Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Списъкът на бомбоубежищата беше вече оповестен...кое къде е и т.н...Кога обаче ще бъде оповестен далеч по-важния за нашата интелигенция списък...този на телефоните и мейлите на ДАНС, ГДБОП и МВР, на които бдителни съвестни интелигенти хора, да могат да докладват (не...не да "донасят", моля ви се!) за изяви с какъвто и да било русофилски оттенък?!...

Защото аз например имам обосновано предположение, че в някои къщи (слава богу, малко... и то щото живеем в центъра!) се свирят произведения от руски композитори...под гнусната перфидна форма "развиваме изпълнителското си майсторство". Кого лъжете, бе-е-е-е?!...Тия дни намерих едни етюди на Чайковски за начално пиано...Веднага ги изхвърлих на тавана...Не, не въобще...защото той, макар и руснак, е имал положително отношение към ЛГБТ...тоест, не е ептен залюхан...

Че и по библиотеките тук-там са натрупани руски литературни творби...Във вход В (на нашия блок) например, знам почти сигурно, че един от живущите чете "Война и мир"...На руски го чете, гадината предателска...Втора година вече...

Вярно, и на мен косъмът ми не е съвсем чист...за което се упреквам искрено...Любима книга например ми е "Незнайко"...Някак близко до душата ми звучи...все едно за мен е писана...Ама "Незнайко в Слънчевия град" го изхвърлих възмутено, защото всъщност...ако се замисли човек... то си е зле прикрита комунистическа пропаганда...А в книжката "Приключенията на Буратино" старателно съм заместил името "Буратино" с "Пинокио"...на италиански...Също така много ми харесва книжката за Остап Бендер...самотна лястовица на свободното предприемачество в концлагера...Не знам какво смешно намират някои в тази потресаваща трагедия...Аз плача...над описанията на неговите опити да разбие клетката на...Да!...

С което не искам да кажа, че не трябва туморът да се реже из корен...Трябва, разбира се...

А, да...И публикуването на всякакви снимки (и видеа) на мечки трябва да се санкционира. Бактън, значи! Това е животно, което символизира врага и навява разни неправилни мисли в настоящата обстановка...създава двусмисленост във възприятието...особено пък когато яде боровинки...Като първа крачка в тази насока реших бързо да доям бонбонките "Миша Косолапый",купени в момент на слабохарактерност...колкото са останали, де...Червения хайвер от кета го излапах още оня ден...Не ми стана лошо...То добре, че хлябът беше литовски.

преди 3 часа, bigiadri написа:

Милошевич и Путин са едно към едно! Милошевич искаше да запази Югославия с цената на убийства и агресия към другите страни и Сърбия да използва  тези други страни

Не те слуша главата нещо....

Милошевич искаше да запази Югославия. Да няма Косово, Мосово, Лосово и Барбадосово. Е, по тази причина е Военнопрестъпник

Зеленски иска да запази Украйна. Да няма ДНР, ЛНР и тн. По тази причина е герой.

Къде е разликата? Защо единият да е герой, а другият военнопрестъпник?

-------------------

САЩ засипаха с бомби Белград и други градове. Разрушиха мостове, църкви, жилищни сгради - те са миротворци

Русия засипа с бомби Киев и други градове. Разруши мостове, църкви, жилищни сгради - те са агресори.

Къде е разликата? Защо едните да са миротворци, а другите агресори?

Поразрових се тия дни в историята да видя какви жестоки санкции е въвел Западът срещу режима на Хитлер до 1939 година...Не открих...

п.п. Вчера ми попадна някъде чат между нормално семейство от Украйна и българин. Българина попита защо са още в Украйна? Защо не дойдат в  България ?Семейството каза че, Азовците са на всеки излаз от Киев, и искат по 8000€ на човек за да го пуснат извън Киев. Е семейството имаше три деца +двамата родители+ една баба. 48000€! Смятате ли че, всички украинци имат кеш в къщи подобни суми? Така че тук не пристигат бедните ,а богатите със връзки във властта.

