Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

За богатите държави в европа няма да е така, най много до година две ще има покачване на цените но няма да е трайно. Но да не сме пророци, нищо не е предсказуемо на този етап.

Ама то няма значение дали са богати или бедни държавите. Русия са на първо място в света по износ на жито, Украйна са на второ!!! А за слънчоглед, Украйна са на първо място!!! Едните няма да имат реколта, с другите няма да се търгува!!! В нашия случай, положителното е, че България е износител, а не вносител!!! Отрицателното е, че по стар български обичай, някой пак ще врътне далаверата и ще изнесе цялата реколта и ще внасяме скъпо зърно...стига да има откъде!!! Каквито и резерви да има, те са за не повече от 3 месеца!!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Не знам - не разбирам от толкова голяма политика . Но със сигурност не бих постъпил така ,както постъпи Путин , ама разни хора ,разни идеали .

Добре де, щом си сигурен, че не би постъпил така, трябва и да знаеш как би постъпил на негово място!

преди 1 минута, andiay написа:

Добре де, щом си сигурен, че не би постъпил така, трябва и да знаеш как би постъпил на негово място!

Както казах - не знам  . Преди бях изцяло против Путин , не сега съм неутралитет ,защото още в началото на военната операция знаех ,че в Украина има Натовска намеса , даже вчера признаха за лабораториите ,и вече не съм с никой ,защото санкциите са пресилени .

преди 4 минути, Джугашвили написа:

В нашия случай, положителното е, че България е износител, а не вносител!!! Отрицателното е, че по стар български обичай, някой пак ще врътне далаверата и ще изнесе цялата реколта и ще внасяме скъпо зърно...стига да има откъде!!! Каквито и резерви да има, те са за не повече от 3 месеца!!!

Сега ще си проличи дали правителството на Кирчо начело с Корнелия, са наистина правителство милеещо за Родината и Българите.🙂

преди 4 минути, BANKATA написа:

И в Сърбия ли еропейските бюрократи имат пръст ?

Русия и Украйна са най-големите производите на слънчоглед. Сега са във военна операция заради проблем с пишката на един другар. Та от там идват и проблема с цените.

Ехааа, ти да видиш!!! Къде е проблема за България от тази работа, че не се сещам!!! Ние не внасяме, ние сме износители и на жито, и на слънчоглед!!! Та проблемът не е в пишката на Путин, а в сивото вещество на такива като вас!!!

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov написа:

Както казах - не знам  . Преди бях изцяло против Путин , не сега съм неутралитет ,защото още в началото на военната операция знаех ,че в Украина има Натовска намеса , даже вчера признаха за лабораториите ,и вече не съм с никой ,защото санкциите са пресилени .

Аз съм против САЩ и Путю, не съм против Руският народ и ЕС, но последните ме разочароват със слугинажат си на САЩ и Великобритания, и мисля че ще е добре да се дистанцират от тях, възможно в най скоро време.

Хей я и аз да се изкажа понеже форумното наци редовно разправя че съм русофоб, аз съм путинофоб но бърлгарофил и русофил :)

преди 1 час, herkules2 написа:

Не исках да си давам мнението в тази тема, но като гледам как някои потребители се напъват да хулят Путин и да възхваляват САЩ и запада, просто ги съжалявам. В Украйна след майдана не остана нищо хубаво. Някога ходихме на екскурзия до Кишинев-Одеса организирана от училището в което учех. Прекрасни хора, говорещи руски и приятелски братски отнасящи се към нас. Какво стана след Майдана? САЩ решиха, че всичко им е позволено. Сложиха проамериканско правителство след оранжевата революция, която направиха и чрез третото поколение бандеровци започнаха да тероризират руското население, стигайки до геноцид. Те отдавна по план предизвикаха Русия да защити руснаците на тази територия, която винаги е била руска. Войната я искаха най-много американците, с надежда да изопъчат фактите и светът да се обърне срещу Русия. Само че, не са познали. В момента Русия е много по-силна от тях и не се страхува от нищо, а и близо 3/5, че и повече от света е на страната на Русия и не одобрява санкциите на колективния запад, които са много по-вредни за самите тях. Путин не воюва срущу украинците, а иска да освободи Украйна от крайно про-фашистките изверги в правителството, избили над 14 000 невинни етнически руснаци от 2013 г. до сега! Ако беше обявил реално война на Украйна нямаше да се занимава изобщо с украйнската бандитска армия и да пази цивилното население, което бандеровци избиват и ползват като жив щит, а щеше да ги приключи за седмица, като бомбардира навред де що живо мърда по образец на Чърчил за България и  после да засели огромната земя с руски поданици, на която масово ще се садят картофи! 

