Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, JKirilov написа:

Бивш US посланик призна: Лъгахме Украйна, че ще я приемем в НАТО

https://blitz.bg/svyat/bivsh-us-poslanik-prizna-lgakhme-ukrayna-che-shche-ya-priemem-v-nato-video_news887435.html

бивш, а знае какво става сега:D типично за този сайт

преди 5 минути, absurt написа:

Да, бе, щото ти си казал, така ще да е.KC9uW.gif.2c17bd39a200f5a2e314e218d30c99eb.gif  Значи, руснаците мм я национализират, ама после си заминават и му я оставят отново негова. След което идват "моите приятели комунисти", взимат му я пак и той е такъв левантиец, че и след 1990г. не може да си я върне? Ми, добре, повярвах ти, че няма никакви основателни пречки за връщането й. Аз, щото бях първа приятелка с комунистите, нищо че един от тях уби дядо ми, след като почна реституцията, поне на едни 100 души кантората ни е помогнала да си върнат имотите. 

Та, с колкото хора, пострадали, но и с колко- облагодетелствали се, които се опитваха да извадят двоен кяр, след обръщането на палачинката съм се срещала, ти идея нямаш.

Не поразкрасявай написоното от мен. После пак ще твърдиш че съм казал неща които не съм писал.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

бивш, а знае какво става сега:D типично за този сайт

Да ти имам "опровержението"- типично за овца, ама без токчета и кожух....

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не поразкрасявай написоното от мен. После пак ще твърдиш неща които не съм писал.

Аха, почваш да захождаш по тъча- по маймунски. icon_explode.gif.61ebbcca3c4c366cab058ad47897cb47.gif

преди 5 минути, absurt написа:

Да ти имам "опровержението"- типично за овца, ама без токчета и кожух....

Аха, почваш да захождаш по тъча- по маймунски. icon_explode.gif.61ebbcca3c4c366cab058ad47897cb47.gif

Я кажи за западен Берлин, била ли си или не?

преди 34 минути, herkules2 написа:

Не знам кой говори глупости, но ти си служил 15-20 години след мен. Да не би ти като радист да си нямал позивна? Няма как да знаеш какво имаше, когато съм служил аз, освен от приказките на други като теб. Имаше и изцяло руско поделение и то обслужваше част от ракетните обекти. И нищо не надъхвам, естествено че ракетните ни войски си имаха собствено управление, което е синхронизирано с ИКП на армията, и е подчинено на армията. Лъжеш се, ако си мислиш, че имахме само СС23. И какъв радист си бил ти, след като радиотелеграфията отдавна е заменена в армията. Последните приложения от нея освен обмен на радиограми бяха радиоистрелите!!! Документи предавани с телеграфни сигнали чрез кодиращи и декодиращи устройства. И като казвам ракетно поделение да не си мислиш че това е огромно поделение или полк? Казах ти за позивната на ИКП-трета армия Ураган62, а поделението беше 60300! Ако наистина си служил в Сливен трябва да имаш поне малко информация, а не да говориш измислици. Не съм ходил до там, бункера сигурно са го превърнали в заведение-атракция, а ти нищо не си видял, щом така напоително преекспонираш тогавашното време, отъждествявайки го с митове и легенди. ВКР-то ме накара да подпиша документ, с който ми се забранява да напускам страната 10 години след уволнението ми.  Ето ти още един мит или легенда го наречи ако искаш. 

На едно момче от танковата бригада цигани изнасилили жена му, която идвала на свиждане. Момчето побесняло, извадило танка от хангара и минало през портала. Влязло в циганския квартал и намачкало с танка сума ти и цигани. Така говореха старите войници, по мое време. Аз съм свързочник и не знам каква е истината, но от танковата бригада сигурно знаят за случая. Казвам ти го за ориентир, щом си много знаещ. Колко е вярно не знам, но все ще има и истина в този мит или легенда. Знам, че след като си турчин винаги ще те боли за Турция и ще я защитаваш всячески. Само че, истината е друга. Турците ги беше срах от нас, нищо че имаха огромна армия. Трябваше ни само повод. Защо си мислиш, че бай Тошо прати турците с "попътен вятър" и направи "възродителния процес, без да му пука. Ако говорим за днес, то няма нужда турската армия да ни напада. Достатъчно е Ердоган да пусне през границата клетите "бежанци", бягащи от войната, която свърши, и българският етнос има вероятност да изчезне.