Цитат

Руслан Мъйнов: Защо никой не говори как украинци изгориха живи 50 души и бременна жена в Одеса?

ruslan.jpg.6d837b1a69c4ef98abcd246005084b91.jpg

Руслан Мъйнов отказва да се надприказва с „многознайковците“ за войната!

Усмивката, която вечно краси лицето на Руслан Мъйнов, изчезна от лицето му заради войната в Украйна.

А това, което още повече го гнети, е изопачаването на фактите и откровената пропаганда не само в нашите, но и в чуждите медии.

Руслан Мъйнов е потресен от лъжите, които се говорят

В своето интервю в ефир той твърдо отказа да говори и коментира темата, защото „явно има по-големи специалисти“ от него. Цитираме го точно. Разбира се, казаното е с лека ирония и голяма болка.

Защото самият Руслан Мъйнов е роден и израсъл в Украйна и най-добре той знае каква е истината за войната. А тя, по думите му, в момента е война на САЩ с Русия! Просто фактите се изопачават нарочно.

„Виждам, слушам и това е всеки ден. Изказват се хора, един след друг, които говорят с такъв патос, сякаш са били там цял живот и то в центъра на събитията.

Няма и не искам да им преча, толкова са компетентни, че едва ли бих могъл да им противореча“, с нескрит сарказъм се изказа Руслан Мъйнов.

Това, което той заяви твърдо обаче е, че истината е, че войната е започнала още през 2014-та. И попита защо тогава никой не е отразил избитите от украинците хора през тези осем години и десетките деца, погубени от същите.

Руслан попита защо не се говори за запалените над 50 души, сред които и бременна жена, от украинската армия в Одеса.

Трагедията се разиграва в тамошния профсъюзен дом, където горките хора са изгорени живи под погледа на същата тази украинска армия.

Светът също така знае, че Украйна е сред малкото държави, в които официално са разрешени неонацистките отряди като този на Азов. Това обаче явно не е проблем за Европа, според Руслан.

„Има хора, които бих искал да слушам и тези хора говорят обективната истина. Сред тях са проф. Иво Христов и проф. Боян Чуков.

Но не им дават трибуна, защо?! А за мен Русия и Украйна винаги ще бъдат едно цяло. Няма друг начин. Те са едно и това е моята истина“, категоричен е Руслан Мъйнов.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Тепърва ви предстои да разберете, коя е по силната държава.

Дори и ти вече си разбрал. По силната държава не търси съюзи с....

преди 55 минути, Реджеп Иведик написа:

От другата страна са украинците.

Търсят съюз с дявола и бога, само и само да се отърват от путлеристките касапи.

.... а сама би се справила с чуждата армия и не би допуснала тя да стигне (за сега) на 25км от столицата им

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Не те слуша главата нещо....

Милошевич искаше да запази Югославия. Да няма Косово, Мосово, Лосово и Барбадосово. Е, по тази причина е Военнопрестъпник

Зеленски иска да запази Украйна. Да няма ДНР, ЛНР и тн. По тази причина е герой.

Къде е разликата? Защо единият да е герой, а другият военнопрестъпник?

На тъп ли се правиш? Югославия беше федерация, Украйна- не! Федерациите (особено тези крепящи се на външна поддръжка) се разпадат понякога и ако Милошевич не беше воювал с Босна, нямаше да има Косово. А сега Сърбия до такава степен загуби уважението и доверието на всички в региона, че дори Черна Гора се отдели. Мхм, главата е хубаво да се ползва по предназначение, а не като демагогски балон.

преди 39 минути, Лудар написа:

Воюват или където има гражданска война, на страната на официалната власт, или където СССР се опитваше да достави комунизъм.

Либия, Югославия, Ирак си имаха официална власт... преди САЩ да решат че тя им е неудобна.

преди 17 минути, ivottoshev написа:

САЩ засипаха с бомби Белград и други градове.

