Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Screenshot-1.png

Този симпатичен човек с нацистки символи по себе си е част от дясната ръка на Путин. Казва се Дмитри Уткин, създател е на терористичната организация "Вагнер" за международни убийства и е открит фашист.

Путин дава държавни медали на лице, което татуира символи на хитлеристкото SS по тялото си. Дмитри Уткин изтрепва хора по целия свят и си е татуирал ранга на SS-Hauptsturmführer (ЕсЕс Хауптщурмфюрер) на хитлеристката партийна паравоенна организация, който ранг в армията отговаря на „капитан“.

Това са хората, които се тачат и заемат висши позиции в „братска“ Россия. В пропагандните среди на руската фашизоидна държава се говори за няколкостотин доброволци на украинското сдружение "Азов", докато в Русия са в пъти повече, а някои от тях заемат и високи рангове.

Много въпроси възникват, но най-важният въпрос е:

Вие нормален човек ли сте, ако подкрепяте тази държава?

Това е държавата Русия, която в момента, по нейни думи, извършва „денацификация“, едновременно изпълнявайки всички критерии на фашизъм:

1.) налице е култ към личността;

2.) тази личност не се избира на демократични и честни избори;

3.) политическите противници са в затвора, убити, осакатени, в изгнание или самоубити;

4.) правото на съществуване на други народи не е равностойно на собственото право на съществуване;

5.) пресата е заглушена, информацията се цензурира и бива държавно контролирана, правото на свободно мнение е ограничено;

6.) законодателната власт е марионетна и само формално парафира решенията на диктатора;

7.) правосъдието не е независимо и е политическо, липсва възможност за съдебен контрол над властта;

8.) няма ограничение на мандатността на главнокомандващия на армията и държавен глава;

9.) създават се символи на новата диктатура - униформи за деца и други символи на принадлежност към несменяемата власт;

10.) репресиите са насочени предимно към своя народ и към онези, към които има претенции, това се случва на безправна основа;

11.) няма правова държава - ресурсите (газ и метали) и правосъдието са политически контролирани;

12.) народът се държи в силово подчинение с гарантирани минимални удобства за повечето с цел да няма умиращи от глад, различните се преследват и изчезват, бият и убиват, отравят и самоубиват по целия свят.

Феновете на Путин и противниците на Украйна наричат себе си „патриоти“, но изповядват класически фашизоидни възгледи. Те са противници на правовия ред, демократичния мир и ценностите на Виктор Юго, които Васил Левски яростно пропагандира.

Та, въпросът не е въобще дали сте „патриот“, или не, а изобщо, вие нормални хора ли сте, ако подкрепяте всичко това? Ти нормален човек ли си, ако стоиш зад това?

преди 3 минути, БаалБек написа:

ози симпатичен човек с нацистки символи по себе си е част от дясната ръка на Путин.

30 %  от хората с голи глави приличат на този

а и може да е фотошоп 

а и аз  различавам трудно хората

китайците и корейците и виетнамците са ми  еднакви

японците ги различавам по- дебели са 

преди 55 минути, Banesc написа:

купил съм си 100 кила захар

тва ти е 2000 литра 5 % алкохол 

ще ми стигне за  около 3 години 

:Dалкохолик - спри ракията и оплакването ти което каза ,(на черния дроб) ще изчезне

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dалкохолик - спри ракията и оплакването ти което каза ,(на черния дроб) ще изчезне

ако не изчезне че ти бием 

не мисля че е от алкохола от 15 години пия  всеки ден 

на 20.05.2022 г. в 10:14, herkules2 написа:

Не знам кой се изхвърля, ама сигурно е, че не съм аз. Ти само си чул за някои неща, а аз съм свидетел на такива. Няма как да питаш патило, защото не е патило, а старото знае и преценява. Въобще нямаш прпедстава за военната ни мощ тогава. Както ти казах служил съм ИКП (изнесеният команден пункт на 3-та армия.) Подчинени ми бяха всички подразделения и ги вдигах по тревога но нареждане на щаба, чрез дежурния по свръзки. Позивната ни беше "Ураган 62, ....."Шипка", "Дъбрава" и тн. ми бяха подчинени. Имах на подчинение две ракетни поделения, които бяха в Рила и Пирин и също ги вдигах по тревога-учебна. За едно си прав, но без да го осъзнаваш, просто си налучкал. Имаше изцяло руско ракетно поделение, което освен по наше нареждане се задействаше и от по-висша инстанция, сещай се коя! От съображения за сигурност, предавателите ми бяха изнесени на "Карандила", които манипулирах дистанционно. с В територията около бункера имах три резервни предаватела, които бяха за крайни случаи. Под земята имаше три дизелови ел. агрегата Шкода с огромна мощност, като се обслужваха от агрегатчик. Явно имаш грешна информация за българската военна мощ. Както ти казах, турците много се страхуваха ние да не ги нападнем и поддържаха добри отношения с нас. Още преди Костов, осакатиха армията ни, като намалиха под санитарния минимум

Мдам, едно си баба знае, едно си бае..