Пич, казах ти да спреш с глупостите.... пий си хапчетата и си седни на д-то, а не се пъни....

Аз за 10 години подписах още като наборен , включая за неразглашение... мдам , служих в секретно поделение както ти казах, КП на ПВО на страната... мирновремнна дислокация Нова Загора, военновременна в Стара планина , бункери ... Вашия Сливенски на 3-та армия изобщо не ми пука де е бил, макар че и за него съм слушал достатъчно ... Морза се използваше до последно докато служех, макар и оставен на по-заден план, защо така-няма да обяснявам на неграмотник дето си мисли че уж знае, радиоизстрели само било, хахахах ... Историята за случая с танка в махалата съм я чувал, истина или просто преувеличения, никой не знаеше, такива като теб твърдяха че било истина... а по умерените и сериозни говореха че не е намачкал нищо ....така че една баба казала си го запази...имаше и други слухове небивалици из цялата армия които съм слушал още от новобранската ми служба до края на офицерската, дори преиначаващи едно и също уж .. но със сигурност знам че е имало изкарани танкове по време на възродителния процес... от офицери служили в танковата..

За ракетите и руските бази в бг забрави... то не бяха небивалици че там било ядрени глави, че не знам какво си още и тем подобни... За нанасяне на удари с ядрени  бомби със сигурност са тренирали авиационния полк МИГ 23 в Добрич навремето, но в Бг никога не са се съхранявали такива ..... и това е факт, останалото е ала бала 

И да, Ракетни войски никога не са били подчинени на армиите, а на ГЩ директно ... за използането им от армиите самостоятелно е нямало никога възможност, а при поискване само се е решавало..... така че пак не си в час , ама никак... 

И последно Турция никога не я е била страх от Бг, а от СССР , Бг беше просто малка пионка дето щеше да яде шамарите без големия брат... и това е факт.... и да се пънеш и да не се, нищо не се променя... комплексите ти само си остават смешко....

преди 11 минути, Hristo52 написа:

Танкове на бензин!!!! Нашия "инжинер" се изказа наистина! :lol6:

Фатмак, почти всички танкове са всеядни- горят каквото има- бензин, нафта, керосин, спирт... Кой е малоумника сега? Военен бил... полковник... 😆

току-що, Тhе Monstеr написа:

Фатмак, почти всички танкове са всеядни- горят каквото има- бензин, нафта, керосин, спирт... Кой е малоумника сега? Военен бил... полковник... 😆

Сериозно ли бе миме гумаджийке 

:biggrin::newspaper:  Я си провери инфото за Т-72.. многотопливен дизелен двигател какво ти говори , а газотурбиннен двигател на танк ... 

преди 3 минути, BANKATA написа:

Не поразкрасявай написоното от мен. После пак ще твърдиш че съм казал неща които не съм писал.

Човече, хайде спри се вече, а.

Възможно е руски войници да са били настанени в къщата на някой човек, (имало е преди това и германски такива), възможно е и после комунистите да са я национализирали, но е абсолютно невъзможно да не може да си я върне след 1990-а при реституцията, ако не я е продал или дарил някога.

Нагледал съм се и съм се наслушал на всякакви подобни измислени или доукрасени истории.

Много трудно хващат "дикиш" пред мен, знаейки от първа ръка как стоят нещата в действителност.

Ей ти и примера с бившия ни премиер и прочутата легенда с дядо му, мхм.

На такива легенди се връзват само и единствено хора, които нито преди са имали дори бегла представа, нито пък и сега имат.

Тъй че, подобни басни никога не използвай като аргумент, без да познаваш добре хората, пред които ги казваш.

Просто приятелски съвет.

преди 1 минута, andiay написа:

Човече, хайде спри се вече, а.

Възможно е руски войници да са били настанени в къщата на някой човек, (имало е преди това и германски такива), възможно е и после комунистите да са я национализирали, но е абсолютно невъзможно да не може да си я върне след 1990-а при реституцията, ако не я е продал или дарил някога.

Нагледал съм се и съм се наслушал на всякакви подобни измислени или доукрасени истории.

