Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, БаалБек написа:

runaci4.png

Screenshot-1.png

Пак ви активираха троловете. Това означава, че украинците губят войната.

преди 3 часа, BANKATA написа:

То и моето семейство е било участник, ама лъжкинята не вдява, иска доказателства.

Не, не искам доказателства, само искам да кажеш колко твои баби са изнасилени и колко дядовци- убити от пияни руснаци.

И отново ще напомня, че говорим за 3-те години окупация, а не за национализацията. Не че ще схванеш разликата, де. Поне другите да видят каква мъка е да се води някакъв диалог с теб.

току-що, vpvelev написа:

Пак ви активираха троловете. Това означава, че украинците губят войната.

а щом са те пуснали тук, значи русия губи , но трябва да казваш че напредва

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

а щом са те пуснали тук, значи русия губи , но трябва да казваш че напредва

Особено пък уфцете дойдат ли - работата е ясна ...

преди 17 минути, absurt написа:

Не, не искам доказателства, само искам да кажеш колко твои баби са изнасилени и колко дядовци- убити от пияни руснаци.

И отново ще напомня, че говорим за 3-те години окупация, а не за национализацията. Не че ще схванеш разликата, де. Поне другите да видят каква мъка е да се води някакъв диалог с теб.

Мои не са.

който не храни своя армия храни чужда

армията в българия е меркантилна от край време 

и се играе на войници

ако ни нападнат я има 10 войника я не 

преди 3 минути, BANKATA написа:

Мои не са.

Така, твои не са, мои не са, ама някой ти бил казал, че пияни руснаци са. А, национализация правили ли са, руснаците, щото и пример чак даде с твой роднина, дето руснаците му били взели половината къща. Та, последно- взеха ли му половината къща, руснаците при национализацията?

И, ако ти стиска да отговориш, ще видим кой е лъжеца.

преди 21 часа, ДзВяРа! написа:

И кое точно не е вярно? Това че Русите ни обявиха война ли? Това че ни избиваха децата в продължение на три години и изнасилваха жените ни ли? Кое не е вярно?

Сериозно ли 3 години са избивали деца са изнасилвали, ба си, а аз си мислих че за това са виновни само турците 500-те години :biggrin:

Чшш, дрога, спирай, че почваш баш като укропитеците , обаче да прехвърляш сцената в Бг .. И те реваха че руснаците изнасилвали подред без ред, а накрая самия им Ухани Омбудсман каза че няма нищо подобно в прав текст :newspaper:

преди 1 час, bulljo написа:

Назад к Кийв навярно :newspaper::whist:

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

Ма признай си, че си учил за телефонистка бе рожбе, то не е срамно. 😆

Телефонистка си ти гумаджийке , при това спукана ...:newspaper::whist:

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Касапите ядоха мазната опашка и на харковското направление

Опят... мдаам... за н-ти път смело хохлите настъпват, отстъпват, кръгом и пак настъпват назад :biggrin:

преди 17 минути, Moriati написа:

Телефонистка си ти гумаджийке , при това спукана ...:newspaper::whist:

Не се засягай де. Я кажи на телеграфа моеш ли да щракаш? Втора специалност- машинописка. 😆

преди 38 минути, Реджеп Иведик написа:

Приятел!

По назад страница или две, Филипов а и още един беше дал клип във който ясно се виждат истинските НАЦИСТИ  при началната проверка на пленените бойци от завода. Толкова ясна, че ти не си я даже забелязал.  Пишеш и публикуваш

клипове, но не забравяй че офанзивата все още не е приключила независимо че на Украйна и наливат милиарди долари и въоръжение. Постарай се да не си толкова първичен в логиката си. Една война е решена само тогава, когато някоя от страните подпише капитулацията си. Но ти тези работи не си ги запомнил от военното си образование, което явно е купено само с ...пари!  Иначе , нищо лично към който и да било - ни от ляво, ни отдясно. Всеки има право да харесва това, което за него е истина.

преди 23 минути, absurt написа:

Така, твои не са, мои не са, ама някой ти бил казал, че пияни руснаци са. А, национализация правили ли са, руснаците, щото и пример чак даде с твой роднина, дето руснаците му били взели половината къща. Та, последно- взеха ли му половината къща, руснаците при национализацията?

И, ако ти стиска да отговориш, ще видим кой е лъжеца.

Точно руснаците са му я взели. И като сасе изнесли са се настанили приятелите ти комунити. И след 1990г не можа да си я върне.