Хе, туй нищо не е. В Хирошима и Нагасаки кви бомби пуснаха...

Ся, следователно, касапина Путлер има право да разкъсва украински деца с бомби.

Що не кажеш на учителя си по логика, да си скъса дипломата,  да я изяде и да я изгори ?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Дори и ти вече си разбрал. По силната държава не търси съюзи с....

Русия трескаво търси съюзи с когото и да било. Проблема е, че няма много желаещи...

65942z.jpg

Главатарят на потерята на Путин носи женски обувки марка {<<Прада>>}.

Струва около 1500 евро. Или 500 хиляди руски пари.

https://www.168chasa.bg/article/11068891

Image_11068914_305_0.jpg

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Либия, Югославия, Ирак си имаха официална власт... преди САЩ да решат че тя им е неудобна.

Да, имаха диктатор като Путин.

преди 5 минути, Лудар написа:

Русия трескаво търси съюзи с когото и да било. Проблема е, че няма много желаещи...

Щото Зеленски има акъл в главата си, а Путлер има чугун

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Мне. За Югославия мисля ти обясних вече- след разпада на СССР, най- логичното нещо беше и разпада на Югославия. Намесата на НАТО беше по молба на напусналите федерацията независими държави, с които Милошевич тръгна да воюва. Кадафи си позволи да се меша във изборния процес на Франция и да си слага негова пионка за президент, та си получи заслуженото. Ако той си седеше кротко в Либия, тя все още щеше да си е същата Либия. За Ирак беше ясно още кога анексира Кувейт- или ще си озаптят сами завоевателя Саддам, или друг ще го стори.

преди 5 минути, Лудар написа:

Кадафи си позволи да се меша във изборния процес на Франция и да си слага негова пионка за президент, та си получи заслуженото.

Ай ся...

Кадафи го убиха, щото в Либия се живееше добре.

Неудобно некси

преди 2 минути, Лудар написа:

Мне. За Югославия мисля ти обясних вече- след разпада на СССР, най- логичното нещо беше и разпада на Югославия. Намесата на НАТО беше по молба на напусналите федерацията независими държави, с които Милошевич тръгна да воюва. Кадафи си позволи да се меша във изборния процес на Франция и да си слага негова пионка за президент, та си получи заслуженото. Ако той си седеше кротко в Либия, тя все още щеше да си е същата Либия. За Ирак беше ясно още кога анексира Кувейт- или ще си озаптят сами завоевателя Саддам, или друг ще го стори.

За Югославия - ми според Милошевич и сърбите въобще не е било логично. Какви независими държави, какви пет лева? Някой решава че няма да седи мирен а да се отцепва и хоп - вече бил имал собствена държава. ДНР и ЛНР е същият случай. Там що САЩ не помогнаха? 

Либия - това повод ли е да разрушаваш държава? САЩ що не се саморазрушат примерно след ситуацията във Венецуела, където и те се опитаха да се мешат в изборният процес и да слагат тяхна пионка за президент. Такива примери колкото искаш

Ирак - от къде накъде САЩ ще решават какво да става в чужда суверенна държава и защо сега нямаш същото отношение към Путин, който също иска да решава какво да става в чужда суверенна държава? 

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ай ся...

Кадафи го убиха, щото в Либия се живееше добре.

Неудобно некси

Кадафи си го очистиха французите, щото се засили да ги командва. Иначе, в Либия всички бяха баровци, да. И си викаха от соц- държавите роби да им работят. Трябваше повече да държат на собствения си Рай.

