Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 1 минута, absurt написа:

Ще ти се, ама няма как да е така. Ако продаваше мандарини- става. Само че, газът е стратегическа суровина, производителите в световен мащаб се знаят и познават. Всеки знае колко газ може да произведе и продаде другият. Пазарът е разпределен на база интересите на всички.

Ако това беше вярно, в океана нямаше да се реят десетки танкери, готови да потеглят натам, където се обяви най- висока цена. Газът не се произвежда, а се добива. Колко може да добие даден предприемач зависи от много неща, като едно от тях е какви инвестиции е в състояние да направи, без това да се отрази драстично на крайната цена. И друго от тях е, дали ще намери пазар за новите обеми. Сметката е много тънка и не се прави с бакалски чалъми. Войни се водят, за да не се позволи на даден конкурент, пряк достъп до пазар, на който ти имаш такъв пряк достъп. Като войната в Сирия например.

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 396,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 22 минути, Тhе Monstеr написа:

Ако това беше вярно, в океана нямаше да се реят десетки танкери, готови да потеглят натам, където се обяви най- висока цена. Газът не се произвежда, а се добива. Колко може да добие даден предприемач зависи от много неща, като едно от тях е какви инвестиции е в състояние да направи, без това да се отрази драстично на крайната цена. И друго от тях е, дали ще намери пазар за новите обеми. Сметката е много тънка и не се прави с бакалски чалъми. Войни се водят, за да не се позволи на даден конкурент, пряк достъп до пазар, на който ти имаш такъв пряк достъп. Като войната в Сирия например.

Ми, да, де! Хем го твърдиш, хем мислиш, че ЕС може да извие ръцете на Газпром, като просто обедини поръчките си в една. Че, те пак ще са в същия обем като досега, какво го бърка Газпром, че да сваля цената? Коя от всичките страни, е намекнала поне, че може да мине и без руския газ, освен онова безумно изказване за намаляването на градусите при отопление и ватовете на крушките? Казах ти, че винаги има 2 страни в сделката и когато едната се опитва да извива ръцете на другата, или не се получава, или договорът се опорочава до степен да бъде нарушен. Както се случва в момента със смяната на валутата, в която се плаща газа.

Илияна Йотова: Доволна съм от първите 100 дни на правителството

Spoiler

Доволна съм от първите сто дни на правителството, най-малкото трябва да отчетем факта, че не си спомням в последните 32 години от прехода толкова сложна ситуация и кризи, които буквално застъпват една след друга всеки ден. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като участва в панихида в столичния храм „Св. Николай Софийски“ по повод Деня на Тракия.

Но това са само все още заявени намерения, очаквам следващите месеци добрите намерения да станат добри резултати, подчерта вицепрезидентът.

Няма пропукване в управляващата коалиция, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите ѝ, противоречия и различни мнения има дори и в хомогенните правителства. 

"Правителството показа решимост в това да се бори с корупцията, показа решимост да се бори с и инфлацията. Но това са все още за заявени намерения. Очаквам в следващите месеци добрите намерения да станат и добри резултати", коментира вицепрезидентът.

Източници: БТА, БНТ

Ми, да, де! Хем го твърдиш, хем мислиш, че ЕС може да извие ръцете на Газпром, като просто обедини поръчките си в една. Че, те пак ще са в същия обем като досега, какво го бърка Газпром, че да сваля цената? Коя от всичките страни, е намекнала поне, че може да мине и без руския газ, освен онова безумно изказване за намаляването на градусите при отопление и ватовете на крушките? Казах ти, че винаги има 2 страни в сделката и когато едната се опитва да извива ръцете на другата, или не се получава, или договорът се опорочава до степен да бъде нарушен. Както се случва в момента със смяната на валутата, в която се плаща газа.