Ако си се срещала очи в очи с такива хора щеше да вярваш малко повече на подобни истории.

ПП: Нямам и роднини космонавти, значи ли че съществуват ?

преди 1 час, БаалБек написа:

Когато Путлер каза, че в Украйна има нацисти е имал предвид неговите хора още от 2014г.

Нацисти в руските специални части. Идентифицирана е рота на военното разузнаване на РФ, която е щурмувала държавните институции в Крим

Подразделение на руската армия, което на 27 февруари 2014 г. около 4:30 ч. сутринта е участвало в превземането на сградите в Симферопол, където са разположени органите на властта. Това е била 7-а гвардейска десантно-щурмова (планинска) дивизия – подробности за нея в Wikipedia. Оказва се също, че един от десантчиците от разузнавателната рота, участвал в тази военна операция е член в неонацистка групировка. Казва се Станислав Николаевич Раменский от военно поделение № 61756. На 14 април 2014 г. е награден с медал „За връщането на Крим“.

krim.png

При разследването за участието на руската армия във военния конфликт в Източна Украйна e открит профила на Станислав Раменский: https://vk.com/mixmake. Той използва псевдонима Святослав Мудрий. На 16 юли 2014 г. Раменский публикува снимка на медала, който е получил от Министерството на отбраната на Руската федерация. В документа се казва, че заповедта е подписана на 14 април 2014 г. Медалът се казва „За връщането на Крим“. Заповедта е подписана от командира на в/п № 61756 генерал-майор В. Солодчук. Това военно поделение се отнася към 7-а гвардейска десантно-щурмова (планинска) дивизия. Валерий Солодчук е командир на тази дивизия от 2012 г. Военно поделение № 61756 се намира в Новоросийск (РФ). 

Станислав Раменский е публикувал на 20 август 2014 г. На снимката той държи знамето на военното разузнаване на Руската федерация. Мястото, където е направена снимката, не е определено. На снимката може да се види татуировка, каквато обикновено си правят членове на неонацистки руски групировки. На врата на Раменский се вижда сребърна верижка. На друга снимка се вижда, че верижката вече е с медальон – публикувана е на 27 февруари 2014 г. В коментарите Раменский е написал: „Най-накрая го получих. Много благодаря.“. Символът върху медальона се използва от руските ултрадесни групи, чиито членове се позиционират като езичници, но всъщност са неонацисти.

image.png

2.png

Трудно е разобличаването на руZZнаците, но не и невъзможно. Следи винаги остават. За жалост фейковете се разпространяват по-бързо и изисква време да бъдат опровергани.

Мдаам, бреййй, кво се оказва, руски езичници уж нацисти, чупят главите на укронацистите.... бах му маата , не можаха ли да измислят некса и сороспийките нещо по така ве :whist::D

преди 8 часа, miro20 написа:

унищожиха логистиката и бензиновозите за танковете

Когато си с процесор на пералня не е за учудване, че танковете са на бензин.С такъв хардуер толкова. 

току-що, BANKATA написа:

Точно руснаците са му я взели. И като сасе изнесли са се настанили приятелите ти комунити. И след 1990г не можа да си я върне.

Ако си се срещала очи в очи с такива хора щеше да вярваш малко повече на подобни истории.

Човеко, това удебеленото, което си написал е абсолютна 100%-ва глупост.

А когато това е лъжа, то човек започва да си има едно на ум и за останалото, мхм.

преди 1 час, Moriati написа:

Мдам, едно си баба знае, едно си бае..

Драги, стига си ми говорил глупости... говориш ми за управление на войските, без да си в час с боевите подразделения.... ИКП ,ахам, и кво, 3-та армия е имала на подчинение ракетни уж поделения, да бе да, ракетните поделения с такива като СС23, и Точка У , Луна  бяха на отделно управление, както и ПВО на страната където аз съм служил като наборен,на подчиненеи на армиите бяха само ракетни  пво поделения ,дивизиони за непосредствена защита , така наречените ПВО за  защита на войските със системи с близък и среден обсег. ?? Руското ракетно поделение е само домисли и легенди, нищо подобно реално е нямало.. но продължавай да приказваш приказки, нямам нищо против, самонадъхвацията винаги я е имало, само дето по подобие на арменитата само с едно надъхване в легенди и преувеличения, не прави нещата реалност ... както някои учат на собствен гъз обаче, и после плачат... арменците визирам... 

