Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Препоръчан отговор

на 26.11.2021 г. в 17:29, Milkydead написа:

Някой твърдят че със смъртта си Исус е победил смъртта за всички и сега след като умрем отиваме в рая , тъй че няма смисъл да се боим от смъртта, въпреки че живеем със съзнанието за собствената си смъртност. НО ! и туй е много голямо Но , докога ще наблюдаваме хора да страдат в този свят и да си причиняват страдание  един на друг за щяло и нещяло.По всичко личи че никога няма да се научим да се обичаме и да се грижим един за друг

Някои се учат по-бързо, други - по-бавно. Щом ти можеш вече да обичаш хората, дай време и на другите. Ако наистина ги обичаш, ще проявиш нужното търпение и няма да съжаляваш за страданията, които търпиш заради тях. Хубавите неща стават бавно. 

В християнските и някои източни текстове се казва, че Христос, Майтрея или следващия аватар (Калки) ще дойде във време, когато проявата на злото сред хората е в своя апогей. Т.е. очевидно е, че това състояние в което се намира човечеството в момента е било очаквано, предвидено преди хилядолетия. Т.е. това развитие на нещата е неизбежно и затова си има причини. Точния момент на пришествието никой не може да ти каже, а и начинът, колкото и да се опитват да предвидят някои хора, ще е съвсем неочакван. Няма да е според представите на хората и така трябва, за да бъдат разбити съответните представи.

Така или иначе обаче, колкото и голяма промяна да се осъществи, тя няма да доведе до идеален живот. Да, животът на земята може да стане доста по-добър, по-спроведлив и по-лесен, но самите хора ще си останем далеч от предопределеното ниво на осъзнатост и духовност, т.е. крайната цел на развитието ни като хора. Наред с това трябва да се отчете, че по-добрия и лек живот дава възможности в някои отношения, но отнема доста възможности в други. Някои уроци могат да се научат само сред много тежки условия. Ако злото не се проявява в живота на хората, в резултат от невежеството им, как ще се научим да го разпознаваме? А и как ще развием сила на характера и волята, ако животът е безгрижен и нямаме нужното съпротивление насреща си? Ние искаме нещо от живота, но не знаем всъщност каква е целта; не знаем защо живеем, защо сме тук. А тук идеален живот не може да има. На земята доброто и злото имат еднаква възможност да се проявят (всичко си зависи от осъзнатостта, знанията и добродетелите на хората), докато надземния живот е организиран по друг начин - по слоеве. Там подвластният на ниски желания и зависимости няма да срещне човека с висши стремежи в областта на науката или изкуството примерно. Те ще са в различни сфери според характера на стремежите си, които са изградили живеейки на земята. Т.е. този урок, който човек може да научи тук, където и нисшето и висешто се проявяват и срещат, няма как да бъде научен там, където човек е обграден само с това, което е посял в съзнанието си.

Времето в което живеем е гадно и трудно, но то дава много възможности за развитие. Стига разбира се човек да се стреми към въпросното, да открие смисъла на случващото се и да го използва. Но за повечето хора приоритет са желанията им и удобния живот. А той животът ще стане по-лек - неизбежно е, - но дотогава е добре да бъдат използвани възможностите, които имаме сега. А тези с високи стремежи и полагаши усилия за израстването си и сега след смъртта си ще получат своята "награда" и "почивка" от тежкия живот на земята, след смъртта на тялото си. Но тя няма да е вечна, защото нищо крайно и несъвършено не може да трае вечно и е въпрос на време да смени формата си на съществуване с по-добра или не - според случая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Mediterranean написа:

Елементарна логика се иска, за да му стане ясно на човек.

:lol6:След 'свободните избори" дойде и "елементарната логика"... чрез "едната истина"! Верно - елементарна е, но изглежда че "Логичката" така ги разбира "логиките".
Сега ме удари просветлението ( с шамар) да разбера що е това 'логика'. Най-после "буда ме блезд-на" и виждам всички свои "просветлени колеги" сред калдата. Да ми е честито!

