Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, АСПЕКТ написа:

Защо само САЩ

Е то те са навсякъде. Нали точно в Сърбия им свалиха прословутия стелт. Където има конфликт там са и те. По точно те са горивото.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, insec написа:

Да направя кое? Да отида в Украйна и да се бия срещу руzнаците ли? Ако това ти е чуденката - ти, като одобряваш Путин, сега в Украйна ли си да трепеш нацисти?

Отново грешни изводи, като следствие на неумение да проумееш това, което четеш.

Казва му се функционална неграмотност.

Хайде сега ме цитирай къде съм казал, че одобрявам Путин.

Дали ще можеш?

Ще успееш ли изобщо някога да надскочиш гена си на инсект?

Според мен няма шанс за това.

току-що, andiay написа:

....

верно ли очакваш да ти се вържа на тия елементарни тролски похвати 😂

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Естествено. На теб ще ти ли е приятно терористи, шайка шепа фашисти да тормозят страната ти. И тия варвари имат оръжия за масово поразяване, антракс, бомби и ядрени оръжия. Един полет до страната ти не можеш да направиш, без някой да го отвлече от тия региони.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Иракски_биологични_оръжия

Дори не четеш линка който си дал. Там пише, че всичките такива оръжия са унищожени в първата война в залива. 

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Дори не четеш линка който си дал. Там пише, че всичките такива оръжия са унищожени в първата война в залива. 

Пак ли номера, ти не четеш?

Май ти не четеш.

Цитат

{<<Всички оръжия са унищожени след Войната в Залива.>>}

Край на цитата 

Къде пише 1? Първа? Първа война?

преди 10 минути, A.com написа:

Защото в конституцията на Германия, както и в нашата например, никъде не е упоменато, че човек може да бъде премиер само 1, 2, 3  или N пъти. Също така никъде не е упоменато, че една партия може да управлява страната определен срок от време или N на брой пъти. Ако германците 10 пъти подред избират една и съща партия да ги управлява, то тази партия ще ги управлява. Тази партия ще предложи министър-председател и парламентът ще го избере или не.

В нашата конституция например пише ето това:

БаалБукащата простотии се чудеше защо Путин не е излязъл сам от властта след вторият си мандат за да даде път на други достойни граждани на Русия. Аз само я попитах защо и Меркел не излязла сама от властта, и защо тя не е дала път на други достойни граждани на Германия.

преди 1 час, hjhj написа:

ако сащ

Пише се САЩ (USA), като ти гледам правописа и тролските изказвания, явно е колко ти е Умствения Капацитет 🤮

преди 2 минути, A.com написа:

1. Моята теза е друга - Путин не е с всичкия си, т.е. сам се притиска където му се иска и приказва, заповядва и върши глупости.

2. Ще дадеш ли смислено обяснение защо Мексико биха тръбяли подобно нещо?

Украйна от кога иска друга държава да изградни военна база на нейна територия и защо иска подобно нещо?

3. В кръга на шегата - ако Мексико реши да си вземе тази част от САЩ, която някога е била тяхна, вероятността мексиканците, живеещи в САЩ сами да наритат мексиканската армия ще е повече от 50% - знаят от къде са дошли, знаят от какво са избягали, знаят какво ги очаква ако Мексико ги освободи.

1. Твоята теза си е твоя и имаш право на нея, но Путин може да е всякакъв, но не и луд.

Просто не си в състояние да се поставиш на негово място, да погледнеш през неговите очи, да обуеш неговите обувки, нищо че не споделяш възгледите му.

Но то повечето хора са така.

2. Вече отговорих на този въпрос, но ще се повторя - това е просто един мисловен експеримент, който се опитва да открие отговор на въпроса - "Ами ако...".

По този метод човечеството се е развивало през хилядолетията, иначе още щяхме да се чудим за много неща около нас и да ги смятаме за чудеса.

Украйна е между чука и наковалнята.

Тя никога нищо не е решавала сама, преди беше подвластна на руската пропаганда и това формираше общественото мнение, сега е подвластна на американската пропаганда и това формира общественото мнение.

Не е като да не сме наблюдавали този филм многократно.

3. Като сме тръгнали да се шегуваме, то ако Мексико си позволи да изрази такива претенции, то няма да има защо мексиканците да бягат, Мексико просто няма повече да съществува.

Вацката горкия, колкото повече остарява, толкова повече не уцелва. За трета световна няма мегдан - от едната страна е армия, която буксува в калта, от другата страна 150 държави срещу нея. Ядрена е опасността, от която се опасява света и заради, която щатите не се намесват.

преди 13 минути, insec написа:

верно ли очакваш да ти се вържа на тия елементарни тролски похвати 😂

Не, но не защото прилагам някакви похвати, а защото знам, че няма шанс да разбереш, какво ти казвам.

