Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

2021 сл. хр. защо Исус не идва?

Препоръчан отговор

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Ето това ме интересува - другото дрънкане не ми е интересно с нищо, защото в него си аматьор. за теб е "прешъс", за мен е нищо... Ти си представяш че имаш сила там, но така е само пред огледалото и монитора в неговата роля. Ето защо не ме интересува особено театъра на твоя ПРЕШЪС, нито думите, нито игрите му

Май не търпиш да ти се противоречи. И сякаш само това е важно, което искаш ти. Е, то това го вижда фанатикът в мен, който не може да надскочи фанатизма си и сигурно греши. Той по дифолт си греши, особено ако с проявите си застрашава устоите ти. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Когато теб те е имало и си почнал житейският си път, още е нямало дори "повярвано". То идва после - за да закърпи някои основни положения по разклатеното емоционално-чувствено дете... Всички деца ползват това, но идеята е да го израснат, като го ползват в случай на нужда. Но не вовеки веков. 

Както вече написах повярваното е заместител на познанието, докато не бъде потвърдено или отхвърлено с опита. Това използване на думата "порастване" в този случай е твърде подвеждащо и по-скоро с емоционално въздействие. За разлика от детето, порастналият може да потърси съзнателно нужната опитност с идеята вярата да прерастне в знание. За мен това е разумното отношение, а не отхвърлянето й. Винаги ще има неща отвъд обхвата на възможностите ни да изучим към даден етап. Аз предпочитам да имам някаква представа за тях, дори и да знам, че това не е като да знаеш от собствен опит. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Just a Stranger написа:

предпочитам да имам някаква представа за тях

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Май не търпиш да ти се противоречи. И сякаш само това е важно, което искаш ти.

има ли нещо оттатък магията на повярваното. Дрънкането и дърдоренето на магичните ТИ образи вече ми е омръзнало и вече години тече неговата река. И ти си текнал в нея.

Не ме интересуват повярваните ти положения, защото за мен те са елементарни. Някакъв микс между вярване, дето станало познание, пък същевременно нямаш дори основни положения, стрелкаш някакви защитни филми, някой си нещо искал да ти вземе, нещо не ти харесвало, нямало как да ти 'стане' на твоя свят...

Ти нямаш никакво отношение към познанието, защото си последовател на нещо си, дето само повярвалите го наричат така. Приказките не са познание. Били са някога, за ония, дето са обикаляли около огъня и даже и огъня е бил за тях "божествен".

Ти смяташ че си много велик с повторения на приказки. В главата си може би ти е велико, извън нея - не е. Пласираш го непрекъснато, скрит си зад "лицето му", тоя образ говори вместо теб, пише заучени думи, повтаря заучени схеми и защитни мантри... Несериозно е това да се нарече "познание", но това си е твоя работа и не ме интересува с нищо.

Онова, което ме интересува е дали има нещо отвъд него? Просто отговори - да, или не. В някакъв смисъл отхвърлянето  е отговор сам по себе си, но е някакъв начин да ти покажа колко далеч е докарано положението и докъде е мината границата на фанатизираното.

Да ме изкарваш мен фанатик... е детинска форма на огледална игра. :) Наивна е, елементарна е. Повтаряш ми мои думички, опитваш да ги обърнеш към мен самия, при това отново елементарно. Не минава тоя номер и не минава вече толкова години - доказано не минава, проверено не минава. Но ти нямаш друго с какво и просто повтаряш и се опитваш да се увериш колко ти е велика магичната приказка като си го утвърдиш главно на себе си. И този номер не минава. Но отново повтаряш. Уж твърдиш че някакво си "развитие", нещо си... А си зациклил с повторения и колко пъти ти написах че "НЯМА ДА ТИ МИНАТ НОМЕРАТА", без значение че безсилието не може да роди друго. Дори и да роди - пак няма да ти минат номерата. Магийките са слаба работа, без значение че в твоите очи те са нещо велико, щото с тях си си докарал значимост, сигурност и още... мимолетни преживявания, дето се опитваш да ги съхраниш даже и сред вечността. 

Няма да мине - просто няма как. :) Въртиш, сучиш, повтаряш, натъкмяваш - просто няма как да мине всичко това. Не си добър в него, лесно се "пробива", не си решил домашната си работа и подготовката ти е слаба. Нямаш стабилни първоначални данни и интелигентното в теб е орязано, та чак осакатено. И такова ще е докато е на каишка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, _ramus_ написа:

има ли нещо оттатък магията на повярваното. Дрънкането и дърдоренето на магичните ТИ образи вече ми е омръзнало и вече години тече неговата река. И ти си текнал в нея.

