Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Препоръчан отговор

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Едното е обективната реалност, т.е. всичко което съществува в Битието тук и сега, всичко което съществува в действителност, всичко което може да бъде възприето чрез сетивата ни.

това са отново фантазиите на "русите гладко-мозъчни гении" по виртуала...

Според теб ти вярваш в "обективната реалност" ли? :)

че за теб не е проблем да уточниш какво е обективна реалност и какво - фантазна реалност.

Само да ти напомня, че ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ... е съставно помощно понятие, което се долавя чрез "субективни процеси" ( на каквото са инструмент "сетивата" ). :) Дручко си е да си четеш книжки, да пействаш текстове и готови клишенца, но нямаш капацитета да ги разбираш. Никой не е виновен за това - просто ... ХОМО още е далеч от сапиенса.

А понятията "обективна", "субективна" и "реалност" са именно език и средство на сапиенсите... Ти ги ползваш наготово... но то ако само така можеше всеки папагал щеше да е академик...

Заради същото се фантазираш колко си вярваща с някаква си стъкмистика, че нещо си било "творение" и заради това то може да е само от "творец".

Глупостите за това че другите вярвали в някакви измислици, а ти вярваш в обективна реалност... са точно това - твои си религиозни измишльотини. Не че на другите в темата не са, но то си е така - всеки напира колко е "вярно" неговото, главно защото той вярва в това.

ВЯРНО и ВЯРВАНЕ... долавяш ли сходството? :)

Един въпрос от чисто любопитство:

Познаваш ли авторът на сайта, дето е по линка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

защото е на мода богът Христос.

Благодаря ти, че ме развесели с това ... :) -> бисер е!!! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, _ramus_ написа:

Само да ти напомня, че ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ... е съставно помощно понятие, което се долавя чрез "субективни процеси" ( на каквото са инструмент "сетивата" ).

ашколсун бре
нема пет шест, праву у десетката си

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, дръндю написа:

нема пет шест,

Всъщност понеже импровизирам и в момента ми звънят разни хора по мобилния, цитираното от теб не е чак толкова "в десетката".

както и понятието ВРЕМЕ, така и ОБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ е понятие въведено заради нуждата от него. Проблемът със смисъла на това понятие е, че то се приема заради удобство и за улеснение в начина по който ние хората се опитваме да си обясним онова, което е в нашата СУБЕКТИВНА РЕАЛНОСТ и да го докараме да е по-близо до "това, дето е извън нея".

В темата са се събрали хорица, дето се опитват да замазват вътрешните си щети... тия думички въобще няма да ги прочетат. Те и не са за тях.

=================

Налице са огромни маси хора, които са неспособни да ползват научното познание, защото не разполагат с достатъчен капацитет и още от детството си имат утежнено емоционално наследство.

Тия хора имат също потребности и заради това идват множеството от "алтернативни и опростени версии" за живота, чрез усвояването и харесването на готови социални приказки.

С приказки се почва още от детството на всеки... и неуспеха да се израсне това детство, си върви и с нуждата от "подходящи приказки" и тяхното преживяване, което също се нарича "живот" и се приема за 'живеене".

Това, същото работи относно хората още от времената на пещерите и оцеляването в степите и джунглите... За мозъчните програми ангажирани с оцеляването промяна въобще не е настъпила... и инерцията си върви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, _ramus_ написа:

Всъщност понеже импровизирам и в момента ми звънят разни хора по мобилния, цитираното от теб не е чак толкова "в десетката".

язък. тъкмо се зарадвах на лаконичното изразяване и шах с пешката...стресираш ме ве
мнозина съфорумци разтягаме лакърдии
вместо да кажа накратко че просто си пърдя:
бактериалното разграждане на въглехидрати в дебелото черво е причина за задържането на газове в червата.
какъв ще е обемът на газовете зависи от това какъв е видът на консумираната храна и какво е количеството на несмлените въглехидрати.
изпускам газове през ануса, които са пропорцонални на обема на газовете получени от разградените въглехидрати в червата, а звуците които се чуват, са в резултат на вибрациите на тъканите, причинени от излизащия газ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.edna.bg/astrologia/slyncheviiat-bog-na-hristiianite-4626362

Не само Христос е от боговете родени непорочно. Имало е и други преди него. 

Но днес, боговете от тези митове и легенди, не са вече актуални, защото е на мода богът Христос.

А забелязваш ли как един човек тук използва доста от описаните в статията прийоми - антиреклама на тези прокарващи алтернативни възгледи, посочва себе си като оригинал (първи изказал нещо тук, което другите копират), свързва изявите си с нещо вече утвърдено от други в миналото, прогнозата за мрачно бъдеще на несъгласяващите се също е налице в завоалирана форма....?

