Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

IMG_20220523_101341_122.jpg

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, symanbg написа:

Вие не разбрахте ли че за всичко е виновен Путин :)

Параноичният Кирчо така говори. Приглася като папагал на Зеленски.   Сега в България по официални данни пребивават около 103 000 украинци. Много от тях  са настанени в хотели, чиито собственици получават компенсации от държавата.  Бежанците-дезертьори  от Украйна вече са над 6 500 000 души. Тези в Киев как да спечелят войната за югоизточна Украйна?   При толкова дезертитали това е безнадеждна загубена война.  Путин например своите руснаци не ги пуска не само в България.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

На три фронта. И Босфора капалдисан.

Е, допреди Путлер да се изтегли и от трите, заради една малка спец операцийка в Украйна.

Ахам,капалдисан за наглобритишките , фащците и сие сволоч нечрноморска само 😏 Руския черноморски флот си действа в акваторията спокойно 

С благословията на Ердоган паша дори ... Мхм 😏

преди 9 минути, Moriati написа:

Руския черноморски флот си действа в акваторията спокойно 😏

Айде почна пак с извъртанията.

Босфора капълдисаха, не Черно море

Не могат рашистите да вкарат в Черно море военните си кораби от Средиземно море.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Купешката артилерия руснаците я унищожават докато е в опаковката още :)

да да :)  Това по раша ТВ ли го чу :)  

Всъщност западните оръжия отдавна са в употреба и това определено дава предимство.

https://faktor.bg/bg/articles/gaubitsata-m777-prevarna-artileriyskite-prestrelki-v-lov-na-ruski-zaytsi-za-ukrainskite-patrioti

Продължава и помощта в обученето на украински военни

Цитат

Новая Зеландия направит до 30 сотрудников национального министерства обороны в Великобританию для организации обучения украинских военных – премьер-министр Джасинда Ардерн.

Продължават и разследванията за конкретно носещи отговорности и вина за рашисткото вторжение .

Един ден ще е полезенматериал за съда в Хага :

Цитат

Стали известные имена 166 российских командиров, отдающих приказы во время вторжения российских войск на территорию Украины. Об этом сообщается (https://war-proekt.media/) в расследовании «Проекта». Всего в список вошли 72 генерала и адмирала, 69 полковников и 16 подполковников.

Кроме того, журналисты раскрыли данные об их доходах, имуществе и штрафах. Согласно данным Министерства обороны за 2019 год, средняя зарплата главы ведомства Сергея Шойгу и его заместителей составляет около 1,2 млн рублей. Командующие военных округов получают примерно 900 тыс. рублей в месяц, офицеры Генштаба — 300 тыс., командующие сухопутными армиями — по 270 тыс., командиры дивизий и бригад — 160 тыс.

У каждого третьего командира журналисты обнаружили долги, в том числе за услуги ЖКХ и по алиментам, а также неуплаченные штрафы ГИБДД.

преди 3 часа, Филипов написа:

Драскай си и си вярвай. По трите перограми на дебилизора се наредили едни лаладжии, дето дрънкат че не нацистите са в котлета, а руснаците са обкръжени. И само чакали купешката артилерия да ги нулират. Те тези идиоти лъжат повече и от сиолташака.

И как реши че са лъжи ? Щото по рашадезинформбюро ипак най вече от дебилизора по всички , не по три а по всички възможни канали каквито има Рашадезинформбюро, ти наливат обратната теза, нали :) :)

преди 12 часа, badr написа:

Не се спря да лъжеш.Бензиновоз е за превоз на бензин, така че именно за вид гориво пишеш.Но ядец, упоменатия вид гориво въобще не е масовият, а още по-малко е относим към танковете.

Това показва достоверността на твоите писания.

Продължаваш с безсмислените си заяжданици и тролене ? Гледай си пералните , и не раздавай акъл особенно когато нямаш такъв.

преди 4 часа, Тhе Monstеr написа:
преди 12 часа, badr написа:

Никакви спекулации, а те цитирам дословно.Изрично пишеш за танковете.

И останалата военна техника над 80% са дизели.

Спри с лаишките изяви ако обичаш. Дизели са, ама не точно. От лаишка гледна точка и изтребителите са дизели. Ми да, ама не точно.

бе мани го бе... троленето е просто заразна практика. :getout:

Технология на фейковете: Как изведнъж нацисткото знаме се появи на снимка на полка „Азов“?

https://www.actualno.com/europe/tehnologija-na-fejkovete-kak-izvednyj-nacistkoto-zname-se-pojavi-na-snimka-na-polka-azov-news_1757192.html

И още:

Руски неонацисти "денацифицират" Украйна

https://segabg.com/hot/category-foreign-country/ruski-neonacisti-denacificirat-ukrayna

МаалМек да те пратим с калашник срещи руските танкове, сакаш ли ?