Както казах, никога няма да успееш да надскочиш гена си, закодирано е в теб.

преди 3 минути, andiay написа:

1. Твоята теза си е твоя и имаш право на нея, но Путин може да е всякакъв, но не и луд.

Ахахахахахахахахахахаахахахахааааааааааааааааа, ама ти ВЕрно ЛИ, Уъеее

https://nova.bg/news/view/2022/03/04/359620/психолог-нивата-на-маниакалност-в-русия-са-тревожно-високи/

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Цивилна война? С американски бомби сипещи се по главите на неудобните за САЩ?

Значи понеже САЩ са силни и няма кой да им наложи санкции - могат да правят каквото си искат?  

Милошевич е военнопрестъпник за това че искаше да запази територията на страната си. За същото нещо Зеленски е герой.

Осъдени за фалшивият предтекст за нападението над Ирак? Кога? Или това не военно престъпление, въпреки избитите хиляди иракчани?

Темата за Йемен би трябвало да присъства по всички медии, наравно с темата за Украйна, ама нещо не я виждам. Питам се се защо ли? Ти имаш ли отговор?

И какво очакваш аз (и всеки който пише против инвазията на Русия) да направим ? Да наложим санкции на САЩ? Да спрем да пишем против Путин, защото "американците също водят войни" ? Не знам как да ти го кажа по-ясно, това че се води война в Европа ми е по-голям приоритет, от това че някой има двойни стандарти. На мен пък ми е странно как тази тема изобщо не те интересува, а ти е приоритет всички да питаме "ами американците?". Та направо се чудя, защо изобщо си влязъл в тези теми, като не те интерсува да ги коментираш. Направи си една тема и питай там за двойните стандарти. Да проверим колко пъти си отговарял на тези плюещи САЩ, "Ама защо не плюеш и руснаците" и да видим дали няма да лъснат едни двойни стандарти или пък направо да лъсне, че хич не ти пука за подобни глупости, ами просто се криеш зад тях, че да имаш извинение да не осъждаш тази война. Подобно на едни "снишаващи" се "пацифисти", които се крият зад "неутралността" си, че ги е срам да покажат какво мислят наистина. 

току-що, andiay написа:

....няма шанс да разбереш, какво ти казвам.

многократно потвърди - без да искаш - че всеки път разбирам, както аз, така и всеки друг участник в темата, какво казваш. Това, че си неразбран гений е само твоя илюзия, доста глупавичка да ти кажа, но - колкото толкова.

преди 5 минути, Samohodov написа:

Пише се САЩ (USA), като ти гледам правописа и тролските изказвания, явно е колко ти е Умствения Капацитет 🤮

Ти ще ми кажеш как да пиша сащ. За мен те са бунището на света и не заслужават, да ги изписвам с главни букви.

А такива като теб са ми смешни. Благодаря, че ме размиваш.

преди 3 минути, N1K17Y написа:

И какво очакваш аз (и всеки който пише против инвазията на Русия) да направим ? Да наложим санкции на САЩ? Да спрем да пишем против Путин, защото "американците също водят войни" ? Не знам как да ти го кажа по-ясно, това че се води война в Европа ми е по-голям приоритет, от това че някой има двойни стандарти. На мен пък ми е странно как тази тема изобщо не те интересува, а ти е приоритет всички да питаме "ами американците?". Та направо се чудя, защо изобщо си влязъл в тези теми, като не те интерсува да ги коментираш. Направи си една тема и питай там за двойните стандарти. Да проверим колко пъти си отговарял на тези плюещи САЩ, "Ама защо не плюеш и руснаците" и да видим дали няма да лъснат едни двойни стандарти или пък направо да лъсне, че хич не ти пука за подобни глупости, ами просто се криеш зад тях, че да имаш извинение да не осъждаш тази война. Подобно на едни "снишаващи" се "пацифисти", които се крият зад "неутралността" си, че ги е срам да покажат какво мислят наистина. 

При войната Ирак и Кувейт. Един подобен лидер и диктатор като Путин,  обяви Кувейт за своя територия.

https://www.dw.com/bg/как-саддам-запали-искрата-в-близкия-изток/a-18624034

Същото виждаме от 8 години в Европа. Обявява си човека някакви чужди територии за свои. Нахлува си, напада си и въобще не му пука.

току-що, hjhj написа:

Ти ще ми кажеш как да пиша сащ. За мен те са бунището на света и не заслужават, да ги изписвам с главни букви.

А такива като теб са ми смешни. Благодаря, че ме размиваш.

Ти си смешен комУниСтически идиот, Неграмотен!

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Всички оръжия са унищожени след Войната в Залива.

Пак погледни. Там пише: "Всички оръжия са унищожени след Войната в Залива."

Като цъкнеш на линка се пояснява, че става дума за първата война в залива 1990-1991г

Само че хАмериканците използваха този предлог за нападение над суверенен Ирак през втората война в залива 2003г

преди 5 минути, hjhj написа:

Благодаря, че ме размиваш.

