа, Solly написа:

Питай Бог. Той ще ти отговори най-добре какво трябва и какво не.

След като и в Библията и в Корана, е казано да не се яде свинско и че е грях, значи трябва да се замислиш дали да ядеш прасета.

Аз съм го питал . 

А в Библията пише че трябва да намразиш всички включително майка си и баща си , дори и собственият си живот . - Ти намрази ли ги ?

А в Корана пише че трябва да водиш война с всички ,които не са мохамедани ? 

Свинското си е свинско , най - доброто . Особено заден бут .

Все си мисля, че от консумацията на толкова трупове на животни, хората са с мутирали гени и са се превърнали в полуживотни ... 

Не виждам какво хубаво може да има в това да ядеш такива гнусотии ...

Свинското е забранено, защото свинете не са преживни животни, а ядат собствените си  екскременти и мърша. А вие пък ядете тях. Значи можете да се замислите над израза: Човекът е това, което яде! :tease2:

Няма налично описание на снимката.

• Автор

Свинското е забранено, защото свинете не са преживни животни, а ядат собствените си  екскременти и мърша.

Изглежда, че в състезанието по глупомер е налице нова шампионка...:lol6: Не знам докога ще издържи рекорда, но е сериозно постижение. С тия "пикове" си идва по естественост предположението, че не само алкохола прави човека да изпростява... Бъдете горда със себе си - "...да бъдеш първа в класация никак не е зле..." - пееше покойния Георги Минчев

Човекът е това, което яде!

Ми дааааа - като зачитам тия изфантазирани невежества те добиват известно основание - като пасеш трева, марула си ставаш ( отвътре). Добре че прасето от снимката не му хрумват такива примитивизми - поне то изглежда щастливо.

Все си мисля, че от консумацията на толкова трупове на животни, хората са с мутирали гени и са се превърнали в полуживотни ... 

Хората преди всичко, никога не сме били нещо повече от полуживотни-полухора. Не сме еволюирали напълно до степен да надживеем животинското в себе си. Така че няма деградация, а наследство от минали етапи, които предстои да преодолеем. Яденено на месо е част от това наследство.

преди 8 часа, Solly написа:

Не виждам какво хубаво може да има в това да ядеш такива гнусотии ...

Свинското е забранено, защото свинете не са преживни животни, а ядат собствените си  екскременти и мърша. А вие пък ядете тях. Значи можете да се замислите над израза: Човекът е това, което яде! :tease2:

Няма налично описание на снимката.

Не забравяй че ям и магарешко и конско . И на нежния пол им харесва. Дори  веганките са склонни да простят , в свое име и за свой кеф .

преди 5 часа, Theros написа:

Хората преди всичко, никога не сме били нещо повече от полуживотни-полухора. Не сме еволюирали напълно до степен да надживеем животинското в себе си. Така че няма деградация, а наследство от минали етапи, които предстои да преодолеем. Яденено на месо е част от това наследство.

Пропуснали сте уроците на Дарвин , та да напомня че той е обявил хората за животни . Или пък , за генетика ако говоря - но се учи по биотехнологии...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.