преди 11 часа, badr написа:

И пак не разбирам:

Е, стига деее. Човека е показал на човечеството спасението... :) Той вече не е човек... а "спасител на хората".  Има некои, като опънат една "цигарка" и към 'спасение' ги удря съчмата. В този случай - след фиаското с мъжкарството и нулевия женски интерес идва "спасението" във фукането и дракането по форуми.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Някои се учат по-бързо, други - по-бавно. Щом ти можеш вече да обичаш хората, дай време и на другите. Ако наистина ги обичаш, ще проявиш нужното търпение и няма да съжаляваш за страданията, които търпиш заради тях. Хубавите неща стават бавно. 

:lol6:Браво!

Милкито е човеколюбив, как няма да е. Той е месия на вселенския морал, според който всички трябва да спрат да се множат, за да не причинят страдания на децата, на живота, на света, на вселената. Те това е 'да обичаш хората и да им помагаш да се развиват'... и особено "жените - дето са жалки и смотани нищожества", главно защото все го зарязват. :)

Какви глупости могат да се спишат когато някой си няма представа на кого, пък най-важното за него е да си намери точното огледало да си спише рецитацията от личните си фантазии. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, _Aumi_ написа:

Точно, защото знам подробности, не приемам, че това е единствената истина.

Всички религии твърдят, че тяхната истина е най-истинска и че само тяхната вяра, е най-правилната вяра.

Жалко е, че свързваш Буда единствено с шкембето! 🤣

Ама как може да има две или три истини!?! Това е нелогично. Истината е САМО една.

Не е жалко , че свързвам Буда само с това. Той е мъртъв завинаги и не му дреме за живите, нито за душите на мъртвите.

А Иисус Христос е Жив и е Бог на живите. ❤️✝️ Амин!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Mediterranean написа:

Ама как може да има две или три истини!?! Това е нелогично. Истината е САМО една.

Не е жалко , че свързвам Буда само с това. Той е мъртъв завинаги и не му дреме за живите, нито за душите на мъртвите.

А Иисус Христос е Жив и е Бог на живите. ❤️✝️ Амин!

Нали това казвам и аз - че всички религии твърдят, че тяхната истина е единствената истина и не дават пет пари за твоята истина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А Иисус Христос е Жив и е Бог на живите.

Исус Христос е възкръснал. Бил е сред живите 40 дни и след това се е възнесъл за вечен живот. Понеже е син на Бог и е показал и дори доказал своята вяра в него то Бог на него е отредил да е съдник на човеците, защото с жеста си (да поеме грехопадението на адамовия род) е станал единствения съдник за тези които са станали християни, т.е. са създали Църква в негово име и са се нарекли християни. 

По друг начин стоят обаче за хората (дали са човеци не се знае...) които не са от адамовия род. Въпроса се свежда до: Кой се приема като произлязъл от въпросния род, който многократно други родове са упреквали, че е виновен за това, че Бог е отнел вечния им живот в този свят, т.е. е направил човек да е смъртник?! 

преди 10 минути, _Aumi_ написа:

Нали това казвам и аз - че всички религии твърдят, че тяхната истина е единствената истина и не дават пет пари за твоята истина.

Истината няма цена. За да разбереш истина разполагаш с този живот. Някои успяват в рамките на същия да я проумеят, а други си умират невежи. 

Христос ще съди само тези които по един или друг начин са повярвали в него. За останалите .... хм ... пряко ще се занимава Бог. За разлика от Христос, то Бог не може да се твърди, че е милостив, защото нищо човешко не му е присъщо ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, dioib написа:

Христос ще съди само тези които по един или друг начин са повярвали в него

Значи, Христос уж ги е спасил от греховете, уж ги е изкупил чрез смъртта си, но пак ще ги съди?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, _Aumi_ написа:

Значи, Христос уж ги е спасил от греховете, уж ги е изкупил чрез смъртта си, но пак ще ги съди?!