Не ги съжалявай, те сами са си избрали пътя. Троляка не ме интересува, няколко освободих от пандиза, като мислех, че са изчезнали, но като видях, че още мърдат, ги върнах обратно.

Мисълта ми е за тези, които полудариха, не виждат ли, че сега вярват на същите тези мисирки, които само преди две години плюеха, какво се е променило?! Години наред срещу руския народ се вихри открита дискриминация във всички области, нима мислеха, че това ще продължава до безкрайност, та дори и човек с ниско самочувствие след подобни действия ще реагира, а какво да говорим за най-мощната военна сила в момента. Няма да коментирам укрофейковете, те са обида за всеки съвсем мъничко интелигентен човек, за всички е ясно, че руснаците можеха да размажат тази фашистка издънка за три дена, но все се надяваха да намалят жертвите сред мирното население. Всуе, онези сами изтребиха повече украинци от тях, като започнем с провокациите, които искаха да лепнат на руската армия и завършим с въоръжаването на криминални елементи, които избиват само защото си със шапка или без шапка.

Оставам заради хората, които виждат истината, а не официалната гьобелсова пропаганда.

преди 10 минути, Джугашвили написа:

Ехааа, ти да видиш!!! Къде е проблема за България от тази работа, че не се сещам!!! Ние не внасяме, ние сме износители и на жито, и на слънчоглед!!! Та проблемът не е в пишката на Путин, а в сивото вещество на такива като вас!!!

Пак се връщаме на въпроса. 

Какво са виновни европейските чиновници ?

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Няма Натовска намеса в Украйна, има изцяло добре подготвен и изигран ход на САЩ, цялата тази война е единствено и само в полза на САЩ.

Някой вече спомня ли си, че имаше желание за изграждане на Европейски сили за сигурност, като алтернатива на НАТО?

Войната не е за Украйна, нито за руснаците живеещи в Украйна.

Войната е за геополитическо надмощие и за отстраняването на Путин от политическата карта, съответно достъп до "бензиностанциите" на Русия и останалите суровини.

Крайната цел на тази война е на власт да застане някой подобен на Елцин, да се започне едно безвластие в Русия, превръщането й в един нов Ирак, нова Либия, съответно да се случи същото и в Сирия.

Санкциите наказват не Путин и приближените му, тяхната цел е натрупване на недоволство сред все по обедняващото население на Русия и бъркането в джоба на редовите граждани на ЕС, като така се формира и нужната обществена подкрепа за поредния преврат.

Нарочно представям всичко възможно най-опростено, всъщност нещата са доста по сложни, но това е модела.

Истината е, че на никой не му пука нито за редовия украинец, нито за редовия руснак, нито за редовия европеец.

Имаше на времето един филм пародия - "История на света" с култовия възглас на римските сенатори - "Бедните да го ду..т", в отговор на въпроса " Ами бедните?"

А Путин?

Той просто нямаше друг избор, ако искаше да оцелее политически.

Дали ще успее, вече е друг въпрос, но със сигурност му е ясно много отдавна, какво е положението всъщност и каква е целта.

преди 2 минути, andiay написа:

Няма Натовска намеса в Украйна, има изцяло добре подготвен и изигран ход на САЩ, цялата тази война е единствено и само в полза на САЩ.

Някой вече спомня ли си, че имаше желание за изграждане на Европейски сили за сигурност, като алтернатива на НАТО?

Войната е за геополитическо надмощие и за отстраняването на Путин от политическата карта, съответно достъп до "бензиностанциите" на Русия и останалите суровини.

Крайната цел на тази война е на власт да застане някой подобен на Елцин, да се започне едно безвластие в Русия, превръщането й в един нов Ирак, нова Либия, съответно да се случи същото и в Сирия.

Санкциите наказват не Путин и приближените му, тяхната цел е натрупване на недоволство сред все по обедняващото население на Русия и бъркането в джоба на редовите граждани на ЕС, като така се формира и нужната обществена подкрепа за поредния преврат.

Нарочно представям всичко възможно най-опростено, всъщност нещата са доста по сложни, но това е модела.

