Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Именно това казвам. Щом бомбенето на Ирак, Сирия, Палестина, Йемен, Либия, Сърбия не се е възприема като нещо лошо, значи и в бомбенето на Украйна няма нищо лошо. Щом не сте плюли по едното - нямате право да плюете и по другото. Иначе излизате лицемери.

Плюл съм. И ще продължавам. Ти питаш ли hjh "ама защо не казваш и, че Русия са бунището на света, ами само САЩ" ? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Плюл съм. И ще продължавам. Ти питаш ли hjh "ама защо не казваш и, че Русия са бунището на света, ами само САЩ" ? 

Защото в Русия няма всяка седмица психопати влез на ли в училище, хранителен магазин и взели заложници. Не се стрелят по улиците като в дивия запад. Няма гей паради. (това си е въпрос на личен избор. Не ги критикувам, но не бива и да се пледира с това.) Не в Русия се вкарват тонове наркотици. Може и да има там подобни неща но са доста по рядко. Във всяко стадо има черни овце, няма как.

преди 12 минути, andiay написа:

Или за теб "разбирам защо го прави" и "одобрявам какво прави" е едно и също?

и никога не си казвал "и аз така бих направил" - чекай ме още. 😄

п.п. че даже и се възхищавал, ама аз да съм цитирал - ти се възхищаваш на избиването на хора, а аз трябвало да цитирам. Ма верно. :lol6:

преди 4 минути, hjhj написа:

Защото в Русия няма всяка седмица психопати влез на ли в училище, хранителен магазин и взели заложници. Не се стрелят по улиците като в дивия запад. Няма гей паради. (това си е въпрос на личен избор. Не ги критикувам, но не бива и да се пледира с това.) Не в Русия се вкарват тонове наркотици. Може и да има там подобни неща но са доста по рядко. Във всяко стадо има черни овце, няма как.

този коментар си е направо за бисерите - прочее според Патрата войната в Украйна е срещу гей- парадите: официално заявено.

преди 4 минути, insec написа:

гей- парадите: официално заявено

Да и не го крия. Всеки има право да бъде какъвто си иска, стига да не го навира на хората в очите. А за това което се случва в Украйна вече казах. Не знам и ти, не знаеш цялата истина за да можем да кажем кой крив кой прав.

преди 42 минути, АСПЕКТ написа:

При войната Ирак и Кувейт. Един подобен лидер и диктатор като Путин,  обяви Кувейт за своя територия.

https://www.dw.com/bg/как-саддам-запали-искрата-в-близкия-изток/a-18624034

Същото виждаме от 8 години в Европа. Обявява си човека някакви чужди територии за свои. Нахлува си, напада си и въобще не му пука.

Аспекте, ти наистина не си чел линка в Уикипедия, който си дал.

Сега пък даваш линк към Дойче веле за първата война в Залива, която е посочена и в статията в Уикипедия.

Позволяваш си да коментираш неща, които са ти тотално непознати.

Защо Садам нападна Кувейт?

И защо Путин нападна Украйна?

Има ли нещо общо?

За имане - има, само едно общо нещо има в предисторията и на двата конфликта, но не съм сигурен, че разбираш кое е то.

преди 8 минути, insec написа:

и никога не си казвал "и аз така бих направил" - чекай ме още. 😄

п.п. че даже и се възхищавал, ама аз да съм цитирал - ти се възхищаваш на избиването на хора, а аз трябвало да цитирам. Ма верно. :lol6:

Като ти казвам, че не можеш да надскочиш това, което ти е дала природата - не вярваш.

Останал си функционално неграмотен - знаеш да четеш, знаеш да пишеш, но не можеш да схващаш прочетеното.

Да, казвал съм, че и аз бих постъпил по същия начин, но с допълнението ако бях на мястото на Путин - това означава, че мога да погледна нещата през неговите очи, както всеки тръгнал да коментира тази тема, би трябвало да се опита да направи.

Постоянно пропускаш и факта, че казах същото и за САЩ, на тяхно място и аз бих постъпил така, както постъпиха те, защото това е техният интерес.

