Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, miro20 написа:

брей каква "многоходовочка" :) :) :)  Сега ли го измислихте тази простотия.

А не е причина например че ядоха як бой , изпотрепаха с точни удари една камара пушечномесо в тези колони , унищожиха логистиката и бензиновозите за танковете, а после каквото остана се разпръсна в паника наобратно да бягат щото и пайките им бяха за ти дена "блицкриг" .

да затова украинците  ходиха в турция да се оплачат на ердоган и путин се съгласи  след това да се изтеглят

иначе в киев бяха насрали гащите 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 46 минути, Hristo52 написа:

Абе Иванчо от вицовете. Това кой ти го разказа? Някой русофоб ли? Вярно е че са отнемали имущества от богатите изедници, но никога от беднотията.

Ти май си се родил и си станал човек сред тая мръсна сган а? Или такива като тебе русофоби, хора с психически проблеми ( фобията е психически проблем) не може да се говори разумно. Но такива като тебе, винаги удобно пропускате факта, че сте се родили, расли, учили и станали хора (някой де) именно тука, сред както ги нарече "една мръсна сган". Защо стоиш толкова години сред тая мръсна сган? И ти и другите плювачи? Хайде, вдигайте си чуковете и отивайте при любимите ви американци. Ама нямате кураж и за това!

Фобиите НЕ СА психически проблем и не се разглеждат, като психически заболявания от психиатрията. Някои фобии, биха могли да се разглеждат като психологически проблем от психологията, без да се окачествяват като заболяване. Фобиите спрямо етноси, националности или раси са политически и социален проблем, обобщен под термина "расизъм".

Та гледай си артелната и не обеснявай на калабалъка, сред какви е роден, коя е майка му и къде да ходи.

преди 1 час, BANKATA написа:

Ако не се лъжа си споменавала че си ходила в западен Берлин, това е достатъчно да се разбере защо ти или твоите родители не са били изнасилвани, плячкосвани и т.н. 

Тия където сме били от простолюдието знаем доста истории. Сигурен съм че знаеш как са взимали добитъка на хората защото са имали много. А като дадеш на човек който никога не е гледал животни единственото което може да направи е да изяде.

На съсед са му взели половината къща (не втора или трета къща), а половината и е трябвало да живее с хора които изобщо не познава.

Това една мръсна сган която само вреди е донесла на България.

Пропускаш и факта че сме обявили война на САЩ и Великобритания, та това до някъде оправдава бомбардировките.

За съюза ни с Германия си права, но не оправдава действията им. В Сърбия са ги вършили същите глупости. Има писмо на Тито към Сталин където го моли да си озапти армията.

Хайде по точки.

1. Никъде не съм писала, че съм ходила в Западен Берлин. В Източен съм ходила и там съм виждала войници от различните държави. И за разлика от някои от тук, не съм била от "сой". 

2. Никога Трети украински и другите окупационни войски, не са провеждали национализация. 

3. Колко твои баби са били изнасилени от окупационните войски и колко твои дядовци за били убити през трите години окупация? 

4. СССР ни обявява война, но на наша територия не са се водили сражения и няма нито един убит.

5. САЩ и Великобритания ни попиляват, но ти смяташ, че действията им са извиними. Жалка картинка.

Цитат

В интервю пред неделното издание на "Ди Велт" Кирил Петков споделя, че 20 процента от българите все още подкрепят Русия, което е невероятно. "Значителното мнозинство обаче е загрижено, тъй като войната е близо и хората смятат, че аз, с моята твърда позиция за Украйна, поемам голям риск. Т.е. сигурността е важна тема." Премиерът посочва, че има нужда от повече натовски войски на югоизточния фланг на Алианса и обяснява какъв вид военна помощ ще окаже България на Украйна - ремонтирайки военна техника. 