Истината е, че на никой не му пука нито за редовия украинец, нито за редовия руснак, нито за редовия европеец.

Имаше на времето един филм пародия - "История на света" с култовия възглас на римските сенатори - "Бедните да го ду..т", в отговор на въпроса " Ами бедните?"

А Путин?

Дали ще успее, вече е друг въпрос, но със сигурност му е ясно много отдавна, какво е положението всъщност и каква е целта.

Май пропускаш, че войната я започна другаря Путин, не само с "независимостта" на двете републики, ами след това тръгна към Киев.

преди 7 минути, andiay написа:

А Путин?

Прав си . Но и Европа попадна в капана на САЩ.

току-що, N1K17Y написа:

Май пропускаш, че войната я започна другаря Путин, не само с "независимостта" на двете републики, ами след това тръгна към Киев.

Путин извърши това, което беше единствено възможното за него.

За да се стигне до това, беше водена много активна кампания от поне 20 години. Той нямаше друг полезен ход.

Ти как би постъпил на негово място?

преди 21 минути, BANKATA написа:

Пак се връщаме на въпроса. 

Какво са виновни европейските чиновници ?

Ако наистина не знаеш, значи няма абсолчтно никакъв смисъл да водим каквато и да е дискусия!!! А ти си плюй Путин, белким освен на джоба ти олекне и на душичката!!!

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

Прав си . Но и Европа попадна в капана на САЩ.

САЩ нямат полза от силна и мирна Европа.

И за техните си интереси са си прави, не ги виня за това, че съумяват да ги отстояват.

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Ами не. Войната я започнаха прокситата на САЩ в Украйна с дирижирания преврат на законно избраният президент!!! И още нещо!!! Тези две републики никога не са искали независимост!!! Само че им пуснаха едни танкове да ги избиват...и така осем години!!!

преди 3 минути, andiay написа:

Аз бих вкарал спецназ в Донбас и Луганск да острани нацистите както и арестува и през това време търси доказателства за трибунал в Хага  или с други думи бих опитал да завъртя международното право в моя полза ако ме разбирате

преди 16 минути, andiay написа:

Путин извърши това, което беше единствено възможното за него.

За да се стигне до това, беше водена много активна кампания от поне 20 години. Той нямаше друг полезен ход.

Брей, да не нахлува в Украйна не беше възможно ? Какво щеше да стане, ако не го направи ? САЩ ще сложат ядрените ракети и ще взривят Москва ? 

преди 5 минути, petie1 написа:

Аз бих вкарал спецназ в Донбас и Луганск да острани нацистите както и арестува и през това време търси доказателства за трибунал в Хага  или с други думи бих опитал да завъртя международното право в моя полза ако ме разбирате

Ако не ме лъже паметта, Русия не признава трибунала в Хага и бих казал с право.

Наистина ли някой се заблуждава, че този трибунал е създаден, за да наказва военни престъпления?

Международното право не мери с един и същ аршин всички, това което е позволено на едни е абсолютно забранено за други.

Да има наказани за втората война в Ирак?

Там не беше ли осъществена агресия срещу суверенна държава под лъжлив предлог?

Къде са химическите, биологични и ядрени оръжия на Садам, които бяха анонсирани като оправдание за нападението?

Кои американски военнослужещи бяха съдени в Хага за извършване на издевателства там?

Нима САЩ са били съдени в Хага за малтретираните и измъчвани затворници в Ирак и Гуантанамо?

Не бъдете толкова наивни, моля ви се!

преди 2 часа, Джугашвили написа:

И тоива не е ход на Путин, а евробюрократите си го направиха сами с техните санкции!!!

Как може Русия да рухне при лишения? Какво лишение? Цялата храна и цялата енергия от която се нуждаят я имат. Срив поради липса на фалшиви долари?

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Брей, да не нахлува в Украйна не беше възможно ? Какво щеше да стане, ако не го направи ? САЩ ще сложат ядрените ракети и ще взривят Москва ? 

Да попитам и теб като Мирчо - глупав ли си или се просто се правиш на такъв?

И нещо избягваш да отговориш директно - ти как би постъпил на мястото на Путин?

преди 1 минута, glen написа:

Как може Русия да рухне при лишения? Какво лишение? Цялата храна и цялата енергия от която се нуждаят я имат. Срив поради липса на фалшиви долари?

Обясни го това на нереализиралите се комсомолци, ама пак няма да те разберат!!! 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.