Хъх. Как реши, че съм мислил, че ЕС ще извива ръцете на Газпром??? Нищо подобно. Казвам че Газпром, няма да може да извива ръцете на малките купувачи. ЕС няма да извива никакви ръце, просто ще си договори една добра цена като Голям потребител. Което от геополитическа гледна точка, всъщност е добра новина за Газпром. Дори и само заради факта, че ще се отърве от досадата да се занимава с дребни риби. Ще се лишат от едни пари за семки, които са успявали да изстискат от малките, но пък милиардите пак ще потекат.

преди 3 часа, Тhе Monstеr написа:

И вътрешно- коалиционния саботьор БСП.

Петков твърде много играе по свирката на БСП и тази бесепарска маневра, която направи в Брюксел ни вкара прът в колелата за години напред. Запада не яде доматите с коловете, нашите държавници посрамиха и опозориха страната ни много сериозно, тази война беше ключов момент и възможност да представим България, като надежден партньор на ЕС и НАТО, а те направиха всичко възможно, за да се докажем, като най- увисналия член на тези организации. Много жалко. Много, много жалко. Дори една Турция се оказа много по- европейска държава от България. Още дълго ще теглим, заради старите си зависимости.

Съжалявам, но Петков изгуби и последната капка симпатии от моя страна - можеш да бъдеш сигурен, че не съм само аз.

преди 48 минути, Тhе Monstеr написа:

Хъх. Как реши, че съм мислил, че ЕС ще извива ръцете на Газпром??? Нищо подобно. Казвам че Газпром, няма да може да извива ръцете на малките купувачи. ЕС няма да извива никакви ръце, просто ще си договори една добра цена като Голям потребител. Което от геополитическа гледна точка, всъщност е добра новина за Газпром. Дори и само заради факта, че ще се отърве от досадата да се занимава с дребни риби. Ще се лишат от едни пари за семки, които са успявали да изстискат от малките, но пък милиардите пак ще потекат.

Както казах, газът е стратегическа суровина и въпрос на политика. Затова и ние ще си плащаме в рубли, щом не си знаем интереса. Аз поне, не съм забелязала Газпром да извива ръцете на малките потребители- точно защото не са му интересни. Нашият газ беше скъп допреди 10 години, заради частните интереси на управляващите. Когато надделяха държавните, чувствително поевтиня. Погледни общата картинка- и малките риби, и големите не могат да минат без газ. Всяка страна има собствени интереси, които не се покриват на 100% с никоя друга, а камо ли с интересите на всички останали. Идеално се видя, когато бай ти Дън размаха пръст да се спре изцяло потреблението на руски газ. Някои страни хукнаха като палета пред дядо си, разчитайки че той ще ги компенсира. Да, но други, които са още по- далече от него и още по- зависими процентно, се усетиха и се дръпнаха. Така че, "досадата" да се занимава с дребни риби, е нещо доста важно за Газпром. Особено след  като прекрояването на света започна.

Нито ден без простотия!!!

Петков от Брюксел: Еврокомисията ще преговаря с "Газпром", а не малка България

https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277436645_4952978144779827_2414541744311166302_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Tq-ydCQcCh0AX-bgc6B&_nc_ht=scontent.fsof1-1.fna&oh=00_AT8-Oq-ye4ABwPaQfedR4KH7bwLU1GGF0hiPxo5FuHvqPg&oe=6243CB73

277469848_4952979138113061_8433571461197

277431135_4952979471446361_8153068538230

Има още снимки- интересни ще са за тези, които си мислят, че България е "малка България", та затова от нея нищо не зависи. А, не че матряла е кофти.