Първият въпрос към българския премиер е доколко България изпитва сега гнева на Кремъл - щом след началото на войната незабавно и ясно застана на страната на Украйна. "Те организираха голяма битка, трябва да им се признае. Имаше кибератаки срещу нашите пощи, които непосредствено преди Великден не можаха да изплатят пенсиите. Атакувано беше и електроснабдяването. Те мобилизираха всички сили. Така например, изведнъж се появи странна опозиция. Демонстрантите развяваха руски знамена под прозореца на кабинета ми. Вече мислех, че ще влязат при мен. Русия има много т.нар. приятели и сътрудници тук. В руското посолство в София бяха регистрирани 118 служители - в нашата малка страна! Сега намаляваме броя им, някои бяха експулсирани по обвинения в шпионаж. И - през април Русия ни спря газа, от който бяхме много зависими."

😃 Тоя не е наред с главата.

преди 8 минути, nikssi написа:

😃 Тоя не е наред с главата.

Тоя,че не е наред с главата, не е! Но има много други дето са още по зле и от него. Тия дето го пратиха там и гласуваха за тоя!

преди 23 минути, absurt написа:

Хайде по точки.

1. Никъде не съм писала, че съм ходила в Западен Берлин. В Източен съм ходила и там съм виждала войници от различните държави. И за разлика от някои от тук, не съм била от "сой". 

2. Никога Трети украински и другите окупационни войски, не са провеждали национализация. 

3. Колко твои баби са били изнасилени от окупационните войски и колко твои дядовци за били убити през трите години окупация? 

4. СССР ни обявява война, но на наша територия не са се водили сражения и няма нито един убит.

5. САЩ и Великобритания ни попиляват, но ти смяташ, че действията им са извиними. Жалка картинка.

Може и да се бъркам, но съм почти сигурен как обясняваше за просяците в западен Берлин от първо лице. 

Няма убити при военни действия, но има убити от пияни руснаци.

В подкрепа на горното!

Цитат

Премиерът Кирил Петков сякаш не спира да обикаля международните медии и да коментира как Русия шантажира България. Преди дни той се оплака пред NYT, че има пъклен план за смяна на властта у нас. Малко след това пред ФАЦ се ожали, че руският президент Владимир Путин имал три цели в България.

И на тоя му станаха виновни комунистите! Ех тия комунистиии! :giggle1:

Това русофобията е опасна психическа болест...

Цитат

"Една от целите на Путин беше да докара на власт в България проруско правителство, с което да върне страната в руската сфера на влияние", пише българският премиер Кирил Петков в статия за авторитетния ФАЦ. 

преди 3 минути, Hristo52 написа:

В подкрепа на горното!

И на тоя му станаха виновни комунистите! Ех тия комунистиии! :giggle1:

да внимава танкерите да дойдат че ще му  парят ушите 

преди 1 минута, Banesc написа:

да внимава танкерите да дойдат че ще му  парят ушите 

Според злите езици - няма да дойдат защото били потопени от руска подводница! :giggle1:

преди 10 минути, BANKATA написа:

Може и да се бъркам, но съм почти сигурен как обясняваше за просяците в западен Берлин от първо лице. 

Няма убити при военни действия, но има убити от пияни руснаци.

Бъркаш, разбира се, но го правиш пак по ку.венски начин. Уж бъркаш, ама си спомняш как съм обяснявала за просяците. Защо ли не си спомняш какво обясняваш за различните войници, от различните страни, които видях там? 

ПП. Как не се сетих- убити, освен от пияни руснаци, никога не е имало по нашите земи. Казах ти, че си жалка картинка, ама ти с всеки пост се надскачаш. 

Ама тоя продължава да дрънка глупости? Явно звездите му говорят на тоя, както на всичките русофоби!

Цитат

"На първо място той искаше да демонстрира, че може да дестабилизира едно европейско правителство, декларирало политика на нулева толерантност към корупцията. Както в много други държави, така и в България, именно чрез корупцията Русия оказва влияние върху държавната политика. Второ, надявайки се на ново, проруско управление, Кремъл цели да върне отново руското влияние в България – страна с исторически симпатии към Русия, която обаче след труден период на преход осъзнато е взела решение за членство в НАТО и ЕС", смята още Петков.