преди 1 час, Лудият Учен написа:

Колеги,нищо не е черно на бяло...Нито са виновни само руснаците,нито пък украинците...От една страна Путин е напълно обезумял да нападне независима държава през 21 век...В най-малко лошия случай ще се нанесат много големи финансови щети на украинския народ...В по-лошия случай- хората ще останат бездомници...В най-лошия случай- хората ще загубят живота си и този на роднините си...Тази война си е истинско безумие и Путин си е изгубил ума тотално...Но за всички русофоби искам да кажа,Путин не е Русия и Русия не е Путин.Хората не го харесват,но всичките му критици са смазвани и арестувани...Украинците също допуснаха грешка ,че търсят твърде близки отношения със САЩ...Американците с тяхната псевдо-демократична външна политика,винаги са се опитвали да отслабят и разрушат Русия...Янките не ги интересува никакъв морал,те просто преследват свои цели и Европа да е слаба, е една от тях...Може би сте чули за записа на заместник-държавния секретар на  САЩ-Виктория Нюланд,в който тя казва " Fuck the EU "....Мисълта ми е,че не трябва да се генерализира,че Русия е лошата,а от другата страна са добричките западняци...Що се отнася до Русия,винаги съм я обичал,но не и с този психопат-Путин начело...Той твърди ,че защитава народа си,но в действителност,той го превръща в потъпкана и бедна нация...Политиците и от двете страни трябва да поемат отговорност,защото отговарят за съдбите на милиони...

С една дума - БАЛАНС!

преди 47 минути, Hristo52 написа:

Списъкът на бомбоубежищата беше вече оповестен...кое къде е и т.н...Кога обаче ще бъде оповестен далеч по-важния за нашата интелигенция списък...този на телефоните и мейлите на ДАНС, ГДБОП и МВР, на които бдителни съвестни интелигенти хора, да могат да докладват (не...не да "донасят", моля ви се!) за изяви с какъвто и да било русофилски оттенък?!...

Защото аз например имам обосновано предположение, че в някои къщи (слава богу, малко... и то щото живеем в центъра!) се свирят произведения от руски композитори...под гнусната перфидна форма "развиваме изпълнителското си майсторство". Кого лъжете, бе-е-е-е?!...Тия дни намерих едни етюди на Чайковски за начално пиано...Веднага ги изхвърлих на тавана...Не, не въобще...защото той, макар и руснак, е имал положително отношение към ЛГБТ...тоест, не е ептен залюхан...

Че и по библиотеките тук-там са натрупани руски литературни творби...Във вход В (на нашия блок) например, знам почти сигурно, че един от живущите чете "Война и мир"...На руски го чете, гадината предателска...Втора година вече...

Вярно, и на мен косъмът ми не е съвсем чист...за което се упреквам искрено...Любима книга например ми е "Незнайко"...Някак близко до душата ми звучи...все едно за мен е писана...Ама "Незнайко в Слънчевия град" го изхвърлих възмутено, защото всъщност...ако се замисли човек... то си е зле прикрита комунистическа пропаганда...А в книжката "Приключенията на Буратино" старателно съм заместил името "Буратино" с "Пинокио"...на италиански...Също така много ми харесва книжката за Остап Бендер...самотна лястовица на свободното предприемачество в концлагера...Не знам какво смешно намират някои в тази потресаваща трагедия...Аз плача...над описанията на неговите опити да разбие клетката на...Да!...

С което не искам да кажа, че не трябва туморът да се реже из корен...Трябва, разбира се...

А, да...И публикуването на всякакви снимки (и видеа) на мечки трябва да се санкционира. Бактън, значи! Това е животно, което символизира врага и навява разни неправилни мисли в настоящата обстановка...създава двусмисленост във възприятието...особено пък когато яде боровинки...Като първа крачка в тази насока реших бързо да доям бонбонките "Миша Косолапый",купени в момент на слабохарактерност...колкото са останали, де...Червения хайвер от кета го излапах още оня ден...Не ми стана лошо...То добре, че хлябът беше литовски.

След „повиквателните“ - от военните окръжия - ще изпращат такива от психодиспансерите!

Реджеп Ага, мараба!

Що ми се струва че с тези главорези много си приличате? Въпросът ми е лично към теб.

Не може ли малко по спокойно да пишеш? И аз не одобрявам Путлер, но не и заблудените украинци и руснаци.