преди 1 час, absurt написа:

Както казах, газът е стратегическа суровина и въпрос на политика. Затова и ние ще си плащаме в рубли, щом не си знаем интереса. Аз поне, не съм забелязала Газпром да извива ръцете на малките потребители- точно защото не са му интересни. Нашият газ беше скъп допреди 10 години, заради частните интереси на управляващите. Когато надделяха държавните, чувствително поевтиня. Погледни общата картинка- и малките риби, и големите не могат да минат без газ. Всяка страна има собствени интереси, които не се покриват на 100% с никоя друга, а камо ли с интересите на всички останали. Идеално се видя, когато бай ти Дън размаха пръст да се спре изцяло потреблението на руски газ. Някои страни хукнаха като палета пред дядо си, разчитайки че той ще ги компенсира. Да, но други, които са още по- далече от него и още по- зависими процентно, се усетиха и се дръпнаха. Така че, "досадата" да се занимава с дребни риби, е нещо доста важно за Газпром. Особено след  като прекрояването на света започна.

Дъним си опорките и тва е. Е те затва сте чугунени глави с петолъчки. Прекрояване е започнало само в сънищата ви.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Кирче да взема целата България на концесия. Колко да платя на сащ?

Колкото ти се откъсне от сърцето, само да е в рубли!

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

Дъним си опорките и тва е. Е те затва сте чугунени глави с петолъчки. Прекрояване е започнало само в сънищата ви.

Колкото ти се откъсне от сърцето, само да е в рубли!

А, ти, защо си некадърен да обориш нечие твърдение с факти, ами тичаш първосигнално да го олаеш и припикаеш? Дали защото, главата ти е само да има къде да си задържиш качулката?TCGOZ.gif.5d45f9a9ee6d37b2b765e036aa76ec21.gif

преди 1 час, insec написа:

Петков твърде много играе по свирката на БСП и тази бесепарска маневра, която направи в Брюксел ни вкара прът в колелата за години напред. Запада не яде доматите с коловете, нашите държавници посрамиха и опозориха страната ни много сериозно, тази война беше ключов момент и възможност да представим България, като надежден партньор на ЕС и НАТО, а те направиха всичко възможно, за да се докажем, като най- увисналия член на тези организации. Много жалко. Много, много жалко. Дори една Турция се оказа много по- европейска държава от България. Още дълго ще теглим, заради старите си зависимости.

Съжалявам, но Петков изгуби и последната капка симпатии от моя страна - можеш да бъдеш сигурен, че не съм само аз.

Запада наистина не яде доматите с колците и вижда, кой какво прави. Петков ако не пуска аванта на БСП е пътник и на негово място идва Бащицата. Който вече и на луната го разбраха, че на думи е пръв атлантик, а на действия пръв путинист.

преди 3 минути, absurt написа:

А, ти, защо си некадърен да обориш нечие твърдение с факти, ами тичаш първосигнално да го олаеш и припикаеш? Дали защото, главата ти е само да има къде да си задържиш качулката?TCGOZ.gif.5d45f9a9ee6d37b2b765e036aa76ec21.gif

Ти нямаш твърдения а опорки, които са оборени поне 1000 пъти. И не си дала нито един аргумент в тяхна полза. Всичко е ще, ще, ще, ще... врачуване. Китай подкрепял Русия.. Китай не наложи санкции! Което значи, че не направи нищо. Това е подкрепа само в сънищата на чугуните. Китай има 100 пъти по- сериозни и мащабни икономически отношения със Запада, отколкото с Русия. И ей така ги разрушава, щото обича Путин. Не знам как и къде ги виждате тия "факти", ама те съществуват само в пропагандата.

Ех, кога ли ще останем без колеги дето се кахърят как запада ял доматите. Ние нямаме ли си собствена политика?

преди 17 минути, Тhе Monstеr написа:

Ти нямаш твърдения а опорки, които са оборени поне 1000 пъти. И не си дала нито един аргумент в тяхна полза. Всичко е ще, ще, ще, ще... врачуване. Китай подкрепял Русия.. Китай не наложи санкции! Което значи, че не направи нищо. Това е подкрепа само в сънищата на чугуните. Китай има 100 пъти по- сериозни и мащабни икономически отношения със Запада, отколкото с Русия. И ей така ги разрушава, щото обича Путин. Не знам как и къде ги виждате тия "факти", ама те съществуват само в пропагандата.