Ауми .... "поел" е греховете им. Ще ги спаси на оня свят, ако са живели праведно!!! 

Никой не е "спасен" от своите грехове! Ежедневно правиш волни или неволни грехове. 

Примерно: Не е уместно да се хилиш. Това е неволен грях, защото вярата е сериозно нещо, НО само и единствено през мирогледа на вярващ в Христос. 

Мнозина религиозни могат да счетат, че им се подиграваш. Защо?! 

Добре ми е известно, че гледаш несериозно върху християнството, но в случая на мен не ми пука къде ще отидеш след смъртта си. 

Кратко: Нищо не значи!!! Означава, че аз изповядвам вярата си в Бог чрез християнството и знам, че съм грешник и единственият който ще ме съди е Христос, но това ще е след моята кончина! 

Аз казах!!!

п.п. Добре ми е известно, че за теб това не е важно и си имаш свои вярвания и разбирания за този свят. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, dioib написа:

Никой не е "спасен" от своите грехове! Ежедневно правиш волни или неволни грехове. 

Ако никой не е спасен от своите грехове, защо тогава наричате Христос спасител?

Ако никой не е спасен от греховете си, следва, че е напразна неговата смърт и твърдението, че е пролял кръвта си за греховете на човечеството.

Виждаш ли колко абсурди има в тази религия!

Добре ми е известно, че гледаш несериозно върху християнството

Не само към християнството, а върху всички религиозни абсурди.

Отдавна съм се убедила, че нямам нужда от религия, за да вярвам в Бог - Творецът на световете и на всичко в тях!

Не е уместно да се хилиш. Това е неволен грях, защото вярата е сериозно нещо,

Смешно е хората да вярват в абсурди.

Смея се и на тези, които със същата убеденост твърдят, че земята е плоска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Не само към християнството, а върху всички религиозни абсурди.

Смешно е хората да вярват в абсурди.

:) и следва това...

че нямам нужда от религия, за да вярвам в Бог - Творецът на световете и на всичко в тях!

Бог, твореца на нещо си - въобще не е абсурден... :)  И да - смешно е!

Ама иначе громиш вярванията на другите, но твоите, разбира се - са единствените дето не са абсурди, защото са "правилни" и си "убедена" че са такива.

Всеки си нарамил заблудите и фантазната къщичка и се състезава с останалите (заблуди и къщички) сред калдата, или където свари. Една била логичка, друга - свободен избор имала ... Пък в 21 век още образование нямате... , а и за какво да ви е като се основава на рационален подход.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, _ramus_ написа:

Бог, твореца на нещо си - въобще не е абсурден.

Няма нищо абсурдно в това да вярваш, че след като има творения - има и Творец! 😉 
Това по-скоро е констатация, а не вяра!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още в заглавието на темата има проблем, и той е, че не се прави разлика между човека Исус и помазания - Христос, Сина. В Библията е казано, че всички сме синове Божии. Това означава, че духът на всеки един човек е едно с Бог. Всеки има потенциала да стане Христос осъзнавайки това единство. Не Исус е възкръстнал, а духът му. От гледна точка на източните учения, той се е появил в нирманакая. Не е първият, няма и да е последният. Той е изпълнил тази задача за тогавашния период в който са се намирали хората и съвсем не е задължително същата индивидуалност да е следващият. Ние не знаем нищо за реалните същества появяващи се периодично за да възстановяват реда на земята. Който и да е следващия, той пак ще е Помазан, Син на Бога и едно с него, т.е. Христос (което не е име, а по-скоро титла, показваща определена достигната степен на развитие). А иначе земното му име може да е всякакво. Спасението идва за всеки, когато самият той съзнателно осъществи единството си с Бога и започне да живее според това единство, т.е. стане Христос. "Аз съм Пътят, и Истината, и Животът". Това не е някакъв път извън човека, а път на вътрешна трансформация. Вярата има смисъл, ако доведе до съответните стремежи и действия, и да бъде реализирана. Отвън може да дойде помощ, но спасението идва отвътре. То идва от Христос, който е вътре в човека, а не от Христос, реализиран от някой друг.  Т.нар. второ пришествие, ще окаже огромно положително въздействие и ще е началото на нов период за човечеството, но то няма да отмени необходимостта от индивидуални усилия свързани с духовното развитие на отделния човек. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо абсурдно в това да вярваш,