И казах, че се възхищавам на умението на САЩ да отстояват интересите си с минимални загуби и големи печалби.

Ако всички бяха толкова добри в това като тях, то наистина света щеше да е едно значително по-приятно и спокойно място.

Никога не съм казал, че се възхищавам на Путин, нито на избиването на хора, ама то за един инсект е трудно да схване това.

И да, емотикона ти отива на менталното състояние, нали знаеш кой се залива от смях, когато му се говори, а той не схваща, какво му се говори?

преди 14 минути, hjhj написа:

.... не знаеш цялата истина за да можем да кажем кой крив кой прав.

Какво ти трябва да знаеш не схващам - Путин нападна суверенна държава и избива хора. Цялата истина да си бъде каквато ще, той е агресора, той е убиеца, Украйна и гражданите в тази държава са жертви. Какво повече ти трябва да знаеш? Нима според теб, че Украйна искали да влизат в ЕС и НАТО е оправдателна причина? Че може би имали био оръжие? Че имало нацисти, наркомани и гейове? 

преди 2 минути, insec написа:

Какво ти трябва да знаеш не схващам - Путин нападна суверенна държава и избива хора. Цялата истина да си бъде каквато ще, той е агресора, той е убиеца, Украйна и гражданите в тази държава са жертви. Какво повече ти трябва да знаеш? Нима според теб, че Украйна искали да влизат в ЕС и НАТО е оправдателна причина? Че може би имали био оръжие? Че имало нацисти, наркомани и гейове? 

На слепи и глухи хора не обяснявам. Явно не обмисляте това което чувате и четете. С такива като вас не ми се спори. За теб разработването на биологични оръжия на територията на Украйна със съдействието на сащ не е нищо.

Защо Руснаците дават коридори за евакуация на гражданите. Ако са такива гадове, какво им пречи да изравнят държавата със земята? Казах ви го вече нещата не са такива каквито ни ги представят. Но виждам, че няма смисъл да се занимавам с вас.

преди 1 минута, hjhj написа:

За теб разработването на биологични оръжия на територията на Украйна със съдействието на сащ не е нищо.

Първо не е доказано, второ тия оръжия не са задействани - заради едно предположение да се почва война: сори, няма моята подкрепа. Жалко, че не можеш да разбереш, колко абсурдна причина е това.

Херо Мустафа: Това е нехуманна война!

Цитат

Това е нехуманна, неоправдана война. Кадрите по телевизията предизвикват емоции във всеки. Тази сутрин видяхме с очите си тези майки с деца, разговаряхме с тях, помагахме им – беше разтърсващо. Всички се надяваме това да приключи бързо, но за нещастие виждаме, че атаките срещу цивилни цели продължават, разрушенията и броят на жертвите нарастват”, каза Херо Мустафа. Равносметката до момента - над 2 милиона и половина души, основно жени и деца, са избягали от войната.

Явно бежанците са твърде малко,за да бъде войната хуманна - като водените от САЩ.

преди 17 минути, hjhj написа:

Но виждам, че няма смисъл да се занимавам с вас.

И сега какво - церемония по изпращането ли очакваш?
Щом няма смисъл - „чемодан, вокзал, Масква“!

преди 2 часа, insec написа:

Какво ти трябва да знаеш не схващам - Путин нападна суверенна държава и избива хора. Цялата истина да си бъде каквато ще, той е агресора, той е убиеца, Украйна и гражданите в тази държава са жертви.

Според теб може и да е така, но според международната общност не би трябвало. По критериите демонстрирани до преди 24.02, това  не е нападение над суверенна държава, а налагане на демокрация в държава, чиито режим е неудобен на по-силната държава. Примери колкото искаш...

преди 1 час, jhoro написа:

И сега какво - церемония по изпращането ли очакваш?
Щом няма смисъл - „чемодан, вокзал, Масква“!

Ако искаш, мога да ти организирам аз церемония по изпращане в девета глуха :)

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Милошевич е военнопрестъпник за това че искаше да запази територията на страната си. За същото нещо Зеленски е герой.

