Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, БаалБек написа:

Путин сам си се вкара в ъгъла. И аз ти казах, защо. Защото ако Русия беше нормална президентска република, щеше да си изкара двата мандата до 2008г. и чао. Но ти си великия умник и надменен философ, на който ако се противопоставиш с друго мнение започва да става хлъзгав като риба.

Няма ако. Мексико никога няма да бъде подлога на руZНАЦИстите. Какво стана с Куба, а? Защо Путлер си затвори базата Лурдес 2002г., а? Колко варианта избираш за да се аргументираш за причината за затварянето ѝ?

Нямаш аргументи и така ти изнася. Клишета сър, просто клишета! :lol6:

Сега, за последно ще се опитам да ти обясня, какво съм казал.

Обещавам, че ще пиша бавно, защото знам, че разбираш трудно.

Путин е диктатор, съответно като всеки диктатор прави всичко възможно да запази властта си.

Затова и промени конституциятта така, че да може да бъде президент повече от два мандата.

А можеше пак цялата власт да е негова, а президент да бъде поставено лице, след поставено лице - Медведев два мандата президент, а Путин премиер, Лавров два мандата президент, а Путин премиер и т.н.

Това щеше ли да го направи по-малък диктатор?

И с какво променя ситуацията?

В САЩ президентите се сменят след най-много два мандата, но външната политика остава същата, без значенеие новия президент от коя партия е.

Който дръзне да се опита да промени по някакъв начин геостратегическите планове във външната политика, не успява да спечели втори мандат - последен пример Тръмп, а преди него Картър.

Но пък всичко изглежда демократично.

Аз не съм нито умник, нито философ, колкото и да ми се иска да бъда.

Просто съм напълно страничен наблюдател, който упорито отказва да си сложи каквито и да е капаци, чрез които ще получи "тунелно зрение".

Ако забелязваш, никога не цитирам в защита на тезите си чужди думи и мнения, за разлика от твоя милост, която не само се аргументира винаги с думите на някой друг, но понякога направо си плагиатства и представя чуждите думи и мисли за свои.

Винаги има "ако", на това му се казва мисловен експеримент.

Всички достижения на човечеството от древността та до днес са започнали като мисловен експеримент, но се изисква човек да е свикнал да мисли сам, а не да делегира това на други.

При условие, че не можеш да схванеш най-достъпните за разбиране аргументи, какъв е смисъла да се опитвам да задълбавам на по-сериозен план?

Казах ти вече, зазубрените клишета, които се опитваш да ми противопоставяш като свои мисли, могат и да са интересни за обкръжението ти, но за мен са скучни и досадни.

До известно време ми е забавно, но после писва.

Общувай си с хора, които имат твоето ниво и смятат, че гражданско дело и дело за военни престъпления имат нещо общо.

А мен, мен просто не ме забелязвай и не ме цитирай или споменавай, защото само доброто ми възпитание и донякъде форумните правила ме спират да кажа, какво всъщност представляваш за мен, четейки постовете ти.

Надявам се, че това ще е последната комуникация помежду ни!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 34 минути, БаалБек написа:

Путин сам си се вкара в ъгъла.

дай боже всеки му такъв голям ъгъл

но

европейците да  му мислят 

преди 6 минути, Banesc написа:

сергеев не е обикновен човек

има връзки навсякъде

а където няма ще направи 

купувал е олио под 2 лв на литър

Той е мое протеже

преди 40 минути, БаалБек написа:

Путин сам си се вкара в ъгъла. И аз ти казах, защо. Защото ако Русия беше нормална президентска република, щеше да си изкара двата мандата до 2008г. и чао.

Меркел? Тя защо изкара 16 години? 

преди 3 минути, andiay написа:

Сега, за последно ще се опитам да ти обясня, какво съм казал.

Обещавам, че ще пиша бавно, защото знам, че разбираш трудно.

Путин е диктатор, съответно като всеки диктатор прави всичко възможно да запази властта си.

Затова и промени конституциятта така, че да може да бъде президент повече от два мандата.

А можеше пак цялата власт да е негова, а президент да бъде поставено лице, след поставено лице - Медведев два мандата президент, а Путин премиер, Лавров два мандата президент, а Путин премиер и т.н.