аха - а онези които вярват в друго - те вярват в абсурди. :)

А твоето - е просто констатация, логика, разбиране, мислене... Понеже нещо било творение, значи че имало и творец. :) Разбира се - това не е абсурдно...

преди 37 минути, Just a Stranger написа:

Вярата има смисъл

преди 37 минути, Just a Stranger написа:

духът на всеки един човек е едно с Бог.

Не Исус е възкръстнал, а духът му. От гледна точка на източните учения, той се е появил в нирманакая.

Не е първият, няма и да е последният.

Ние не знаем нищо за реалните същества появяващи се периодично за да възстановяват реда на земята.

Който и да е следващия, той пак ще е Помазан, Син на Бога и едно с него, т.е. Христос (което не е име, а по-скоро титла, показваща определена достигната степен на развитие).

Спасението идва за всеки, когато самият той съзнателно осъществи единството си с Бога и започне да живее според това единство, т.е. стане Христос.

Това не е някакъв път извън човека, а път на вътрешна трансформация...

Мнеееее - това също не е абсурдно... това е логика, това са "тайните знания", нашепвани също от духове и духов-ни същества. Иначе било заради "единството с бога', но иначе отново трябвало спасение...

Пак СПАСЕНИЕ... !!!  - , пак за 'дух' става въпрос, пак дрънкане с библии, че "исуската" и с "източни учения" го забъркаха, и това въобще не е абсурдно!

За едни "шкембето на буда'' било показател за лъжата, за друг - най-важното е спасението и източните учения и дух, някакъв, за трети - творец някакъв си...

И всеки настоява че 'знае и разбира истината', а не че си вярва в нещо си. Разбира се - това било "възвишеност"...

Различието в заблудата е само при 'другия", неговото е 'абсурдно', личното е "истината" и винаги "се потвърждава". :) И само другите да го научат, да го разберат, да се осводомят... и воала - всички ще вярват в едно и също. 

И толкова хилядолетия тия абсурди... въобще не са абсурдни. Важното е че "вярата имала значение"... поне толкова, колкото "размера".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Безидейно, безсмислено бърборене - израз на безсилие и липса на посока. Движение по инерция и навик, но пък упорито повтаряно отново и отново. Сякаш да покаже наличието на съдържание наместо очавидната изчерпаност... Резултатите до които може да доведе неправилният начин на живот и на мислене са наистина жалки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Резултатите до които може да доведе неправилният начин на живот и на мислене

:lol6:Няма празно, ей! Всеки коментар... Има дни, като се почне с нелепиците от сутринта и няма спиране...стига се до цяла седмица... 

Не знам какви кризи докарват тия когнитивни пропадания, макар че имам предположения. Не че е важно за някого, вкл и за мен, но винаги е весело да се забелязват контрастните разлики между заявеното и списаното ниво. За разликата между заявеният и търсен образ, с тоя дето се показва.

Има хора се спират, позамислят... Други - нямат как. Просто нямат с какво и така се самообричат цял живот на видения, сенки, духове и фантазии. Няма по-тъжен момент от този, от който нататък живееш сред фантазиите си и особено тия - да търсиш спасение и да вярваш че някъде, някога, от някого - щяло да дойде. Тия, дето търсят спасение, значи са много загазили сред живота извън фантазиите си.

Навремето Б. Райнов беше написал в една от книгите си за Емил Боев, следното, макар и перефразирано:

" ... когато си млад, да вярваш в идеали и да се бориш за тях - означава че имаш "сърце".