Драги, стига си ми говорил глупости... говориш ми за управление на войските, без да си в час с боевите подразделения.... ИКП ,ахам, и кво, 3-та армия е имала на подчинение ракетни уж поделения, да бе да, ракетните поделения с такива като СС23, и Точка У , Луна  бяха на отделно управление, както и ПВО на страната където аз съм служил като наборен,на подчиненеи на армиите бяха само ракетни  пво поделения ,дивизиони за непосредствена защита , така наречените ПВО за  защита на войските със системи с близък и среден обсег. ?? Руското ракетно поделение е само домисли и легенди, нищо подобно реално е нямало.. но продължавай да приказваш приказки, нямам нищо против, самонадъхвацията винаги я е имало, само дето по подобие на арменитата само с едно надъхване в легенди и преувеличения, не прави нещата реалност ... както някои учат на собствен гъз обаче, и после плачат... арменците визирам... 

А за резервните ти предаватели и так дале, стандартна схема, дори във ВВОУВУ, в дежурната свързочна имахме повече отколкото ти си имал в ИКП на 3-та армия , така че по полека, ставаш смешен... Аз самия съм с профил свръзки, радист както ти се хвалиш, така че, айде няма нужда точно за управление на войските да ми се пънеш с позивни и видове предаватели, приемници и типове свръзка... особено от нивото си на киртак служил досрочно.. няма нужда...

И с това мисля да приключа , виждам че живееш на митове и легенди, нямам против, живей си, но на мен точно няма нужда да ми ги говориш, лично съм ги слушал, и лично съм видял достатъчно, че и повече от теб... 

преди 39 минути, Banesc написа:

бяхме забравили за джендърите

Но те не ни забавиха. Сега ни морят децата с хепатит и маймунска шарка.

преди 27 минути, Banesc написа:

30 %  от хората с голи глави приличат на този

а и може да е фотошоп 

а и аз  различавам трудно хората

китайците и корейците и виетнамците са ми  еднакви

японците ги различавам по- дебели са 

Иска ти се да е друг, ама...

на 20.05.2022 г. в 20:50, parmobil написа:

На няколко пъти ставаше на въпрос. Венецуела защо не го вади сама този нефт? 

И ко ти каза че те сами не добиват? 

https://bg.wikipedia.org/wiki/PDVSA

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Но те не ни забавиха. Сега ни морят децата с хепатит и маймунска шарка.

всяка шарка е опасна, ние си имаме по опаснита варицелата и морбили - казаха че в повечето случаи @ шарка протича леко

на 20.05.2022 г. в 23:12, Вaсил написа:

Харесва ми композицията "Птица върху жица" в клипчето.И нашида.

По-нататък ще си полафим повече,кога ми остане малко повече свободно време

:beer:

Не е лоша, да... малко хард като за операцията в Ухани, но става, тъкмо да плаши и тукашните сороспийки и укроботи  :) 

:beer:

Оки, дано се засечем.. и аз съм доста зает в последно време ..

Много станахме свръзките тук, Аз бях в другата танкова бригада на трета армия. И си бях на Щит82.

Колкото до СС23 половината бяха в Телиш. Работата им беше да ударят моста на Истанбул.

Я сега да видим отворкото, дето искаше да направи нещо да дъщерите на Кадиров.

преди 3 минути, Moriati написа:

боти  :)

като теб - затова ли гледаш да си по далеч от Русия, че там няма руски платки за теб

преди 19 минути, Moriati написа:

Аз самия съм с профил свръзки, радист както ти се хвалиш, така че, айде няма нужда точно за управлерние на войските да ми се пънеш с позивни и видове предаватели, приемници и типове свръзка... особено от нивото си на киртак служил досрочно.. няма нужда...

Ма признай си, че си учил за телефонистка бе рожбе, то не е срамно. 😆

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

:Dказва се свързочник

640_226733.jpeg

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Ти да не си бил готвач? Не е срамно.

преди 14 минути, vpvelev написа:

Ти да не си бил готвач? Не е срамно.

Не можах да се издигна до готвач, останах си барман. Що?

Русия се похвали със свръхмощно лазерно оръжие

18.05.2022 16:53:00

Русия се похвали със свръхмощно лазерно оръжие

Източник: Medialeaks.ru

Русия се похвали с ново поколение лазерни оръжия, съобщава "Ройтерс".