Това щеше ли да го направи по-малък диктатор?

И с какво променя ситуацията?

В САЩ президентите се сменят след най-много два мандата, но външната политика остава същата, без значенеие новия президент от коя партия е.

Който дръзне да се опита да промени по някакъв начин геостратегическите планове във външната политика, не успява да спечели втори мандат - последен пример Тръмп, а преди него Картър.

Но пък всичко изглежда демократично.

Аз не съм нито умник, нито философ, колкото и да ми се иска да бъда.

Просто съм напълно страничен наблюдател, който упорито отказва да си сложи каквито и да е капаци, чрез които ще получи "тунелно зрение".

Ако забелязваш, никога не цитирам в защита на тезите си чужди думи и мнения, за разлика от твоя милост, която не само се аргументира винаги с думите на някой друг, но понякога направо си плагиатства и представя чуждите думи и мисли за свои.

Винаги има "ако", на това му се казва мисловен експеримент.

Всички достижения на човечеството от древността та до днес са започнали като мисловен експеримент, но се изисква човек да е свикнал да мисли сам, а не да делегира това на други.

При условие, че не можеш да схванеш най-достъпните за разбиране аргументи, какъв е смисъла да се опитвам да задълбавам на по-сериозен план?

Казах ти вече, зазубрените клишета, които се опитваш да ми противопоставяш като свои мисли, могат и да са интересни за обкръжението ти, но за мен са скучни и досадни.

До известно време ми е забавно, но после писва.

Общувай си с хора, които имат твоето ниво и смятат, че гражданско дело и дело за военни престъпления имат нещо общо.

А мен, мен просто не ме забелязвай и не ме цитирай или споменавай, защото само доброто ми възпитание и донякъде форумните правила ме спират да кажа, какво всъщност представляваш за мен, четейки постовете ти.

Надявам се, че това ще е последната комуникация помежду ни!

Отново хлъзгаво. Сега включи и мисловни експерименти. И твоят мисловен експеримент относно затварянето от диктатора на руската база в Куба е? :popcorn2:

Или е под достойнството ти да общуваш с 23 годишни! Но това е елегантен начин за измъкване. 

преди 26 минути, insec написа:

Е и?

п.п. до сега даваше примери с Мексико - сега пък се обясняваш, че Мексико не било, където е Украйна. Още някоя блестяща мисъл, с която да се самозакопаеш в нищоказването?

Почти си си уцелил истинския никнейм, просто е трябвало да добавиш едно "t" накрая.

Естествено, че за САЩ Мексико и Украйна, не е едно и също.

И въпреки, че Украйна е доста далеч от САЩ, а не е в "задния двор", като Мексико, американците не смеят да се намесят пряко, но викаш, ако в Мексико има руски военни бази, американците ще се спукат от смях, а?

Направо си слагай капаците не от страни на очите, а върху тях, зрението е излишно за теб.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Ми ето. Доказателство, че задържиш ли се толкова дълго във властта, управлението е некадърно. 

преди 34 минути, insec написа:

Ти виж, че селяните с тракторите закопаха армията на твоя идол.

По Канал 1 казаха, че руснаците са на 25 километра от центъра на Киев, демек са в границите на града. За това закопаване ли говориш?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Аз ти отговорих, но пак ще опитам, че чугуна трудно загрява. Сравнението е между президентски републики, а Германия такава ли е? И пак питам - правиш ли разлика между президентска република и парламентарна?

На какъв принцип е управлението и как се избира ръководителя?

Я питай пак

преди 6 минути, ivottoshev написа:

:angry:

Ти да не си от Ихтиман? Там е имало чугунулеярен комбинат! :lol6:

По Канал 1 казаха, че руснаците са на 25 километра от центъра на Киев, демек са в границите на града. За това закопаване ли говориш?

Киев не беше ли обграден още преди седмица или се бъркам ? 25 километра от центъра означава... че са извън Киев дори. 

преди 6 минути, БаалБек написа:

Аз ти отговорих, но пак ще опитам, че чугуна трудно загрява. Сравнението е между президентски републики, а Германия такава ли е? И пак питам - правиш ли разлика между президентска република и парламентарна?