Милошевич и Путин са едно към едно! Милошевич искаше да запази Югославия с цената на убийства и агресия към другите страни и Сърбия да използва  тези други страни , Путин иска да възстанови СССР като Руска империя и другите страни в нея да бъдат използвани! Никаква разлика. Нападайки Украйна Путин застрашава цялата Източна Европа! Той е наш ВРАГ! Ние искаме да сме в ЕС ,защото това е най-доброто място за живеене! Нашият защитник срещу агресора Путин е НАТО! Това трябва да е нашата НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА и всякакви отклонения от нея значи да не си обичаме БЪЛГАРИЯ - нашата РОДИНА! След агресията на  Путин ,каквото и да се случи от това ,ще има ЖЕЛЯЗНА  СТЕНА между ЕС и Руската империя! Доверието между тях вече няма! Русия се обрича на Китай и напълно ще се отдалече от Европа за много години! Европейски фирми едва ли някога ще искат да работят и инвестират в Русия ,за което е виновен ДИКТАТОРЪТ ПУТИН! Руснаците много скоро ще разберат това!

If you were stunned by the American biolabs in Ukraine, you’re going to be absolutely floored by the other American biolabs they have going on around the world. 

The cure for cancer? Sure, yeah, that’s what they’re working on, that’s right.

photo_2022-03-13_07-46-13.jpg

преди 6 часа, andiay написа:

не защото прилагам някакви похвати

Гузен негонен бяга

Оперативна информация към 0600 днес

преди 3 часа, ivottoshev написа:

по-силната държава

Тепърва ви предстои да разберете, коя е по силната държава.

Путлер вече разбра и свети маслото на топ разузнавачите си, само путлеристите все още не са разбрали.

преди 50 минути, bigiadri написа:

Милошевич и Путин са едно към едно! Милошевич искаше да запази Югославия с цената на убийства и агресия към другите страни и Сърбия да използва  тези други страни , Путин иска да възстанови СССР като Руска империя и другите страни в нея да бъдат използвани! Никаква разлика. Нападайки Украйна Путин застрашава цялата Източна Европа! Той е наш ВРАГ! Ние искаме да сме в ЕС ,защото това е най-доброто място за живеене! Нашият защитник срещу агресора Путин е НАТО! Това трябва да е нашата НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА и всякакви отклонения от нея значи да не си обичаме БЪЛГАРИЯ - нашата РОДИНА! След агресията на  Путин ,каквото и да се случи от това ,ще има ЖЕЛЯЗНА  СТЕНА между ЕС и Руската империя! Доверието между тях вече няма! Русия се обрича на Китай и напълно ще се отдалече от Европа за много години! Европейски фирми едва ли някога ще искат да работят и инвестират в Русия ,за което е виновен ДИКТАТОРЪТ ПУТИН! Руснаците много скоро ще разберат това!

-------------

Те и тъпите укри уж бяха верни слуги на сатаНато и САЩ, обаче като стана напечено, и нато, и сащ ги зарязаха да се оправят сами, и избягаха.

Тъпите украинци - прелъстени и изоставени от сатанато и сащ...

преди 6 часа, hjhj написа:

Тези неща ги има в Русия колкото искаш!Ама ти не ги знаеш защото там има жестока цензура на медиите и не само!

Съгласно украинската страна положението на ситуацията е във фаза позиционна война с атаки и контраатаки на места от двете страни с променлив успех. Гръбнакът на руското глобално настъпление е пречупен. Руснаците са се отказали от десанта на Одеса и щурма на Киев.

Най вероятните переспективи са около 7ми април да настъпи преломен момент, в който украинските въоръжени сили ще са в състояние да преминат в успешно контранастъпление по целия фронт до прогонване на руските войски от законните международно признати граници на Украйна.