преди 14 часа, Moriati написа:

Мдаам, бреййй, кво се оказва, руски езичници уж нацисти, чупят главите на укронацистите.... бах му маата , не можаха ли да измислят некса и сороспийките нещо по така ве :whist::D

Когато фактите не са удобни се намесват Сорос, Илюминати, Бил Гейтс, баба Ванга, Кришна и т.н. ;)

Румъния праща медицинска помощ на Украйна и разблокира стоки от държавния резерв, за да помогне на бежанците. В София двойка мъжки и женски шебеци нападнали украинец. А едно време бяхме изпреварили румънците.

Русия наложи забрана за влизане на територията на 963 американци, сред които Джо Байдън, Марк Цукърбърг, Морган Фрийман и Джон Маккейн. Последният го взел толкова присърце, че взел та починал. И то още през 2018 г. Бил Гейтс – основният враг на антиваксърите по целия свят не бил в тоя списък. Странно!

Русия обяви пълното завладяване на Мариупол. В подземията на Азовстал са открити 15 биохимически лаборатории с образци от ко*вид, ебола, маймунска шарка и сифилис, убил другаря Ленин. Арестувани са над 70 американски адмирали, британски инструктори и сина на Бай Дън – Хънтър Байдън. На най-ниските нива са открити 10 самолета, разпръскващи кеймтрейлс. Бойните гъски, атакуващи православни християни, все още се издирват.

:lol6:

преди 1 минута, БаалБек написа:

Бил Гейтс – основният враг на антиваксърите по целия свят не бил в тоя списък. Странно!

Аз нали ви казах ???

Не ми гледате видеата, после...

Лавров нали падна на колене на СЗО, да натиснели Украинците да се предадат.

Има тука некои елементи, не обичат да си ползват мозъка по предназначение.

преди 17 минути, БаалБек написа:

Технология на фейковете: Как изведнъж нацисткото знаме се появи на снимка на полка „Азов“?

https://www.actualno.com/europe/tehnologija-na-fejkovete-kak-izvednyj-nacistkoto-zname-se-pojavi-na-snimka-na-polka-azov-news_1757192.html

И още:

Руски неонацисти "денацифицират" Украйна

https://segabg.com/hot/category-foreign-country/ruski-neonacisti-denacificirat-ukrayna

Че то да беше само това.... колко пъти съм разобличавал рашистките фейкове, ама шараните плюят разобличителите, не фейковете. Все ги тегли мазохистично да бъдат лъгани. Стокхолмски синдром....

А за рашистките нацистки движения нито е от сега, нито е прецедент.  Цитирал съм много такива в :

Като това е отделно от другото  извратено рашистко течение "православен фашизъм" , коетое някакъв вид смесен краен шовинистичен национализъм с религия

Същите рашистки нацистки движения и организации се използваха и в Одеса 2014 г :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, БаалБек написа:

Бойните гъски, атакуващи православни християни, все още се издирват.

Ама това е истина.

Рашистите са турили като опорна точка, че украинците помагали на американците да измислят вирус, който да заразява само славяни.

И вече са го измислили и аха аха да го пуснат. И знаеш ли колко хора им вярват. Аз що съм бесен. Народа обезумя.

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз нали ви казах ???

преди 2 минути, Coco1 написа:

:giggle1:

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, на открито и текстово съобщение

Искам да и дадат да руча сух пайок с изтекъл срок на годност още от Японската война, дъртата сука

преди 3 минути, Coco1 написа:

:giggle1:

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, на открито и текстово съобщение

А къде е сянката на другарката? ;)

току-що, Реджеп Иведик написа:

Аз нали ви казах ???

И украинската, и руската страна крият точната численост на войските си на фронта. Преди началото на войната, по различни оценки, общата численост на силите на Русия и въоръжените формирования на ДНР и ЛНР е била от 150 до 200  хиляди души. Според украинския министър на отбраната числеността на въоръжените сили на Украйна е 261 000 души, но има още 100 000 в отрядите на териториалната отбрана. Украинците  са доста повече.  Защо не успяват с АТО и с изтласкването на руснаците от Донбас?  Май защото са на руска земя.   Умират нагли бандеровци и пак не им идва акъла. 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Слънце сянка не прави

И на кофти монтаж не излизат сенките, ама...

преди 18 минути, Нел написа:

А къде е сянката на другарката? ;)

Всъщност, всеки  може да си направи селфи в Киев с руски танк :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, miro20 написа:

Всъщност, всеки в Киев може да си направи селфи в Киев с руски танк :)

Ама тази не е напускала България. Седи тук и само размахва пръст наляво-надясно.