Ми, щом казваш......

Не знаех, че си такъв специалист китаевед- явно, по въпроса за газа и Европа не си компетентен да дадеш мнение, но пък да олаяш те бива. Та, аз за Китай споменавам само фактите, които ти и другите "правоверни" замитате под килима, кръстосали пръсти ала "да не чуе Дяволът". 

Ето ти 2 факта- БРИКС и кой- кой е там, и с какво разполага.

277224438_513797096801926_4412558352913422591_n.jpg.e59531490e18cc6f5cdacc0bfbb9f583.jpg.9bdbef33646ef2d63733bdafe34f6fcf.jpg

Съжалявам, ако ти е трудно да събереш 2 и 2........

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Ех, кога ли ще останем без колеги дето се кахърят как запада ял доматите. Ние нямаме ли си собствена политика?

Имаме. Тя се нарича членство в ЕС. Тия с по- собствената политика са свободни да напуснат съюза и да си я провеждат. Както направиха британците например.

Ми, щом казваш......

Не знаех, че си такъв специалист китаевед- явно, по въпроса за газа и Европа не си компетентен да дадеш мнение, но пък да олаяш те бива. Та, аз за Китай споменавам само фактите, които ти и другите "правоверни" замитате под килима, кръстосали пръсти ала "да не чуе Дяволът". 

Ето ти 2 факта- БРИКС и кой- кой е там, и с какво разполага.

277224438_513797096801926_4412558352913422591_n.jpg.e59531490e18cc6f5cdacc0bfbb9f583.jpg.9bdbef33646ef2d63733bdafe34f6fcf.jpg

Съжалявам, ако ти е трудно да събереш 2 и 2........

И всички тези имат нужда от нещо много важно- КУПУВАЧА! Него го няма на картинката. 40% от търговския обмен на Китай е със САЩ и ЕС. С Русия е около 2% и шанса това да се промени драстично е само ако някой реши да подари на Русия едни 20 трилиона долара или евро. Тоест, ако Путин някакси превземе САЩ и ЕС, ама като го гледам какъв зор вижда с Украйна, май тва и за виц не става.

преди 5 часа, absurt написа:

Една много важна подробност- тези си дойдоха с такива намерения. Спомни си- още при първото временно правителство заговориха за даване на концесия. Ако проследиш след това изказванията на Кокорко- за всичко, което се строи, за което има някакво възлагане, той е възмутен че не участват чужди фирми. 

А бе едно е да даваш плажове на концесия, друго е да даваш жп гари на концесия.

И самата идея е недообмислена.

Някой щял да вземе гарата на концесия, пък после влаковете щели да му плащат такса!!!

И този някой какви задължения ще поеме и кой ще следи дали ги изпълнява съвестно?

Не е ли по-лесно и по-правилно с парите, които държава би плащала за тези такси на частно лице, БДЖ да си подържа гарите?

Ама ще трябва някои да работи и да свърши нещо.

И в момента няма никакъв проблем да се отдава свободна площ в гарите под наем, но да се отдава самата гара под наем за мен е абсурд!

Да дадем и казармите на концесия?

преди 6 часа, Тhе Monstеr написа:

Един много добър ход на премиера.   

Нашият глупак първо да поизравни заплатите ни с тези в ЕС и последа се хвали с изравняването на цени на газ и петролни продукти!  Нашият човек  като нищо ще ни докара евроцени  на бензина и дизела над 4 лв за литър?   Стига сте се радвали на нашата шматка!  Трябва ни по-качествен премиер.

преди 12 минути, Тhе Monstеr написа:

Имаме. Тя се нарича членство в ЕС. Тия с по- собствената политика са свободни да напуснат съюза и да си я провеждат. Както направиха британците например.