На какъв принцип е управлението и как се избира ръководителя?

Я питай пак

Значи няма значение кой колко години е на власт. Значение имали формалностите :D Ми формално и Медведев беше президент, не е бил само Путин.

ПП: Някой от двамата автори да не ти е роднина, та само чугун ти е в главата?

252177882_10227796174716214_1627080303608747612_n.jpg.1711b94eaff49dbe30fedb511705aa54.jpg

Значи няма значение кой колко години е на власт. Значение имали формалностите :D Ми формално и Медведев беше президент, не е бил само Путин.

252177882_10227796174716214_1627080303608747612_n.jpg.1711b94eaff49dbe30fedb511705aa54.jpg

Не, бе, речниковият й запас е беден и като си хареса някоя дума, я повтаря у несвяст. Явно, за нея сосо1 е капацитет, та му подражава. icon_cooler.gif.f7c21e0ae3402c8cec00493643d01b5e.gif

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Киев не беше ли обграден още преди седмица или се бъркам ? 25 километра от центъра означава... че са извън Киев дори. 

На летището са само да заредят и тръгват пак.Само че не може по магистралата че ги чакат с ракетите,требе да минават през нивите а те са минирани.

Гледам някои, в тази и в другата тема хвърлят цялата вина на Путин. Това е целта на западната фейкова пропаганда, да го изкарат злодей, а оттам нататък да накажат целия руски народ и покрай него целия свят. Само че забравят нещо много съществено. От 2007 г. на конференцията за сигурност в Мюнхен, той ги предупреди да не разширяват агресивния си военен съюз на изток, после имаше десетки инициативи за решаване на проблемите, но все едно говореше на стена, на куха стена. Ако бяха направили съвсем малко усилие, дори мъничко, щяха да озаптят самозабравилите се фашаги, но не, те продължиха да цакат с картата на санкциите, без изобщо да виждат какво правят техните подчинени в Донбас и изобщо в цяла окрайна. Още много преди това да се случи, предвидих, че укрите ще усилят бомбардировките там за да накарат Русия да се намеси, това беше така необходимата провокация и не те са я измислили. След като Русия упорито не искаше да нахлуе в "демокрацията", те бяха длъжни да направят всичко възможно да я накарат ... и я накараха. Тя просто не можеше да остави да избият хората в Донбас. И ако някой продължава да пее песничката за злият Путин, значи е повлиян от споменатата по-горе пропаганда.

Е, аз гледам руската, защото имам причини да и вярвам, освен споменатите от мен по-рано блогъри, гледам също Никита Михалков, Сергей Михеев и други, дори не ги знам всичките и те са твърди в едно: Това трябваше да се направи и трябва да подкрепим армията.

Сега едно и в другата и после да наваксам пропуснатото.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Германия не е променяла конституция зарадия Меркел. Ако Путин или Медведев отидат да бачкат за Exxon или Shell какво ли ще е мнението в Русия?

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Предполагах, че Киев е по-голям от София и 25км от центъра си е в рамките на града. Извинявам се ако съм сбъркал.

Както и да е. Това да има чужда войска на 25км от центъра на столицата не ми прилича като да им е много розово положението на бандеровците...

преди 2 минути, absurt написа:

Не, бе, речниковият й запас е беден и като си хареса някоя дума, я повтаря у несвяст. Явно, за нея сосо1 е капацитет, та му подражава. icon_cooler.gif.f7c21e0ae3402c8cec00493643d01b5e.gif

Не бе - вие сте толкова глупави, че няма смисъл ди ви се обяснява - няма да разберете!

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Предполагах, че Киев е по-голям от София и 25км от центъра си е в рамките на града. Извинявам се ако съм сбъркал.

Сбъркал си - много си сбъркан!
Сори, ако нещо - ама ти казвам директно!

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Както и да е. Това да има чужда войска на 25км от центъра на столицата не ми прилича като да им е много розово положението на бандеровците...

По площ, Киев е почти 2 пъти по- голям от София- 839 кв. км.. Та, ако при нас, от Люлин до Аерогарата са 25 километра, то в Киев ще да са до центъра му.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.