Иначе за Христос, то същественото в посланието е човешкият му образ. Така Бог се поставя близо до човека. "Чудесата" са налице, но те не са съществени. Поставям кавички, защото това, че хората в болшинството си нямат обяснение, не означава, че такова няма по принцип.

Не знам защо обаче се съди за религиите по съвременната им форма. Всяка религия бива изопачавана с времето и така ще е още дълго. Аз предпочитам да акцентирам върху първоизточника или поне най-ранния достъпен източник за дадената религия. Всички последващи тълкувания мога да приема като някаква подсказка, но съм доста внимателен с тях. Освен това търся и общото между различните религии, защото то е в най-голяма степен показателно. Другите неща могат да са изказани символично, да са съобразени със съзнанито на хората, специфичните обичаи, възгледи и др. в съответното място и време, както и със съществуващата необходимост тогава. Всяка от основните религии е изиграла съществена положителна роля за тези, за които е била предназначена. Имам предвид в общ план. При конкретните случаи винаги има изключения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, дръндю написа:

вместо да кажа накратко

И какво като го "кажеш накратко"? :)

Освен това - ти смяташ че "казаното" в някаква "кратка версия" и "дългата версия" е едно и също ли?

Ми не е! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, _ramus_ написа:

Освен това - ти смяташ че "казаното" в някаква "кратка версия" и "дългата версия" е едно и също ли?

е, разбира се че в дългата версия уточнявам причината за метеоризъм
ама пръцкането и в кратката и в дългата версия, все сий пръцкане ве
:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мдааа, трудно вдяваш с примери, ама мий все тая ве
продължавай си с лакърдиите
не мисля че до сега съм ти пречил

пп

тъй де...пръц

Редактирано от дръндю (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, дръндю написа:

мдааа, трудно вдяваш с примери

малиии, верно! Ми трудни примери... ве, нема как да ги вдена, ти си учен чиляк... :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, _ramus_ написа:

малиии, верно! Ми трудни примери... ве, нема как да ги вдена, ти си учен чиляк... :lol6:

ми твай
ученото сий учено
с три начални образования съм
тамън стигна пети клас и ме връщаха в първи за да науча буквите
и четвърто образование щех да имам, ама ме изгониха, щот съм бил пълнолетен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, дръндю написа:

ученото сий учено

браво! Публика искаш ли да изиграем че ти пляска - докато правиш някакво задно салто, примерно?

Ама то и затва не ти "вдявам примерите" - с толкова образования... уеуе...

Само подозирах че у маалъта си пръцкат, докато си обясняват за "звука дето идвал от 'тъканите'... :) Сега вече съм сигурен. Благодаря ти - вече мога да си отдъхна и да спра с подозренията. Алилуйъ беби! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 26.11.2021 г. в 17:29, Milkydead написа:

Някой твърдят че със смъртта си Исус е победил смъртта за всички и сега след като умрем отиваме в рая , тъй че няма смисъл да се боим от смъртта, въпреки че живеем със съзнанието за собствената си смъртност. НО ! и туй е много голямо Но , докога ще наблюдаваме хора да страдат в този свят и да си причиняват страдание  един на друг за щяло и нещяло.По всичко личи че никога няма да се научим да се обичаме и да се грижим един за друг , следователно имаме сериозен  интерес Исусчето да се върне и да ни отвори пътя към райските двери , обаче близо 2022г  това Исусче изобщо не идва ! Докога ще го чакаме без да се ядосваме от отсъствието му ? Не страдахме ли достатъчно на тази планета че да изкупим първородния грях на Адам и Ева ? Как да се бори човек с отчаянието от човешките неволи след като помощ от никъде не иде ? 
Вие защо смятате Исусчето не идва , може пък да не е победил смъртта а тя него или пък друго нещо ?

Ти ,все едно търсиш телефон със шайба . Сега има много нови и усъвършенствани . Примерно Исуската е антика - има много нови съвременни учения като моето - ,, Анжелизъм " . Абе нагаждайте се де . Иначе всички ще ходим в рая , в един по - добър свят ( не че ,тук нашия ни е лош. Особенно в Европа се живее страхотно.  Светът е прекрасен . И аз имам трудни моменти ,но , когато искаш да си на почетната стълбичка трябва и да се задъхаш . С гледане няма да стане .)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, _ramus_ написа:

са точно това - твои си религиозни измишльотини.

Чудесно е да си вярваш в свои лични измишльотини! 
Но все пак, съм убедена, че моите измишльотини, са част от моята обективна реалност, от моя личен свят, и от света който ме заобикаля, и съм убедена в тях, защото непрекъснато ми се доказва, че вярванията ми не са само фантазия.

По същият начин и ти си живееш в твоята реалност, летейки в облаците на раздутото ти его. За което на мен лично не ми пука, нито пък имам желание като теб, да те анализирам непрекъснато. Но твоята душичка и егото ти имат нужда и необходимост непрекъснато да се самозалъгват , че си нещо много повече от останалите.