Но когато вече си съзрял, ако продължаваш да вярваш в същото, значи си без мозък...".

Горкият Райнов... до къде може да го доведе "неправилният начин на живот и на мислене". :) И най-вече според тия... дето цял живот си остават само до "сърцето".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледни се бе, палячо. Нямаш никакъв шанс да се спреш. Тотален маниак. Иначе другите са фанатици и затънали в заблуди. Не, че за някого тук е от значение пропадането ти, но пък изцепките ти са навсякъде, из всички теми където номерата ти вървят. Иначе пишеш за порастване, за папагалене, за изтрещяване... Ами погледни се. Не можеш. Няма излизане от транса. Не е нужно да си религиозен за да си фанатик и ти си най-яркият пример, който аз лично съм срещал в потвърждение на това. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Just a Stranger написа:

аз лично съм срещал в потвърждение на това. 

Мда, да - пак потвърждения... :)  Винаги, само потвърждения - разбира се. 

Болната главичка взела да се напъва как тя е здрава, пък болните са някъде там... те са в транс, даже и с репликации на думички (като изцепка или пропадане, примерно )... Изглежда понеже те "нямат проблеми" с никакви "пропадания" , докато за пореден път са в обвинителен и изтрещяващ режим - "духовен и възвишен", разбира се, та фейк-образът сред форума да не пострада.

"... за кой ли път, за кой ли път..." (припев от популярен дует )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Болната главичка взела да се напъва как тя е здрава, пък болните са някъде там...

Ами аз знам какво правя тук във форума. Не чакам някой да напише "удобно" мнение за което да се закача и да си пласирам рецитала. На мен фанатиците не са ми проблем, дори и да ги забелязвам. Нямам нужда да ги изобличавам и да показвам фанатизма им. Но пък ти си превърнал громенето на вярващите в ядро около което се върти цялото ти участие във форума. Така се поставяш в зависимост от тези, които преследваш. Но пък какво от това - тя, зависимостта, те кара да се чувстваш добре. Е, не чак толкова добре, но е по-добре от нищо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

Ами аз знам какво правя тук във форума.

това всички го разбрахме - :) какво "правиш" тук във форума и около кое се върти твоето участие.

преди 20 минути, Just a Stranger написа:

Не чакам някой да напише "удобно" мнение за което да се закача и да си пласирам рецитала.

Не думай... Лъжльо! :) Още от вчера - да ги събирам ли на едно място всичките ти 'рецитали' и недоумиците в тях?  Не си заслужава, защото фанатикът  ще се съдере, но ще си играе във филма си 'да се бори докрай, с враговете". Нито разум, нито самокритичност - нищо, важното е само едно...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Ако никой не е спасен от своите грехове, защо тогава наричате Христос спасител?

Защото той може да спаси душата ти след смъртта. Ти правиш грехове в този свят. 

Определено бъркаш оня свят с този ... мда ... 

Никой бе ти пречи да вярваш в само в Бог. Казваш, че е абсурдно, че Христос не е бил Човеко-Бог, но нито ти, нито аз можем да докажем своите схващания, защото ни е различна вярата. 

На сила не може да приемеш Христос като спасител, а аз го разглеждам само и единствено като мой съдия!!!

Не очаквам спасение, а неговия Съд!!! До тогава се старая да живея праведно. 

И понеже знам, че не ще има кой да измоли прощаването на моите волни и неволни грехове, то това е единствената ми молитва към Бог. Да ми прости волните и неволни грехове. Амин = Аз вече съм мъртвец!!! НО, не съм зомби ... ;) 

Та за подробности ... ще си говорим на оня свят кой е бил прав и кой абсурден ... :) 

Жива бъди, че много здрави се поминаха .... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Христос обича хората безкрайно и той няма да съди вярващите в него и покаяли се, а ще ги възнагради с вечен живот в Рая. Няма и никога няма да има по-голям подарък. Амин!