Но не ти омръзват твоите безспирни повтарящи се тиради в отговор. Ти не можеш да приемеш определени различия в толкова много участници във форума и предявяваш претенции сякаш някой ти е длъжен за нещо. 

Е, аз съм такъв какъвто съм. А това, че не го приемаш е без значение за мен. Фиксацията ти срещу вярващите, която толкова упорито изявяваш из темите, си е твой проблем. А вместо върху "Хобитът" помисли върху приликите си с "Дон Кихот". 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност това беше нужният "отговор" на въпроса ми.

Вече нищо не е останало, освен верския "твой прешъс". Просто ми беше нужна една проверка - не че не си го пишеш и изразяваш непрекъснато... Въпреки това теоретично, дори и от уважение и коректност беше важно и нужно да задам "въпроса" - "останало ли е нещо"? 

Нещо повече - сред форума се случвало да показваш и "онова лице, което не е религиозното и е встрани от омагьосания образ'. Случвало се е, макар и много рядко, но дори и така именно в "това принудено лице" има много повече съдържание отколкото в тая фантазна боза, която толкова много си се влюбил и вкопчил - да те изразява.

Точно това лице - постепенно "си отива". Минаха години откакто се е проявявало плахо за последен път. Ти не разбираш че именно това е твоето богатство... но това е положението и не ме бърка с нищо, макар че именно това да ме интересува - не само при теб, а по принцип.

Тук клоуните всичките идват накичени с личните си образи и сценки, защото именно с тия си образи се усещат сигурни, стабилни и защитени. И дерзаят до скъсване да ги държат като "свои лица". Смешно е - така се случва, все пак е игра и често е доста смешна, с префърцунеността, с фантазиите и шарениите... И ми остава просто да се смея и радвам - то на децата това остава. Такива деца се фиксират, стопират и ... няма порастване, защото се дърпат от страх...

Разигравайки своите си защитни фантазии и военни филми дори не разбра какво се случва отвъд филмите и преживяванията ти. Не е проблем за мен - това е твоят живот. Но... няма как да минат номерата на "прешъса". Това е положението - предай му "много поздрави от мен", но е имал нещастието да срещне граница. Може да е драма, може да е... граница - това си е твоя работа кой вектор ще се предпостави.

Забелязваш ли че не пиша 'кой избор ще направиш" :), защото теб те няма да "правиш избори". Прави ги "прешъса" който те е заместил и те... няма как да се нарекат "избори".... Така, че 'свободния избор' - от любимите ти фантазни сценарии, е само гол шарен балон... без каквото и да е съдържание. И става само за "омагьосани"...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, _Aumi_ написа:

А защо не приемем, че има милиони добри и праведни хора, следващи други религии. Справедливо ли е, само вярващите в Христос да влязат в Рая и да имат Вечен живот?

Няма праведни хора. Всеки все някога е извършил грях, даже всеки ден върши, ако щеш и само в помислите си.

Защо не приемем еди що си? Можеш да приемеш каквото си искаш, но Рая е само един и Царят в него е Иисус Христос. Амин!

Справедливо е, защото всеки в живота си е чувал за Него. И няма оправдание да не приема саможертвата му.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 3.12.2021 г. в 21:39, jhoro написа:

А не е ли така?

Не! Ти си повярвал на или в някой, а не вярваш. 

Има два начина да станеш вярващ: Първия е когато се сблъскаш с много разочарования, а втория проумееш чудесата които ти се случват. ;) 

Едно от тези чудеса е твоето раждане. (За някои обаче ...) Мнозина не проумяват какво е непорочно зачатие. 

Принципно този който е повярвал в Христос, то знае кога ще се яви пред него. Той не го чака тук в този свят, а го очаква в другия. Мнозина не проумяват и възкресението. 

Простичко казано: Този който е роден в любящо семейство е склонен да вярва, а друг, който е роден поради нагон е по-склонен на повярва в някакви предразсъдъци и само, ако успее да надживее своите разочарования (възкръсне отново = заживее нов живот и изостави предишния си), покае се, смири се, може да формира вяра, която да го спаси.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Mediterranean написа:

Няма праведни хора. Всеки все някога е извършил грях, даже всеки ден върши, ако щеш и само в помислите си.