А за резервните ти предаватели и так дале, стандартна схема, дори във ВВОУВУ, в дежурната свързочна имахме повече отколкото ти си имал в ИКП на 3-та армия , така че по полека, ставаш смешен... Аз самия съм с профил свръзки, радист както ти се хвалиш, така че, айде няма нужда точно за управление на войските да ми се пънеш с позивни и видове предаватели, приемници и типове свръзка... особено от нивото си на киртак служил досрочно.. няма нужда...

И с това мисля да приключа , виждам че живееш на митове и легенди, нямам против, живей си, но на мен точно няма нужда да ми ги говориш, лично съм ги слушал, и лично съм видял достатъчно, че и повече от теб... 

Не знам кой говори глупости, но ти си служил 15-20 години след мен. Да не би ти като радист да си нямал позивна? Няма как да знаеш какво имаше, когато съм служил аз, освен от приказките на други като теб. Имаше и изцяло руско поделение и то обслужваше част от ракетните обекти. И нищо не надъхвам, естествено че ракетните ни войски си имаха собствено управление, което е синхронизирано с ИКП на армията, и е подчинено на армията. Лъжеш се, ако си мислиш, че имахме само СС23. И какъв радист си бил ти, след като радиотелеграфията отдавна е заменена в армията. Последните приложения от нея освен обмен на радиограми бяха радиоистрелите!!! Документи предавани с телеграфни сигнали чрез кодиращи и декодиращи устройства. И като казвам ракетно поделение да не си мислиш че това е огромно поделение или полк? Казах ти за позивната на ИКП-трета армия Ураган62, а поделението беше 60300! Ако наистина си служил в Сливен трябва да имаш поне малко информация, а не да говориш измислици. Не съм ходил до там, бункера сигурно са го превърнали в заведение-атракция, а ти нищо не си видял, щом така напоително преекспонираш тогавашното време, отъждествявайки го с митове и легенди. ВКР-то ме накара да подпиша документ, с който ми се забранява да напускам страната 10 години след уволнението ми.  Ето ти още един мит или легенда го наречи ако искаш. 

На едно момче от танковата бригада цигани изнасилили жена му, която идвала на свиждане. Момчето побесняло, извадило танка от хангара и минало през портала. Влязло в циганския квартал и намачкало с танка сума ти и цигани. Така говореха старите войници, по мое време. Аз съм свързочник и не знам каква е истината, но от танковата бригада сигурно знаят за случая. Казвам ти го за ориентир, щом си много знаещ. Колко е вярно не знам, но все ще има и истина в този мит или легенда. Знам, че след като си турчин винаги ще те боли за Турция и ще я защитаваш всячески. Само че, истината е друга. Турците ги беше срах от нас, нищо че имаха огромна армия. Трябваше ни само повод. Защо си мислиш, че бай Тошо прати турците с "попътен вятър" и направи "възродителния процес, без да му пука. Ако говорим за днес, то няма нужда турската армия да ни напада. Достатъчно е Ердоган да пусне през границата клетите "бежанци", бягащи от войната, която свърши, и българският етнос има вероятност да изчезне.

преди 10 минути, Hristo52 написа:

а колко процента от това МОЖЕ може да е с още 2 000 сценария

преди 6 минути, Moriati написа:

Мдаам, бреййй, кво се оказва, руски езичници уж нацисти, чупят главите на укронацистите.... бах му маата , не можаха ли да измислят некса и сороспийките нещо по така ве :whist::D

да знаем че не руските ботове повече мислите

преди 7 минути, badr написа:

Когато си с процесор на пералня не е за учудване, че танковете са на бензин.С такъв хардуер толкова. 

Танкове на бензин!!!! Нашия "инжинер" се изказа наистина! :lol6:

току-що, BANKATA написа:

Да, бе, щото ти си казал, така ще да е.KC9uW.gif.2c17bd39a200f5a2e314e218d30c99eb.gif  Значи, руснаците мм я национализират, ама после си заминават и му я оставят отново негова. След което идват "моите приятели комунисти", взимат му я пак и той е такъв левантиец, че и след 1990г. не може да си я върне? Ми, добре, повярвах ти, че няма никакви основателни пречки за връщането й. Аз, щото бях първа приятелка с комунистите, нищо че един от тях уби дядо ми, след като почна реституцията, поне на едни 100 души кантората ни е помогнала да си върнат имотите. 

Та, с колкото хора, пострадали, но и с колко- облагодетелствали се, които се опитваха да извадят двоен кяр, след обръщането на палачинката съм се срещала, ти идея нямаш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.