Но лошото е, че милиони, даже може би милиарди хора не вярват в Него и не се разкайват за греховете си. Те ще бъдат съдени и те няма да получат място в Рая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За тези, които ще бъдат оставени на Земята, се готви единна религия, която отрича Иисус като Спасител и забранява показването на кръстове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но лошото е, че милиони, даже може би милиарди хора не вярват в Него и не се разкайват за греховете си. Те ще бъдат съдени и те няма да получат място в Рая.

И защо да е лошо?! 

Принципно след като не може да направиш поне един човек добър и/или да живее добре, то да чакаш вечен живот в другия свят е безсмислено. 

Когато чувстваш, че нещо е лошо, то проявяваш вид загриженост, а това, че не си в състояние да го превърнеш в добро е показател, че чувстваш своето безсилие, което те отдалечава от: Да си "подобие на Бог", а в основата на вярването в Бог е, че в тоя свят е праведно да се стремиш към създаване на блага, които да премахнат лошото и бъдното поколение да живее тъй както е било планирано в Божията промисъл, за вечен живот не в оня свят, а в тоя. 

Проблема на мнозина е в невъзможността да схванат Възкресението. От това се възползват други, които вярват в прераждането, т.е. такива които не осъзнават красотата да си човек и господар на този свят. :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Mediterranean написа:

а ще ги възнагради с вечен живот в Рая.

Мдааам - това вече изяснява много въпросителни? Друго си е "наградата" при това - не каква да е... :)

Много ме досмеша идеята че "за рамус" бил приготвил някой си, някаква си "религия"... И осведомяването за това било в някакъв си клип от тубата...  А просто едни шуменски понички, с много шоколадов мус, в добавка на домашно кисело млякобиха свършили чудесна работа - като награда... :lol6:Не че може да се сравни с "вечния живот", който мен въобще не ме интересува и не виждам как може някой да е толкова елементарен за да приеме за патеричка толкова елементарна фикция.

Да напомня, че "безкрайното обичане" е една гола фикция и някакъв човешки илюзорен идеал - каквото е любовта, байдъуей. Децата, които израстват в емоциналнонеадекватна родителска среда това им остава като дефицит и ги определя за цял живот ... Но не това е важното в случая, а че 'безкрайното обичане" не би трябвало да се нуждае от награждаване, поощрение или "симетричен отговор".

Също така - елементарните хора с изнесена напред емоционалност не ги мислят много-много разни положения. Не им трябва, няма и защо. Например - разликата между "ОБИЧАНЕ и ЛЮБОВ" е напълно неясна и в народното ползване тия думички са низ от синоними, заедно с подобни на тях...

Любопитно също е - че не знам друг език, при който визираните две думички да не се припокриват, просто ОБИЧАМ няма аналог и разлика от ЛЮБЯ единствено и само в българския език - нито в английския, нито в руския е така...

Не че това има някакво значение, защото в народното говорене различаемостта няма никаква стойност, защото за нея условието е по-висока степен на когнитивно развитие. А хората които са развили такова надхвърлят нивото на средностатистическото народно общуване и реализират друго такова, според тях си. сред народа тия хора ги наричат 'интелигенция' и някак си вече "не са от народа"... :)

Разбира се нищо от тия неща нямат значение за християнския фанатик. Той/тя си има няколко опорни фантазни патерички и с това се изчерпва нуждата от друго. Остава само "вярването в тях", защото без повярването в емоционалната фантастична награда... тия патерички са нищо и никакво. А без патерички... живота за емоционалното множество е гадна и трудна работа, пълна с рискове, страдания и несигурност...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Mediterranean написа:

Христос обича хората безкрайно и той няма да съди вярващите в него и покаяли се, а ще ги възнагради с вечен живот в Рая. Няма и никога няма да има по-голям подарък. Амин!

Невъзможно е да обича хората безкрайно и все пак да ги оставя да се мъчат в тоя свят , ако обичаше хората безкрайно щеше да спаси всяко болно от рак дете на момента а не да ги оставя на произвола и мъките на този безбожен свят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...