Защо не приемем еди що си? Можеш да приемеш каквото си искаш, но Рая е само един и Царят в него е Иисус Христос. Амин!

Справедливо е, защото всеки в живота си е чувал за Него. И няма оправдание да не приема саможертвата му.

Не виждам никаква разлика между твоя фанатизъм и този на някой ислямист, който твърди, че единствената права вяра е Исляма и че той е единственият верен път към Рая.

Всичките ти твърдения са булшит, защото нито едно от твоите твърдения не се крепи на реално доказателство. Нито можеш да докажеш, че Исус е реално съществуваща личност, нито че ако е съществувал реално, е бил богочовек заченат непорочно, нито пък че е умрял на кръста и че неговата смърт изкупува греховете на цялото човечество. Всичко това са приказки от хиляда и една нощ и ти си повярвала в тях, съзнанието ти вече е промито и не допускаш и капка съмнение в истинността на тези убеждения, които си прегърнала като единствената истина, недопускайки че е възможно това да са само едни измислици и митове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коя религия се крепи на реални доказателства? Юдаизма? Ще кажеш ли на Валкирия, че всички твърдения са и булшит?! А ти съмняваш ли се в своята си вяра, Aumi?! Не допускаш ли, че това в което вярваш е измислица и мит?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ncl написа:

Коя религия се крепи на реални доказателства? Юдаизма? Ще кажеш ли на Валкирия, че всички твърдения са и булшит?! А ти съмняваш ли се в своята си вяра, Aumi?! Не допускаш ли, че това в което вярваш е измислица и мит?

Валкирия много добре знае моето мнение за религиите и едва ли то е от значение за нея.

Моите вярвания не се крепят на религиозните писания. Вярвам Бог без да имам нужда вярата ми за Неговото съществуване да се крепи на някакви религиозни книги. Вярвам, защото не мога да допусна, че Бог не съществува и защото всичко около мен доказва неговото съществуване.

Не отричам, че в библията както и в другите религиозни писания се крие много мъдрост и поука, но те не са от съществено значение за моята вяра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, ncl написа:

Хубаво вярваш, но съмняваш ли се във вярата си?! Че може да не си права?

В кое по-точно да се съмнявам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С всички вярващи е така. Затова се стремя да уважавам вярата на другите дори и да не съм съгласен с тях, а не да им казвам, че това в което вярват е булшит, че са с промито съзнание...

Никола Вапцаров — Вяра — Моята библиотека

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ncl написа:

С всички вярващи е така. Затова се стремя да уважавам вярата на другите дори и да не съм съгласен с тях, а не да им казвам, че това в което вярват е булшит, че са с промито съзнание...

Никола Вапцаров — Вяра — Моята библиотека

Вярата е също като истината. Има субективна истина и обективна истина.

Също така вярванията могат да се делят на вяра в недоказани абсурди и вяра в реалността.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, _Aumi_ написа:

Също така вярванията могат да се делят на вяра в недоказани абсурди и вяра в реалността.

:lol6:Талант, това си е. Вяра в реалността - фраза, дето само таланти и гении могат да родят...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, _Aumi_ написа:

Вярата е също като истината. Има субективна истина и обективна истина.

Как така твоята вяра е "вяра в реалността", а това, което аз твърдя и заставам на сто процента зад твърденията си, е "булшит"!??

Булшит е твоята вяра в нещо си, и ти не знаеш какво точно. Тюрлю гювеч, събрано оттук оттам, и Шкембелията се намесва. Твоето е миш-маш с грозде.

Като има Бог,как така ще отричаш идването на Земята на Неговият Син. Нали сам Бог го е пратил.

Ако не е истински, защо 2000 години след като е бил на Земята, всички все още говорят за него?

Защо и тази тема е пусната? 

Защо и "невярващите" говорят за Него и пускат теми!????????

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, _ramus_ написа:

:lol6:Талант, това си е. Вяра в реалността - фраза, дето само таланти и гении могат да родят...

Мисля, че за теб не е проблем да уточниш какво е обективна реалност и какво - фантазна реалност.

Как така твоята вяра е "вяра в реалността", а това, което аз твърдя и заставам на сто процента зад твърденията си, е "булшит"!??