Много трудно хващат "дикиш" пред мен, знаейки от първа ръка как стоят нещата в действителност.

Ей ти и примера с бившия ни премиер и прочутата легенда с дядо му, мхм.

На такива легенди се връзват само и единствено хора, които нито преди са имали дори бегла представа, нито пък и сега имат.

Тъй че, подобни басни никога не използвай като аргумент, без да познаваш добре хората, пред които ги казваш.

Просто приятелски съвет.

Според теб и майка ми не е имала проблем да учи просто не е искала достатъчно.

преди 1 минута, Moriati написа:

:biggrin::newspaper:  Я си провери инфото за Т-72.. многотопливен дизелен двигател какво ти говори , а газотурбиннен двигател на танк ... 

Многогоривен как ти звучи, машинописке? Че гори много ли? 😆 Многотопливен е на руски, което значи че гори много горива. Не бих се учудил и на дърва и въглища да работи даже.

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Многогоривен как ти звучи, машинописке? Че гори много ли? 😆 Многотопливен е на руски, което значи че гори много горива. Не бих се учудил и на дърва и въглища да работи даже.

Мименце, многогоривен значи че при голям зор, може да се настрои да гори и бензин, но да му се налива каквото и да е без да се гледа не върви... а си вървят основно на дизел.... Не вярвам укрите да са по глупави от теб, особено военните им танкисти ,и да не знаят какво гориво да изпозлват, но за сметка на това цацаджиите каякчийски със сигурност не правят разлика ... мхм .. Принципа на работа на безинов и дизел да обяснявам ли, и при какви условия бензин може да се ползва от дизелов двигател.. надявам се поне това си чел и знаеш :whist::newspaper:

преди 2 минути, Moriati написа:

Мименце, многогоривен значи че при голям зор, може да се настрои да гори и бензин, но да му се налива каквото и да е без да се гледа не върви... а си вървят основно на дизел.... Не вярвам укрите да са по глупави от теб, особено военните им танкисти ,и да не знаят какво гориво да изпозлват, но за сметка на това цацаджиите каякчийски със сигурност не правят разлика ... мхм .. Принципа на работа на безинов и дизел да обяснявам ли, и при какви условия бензин може да се ползва от дизелов двигател.. надявам се поне това си чел и знаеш :whist::newspaper:

Виждал си какви двигатели правя, та вземи се запри с мераците да се правиш на мъж в тая посока. W12 не си виждал на живо, та остави ме да знам много повече от теб. Няам нужда от никакви настройки за двигателя на танка- сипваш каквото има течно гориво и той върви. Е, прежалваме еко нормите, но ... война е все пак.

Та, придържай се към телефона и пишещата машина, и не се бъркай в мъжките работи...

преди 51 минути, badr написа:

Когато си с процесор на пералня не е за учудване, че танковете са на бензин.С такъв хардуер толкова. 

айде пак  евтини спекулации.  То на Киев само танкове са вървели, нали ... ? една тактическа бойна група от какво се състои бре пералньо  :hit:  Пределно ясно е какво имам впредвид за логистиката.

Но като сме на тема танкове, ето , най сетне,  след 88 дена, най сетне рашистки танкове влязоха в Киев ! :) :)

преди 21 минути, Moriati написа:

то ти трябва да си провериш инфото

току-що, BANKATA написа:

Според теб и майка ми не е имала проблем да учи просто не е искала достатъчно.

Зависи, какво е искала да учи.

Както казах, имаше специалности, които бяха табу.

Но за повечето неща можеше.

Давам ти най-обикновен пример, класната ми в УПК-то (туй бе велика глупост), бе дъщеря на загинал в лагерите след 9-ти, а тя и майка й бяха разселени в малко градче. Семейството й е било в приближения кръг на цар Борис.

Въпреки това, тя имаше две висши образования - Английска и Френска филология, как смяташ, дали твоята майка е била дъщеря на по-голям "враг на народа" от нея?

Аз, който вече имах досие за "опит за подривна дейност", бях изключван от комсомола, роднините ми бяха от така наречените "невъзвращенци", бяха заличени от всякъде, все едно не са съществували, дори при тези условия бях допуснат да кандидатствам, че даже ме и приеха.