Сред тях е и мобилна лазерна система, обявена за първи път от президента Владимир Путин през 2018 г., за която Москва твърди, че е толкова напреднала, че може да заслепява сателити и да унищожава дронове.

През 2018 г. руският президент представи набор от нови оръжия, включително нова междуконтинентална балистична ракета, малка ядрена бойна глава, която може да бъде прикрепена към крилати ракети, подводни ядрени дронове, свръхзвуково оръжие и лазерно оръжие.

Малко се знае какво точно прави лазерното оръжие, наречено "Пересвет" на името на средновековния православен монах воин Александър Пересвет. През 2018 г. Путин разкри малко подробности, като тези за лазера са секретни.

Руският вицепремиер, отговарящ за военното развитие - Юрий Борисов, обяви на конференция в Москва, че бойният лазер "Пересвет" вече е широко разгърнат и може да заслепи сателити на до 1500 км над Земята.

Той съобщи, че вчера е бил извършен тест, при който е бил унищожен дрон на разстояние 5 км в рамките на пет секунди.

По думи на Борисов лазерът вече се доставя масово на войските и може да заслепи всички разузнавателни сателитни системи на евентуален противник в орбита до 1500 км разстояние, дейктивирайки ги чрез лазерно лъчение.

Нашите физици създадоха и на практика масово произвеждат по-мощни лазерни системи, които могат да причинят термично унищожаване на различни апарати, изтъкна той.

Коментарът на Борисов показва, че Русия е постигнала значителен напредък с "Пересвет" и други, все още неразкрити оръжия - въпрос от значителен интерес за други ядрени сили, като Съединените щати и Китай.

Според изявлението на руския вицепремиер Русия може да заслепи сателитите и редица други системи, използвани от САЩ за наблюдение на руските междуконтинентални балистични ракети, а също и дронове, използвани за удари по артилерийски позиции във войната в Украйна.

Борисов съобщи, че току-що се е завърнал от центъра на руските изследвания на ядрените оръжия Саров - затворен град в Нижни Новгородска област, известен някога като Арзамас-16, защото е бил свръхсекретен.

"Днес са на ход така наречените оръжейни системи, базирани на нови физически принципи. Това е преди всичко лазерно оръжие, електромагнитно широколентово оръжие, което ще замени конвенционалните оръжия през следващото десетилетие - това не е някаква екзотична идея, това е реалността", коментира той.

Когато Путлер каза, че в Украйна има нацисти е имал предвид неговите хора още от 2014г.

Нацисти в руските специални части. Идентифицирана е рота на военното разузнаване на РФ, която е щурмувала държавните институции в Крим

Подразделение на руската армия, което на 27 февруари 2014 г. около 4:30 ч. сутринта е участвало в превземането на сградите в Симферопол, където са разположени органите на властта. Това е била 7-а гвардейска десантно-щурмова (планинска) дивизия – подробности за нея в Wikipedia. Оказва се също, че един от десантчиците от разузнавателната рота, участвал в тази военна операция е член в неонацистка групировка. Казва се Станислав Николаевич Раменский от военно поделение № 61756. На 14 април 2014 г. е награден с медал „За връщането на Крим“.

krim.png

При разследването за участието на руската армия във военния конфликт в Източна Украйна e открит профила на Станислав Раменский: https://vk.com/mixmake. Той използва псевдонима Святослав Мудрий. На 16 юли 2014 г. Раменский публикува снимка на медала, който е получил от Министерството на отбраната на Руската федерация. В документа се казва, че заповедта е подписана на 14 април 2014 г. Медалът се казва „За връщането на Крим“. Заповедта е подписана от командира на в/п № 61756 генерал-майор В. Солодчук. Това военно поделение се отнася към 7-а гвардейска десантно-щурмова (планинска) дивизия. Валерий Солодчук е командир на тази дивизия от 2012 г. Военно поделение № 61756 се намира в Новоросийск (РФ). 

Станислав Раменский е публикувал на 20 август 2014 г. На снимката той държи знамето на военното разузнаване на Руската федерация. Мястото, където е направена снимката, не е определено. На снимката може да се види татуировка, каквато обикновено си правят членове на неонацистки руски групировки. На врата на Раменский се вижда сребърна верижка. На друга снимка се вижда, че верижката вече е с медальон – публикувана е на 27 февруари 2014 г. В коментарите Раменский е написал: „Най-накрая го получих. Много благодаря.“. Символът върху медальона се използва от руските ултрадесни групи, чиито членове се позиционират като езичници, но всъщност са неонацисти.

image.png

2.png

Трудно е разобличаването на руZZнаците, но не и невъзможно. Следи винаги остават. За жалост фейковете се разпространяват по-бързо и изисква време да бъдат опровергани.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.