И това ако не е идиот...здраве му кажи! Кой ни пита дали искаме НАТО и ЕС а смешник? Защо години наред удобно си запушвате всичките ушите като стане дума за такъв референдум а смешник? Кой ти дава право да говориш от името на целия български народ смешник? Направи референдум и тогава ще видим дали камилата или камиларя, ама не ви стиска на всички смешник харвардски!

Някои клипове публикувани тука, много ми приличат на предаванията на телевизия СКАТ. Едно бюро, задължително лаптоп, и някой млад и зелен, говори, говори, говори...Или двама, единия водещ на моя възраст и  другия такъв, приказки, приказки, приказки. Празни разбира се, и майка - бог да я прости, голям почитател на СКАТ казваше: "Ама как да не е верно? Казаха го по телевизията!" :giggle1:

Война след грип, грип след война

Няма как да следим пряко какво става във войната. Независими източници липсват. Но ние можем да анализираме. Идва Маймунският грип. Което означава, че по всяка вероятност, Украинският приключва. С Ковида номерът няма да мине втори път. За съжаление, принудени сме да живеем сред видиотеното западно население и кой знае какво ще ги преметнат тях сега. А после - това идва и при нас. Не грипът, лъжите на правителствата им.

https://www.lentata.com/page_25466.html?fbclid=IwAR1qFOTpfMi4zxecpKdrhEYZNi5sQCyVWlqVC96bM8t3Mn2_6bI_OoO1zxk

преди 7 минути, absurt написа:

За съжаление, принудени сме да живеем сред видиотеното западно население

Абсолютна истина! Кретениите на запад започнаха!

Специални изолационни капсули за туристите със съмнение за маймунска шарка в Гърция (СНИМКИ)

Призовах преди време нашите "известни специалисти" да се изкажат, но явно още не са им спуснати опорки по въпроса! Между другото, доц. Мангъров - любимеца на много тука, каза че риска от зараза в България е малък и че протича леко!

преди 55 минути, Hristo52 написа:

Според злите езици - няма да дойдат защото били потопени от руска подводница! :giggle1:

От подводницата "Москва"! 😆

преди 7 минути, absurt написа:

За съжаление, принудени сме да живеем сред видиотеното западно население

Изобщо не сте принудени! Свободни сте да напуснете, когато си поискате. Масква, Пекин и Пхенян ви чакат...

преди 1 час, absurt написа:

Бъркаш, разбира се, но го правиш пак по ку.венски начин. Уж бъркаш, ама си спомняш как съм обяснявала за просяците. Защо ли не си спомняш какво обясняваш за различните войници, от различните страни, които видях там? 

ПП. Как не се сетих- убити, освен от пияни руснаци, никога не е имало по нашите земи. Казах ти, че си жалка картинка, ама ти с всеки пост се надскачаш. 

Не гледа ли филма "второ освобождение"?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Не гледа ли филма "второ освобождение"?

Човеко, бива ли толкова наивност на твоята възраст?

Според мен не бива, ма ти си знайш, мхм....

преди 2 часа, absurt написа:

Хайде по точки.

Нали знаеш че на лъжата кракаката са къси:

Цитат

Ще ти кажа какво ме впечатли най- много, когато от Източен Берлин отидох в Западен. Не бяха пълните магазини- ГДР беше нещо като витрина на соца, та в Берлин имаше всичко. Не бяха булевардите и улиците- еднакво добре поддържани. 

преди 34 минути, andiay написа:

Човеко, бива ли толкова наивност на твоята възраст?

Според мен не бива, ма ти си знайш, мхм....

Твърдиш че фиилма е лъжа ли?

току-що, BANKATA написа:

Твърдиш че фиилма е лъжа ли?

Тцъ, не мога да твърдя нищо за филма, не съм го гледал и със сигурност няма и да го гледам.

За разлика от теб, никога не са ми били нужни филми или преразкази н-та ръка, за да "прогледна".

Не за друго, а защото семейството ми е било участник в подобно риалити, а не "филм", без да е желало това.

А навсякъде, където е влизала чужда войска, без значение от националността й, винаги се случват "неприятни" неща с "домакините".

Можеш да отскочиш до Сърбия или Северна Македония и да попиташ, какво мислят за българската войска минала от там.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.