Мога да ти изброя поне още няколко десетки такива примери около мен, просто това бе обкръжаващата ме среда някога, дет се вика "краставите магарета се надушвахме".

Така че, при цялото ми уважение към теб и към майка ти, но не е бил дядо ти единствената причина да не завърши висше.

Останалите причини, може да ти каже само тя, ако поиска, или ако това е възможно към днешна дата.

преди 14 минути, Тhе Monstеr написа:

Виждал си какви двигатели правя, та вземи се запри с мераците да се правиш на мъж в тая посока. W12 не си виждал на живо, та остави ме да знам много повече от теб. Няам нужда от никакви настройки за двигателя на танка- сипваш каквото има течно гориво и той върви. Е, прежалваме еко нормите, но ... война е все пак.

Та, придържай се към телефона и пишещата машина, и не се бъркай в мъжките работи...

Ахам, наливаш му чист  безин, или керосин , или спирт по твоя акъл, и след първия бой с маневри на 30-тата  минута хвърляш двигателя и вадиш новия  резервен, нали ве гумаджийо  :whist::newspaper: :biggrin:

Ба си майстора, виждал W12 ки..ужасссс :wub:

П.С Надявам се не са много излъгалите се да им обясняваш как да си карат танковете с каквото сложат нали ;)

преди 12 минути, Тhе Monstеr написа:

Ахилесов, пак се оказах прав май, и като автомонтьор да не те среща човек, мхм...

Чудовищен Ахилесов!

та колко бил процента подкрепящи Путлер ? :cool:

Просто държавната машина е прекалено силна и парира всичко в зародиш.

В пъти по силна от комунистическо. Това е класически капиталистически фашизъм.

преди 3 минути, andiay написа:

Ахилесов, пак се оказах прав май, и като автомонтьор да не те среща човек, мхм...

В матушката Путлер награди посмъртно всеизвестния мияч на коли - "моторолла"  от ДНР с грамоти и награди . а си го очистиха неговите служби още 2016 г.

Но... митове и легенди трябва да се поддържат.

преди 1 минута, miro20 написа:

В матушката Путлер награди посмъртно всеизвестния мияч на коли - "моторолла"  от ДНР с грамоти и награди . а си го очистиха неговите служби още 2016 г.

Но... митове и легенди трябва да се поддържат.

А бре Миме, може ли да обясниш, кво общо има това, с моя пост към Ахилесов, който си цитирал?

Тцъ, тцъ, тцъ, еуфорията от придобития парцел под банкянския нужник и изпаренията в канализацията са неочаквано добра комбинация, мхм.

Ученичка не се вписа в путинския хор

После разбира се,  са я накарали да се извинява...

:)

Не всички са с промити мозъци .  Това дава надежда. младежи, концерти, разни акции, ... повече от сигурен съм че грамотните хора много добре разбират за какво става въпрос, но старите принципи на капсулования цоциализъм и симулация на "подчинение" , си дава влияние...

те ща си рисуват рейтинг 90% , народа си знае че е 10%. :)   Както в добрите стари соц времена :)  :)  

Всички повярвахме в искреността на това извинение нали ? колко елементарни могат да са рашистите.

:) с такива принуди сами се излагат повече.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 минути, miro20 написа:

Ученичка не се вписа в путинския хор

После разбира се,  са я накарали да се извинява...

:)

Не всички са с промити мозъци .  Това дава надежда. младежи, концерти, разни акции, ... повече от сигурен съм че грамотните хора много добре разбират за какво става въпрос, но старите принципи на капсулования цоциализъм и симулация на "подчинение" , си дава влияние...

те ща си рисуват рейтинг 90% , народа си знае че е 10%. :)   Както в добрите стари соц времена :)  :)  

Инженере!

Ти пускаш постовете по два пъти за да ти се затвърди мнението, ли? Я бягай от Политиката бързо. Купи си една мотика и на нивата, да се научиш , че за да ядеш, трябва да си го заработиш.  Най големия СМЕШНИК на този форум си ТИ!

преди 1 минута, skalata_73 написа:

Надявам се танковете да не горят и ракия. 

Инак ша останете без пиенье и ща настане война...

Ейй, за втори път ми "правиш вечертта".

Благодарско!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.