Булшит е твоята вяра в нещо си, и ти не знаеш какво точно. Тюрлю гювеч, събрано оттук оттам, и Шкембелията се намесва. Твоето е миш-маш с грозде.

Като има Бог,как така ще отричаш идването на Земята на Неговият Син. Нали сам Бог го е пратил.

Ако не е истински, защо 2000 години след като е бил на Земята, всички все още говорят за него?

Едното е обективната реалност, т.е. всичко което съществува в Битието тук и сега, всичко което съществува в действителност, всичко което може да бъде възприето чрез сетивата ни.

Другото е вяра в нещо, което по никакъв начин не може да бъде доказано. 

Както казах, по никакъв начин не можеш да докажеш, че Христос е бил реално съществуваща личност, още по-малко можеш да докажеш, че е Бог или син на Бога!  В самата библия, той самият никъде не твърди, че е Божи син. Това е измишльотина на религиозните духовници създали религията Християнство.

В историята на народите има много божии синове, които днес не съществуват никъде освен във фантазиите на хората! 

Ако приемем, че Исус наистина е Божи пратеник или го наречем Божи син, защо да не приемем по същият начин, че са Божии синове и Мохамед, и Буда, и Ошо, и Дънов, много други духовни хора раждали се на тази земя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, _Aumi_ написа:

по никакъв начин не можеш да докажеш, че Христос е бил реално съществуваща личност

Доказано е! Спорът е само в неговото възкръсване. Това не може да се докаже, а именно в това вярват християните!!! Само където не си заслужава усилията, за да бъдеш убедена, защото си предубедена, т.е. изградила си собствена представа за вяра, което "граничи" с предразсъдък. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото самата Църква печели милиарди от името на Христос, което е превърнато в най-продаваната търговска марка от последните две хилядолетия.

http://www.newmagnaura.org/b01070502oblastitargoviyaCatholicChurchAs.htm

преди 7 минути, dioib написа:

Доказано е! Спорът е само в неговото възкръсване. Това не може да се докаже, а именно в това вярват християните!!! Само където не си заслужава усилията, за да бъдеш убедена, защото си предубедена, т.е. изградила си собствена представа за вяра, което "граничи" с предразсъдък. 

Акцентът най-вече е върху това дали един обикновен човек, може да бъде Бог! Както и върху това дали  един човек може да изкупи греховете на цялото Човечество.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, _Aumi_ написа:

Акцентът най-вече е върху това дали един обикновен човек, може да бъде Бог! Както и върху това дали  един човек може да изкупи греховете на цялото Човечество.

Да, може, но не и към настоящия момент. Бог първоначално го е създал по негово подобие, НО човек е съгрешил. Що се касае до Христос, то той не е обикновен човек. (Най-малкото след като имаме календар след неговото раждане...) 

Както и да е .... за един обикновен човек му е все тая дали някой има необичайни способности. Въпросът се свежда до това, че мнозина не проумяват своите способности, а следват умения на друг човек. 

Мнозина вярващи в Христос мислят, че умеят като него, но до колко са родени непорочно?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, dioib написа:

Да, може, но не и към настоящия момент. Бог първоначално го е създал по негово подобие, НО човек е съгрешил. Що се касае до Христос, то той не е обикновен човек. (Най-малкото след като имаме календар след неговото раждане...) 

Както и да е .... за един обикновен човек му е все тая дали някой има необичайни способности. Въпросът се свежда до това, че мнозина не проумяват своите способности, а следват умения на друг човек. 

Мнозина вярващи в Христос мислят, че умеят като него, но до колко са родени непорочно?! 

https://www.edna.bg/astrologia/slyncheviiat-bog-na-hristiianite-4626362

Не само Христос е от боговете родени непорочно. Имало е и други преди него. 

Но днес, боговете от тези митове и легенди, не са вече актуални, защото е на мода богът Христос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Mediterranean написа:

Аз винаги съм вярвал в Бог и ще продължа да вярвам. Мисля, че само аз от семейството ми, съм религиозен и от време на време ходя на църква. Майка ми също вярва в Бог, но не ходи на църква. А иначе, темата е пусната най-вероятно, защото искат да наложат атеизма си над другите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата е пусната с цел присмиване и обиждане на вярващите, в частност християните. Колко са тъпи да вярват в подобни неща и да изпъкне колко е умен автора, че не вярва. Жалка история...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...