Image_11068914_305_0.jpg

преди 56 минути, Hristo52 написа:

На мен ми харесва книгата Шинел. Николай Гогол. Щото е украинец. И добре описва живота на малкия човек в Россия. Но шинел не марка Прада.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Шинел_(повест)

Основното действие се развива около това, как Акакий събира пари за нов шинел, за сметка на много други лишения, как му го взимат насила и как след това той умира. В тази повест предметите се превръщат в цел в живота на хората. Наглед посредствена и неангажираща творбата е далеч по-всеобхватна. Тя е посветена на това, каква е ролята на второстепенните герои в социалната ситуация в Русия.

преди 3 часа, symanbg написа:

Накрая пак ще се окаже, че евреите стоят в дъното на всичко!!! Ето го и цялото видео на въпросния Гари!!!

преди 2 минути, ivottoshev написа:

За Югославия - ми според Милошевич и сърбите въобще не е било логично. Какви независими държави, какви пет лева? Някой решава че няма да седи мирен а да се отцепва и хоп - вече бил имал собствена държава. ДНР и ЛНР е същият случай. Там що САЩ не помогнаха? 

Либия - това повод ли е да разрушаваш държава? САЩ що не се саморазрушат примерно след ситуацията във Венецуела, където и те се опитаха да се мешат в изборният процес и да слагат тяхна пионка за президент. Такива примери колкото искаш

Ирак - от къде накъде САЩ ще решават какво да става в чужда суверенна държава и защо сега нямаш същото отношение към Путин, който също иска да решава какво да става в чужда суверенна държава? 

Милошевич е осъден военнопрестъпник. Какво е логичното според него, няма никакво значение, както и няма значение, какво е логично според Гьобелс.

Тука ако беше дал пример с Чили, щеше да водиш с 1- 0, ама се самозакопа с Венецуела. Ако Венецуела може да разруши САЩ, само ще им кажа браво.

Ирак, нападна и превзе суверенна държава. След ВСВ подобни неща не са позволени никому.

Като цяло, след ВСВ стана ясно, че има проблем с диктаторите и те трябва да бъдат отстранявани. Всеки диктатор, бил той и добър човек, след време почва да се мисли за Господ и да "оправя" света. Поредния също започна. И на най- бетонните мозъци е ясно, че оставен да се вихри, Путин няма да спре с Украйна. Ще спре, където бъде спрян. Ми по- добре в Украйна тогава.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

На мен ми харесва книгата Шинел. Николай Гогол. Щото е украинец. И добре описва живота на малкия човек в Россия. Но шинел не марка Прада.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Шинел_(повест)

Основното действие се развива около това, как Акакий събира пари за нов шинел, за сметка на много други лишения, как му го взимат насила и как след това той умира. В тази повест предметите се превръщат в цел в живота на хората. Наглед посредствена и неангажираща творбата е далеч по-всеобхватна. Тя е посветена на това, каква е ролята на второстепенните герои в социалната ситуация в Русия.

Отново взето от УИКИПЕДИЯ

"Николай Василиевич Гогол (на руски: Николай Васильевич Гоголь; на украински: Микола Васильович Гоголь) е руски писател от украински произход. Признат класик на руската литература. Най-известната му творба е романът „Мъртви души“, разглеждан от мнозина като първия "

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Отново взето от УИКИПЕДИЯ

"Николай Василиевич Гогол (на руски: Николай Васильевич Гоголь; на украински: Микола Васильович Гоголь) е руски писател от украински произход. Признат класик на руската литература. Най-известната му творба е романът „Мъртви души“, разглеждан от мнозина като първия "

Този път не е от Уикипедия или както му викат вашите любимци русите -Викито.

https://chitanka.info/text/10939-shinel

-Сто и петдесет рубли за шинел! — извика клетият Акакий Акакиевич, извика може би и за пръв път през живота си, тъй като винаги се отличаваше с тихия си глас.

— Дааа — каза Петрович, — и то какъв шинел. Ако на яката се сложи кожа от белка и качулката бъде с копринена подплата, ще стигне и до двеста.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.