Мирка, много ми липсва "Новая газета"...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Рашиста освен от бой, от друго не разбира.

Не ги ли набиеш, не можеш да се разбереш с тях.

Украинците правилно са разбрали, че трябва да се бият с москалите

Там е работата, че никой досега не е бил Русия. И Наполеон опита, и Хитлер опита...

Сега и САЩ опитват, но след неуспеха във Виетнам вече използват други балъци да се бият вместо тях. В случая използват глупавите украинци.

преди 14 часа, Moriati написа:

Пич, казах ти да спреш с глупостите.... пий си хапчетата и си седни на д-то, а не се пъни....

Аз за 10 години подписах още като наборен , включая за неразглашение... мдам , служих в секретно поделение както ти казах, КП на ПВО на страната... мирновремнна дислокация Нова Загора, военновременна в Стара планина , бункери ... Вашия Сливенски на 3-та армия изобщо не ми пука де е бил, макар че и за него съм слушал достатъчно ... Морза се използваше до последно докато служех, макар и оставен на по-заден план, защо така-няма да обяснявам на неграмотник дето си мисли че уж знае, радиоизстрели само било, хахахах ... Историята за случая с танка в махалата съм я чувал, истина или просто преувеличения, никой не знаеше, такива като теб твърдяха че било истина... а по умерените и сериозни говореха че не е намачкал нищо ....така че една баба казала си го запази...имаше и други слухове небивалици из цялата армия които съм слушал още от новобранската ми служба до края на офицерската, дори преиначаващи едно и също уж .. но със сигурност знам че е имало изкарани танкове по време на възродителния процес... от офицери служили в танковата..

За ракетите и руските бази в бг забрави... то не бяха небивалици че там било ядрени глави, че не знам какво си още и тем подобни... За нанасяне на удари с ядрени  бомби със сигурност са тренирали авиационния полк МИГ 23 в Добрич навремето, но в Бг никога не са се съхранявали такива ..... и това е факт, останалото е ала бала 

И да, Ракетни войски никога не са били подчинени на армиите, а на ГЩ директно ... за използането им от армиите самостоятелно е нямало никога възможност, а при поискване само се е решавало..... така че пак не си в час , ама никак... 

И последно Турция никога не я е била страх от Бг, а от СССР , Бг беше просто малка пионка дето щеше да яде шамарите без големия брат... и това е факт.... и да се пънеш и да не се, нищо не се променя... комплексите ти само си остават смешко....

Виж сега, аз хапчета не пия, вземам само витамини и от скоро лекарства с магнезии, че крампите не ме оставят и болят много. При тренировка във фитнеса изпуснах щанга, защото ми се схвана подбедрицата на десния крак. А, глупости говориш само ти, но нищо, на едно мнение сме с теб по отношение на Русия-Украйна! Не се обиждай, но тогава турци не се допускаха в секретни войски, още повече в ракетни войски. Турците служеха в трудови войски и това беше много полезно за страната и за самите тях. Тези които се преселиха в Турция бяха много по-добри от месните и  започнаха бизнеси, като забогатяха, построиха си къщи станаха много имотни. Аз имам много приятели турци и доста врагове-българи! Не те знам, какъв радист си бил, защото след казармата аз водих обучението за момчета донаборници по радиотелеграфия, и имаше селекция. Имаше и състезания за донаборници и най-добрите служеха като свързочници в казармата. Доста се изхвърляш, но нищо, Не съм казвал дали е имало ракети с ядрени бойни глави, защото това никой не го знаеше. Само казвам, че освен СС23 имаше много други ракети. И, аз съм свидетел как ракетно поделение беше в бойна готовност при сигнал от ИКП на трета армия, защото бях дежурен в радиопоста. Руски ракетен обект също имаше, и това го знам от дежурните в бункера, от подполковник на горе. Веднъж Добри Джуров беше дошъл на внезапна проверка. Стреснах се, като влезе в радиопоста, станах и застанах мирно, защото на гола глава не се козирува. Той се засмя и каза: - Спокойно седни и продължавай млади момко! Между другото трета армия беше боеготовна за да се сражава с всеки нарушил границите ни, колкото и да омаловажаваш моща и. И, като казваш, че Турция не я било страх от Бг пак не си много прав. Страх я беше, защото помни случката при Одрин, и тогава яде яко шамарите от българите! Големият брат тогава не допусна конфликт между Бг и Турция, но възродителният процес беше негова идея. Днес новият ни "голям брат" ни мисли само злото, както и на останалите европейци. Ако САЩ не съществуваше, светът щеше да живее много по-спокойно, а противоречията щяха да се решават по дипломатичен начин.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.