Винаги съм се чудил защо на такъв сорт имбецили си дава трибуна тука! Вместо трибунала в Хага!

преди 5 минути, Samohodov написа:

Благодаря, че ме размиваш.

Благодаря, че ми повишаваш положителния рейтинг, идиот! 😉 

преди 5 минути, N1K17Y написа:

На мен пък ми е странно как тази тема изобщо не те интересува, а ти е приоритет всички да питаме "ами американците?".

Чугуните, дори не схващат, как тая им логика е срещу самите тях: ако бомбенето на Ирак, Сирия и т.н. е нещо лошо, значи и бомбенето на Украйна е нещо лошо; ако пък бомбенето на Украйна не е нещо лошо, то значи и бомбенето на Ирак и Сирия не е нещо лошо. Да заповядат да си изберат, по тяхно усмотрение.

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Пак погледни. Там пише: "Всички оръжия са унищожени след Войната в Залива."

Като цъкнеш на линка се пояснява, че става дума за първата война в залива 1990-1991г

Само че хАмериканците използваха този предлог за нападение над суверенен Ирак през втората война в залива 2003г

След атаките и предишните войни и най-вече атентата 2001 година, повечето вярваха, че има такива оръжия. Май тогава бяха и писмата с антракс. 

След всичко това повечето вярваха, че има още такива оръжие. Просто логически, но в последствие не се откри нищо. Наистина.

Това не е една от причините. Само заради съмнение да нападнеш дадена страна. Повече са случките станали, за да стане война.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Всички оръжия са унищожени след Войната в Залива.

Аспекте, започни да се образоваш по друг начин, а не от Уикипедия.

Самият Блеър си призна, че разузнаването го е подвело.

След свалянето на Садам, търсиха, търсиха, обърнаха всичко, а дано поне нещичко открият, ама тц, няма биологични оръжия, няма химически.

Това беше просто една измислена причина, която да оправдае войната и свалянето на Садам пред общественото мнение.

Терористите в Ирак се появиха след тези събития.

Другите терористи са рожба на най-верния съюзник на САЩ в Близкия Изток - Саудитска Арабия.

Има и такива в Ливан и Палестина, Хамас, но те са шиити и по принцип тяхна цел винаги са били израелци и много рядко са правили атентати извън пределите на Израел.

Талибаните в Афганистан, които помагат на сунитските терористични групировки, също бяха въоръжени, обучени и финансирани от САЩ през 80-те години на миналият век, за да се бият със съветските войски там.

Сега ги въоръжика за пореден път.

Нищо на този свят не чисто зло, нищо не е и чисто добро.

Светът е допирателната между Ин и Ян.

преди 2 минути, insec написа:

Чугуните, дори не схващат, как тая им логика е срещу самите тях: ако бомбенето на Ирак, Сирия и т.н. е нещо лошо, значи и бомбенето на Украйна е нещо лошо; ако пък бомбенето на Украйна не е нещо лошо, то значи и бомбенето на Ирак и Сирия не е нещо лошо. Да заповядат да си изберат, по тяхно усмотрение.

Именно това казвам. Щом бомбенето на Ирак, Сирия, Палестина, Йемен, Либия, Сърбия не се е възприема като нещо лошо, значи и в бомбенето на Украйна няма нищо лошо. Щом не сте плюли по едното - нямате право да плюете и по другото. Иначе излизате лицемери.

току-що, ivottoshev написа:

Щом не сте плюли по едното - нямате право да плюете и по другото. Иначе излизате лицемери.

Там е, че сме плюли по едното и за това сега си плюем по другото. А сега очаквам от вас същата подкрепа за американците, каквато и за руснаците - инак сте лицемери.

преди 14 минути, insec написа:

многократно потвърди - без да искаш - че всеки път разбирам, както аз, така и всеки друг участник в темата, какво казваш. Това, че си неразбран гений е само твоя илюзия, доста глупавичка да ти кажа, но - колкото толкова.

Никога не съм твърдял, че съм гений, ето че отново не схващаш, какво ти се казва.

Ще дочакам ли момента, когато ще покажеш, че някъде съм казал, че одобрявам действията на Путин?

Или за теб "разбирам защо го прави" и "одобрявам какво прави" е едно и също?

Аз не одобрявам и това, което правят американците, но както многократно казах, разбирам защо го правят и не мога да не изразя възхищението си, колко добре го правят.

Поне засега, доста по-добре играят тази партия от Путин.

Така че, аз илюзии нямам, нито съм гений, нито съм най-умния, нито съм най-знаещия, затова и не спирам да се уча и образовам.

Така разбирам, колко прав е бил един наистина мъдър човек - "Колкото повече познания трупам, толкова по-малко знам"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.