преди 7 часа, дръндю написа:

язък. тъкмо се зарадвах на лаконичното изразяване и шах с пешката...стресираш ме ве
мнозина съфорумци разтягаме лакърдии
вместо да кажа накратко че просто си пърдя:
бактериалното разграждане на въглехидрати в дебелото черво е причина за задържането на газове в червата.
какъв ще е обемът на газовете зависи от това какъв е видът на консумираната храна и какво е количеството на несмлените въглехидрати.
изпускам газове през ануса, които са пропорцонални на обема на газовете получени от разградените въглехидрати в червата, а звуците които се чуват, са в резултат на вибрациите на тъканите, причинени от излизащия газ

Чудесно си го анализирал и описал Рамуса. Направил си му дисекция по същият начин както той се опитва непрекъснато да прави с останалите.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

браво! Публика искаш ли да изиграем че ти пляска - докато правиш някакво задно салто, примерно?

Ама то и затва не ти "вдявам примерите" - с толкова образования... уеуе...

Само подозирах че у маалъта си пръцкат, докато си обясняват за "звука дето идвал от 'тъканите'... :) Сега вече съм сигурен. Благодаря ти - вече мога да си отдъхна и да спра с подозренията. Алилуйъ беби! 

Въпреки че се правиш на специалист по анализи и психопрофил на хората от форума, Дръндьо с лекота успя да те метне, че е циг@нин и ти се хвана на въдицата му без да се усетиш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, dioib написа:

Благодаря ти, че ме развесели с това ... :) -> бисер е!!! :) 

Цивилизациите след нас ще имат на мода други богове и други духовни водачи. :hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

са част от моята обективна реалност,

отново си снесла глупотевини. :) Когато нещо излиза от зоната на готовите заучени клишенца и гърмиш като празен балон, щото си голям интелигент, но само на ужким.

Там е работата, че иначе громиш с готовите си рецитации некви си "заблудени" вярващи, в някакви фантазии... докато "било чудесно да си вярваш на своите си лични измишльотини". Да ти припомня ли че и твоите рецитации бяха нейде сред Ошо, та и християнка беше някъде преди години... сега - вече със свои измишльотини относно някакви си "творения"...

Че и линкове от Магнааура... :lol6:Скица!

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Дръндьо с лекота успя да те метне, че е циг@нин и ти се хвана на въдицата му без да се усетиш!

ма така ли стана? Браво на сиганчето... как не го разбрах, та ме заблуди толкова дълбоко... :lol6:Те сичкото сигане сега ще почне да раздува моабета за "звука на пръцкането, дето идва от тъканите"...

Чудесен пример как личните ти измишльотини са истинската истина, щото да вярваш на такава било "чудесно". :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, ncl написа:

Темата е пусната с цел присмиване и обиждане на вярващите, в частност християните. Колко са тъпи да вярват в подобни неща и да изпъкне колко е умен автора, че не вярва. Жалка история...

Абсолютно. Няма смисъл да говоря повече с тях. 

Но да знаят, че за тях се готви Единна световна религия, начело с Антихриста и те ще му се поклонят и ще приемат Белега на звяра на дясната си ръка или на челото.

Това по всяка вероятност ще бъде някаква нова ваксина.

Тюрлю гювечът, в който вярват че им с сбъдне пред очите. Но води до най-ужасното място.

Господ да ни е на помощ на всички! ✝️❤️

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Когато нещо излиза от зоната на готовите заучени клишенца

Ти си най-яркият пример за заучени клишенца, с които пълниш непрекъснато темите.

Изглежда животът ти е много скучен, затова си като форумна клюкарка занимаваща се с непрекъснато анализиране на другите.

Хайде бъди жив и здрав и ме остави на мира с моята обективна реалност в която си живея доста добре!:lipstick: :vacation1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

остави на мира

Дори в тия думички е пълно с клишенца от готовата народна конфекция.

едната -  си живеела 'доста добре'... в "нейната обективна реалност'... :lol6:О, свещена простотаааа!

а друг - целия свят му е религии и даже предупреждения давал - да се знаело... колко е нивото на изтрещяване...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

ум

Да видим - сигурна ли си че знаеш какво значи тази думичка? :)  Ще се пробваш ли да обясниш?

Щото и папагалите могат да издават звуци, а виртуалните папагалчета - да чукат на клавиатурата заучени думички, с които имали "техни си обективни реалности".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Śūnyatā написа:

Ум - умение на съзнанието да се самозаблуждава.

На единия полюс е самозаблудата, а на другия способността да осъзнаеш истината. Умът като инструмент спомага и за двете. И не само спомага, но без него не може. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...