И всички тези имат нужда от нещо много важно- КУПУВАЧА! Него го няма на картинката. 40% от търговския обмен на Китай е със САЩ и ЕС. С Русия е около 2% и шанса това да се промени драстично е само ако някой реши да подари на Русия едни 20 трилиона долара или евро. Тоест, ако Путин някакси превземе САЩ и ЕС, ама като го гледам какъв зор вижда с Украйна, май тва и за виц не става.

За теб, светът се е свил до ЕС и САЩ. А, той е много по- голям. Производствата на САЩ са в Китай, откъде ще внасят? Дадох ти картинката, за да обърнеш внимание на това, коя страна с какво разполага, а ти я замете под килима и пак за войни ми говориш. 

преди 28 минути, absurt написа:

За теб, светът се е свил до ЕС и САЩ. А, той е много по- голям. Производствата на САЩ са в Китай, откъде ще внасят? Дадох ти картинката, за да обърнеш внимание на това, коя страна с какво разполага, а ти я замете под килима и пак за войни ми говориш. 

Ха така. Я виж сега кой отсъства в цялата картинка. Мада Рашааа.... БТВ производствата на САЩ не са само в Китай. Те са и в Корея, и в Индия, и в Тайван, и в Малайзия...

преди 32 минути, attj написа:

Нашият глупак първо да поизравни заплатите ни с тези в ЕС и последа се хвали с изравняването на цени на газ и петролни продукти!  Нашият човек  като нищо ще ни докара евроцени  на бензина и дизела над 4 лв за литър?   Стига сте се радвали на нашата шматка!  Трябва ни по-качествен премиер.

Ся голям вой ще нададат от газовото лоби в БГ. Секнаха им "комисионните" от неизгодните договори.

преди 8 минути, Тhе Monstеr написа:

Ся голям вой ще нададат от газовото лоби в БГ. Секнаха им "комисионните" от неизгодните договори.

Кирчо не е доказал за вярна още нито една от лъжите си - нима бензина, дизелът, газа и ядреното гориво за България не са били досега на преференциални цени!?  От нас няма по-бедни в ЕС.  И какви само  ги върши нашият малоумник?  Той си е бил в Канада и нищо не знае.  Няма завършено дори основно българско образование.  Де му го натресоха на Румен Радев този неадекватен безподобник!?   Че е и със самочувствие без покритие...  Мъка!

преди 55 минути, Тhе Monstеr написа:

Ха така. Я виж сега кой отсъства в цялата картинка. Мада Рашааа.... БТВ производствата на САЩ не са само в Китай. Те са и в Корея, и в Индия, и в Тайван, и в Малайзия...

Не, Русия не отсъства. Пак разгледай картинката. 

277224438_513797096801926_4412558352913422591_n.jpg.e59531490e18cc6f5cdacc0bfbb9f583.jpg.4c6c201f19484483e2ac33985b2f2d58.jpg

Ще видиш ли каква площ от света заемат тези държави и на колко възлиза населението им?

https://bg.wikipedia.org/wiki/БРИКС

преди 4 часа, Мойра написа:

то като гледам друг се е разбеснял - и обвинява само боко, защото той му е превзел цялото съзнание - и заради това неможе да мисли за другите хората
:tease:

преди 2 часа, Тhе Monstеr написа:

Запада наистина не яде доматите с колците и вижда, кой какво прави. Петков ако не пуска аванта на БСП е пътник и на негово място идва Бащицата. Който вече и на луната го разбраха, че на думи е пръв атлантик, а на действия пръв путинист.

Да видяха - как политическите и дипломатически качества му стигат дотам, че да опетни народа си, за да пусне аванта на БСП, щот тях никой не ги знае, че са служители на Кремъл. Петков трябваше да представи България в положителна светлина!!! Това е среща на най- високо ниво, не е интервю в калинческите медии у нас. От президента не съм очаквал друго, праволинеен путинистки лакей, но Петков се издъни яко - сега за българския народ ще се говори, че са ония, които отказаха да помогнат на украинците. Та както вече казах съжалявам, но не, не подкрепям повече Петков, даже съм напълно разочарован от него!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.