Колеги,нищо не е черно на бяло...Нито са виновни само руснаците,нито пък украинците...От една страна Путин е напълно обезумял да нападне независима държава през 21 век...В най-малко лошия случай ще се нанесат много големи финансови щети на украинския народ...В по-лошия случай- хората ще останат бездомници...В най-лошия случай- хората ще загубят живота си и този на роднините си...Тази война си е истинско безумие и Путин си е изгубил ума тотално...Но за всички русофоби искам да кажа,Путин не е Русия и Русия не е Путин.Хората не го харесват,но всичките му критици са смазвани и арестувани...Украинците също допуснаха грешка ,че търсят твърде близки отношения със САЩ...Американците с тяхната псевдо-демократична външна политика,винаги са се опитвали да отслабят и разрушат Русия...Янките не ги интересува никакъв морал,те просто преследват свои цели и Европа да е слаба, е една от тях...Може би сте чули за записа на заместник-държавния секретар на  САЩ-Виктория Нюланд,в който тя казва " Fuck the EU "....Мисълта ми е,че не трябва да се генерализира,че Русия е лошата,а от другата страна са добричките западняци...Що се отнася до Русия,винаги съм я обичал,но не и с този психопат-Путин начело...Той твърди ,че защитава народа си,но в действителност,той го превръща в потъпкана и бедна нация...Политиците и от двете страни трябва да поемат отговорност,защото отговарят за съдбите на милиони...

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

а от другата страна са добричките западняци...

Това вие го твърдите бе. От другата страна са украинците.

Търсят съюз с дявола и бога, само и само да се отърват от путлеристките касапи.

Ти знаеш ли какво е руска армия да ти окупира държавата. Хал хабер си нямате за какво става въпрос.

Прочети за двете чеченски войни, за афганската война, за войната на Путлер в Сирия, за нахлуването на Путлер в Грузия.

Безумие е да смесвате зверствата на Русия със зверствата на САЩ. Така могат да се оправдаят всякакви зверства на която и да е от двете агресивни държави.

Тази тема е за зверствата на путлеристките касапи в Украйна, не е за геноцида над индианците в САЩ

преди 1 час, ivan_pop написа:

Тези неща ги има в Русия колкото искаш!

А стига ве, русите не кендзат

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Според теб може и да е така, но според международната общност не би трябвало. По критериите демонстрирани до преди 24.02, това  не е нападение над суверенна държава, а налагане на демокрация в държава, чиито режим е неудобен на по-силната държава. Примери колкото искаш...

Критерии викаш. Я ми припомни, след ВСВ колко войни води САЩ за да присъедини чужди територии към себе си? Воюват или където има гражданска война, на страната на официалната власт, или където СССР се опитваше да достави комунизъм. Корея, Виетнам, Афганистан... Хубаво да питаме, какво правеха американците там, ама е хубаво да се запитаме и какво правеха руснаците там? Та... критериите не са чак толкова различни, колкото си мислиш. Никой не каза нищо, когато Русия се намеси в Сирия. Беше поискана помощ от официалната власт- нормално. Е, на американците хич не им хареса, ама си стиснаха зъбките. Законно е. Същото и в Казахстан. Пак на мнозина не се хареса, чужда войска да потушава народни бунтове, но... това беше поискано от официалната власт. И беше законно. И пак никой нищо не каза. В Украйна е нещо съвсем различно. Там няма нищо законно. Има брутална агресия базирана на подозрения и параноя.

Поредица от експлозии в Ербил, Ирак. Предполага се, че американското консулство е било нападнато. Атаката е от Иран. Най-малко една иранска ракета удари американското консулство в Ербил. Силни експлозии прозвучаха в неделя вечерта в столицата на Иракски Кюрдистан, град Ербил в северната част на страната, източникът им беше ракетна атака срещу американското консулство!

цитат : "Ракети паднаха близо до американското консулство и телевизионната станция "Кюрдистан 24" в Салах ал-Дин в Ербил. В резултат на експлозията бяха нанесени материални щети на сградата на телевизионния канал "Кюрдистан 24".

Иранските удари по американски инсталации в Ирак може да са отмъщение за елиминирането на генерал Касем Солеймани през 2020 г. послучай рожденият ден на починалия генерал от Корпуса на гвардейците на ислямската революция - 11 март. !!

източник-https://ria.ru/20220313/erbil-1777895675.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.